Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

@voughne: Zareaguji, i když si to asi nepřečteš. 

Nemyslím, že bychom se tady zasekli na strachu o zdravotnictví. Ale na druhou stranu, co je důležitější, než fungující zdravotnictví? Já osobně mám určitě větší strach než průměrný člověk, protože mám astma. To ale nic nemění na tom, že nevnímám ekonomické dopady. Akorát já se v diskuzích zaměřuji na tu zdravotnickou stránku.

Samozřejmě ten blackout na Slovensku je totální bláznovství. To by musela být situace několikanásobně horší než v Itálii nebo Španělsku, aby taková opatření dávala smysl a i tak by to bylo diskutabilní. 

A ekonomické dopady budou šílené, to tady snad nikdo nepopírá. Samotného mě čekají státnice a snad dokončení školy a už teď vím, že budu mít problémy se sháněním práce. Jen v mém okolí příšlo už teď o prací spousta lidí v různých sektorech.

0 Citovat

[citace="Jarda"]

Já bych na druhou stranu řekl, že je tohle vlákno na CL a celé CL úplně v pohodě. Libor S, eremi, niemandos, Proky, atd. argumentují věcně a nikoho neurážejí. To, že sem občas přijde někdo jako Daniel Reichl , mikir nebo voughne a začnou vymýšlet nějaké svoje teorie a absolutně nechápou o co hlavně v téhle krizi jde (nepřetížit zdravotnictví) a jsou hned totálně přeargumentování neznamená, že jde CL do háje a je tu nějaké nepřátelské prostředí. Právě naopak, je vidět, že se zde pohybují hlavně inteligentní lidi, kteří berou celou krizi v souvislostech a dokáží kriticky přemýšlet.

[/citarce]


Nemas pravdu ,eremi , Petr76 ,DimikUK a ted si nevzpomenu honem na nektere dalsi me urazeli  uz davno pred koronavirem , nekdo je cholerik ,nekdo potrebuje mit posledni slovo ,nekdo vidi jen svuj nazor  a pak ho pochopitelne haji 

Jsem mozna exot ,jsem treba dobrodruh  co nema financni rezervu , na cesty jezdi bez pojisteni ,pri tech mych cestach pred  20 lety jsem byl vicekrat v situaci kdy jsem nemel kde spat a co jist .zazil jsem v zivote hodne  ., mam jine nazory  ,ktere treba neuznavaji ani me vlastni dcery ,ale urcite vzdelani mam  a to, ze jsem se v podstate zivil spis jako delnik  i kdyz jsem si vyzkousel  i veci  ktere se  daji  zaradit do vyssich urednickych  funkci  neznamena , ze jsem idiot , jak to treba nekteri tady vidi  

Tady je to uzka skupina se spolecnymi  zajmy ,tento spolecny zajem je ted utlumen a tak se vic pretrasaji nazory   a co je spatneho na preargumentovani ? Ve stadu budou vzdzcky jedinci co zastavaji jine nazor  a nekdy se i ukaze  ze meli pravdu  ,ovsem to pak stado mlci a  vetsinou chybu neprizna .ti jedinci naopak , kdyz se ukaze  ze pravdu nemeli, to klidne priznaji 

V zadnem pripade ,ale nejde  nejak uplne  ohodnotit cloveka jen dle nejakych vicemene specifickych nazoru , nakonec se mnohdy ukazuje ze   i  lidi s titulama mohou byt naprosto neschopni   a blbi  a hlavne taky i omylni  

Starsi generace si  casto s mladou nerozumi ,. ja si myslim ,ze jsem si  s ,mladyma  sednul i kdyz je fakt , ze slo vetsinou o holky , Jsem v podstate flegmatik .ale jsem dominmantni jedinec , ktery si nenecha  jen tak neco libit ,kdyz pretece ta mira  trpelivosti  

Ale taky nevidim CL jako nepratelske prostredi , v tom s tebou souhlasim  i kdyz osobne bych se mohl spis priklonit k tomu nepratelskemu prostredi ,ale jsem ochoten uznat ,ze nekdy prilis provokuju ,ale to asi kazdy kdo vidi veci jinak nez ta majoritni skupina 


0 Citovat

voughne napsal(a):

Ked nechces vidiet aj ekonomicku stranku veci, tak OK.

Hele, zase trochu vychladni, myslím, že tady lidem křivdíš. Tady přece nikdo nepsal o tom, že se nemáme pohnout dále, že nás nezajímá ekonomická stránka věci nebo že aktuální stav má zůstat další měsíce nebo něco podobného. Pokud dobře sleduju diskuzi, tak my, které tady napadáš, že podléháme bulváru nebo čemu, tak jsme tady jen obhajovali doposud přijaté kroky, které někteří zpochybňovali. Je přece logické, že se budeme muset posunout dále a že si nejde zlikvidovat ekonomiku. Jen jsme tady reagovali na výlevy typu "je to všechno na hovno, normálně bych otevřel hranice, chce se mi zítra si někam zaletět".

0 Citovat

@Proky

Přesně tak. 


0 Citovat

Nálady ve společnosti ohledně zvyšujícího se tlaku na postupné uvolňování už pochopil i Bureš(a jeho PR team) a zcela dle svého naturelu nebude váhat obětovat kohokoliv.

https://www.forum24.cz/babis-ust...illerovou/

0 Citovat

Proky: tohle podepisuju a jako jedno z pozitiv této situace osobně vnímám,že máš víc času chodit a psát sem 😉

0 Citovat

voughne napsal(a):

Následok - @Leos mas nejaky zdroj k tym cislam? Chcela by som ich poslat niektorym mojim znamym ktori stale tvrdia ze je to vlastne chripka :)  



Ono zrovna v ten den mi niektori blizky kamarati a rodinni prislusnici hovorili, ze podla nich je tato tema zbytocne nafuknuta a ze celkovy pocet umrti tento virus nezmeni, lebo ti co zomieraju na koronu by aj tak zomreli na chripku. Islo mi skor o tu Bresciu a Milano - kedze 17% narast je z mojho pohladu stale dost vela. K Bergamu som uz predtym videla podrobnejsiu analyzu.


A ekonomicke skody rozhodne do uvahy beriem. Vlastne je to to hlavne co za poslednych 5 - 6 tyzdne robim, kedze je to sucast mojej prace. Tiez netvrdim ze by na Slovensku mal byt lock down ako v Spanielsku ci Taliansku alebo ze by sa tieto prisne opatrenia mali drzat najblizsich 6 mesiacov. Akurat nemam rada ked mi niekto povie ze je to chripka. 

0 Citovat

Severní Korea slaví úspěch s karanténou od roku 1948 a tak má vynikající statistická data v boji s koronavirem:

Počet nakažených ...……………………………....0

Počet v karanténě …………………………….......0

Počet popravených (vyléčených)……. .......neuvedeno

0 Citovat

@voughne: Ty 2 dnešní tebou postnuté články jsem si přečetl a naprosto s nimi souhlasím. Myslím, že i ostatní zdejší diskutéři souhlasí se vším nebo téměř se vším, co je v nich napsáno. Předpokládám, že i česká vláda na to má podobný názor. V jednom z nich je vysvětlené, že asi ani Matovič ten blackout reálně neplánuje, ale měl asi nějaké jiné důvody, proč to plácl. Podobné to bylo s článkem od Věslava Michalíka, který sem postnul asi Coinneach.

Nevím, proč si myslíš, že tu někdo prosazuje držet současný stav zbytečně dlouho. Jistě se budou některé restrikce postupně uvolňovat už během dubna a pravděpodobně během května se navrátí do práce většina lidí z oborů, kde se neshromažďuje moc lidí najednou (tj. kromě divadel, koncertů, aquaparků atd.). Na normální cestování bude třeba ale zapomenout déle bez ohledu na opatření české či slovenské vlády.

Strach o zdravotnictví by byl oprávněný i v budoucnu, pokud bychom se navrátili k normálnímu stavu teď hned, ale i ty bys počkal do Velikonoc a nepředpokládám, že bys navrhoval všechna opatření zrušit hned po nich. Strach ovládá spíš tebe (o ekonomiku). Mě osobně žádný strach neovládá. Dívám se na dění z nadhledu, že všechno zlé je pro něco dobré a že nic se neděje náhodou a tato doba mi přijde nejzajímavější ke sledování v historii.

0 Citovat

@ Proky 

trochu si te dovolim poopravit ,ty jsi dost tolerantni clovek s rozumnymi nazory ,nakonec i ke me jsi zaujal celkem  realny nazor , ovsem  to jsi ty 

Spousta jinych  tady haji  to vicemesicni uzavreni  hranic  a dalsi opatreni  vcetne rouskove velmoci CR  a jakoukoliv pochybnost o tom, smete tvrde a nekomromisne  ze stolu  stale toutez argumentaci 

0 Citovat

Libor_S: i s tímto naprostý souhlas!

0 Citovat

mikir napsal(a):

Sposta jinych  tady haji  to vicemesicni uzavreni  hranic  a dalsi opatreni  vcetne rouskove vlemoci CR  a jakoukoliv pochybnost o tom smete tvrde a nekomromisne  ze stolu  stale toutez argumentaci 

Je vidět, že jsi nic nepochopil a ani nechceš pochopit (btw. roušky už doporučuje dokonce i Trump).
0 Citovat

@Libor_S. 1*. Naprostý souhlas.  A ty roušky už dneska začala doporučovat i WHO, když byla zveřejněna zpráva, že virus se může při kašle bez roušky šířit až na vzdálenost 8 metrů.

0 Citovat

Katka napsal(a): A ekonomicke skody rozhodne do uvahy beriem. Vlastne je to to hlavne co za poslednych 5 - 6 tyzdne robim, kedze je to sucast mojej prace. Tiez netvrdim ze by na Slovensku mal byt lock down ako v Spanielsku ci Taliansku alebo ze by sa tieto prisne opatrenia mali drzat najblizsich 6 mesiacov.

To by mě dost zajímaly výsledky této tvé práce, když tvrdíš, že by opatření měla trvat dalších 6 měsíců. 

Ve svém okolí vidím extrémní dopady i na firmy, které se zdály stabilní, a blížící se obrovskou vlnu druhotné platební neschopnosti. Pokračovat dalších 6 měsíců ve stejném režimu by bylo katastrofální. 

0 Citovat

T napsal(a):

To by mě dost zajímaly výsledky této tvé práce, když tvrdíš, že by opatření měla trvat dalších 6 měsíců. 

Ve svém okolí vidím extrémní dopady i na firmy, které se zdály stabilní, a blížící se obrovskou vlnu druhotné platební neschopnosti. Pokračovat dalších 6 měsíců ve stejném režimu by bylo katastrofální. 

Píše, že NEtvrdí, že by opatření měla trvat dalších 6 měsíců.

0 Citovat

@ Liboor_S  , nemas pravdu,  chapu tu situci dost  o co jde ,ale vnimam to  co okolo sebe vidim  a ctu  taky nazory jinych i kdyz ne vsechno  a nemuzes poprit .ze CR  patri k jednem  s mala zemi sveta  ,kde je povinne noseni rousek  ( vubec ted nehodnotim jestli to je  dobre nebo ne  )

0 Citovat

Martin V napsal(a):

@Libor_S. 1*. Naprostý souhlas.  A ty roušky už dneska začala doporučovat i WHO, když byla zveřejněna zpráva, že virus se může při kašle bez roušky šířit až na vzdálenost 8 metrů.

Jenze je rozdil mezi doporucenim  a striktnim narizenim pod hrozbou vysoke pokuty  a kdyz nekdo kasle .,tak je logicke ze by rousku mel mit, protoze neni jiste zda neni nakazeny  

Ale reagoval jsem spis na to co psal Proky a nechci polemizovat o rouskach 

0 Citovat

Zajímavé zdroje:

https://twitter.com/DrDenaGrayso...4547252224

https://twitter.com/VojtechGibis...4276842506

https://twitter.com/jburnmurdoch...83/photo/1

https://twitter.com/VojtechGibis...50/photo/1

0 Citovat

Když Babiš oznamoval uzávěry, ptal jsem se, zda má připravené další kroky. Co se změní za čtrnáct dnů, měsíc, dva, půl roku. Mezitím jsem se dozvěděl, že hlavním cílem je zpomalit křivku, aby nedošlo k přetížení zdravotnického systému. No, podle předpovědi se tomu nevyhneme, ale rozložení v čase je lepší, než nedělat nic a pak počítat stovky mrtvých denně. I teď budeme rádi, když v dubnu zůstaneme u dvojciferných čísel. 

Snad každému je jasné, že ekonomika se musí rozběhnout co nejdříve. Ale z pohledu předběžné opatrnosti souhlasím s prodloužením omezení do konce dubna. Mezitím uvidíme, jak se to vyvíjí, zlepší se zásobování (ventilátory, ochranné prostředky) a doufejme i personální obsazení (proškolení sester a lékařů na JIP). Skutečná změna ale nastane, až bude k dispozici lék zachraňující životy. Nebo vakcína.

Očekávám, že po Velikonocích se začnou postupně opatrně otevírat další obchody a služby. Třeba s omezením na X klientů na Y m2 prodejní plochy. Ale turismus bude bohužel až na konci seznamu. Letní sezónu jsem již odpískal. Uvidíme.

0 Citovat

@Leos Literak  

asi zase budu za blbce ,ale pokud stat  zarizne leto , tak cely cestovni ruch skolabuje  ,stejne jako by  skolabovalo  zdravotnictvi ,kdyz by se neudelalo nic 

Samozrejme se da podporit jen cestovni ruch v CR  a ten zahranicni  nezalezi jen na CR Ale hranice by se mely jednoznacne otevrit alespon pred prazdninama  nebo radeji v cervnu  Zavrene mohou zustat lokality s vysokym nakazenim a ty ktere  ten ktery stat  sam uzavrel  a po navratu pak treba povinna karantena  .je otazka zda je nutna  14 dnu 

0 Citovat

mikir napsal(a):

@Leos Literak  

asi zase budu za blbce ,ale pokud stat  zarizne leto , tak cely cestovni ruch skolabuje  ,stejne jako by  skolabovalo  zdravotnictvi ,kdyz by se neudelalo nic 

Samozrejme se da podporit jen cestovni ruch v CR  a ten zahranicni  nezalezi jen na CR Ale hranice by se mely jednoznacne otevrit alespon pred prazdninama  nebo radeji v cervnu  Zavrene mohou zustat lokality s vysokym nakazenim a ty ktere  ten ktery stat  sam uzavrel  a po navratu pak treba povinna karantena  .je otazka zda je nutna  14 dnu 

Kdybych si měl vybrat jestli zkolabuje zdravotnictví nebo cestovní ruch? Asi cestovní ruch a to se týká přímo i mě.

PS: hranice klidně ať otevřou, ale Německo a Rakousko bude dělat opatření na hranicích, která mi děláme už od zavedení nouzového stavu. A ještě je otázka, která země si teď pustí cizince do své země? Předpokládám, že většina zemí se bude chtít vyvarovat druhé vlně, že se to zavleče znovu, z čehož mají Asijské státy obavu. Takže, hranice se "můžou" otevřít, ale stejně budeme v Čr. 

0 Citovat

mikir napsal(a):

@Leos Literak  

asi zase budu za blbce ,ale pokud stat  zarizne leto , tak cely cestovni ruch skolabuje  ,stejne jako by  skolabovalo  zdravotnictvi ,kdyz by se neudelalo nic 

Samozrejme se da podporit jen cestovni ruch v CR  a ten zahranicni  nezalezi jen na CR Ale hranice by se mely jednoznacne otevrit alespon pred prazdninama  nebo radeji v cervnu  Zavrene mohou zustat lokality s vysokym nakazenim a ty ktere  ten ktery stat  sam uzavrel  a po navratu pak treba povinna karantena  .je otazka zda je nutna  14 dnu 

 

JSI ZA BLBCE... sám jsi to uhádl :) 

... nechápu tu tvou sebereflexi a nulovou schopnnost tvořit si z psaného textu rešerši. >>> jsi neskutečně zabedněný. Tak si svou pravdu a názor už prosím PROSÍM nech pro sebe, spokojeně se jim ukájej na verandě v Irsku a už ho tu znova netlač. Vždyť to tu neskutečně plevelíš. 

Jo a než se ohradiš a nebo mě nařkneš z útočení: Napsal jsem to s klidem, bez sprostého slova a po velké úvaze. "A za to sa uznávám" jak by řekl Rytmaus


A odůvodnění mého attacku: Jak můžeš proboha stavět cestovní ruch na(d) úroveň zdravotnictví??????????

0 Citovat

@Rob Foxx: +1

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Píše, že NEtvrdí, že by opatření měla trvat dalších 6 měsíců.

moje chyba, mám si to přečíst pořádně 

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

 

JSI ZA BLBCE... sám jsi to uhádl :) 

... nechápu tu tvou sebereflexi a nulovou schopnnost tvořit si z psaného textu rešerši. >>> jsi neskutečně zabedněný. Tak si svou pravdu a názor už prosím PROSÍM nech pro sebe, spokojeně se jim ukájej na verandě v Irsku a už ho tu znova netlač. Vždyť to tu neskutečně plevelíš. 

Jo a než se ohradiš a nebo mě nařkneš z útočení: Napsal jsem to s klidem, bez sprostého slova a po velké úvaze. "A za to sa uznávám" jak by řekl Rytmaus


A odůvodnění mého attacku: Jak můžeš proboha stavět cestovní ruch na(d) úroveň zdravotnictví??????????


Vubec te nenarknu  z utoceni  , jen nechapu , kde jsi z meho textu vycetl , ze stavim cestovni ruch nad zdravotnictvi  ..pisu jen , ze pokud  se do leta neuvolni cestovani dopadne to jako by dopadlo zdravotnictvi bez vsech omezeni ,tam neni   sluvko o nejakem uprednostnovani.....

0