Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

@JardaM: kašli na ně, už jsem to také vzdal. Nebaví mě pořád reagovat na polopravdy. Viz příspěvek od lma. Nejdřív jsem si myslel, že to myslí ironicky, ale zřejmě to myslel vážně. To můžeš vysvětlovat pořád dokola.

Libor_S je skutečně demagog. Cítí se povolán vyjadřovat se ke všemu a vždycky mít pravdu. Nikdy však nepřizná, že se mýlil, jako spousta lidí z fanklubu skleničkové Katky a dalších.

0 Citovat

Kluci mate pravdu.Už se na to vykašlete. Jsem každopádně rád, že se ujala moje přezdívka “skleničková Kateřina”. Jsem polichocen 😂😂.

0 Citovat

@tbu: Libor_S si vždycky užíval vytrhávání věcí z kontextu, slovíčkaření, hnidopišství, to je vidět i v komentářích pod nejenom mými cestopisy, ale poslední dobou rozjel takovou demagogii a pokrytectví, až je mi ho trochu líto. Sám tady psal o tom, že nám leze celé tato situace na mozek, ale vypadá to spíš na pověstné podle sebe, soudím tebe, protože z jeho dlouhých, argumentačně přesvědčivých příspěvků zbyly jen jedovaté výkřiky do tmy.

A máš pravdu, že jestli něco fanklub skleničkové Katky (btw skvělý název @niemandos :D) spojuje, tak je to neskutečné sebevědomí a víra ve vlastní neomylnost. Škoda, že takhle sebevědomí nebývají opravdu inteligentní lidé. Za mojí poslední větu hejty kdyžtak do soukromých zpráv, ať to tu neplevelíme, ju? :D  

0 Citovat

@tbu Katka má, na rozdíl od tebe (nás) rozum. Neřeší tady kovidové krávoviny, ale užívá si a načerpává to, co nejvíce pomáhá imunitě. Tedy pozitivní mysl a vitamín D... Beru si příklad, nemá cenu se tu dohadovat. Lepší je, někam vypadnout... 

 

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Na patria.cz píší:

EU podpoří 9měsíční platnost vakcíny proti koronaviru při cestování (Bloomberg)

Itálie teď něco takového schválila. Nemám čas hledat dál, ale vypadá to, že kdo se nepreockuje, bude s ním zacházeno jako s neockovanym třeba i v létě, kdy covid ani nebude problém a snad už nebude ani dále. Ještě že jsem očkování odložil na konec července a cestování si plně užívám teď. Na jaře se přeočkovavat určitě nebudu, i kdybych měl v létě cestování omezené. 

A jaký smysl bude mít to, že od května budete mít omezené cestování? 

Logičtější mi přijde omezit výletování teď když jsou krátké dny, hnusný počasí ve většině evropských zemí, než v létě. 

Léto bude nejspíš v pohodě. 

 

0 Citovat

Skleničkovou Katku vyhlašuji za sebe přezdívkou roku :))))

0 Citovat

Takže miliardy investované do vakcinace mají za následek nouzový stav ,opětovné zbytečné buzerace a omezovaní svobod občanů (a to je jen začátek) opravdu TEČKA za covidem jako hrom ..

 

0 Citovat

Je to s vaší grupou horší, než jsem si myslel. Jarda tady vyloženě plácne celkem hnusnou poznámku (a nejde mi o mě, ale o desítky milionů Evropanů, kterých se to dotkne) a vy to ani nevnímáte a ještě mě označíte za demagoga. Kdyby aspoň to případné jarní přeočkování mělo nějaký větší zdravotní význam a já ho hloupě odmítal, tak dejme tomu, ale i u té chřipky se preockovava na podzim aktuální vakcínou, takže proč bych se měl před letní sezónou očkovat a ještě starou vakcínou? Zvlášť když je dle většiny odborníků velká šance, že tato vlna je poslední (nebo do cca března 22). Vy byste si klidně dali vakcínu třeba 4x ročně, i když už žádný covid nikoho zabíjet nebude, protože co kdyby náhodou, tak v tom nevidíte problém, co?

Přeješ, Jardo, žít ostatním ne podle jejich, ale podle tvého pohledu, jak by se mělo žít. Tedy podle co nejvice zákazu a příkazu a regulaci, ale je třeba hledat rozumnou míru. Naštěstí u nás převládají právníci s rozumnějším pohledem, alespoň co vnímám z médií.

Jako právník bys měl používat pojmy přesněji. Antivax tu fakt nikdo není, jak už jsem vysvětlil. Ti dle vás antivax jsou ti, kterým ještě zůstal zdravý rozum.

0 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

A jaký smysl bude mít to, že od května budete mít omezené cestování? 

Logičtější mi přijde omezit výletování teď když jsou krátké dny, hnusný počasí ve většině evropských zemí, než v létě. 

Léto bude nejspíš v pohodě. 

Teď mám čas a cestuju mimo Evropu - Jordánsko, jižní Maroko, Egypt, Yucatán. V létě asi nebudu mít moc dovolené a ani moc peněz na větší cestování. Klidně budu spokojený i s výlety po ČR jako celé 2 roky před letošním srpnem, pokud to bude takto nastavené 

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Kdyby aspoň to případné jarní přeočkování mělo nějaký větší zdravotní význam

Teta je na tom už dobře, horečky rychle ustoupily. V létě jsem přesvědčil strejdu, ať se jedou očkovat. Kdyby měla horší průběh, tak s jejím seznamem nemocí, brrr. Očkovaný brácha měl čtyřicítky, naštěstí jen pár dnů a následovalo rychlé zlepšení. Takže za mě, očkování ✌

0 Citovat

Očkovaný pár dnů čtyřicítky? Tak to není žádná sláva, ale neříkám, že to nemohlo být i horší. Tak hlavně, že to dobře dopadlo.

0 Citovat

Jsem rad ze se pozornost obraci i na jine nez jsem ja ,Libor _S  s mnohymi  mymi nazorynesouhlasi ,   neni antivaxer jako ja , neni antirouskar, ale presne jak Martin Vicha ,Miguelas ,Suomi Finland  ,mirjur Katka Ostra a dalsi ktere si ted honem nevybavim maji rozumny nazor  vypadnou  s krajiny kde se to hemzi vzteklyma pitbuly a to jeste ty psy urazim  Poslechl jsem si celou tiskovou konferenci kde Babis a Vojtech mleli porad  dokola  sve nazory  a jak nova vlada  co bude, smysli pry diametralne odlisne ,,  Takze kdyz za par tydnu nekdo bude vladnout jinak tak jakym pravem oni budou zavadet povinne ockovani fasisticky vyclenovat  lidi s jinym nazory ze spolecnisti ?Tihle dva budou jeste chvili u vesla zduraznovat jak to nedelaji s polickych duvodu ,ale pro lidi ,ano pro lidi, kterym se chteji pomstit , ze si dovolili je nezvolit 

Nevim uprimne jestli je nouzovy  stav nutny , ale  i kdyz nova opatreni vlastne neockovanym  v podstate neublizi, protoze uz ted jsou obcane druhe kategorie, mela by Snemovna  pripadne Ustavni soud zasahnout dokud je cas  Pevne verim ,ze ani v Rakousku neprojde povinne ockovani kohkoliv  Ze rodice 5 letych deti nenechaji svym detem znicit zdravi , neustale  kecy o tom jak je vakcina  proverena, jak by to nikdo nedovolil ,,,ano Maxy  byly taky proverene nez dva spadly  a zjistilo se,  ze Boeing oklamal komisi a nektere testy si delal sam  V Polsku chteji tehotne registrovat aby  o nich meli prehled , aby jim jeste vic snizili moznost jet na potrat do jine zeme ,misto toho mohou v Polsku zemrit,,,, 

Kdy skonci  skupiny lidi co chteji rozhodovat o zivote jinych za mrizemi ?  A totez se deje dneska okolo Covidu Jak Babis brecel ze nerozumi lidem co podvadeji  kupuji si  falesne certifikaty ,testy nenosi rousky podvadejii  a kdo je k tomu vsemu nuti ,,,, ?  On a jeho pohrobci 

 Ale proc porad psat dokola ,, ti co ted cestuji co maji rozumne nazory, tem to psat neni treba a ti co je lze nazvat extremisty  diktatory,  ti si stejne budou mlet to svoje silenstvi  hazet grafama  tabulkama  a vykrikovat neco o irelevantnosti ,,,a porad vtloukat do hlavy lidem tezi o ockovani ,ze jina cesta neni.jako smejdi s  hrncema , co delali autokarove zajezdy pro duchodce, aby  je obrali o tezce nasporene uspory   

0 Citovat

@Libor_S: Poslední reakce na tebe - @lma, @Miguelas, @mikir a pár dalších tu běžně urážejí zdravotníky a spoustu dalších skupin obyvatelstva, ale to asi nevidíš, kvůli nějaké tendenční slepotě a napadáš mě za hnusnou poznámku, která upřímně nevím v čem měla být hnusná. To, že si nechceš dát booster a že tě to nejspíš omezí v cestování je pouze tvoje rozhodnutí a tvůj problém. Já místo toho, abych se rozčiloval, tak jsem zvolil pozitivní přístup s tím, že na tom budu hledat to dobré - že bude v létě míň turistů. A je vidět, že jsem tzv. hodně ťal do živého.

Poněkolikáté tu napíšu, že si život v regulacích rozhodně neužívám. Štve mě, že teď to zase úplně nesmyslně schytají hospodští, stánkaři, sport, kultura, atd. Ekonomika a spoustu životů doslova v hajzlu. Ale všichni víme, komu za to můžeme poděkovat.

Libore, je vidět, že vnímáš advokáty hlavně, anebo spíš pouze z médií. Věř mi, že normální advokát nemá zapotřebí lézt do médií, zviditelňovat se a zaprodávat se. 

Já si dám vakcínu, kdykoliv to bude podle odborníků potřeba, protože mojí hlavní motivací k očkování není cestování, ale moje zdraví. Stejně jako @LL s ní mám jenom dobré zkušenosti, na to že jsem astmatik a beru denně léky, tak covid tak jak rychle přišel, tak zase odešel, stejně jako u mamky 60+. Nikdo podle mě nemůže teď odhadnout, jestli přijde po jaru 22 ještě nějaká další vlna. To je opravdu na křišťálovou kouli. A taky si uvědom, že není možné těch X miliónů lidí naočkovat jen v září (jako je to u chřipky) a připravit je tak na podzimní a zimní sezónu respiračních onemocnění, na to opravdu nejsou kapacity. A komu že podle tebe zbyl ten slavný zdravý rozum? @mikir, který spoléhá na fyzickou kondici, podle které si covid opravdu nevybírá? Je rozdíl mezi kondicí a např. obezitou a jinými kompikacemi. @lma, který se vyloženě chlubí tím, že si nemyje ruce a neumí vypočítat procenta? Wow.

0 Citovat

Hele Jarouši mě možná nejdou procenta ,ale tobě dělá velký problém psaný text já se "chlubil" tím že nepoužívám tu smradlavou desinfekci a na tom stále trvám!

Dyť ta komedie kolem té chřipečky je už trapná !

Jako já se na covid nechal naočkovat a půjdu i na třetí dávku (nepopírám ,že hlavní důvod byl/je ,že to usnadňuje cestování a nemusím se testovat) jsem očkován i na chřipku ,takže se chovám jako "zodpovědný občan" ,ale právě proto rozhodně nebudu nosit hadr na hubě a dodržovat ty vládní kraviny !

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Očkovaný pár dnů čtyřicítky? Tak to není žádná sláva, ale neříkám, že to nemohlo být i horší. Tak hlavně, že to dobře dopadlo.

Prostě jako ta vysněná chřipka. Covid rychle přišel, rychle odešel. Za tři dny už jen zvýšená teplota. Teď ještě, aby nikdo neměl dlouhodobě následky.

0 Citovat

Jardo, mě nikam nezařazuj. Jsem plně očkovaný od první minuty, kdy to bylo možné a logická rozumná opatření dodržuji. Ten hadr na hubě jsem měl určitě déle než ty, protože si dovolím tvrdit, že jen za letošek jsem strávil ve vlacích, letadlech a desítky nocí na letištích, možná víc než ty za celý život, takže hadrů jsem si užil víc než dost. 

Jak píše Martin Vícha a ostatní, pojďme někam vypadnout si vyčistit hlavu, nejlépe do tepla. Já padám naštěstí už zítra.

0 Citovat

Kam vyrazis?

0 Citovat

Lanzarote místo zrušené La Palmy

0 Citovat

😁 Přes Lanzarote se v sobotu "vracím" z Marseille. 

0 Citovat

tbu napsal(a):

@JardaM: kašli na ně, už jsem to také vzdal. Nebaví mě pořád reagovat na polopravdy. Viz příspěvek od lma. Nejdřív jsem si myslel, že to myslí ironicky, ale zřejmě to myslel vážně. To můžeš vysvětlovat pořád dokola.

Libor_S je skutečně demagog. Cítí se povolán vyjadřovat se ke všemu a vždycky mít pravdu. Nikdy však nepřizná, že se mýlil, jako spousta lidí z fanklubu skleničkové Katky a dalších.

 

Hele, tebe zjevně mrzí, že žádný fanklub nemáš, cítím z tebe trochu frustraci.

To černobílé vidění světa nikdy nic dobrého nepřineslo. Nikdy. Jen dělá příkopy a zlo.

Očkování má plusy a mínusy u každého je trochu jiné rozložení přínosů a negativ, každý si to musí zvážit sám, ideálně se svým lékařem.

Nutit všechny k jedné cestě a zlikvidovat individuální přístup, to je cesta do pekla, vznikne mnoho křivd a nasranosti.

A jeden očkovaný senior se zdravotními problémy- z hlediska významu celé společnosti ( zahlcení nemocnic, nákladů na péči...,) má význam asi jako sto naočkovaných zdravých, mladých lidí.

Jinak já osobně Kačce fandím, udělala hodně pro propagaci cestování a  největší pecka je její cestopis z Krkonoš.

A nevypadá vůbec zle, že, kdybych byl mladší...

 

 

 

.

0 Citovat

MV tak si to užij. Zajímavá kombinace. Za predcovidovych času mě bavilo plánovat takto třeba 6-8 návazných letů za sebou čistě jen s FR, ale v dnešní době bych se bál rychlých změn podmínek a případného zrušení jednoho z letu. Takže letos to byla převážně Vídeň, ta je v noci otevřená. V Bratislavě podle mě v noci je terminál zavřený, navíc i když byl otevřený tak jsem tam jednou v noci po příletu dostal kick a trávit noc v kulturním prostředí bratislavského přednádraží není nic příjemného. Navíc když vezmu, že průměrná cena letenky je srovnatelná s jednou jízdou lanovkou v Česku tak létání je jasná volba. Omluva za OT

0 Citovat

Další tečka za covidem v nejproočkovanější zemi aka Portugalsku.

Od 1. prosince se každý, kdo přiletí do země, bude muset prokázat negativním testem na koronavirus, i když je plně očkován. V uzavřených prostorech bude všude povinné nosit roušky, oznámila tamější vláda.

„Jsme lepší než většina evropských zemí, ale ne tak, jak jsme chtěli,“

https://www.novinky.cz/zahranicn...t-40379204

0 Citovat

https://www.novinky.cz/zahranicn...u-40379028

 

0 Citovat

Hmm ,takže to tu třetí včelku ještě hodně zvážím ..

Tvl k čemu to očkování tedy je ? Skoro 90% proočkovanost a ?!

Očkování + testy + hadry na hubě to budu raději sedět doma !

0 Citovat

Taky se jeste ozvu i kdyz me Jardo mas v ignoru , kdy jsem urazel zdravotniky ? Naopak ted treba pisu jestli nouzovy stav administrativne umozni  pomoc pretizenemu zdravotnictvi tak budiz, ale obavam se zneuziti ktere vyuzije koncici vlada ,aby ae pomstili  Kdy jsem urazel nekoho  z lidi  ctim opacny nazor ,ale neznamena to ze budu slepe prikyvovat  Politiky se nestydiom urazet  protoze jsem je nevolil a vidim co nadelali  za paselku za tu dobu co byli  u vesla Naopakl me tu kdekdo urazi za muj nazor  A ten zaver co pises  vime kdo za to muze   Ukaz mi prosim jedinejho cloveka ktereho jsem nakazil  netvrdim jako Miguelas ze neco dodrzuju  Noseni rousky nedodrzuju ,prozoze je to logicky nesmysl , ale treba s dezinfekci  nejsem jako Ima , pred kazdym vstupem do lidlu si ty ruce nastrikam ,pred kazdym odhodem s lidlu opet  Covid se siri kapenkami a kam ty  kapenky  leti  me primo do pusy a do nosu ? ne padaji na predmety  proto ma dezinfekce smysl ale rouska kterou si stejne pri jidle a piti  kazdy sunda  smysl nema zadny  nebo rekneme temer zadny 

0