Zdravím vás. Chystáme se zřejmě příští rok do Vietnamu. Poradíte, kam jet za nejhezčími a nejčistšími plážemi? Díky  .

Vietnam - nejlepší pláže. Kde?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

18 reakcí

Zdravím vás. Chystáme se zřejmě příští rok do Vietnamu. Poradíte, kam jet za nejhezčími a nejčistšími plážemi? Díky

0

Přidávám se k dotazu a jen upřesním, že u nás by šlo o červenec.

Nevím kdy chce jet Smolden.

Tak to píšu jen pro info, kvůli vhodnosti i vzhledem k počasí. Díky 

0 Citovat

Já jsem cestoval měsíc (říjen) v severním a středním Vietnamu, ale pláže mám jen jako doplněk a byl jsem na nich jen ve 2 oblastech a obvykle jen krátce. Pro mě nejkrásnější pláže byly na výletu v Halong Bay, ale u nich se většinou nebydlí. Poblíž pěkných pláží (a myslím, že celkem čistých) se dá bydlet na ostrově Cat Ba, odkud se mj. jezdí do Halong Bay. Červenec by měl být dobrý měsíc sice s nějakým deštěm, ale i s dostatkem slunce. Fotky pláží jsou tady: https://www.handspan.com/en/beac...sland.html

Byl jsem taky v Danangu, kde je celkem pěkná městská pláž s vysokými budovami na druhé straně pobřežní silnice. Danang a okolí je taky vhodný cíl v létě (asi na rozdíl od jihu Vietnamu). Hezčí pláž (hlavně s pěknými horami poblíž) v té oblasti jsem navštívil na skútru a dá se tam spát: https://centralvietnamguide.com/...o-vietnam/

V té oblasti by kvůli plážím stály za výlet (a možná i pobyt) ostrovy Cham, ale nebyl jsem tam: https://vinpearl.com/en/cham-isl...-in-hoi-an

0 Citovat

Super, díky za tipy.

Já jsem si myslela, že bychom letěli do Ho Chi Minh City, půjčili si auto a projeli oblast cca Phan Thiet až Nha Trang. A jsou pro nás hodně důležité pláže, ale samozřejmě i příroda a historie. Je to blbý nápad tahle oblast a červenec?

0 Citovat

Pláže v severním Vietnamu nejsou moc hezké, střední a jižní Vietnam je mnohem lepší (počínaje řekněme městečkem Dong Hoi a pak smerem na jih - skoro všude se dají najít fajn pláže, známá letoviska jsou např. Da Nang, Nha Trang, Mui Ne, Phan Thiet - a když popojedete trochu za město, tak se dá narazit i na liduprázdné čisté pláže). Co se týče počasí v červenci, všude bude teplo a teplá voda :) Na jihu pak může trochu víc pršet, ale jsou to takové ty tropické přeháňky - přižene se bouřka, vyprší se, a za chvíli zase svítí sluníčko. 

Půjčení auta bych velmi nedoporučoval - stačí se podívat na nějaká videa, jak je doprava ve Vietnamu divoká, chaotická a nikdo nedodržuje dopravní předpisy,... a taky vám nikdo nebude chtít půjčit auto, už jen proto, že je ve VN minimum autopůjčoven.  Když už auto, tak pronajmout i s řidičem. Je to bezpečnější a když se stane nějaká dopravní nehoda, tak to nejde za váma (což ve VN za cizincema dost často jde, a je úplně jedno, kdo nehodu způsobil :)

2 Citovat

Díky, super info, jen s tím autem jste mě nepotěšil. Nějak si neumím představit, že si vezmeme auto s řidičem na dva týdny. Chceme být různě pár dnů a přejíždět. Chtěli jsme si půjčit auto hned na letišti a pak ho zase vrátit před odletem. Děláme to tak skoro všude, takže jsme na různou dopravu zvyklí. Zkusím si k tomu ještě něco najít. Každopádně děkuji za upozornění. 

0 Citovat

My naše putování Vietnamem zakončili posledních pár dní v naprosto zapadlem mestecku Binh Tien (kousek pod Nha Trang), kde byla uchvatna pláž, prijemny pisek, dobry vstup do moře, zadne odpadky. Cele dny jsme tam navic byli jen sami, vzhledem k tomu, ze tehda bylo siroko daleko jen jedno ubytko... ale bylo to v prosinci 2019 a vsude tam byly cedule, ze se tam ma stavet nejaky resort nebo golf nebo co, tak je otazka, jestli tam nebude uz trochu vyssi traffic. Ale mozna ten projekt zabil covid, mrknete.

 

K tomu autu, Vietnam opravdu není dobrá destinace na půjčení auta na letišti a popojíždění. Řešení je využívat klasických nebo lůžkových/spacích autobusů, které se dají sehnat za pár peněz a jezdí mezi většími městy a na místě si pak půjčit motorku.

0 Citovat

S motorkou na místě to není pro každého. Kdo jezdí raději autem, asi zvolí taxi. Ale třeba na ostrově Cat Ba s dobrými silnicemi a s minimálním provozem by to bylo dobré pro většinu lidí aspoň na 1 výlet (na pláž je to kousek a stačí pěšky).

0 Citovat

U nás motorka nepřipadá v úvahu. 

Tak to budu muset ještě nějak vymyslet, protože s tímto jsem nepočítala. 

0 Citovat

A vy jste tedy všichni cestovali z letiště a pak mezi destinacemi autobusem? 

0 Citovat

Doporučuji noční prejezdy spacimi vlaky a autobusy za par peněz a na místě si pujcit kolo nebo motorku. Když jsem viděla jak jsme couvali 5 km po dálnici a jak jezdi v protismeru a v taxi pro 9 lidi cestovali dalsi 3 nastojaka myslim, že na to evropan nemá a proto mu auto nepujci 

0 Citovat

Jak to, že je bezpečnější jezdit na motorce než autem? To nějak nechápu.

0 Citovat

Ad pláže - Mui Ne, byla jsem tam tedy před lety, ale nádhera.

Na cestách jezdím vždycky místní dopravou, přijde mi, že tak tu zemi poznám mnohem lépe než z bubliny půjčeného auta. Jistěže je to méně pohodlné, nedostanu se všude, jsem vázaná na jízdní řády atd., ale víc než bohatě mi to vyváží kontakt s místními, pozvání k ním domů a krátkodobé "adopce":-)

Busem to zvládnete, jeďte nalehko, stejně bude vedro.

 

0 Citovat

@Azul

Díky za tip na pláž, našla jsem si ji už dříve, ale nebyla si jistá jaká bude, tak děkuji za info.

Toho busu se nebojím, jezdíváme i místní dopravou, ale bojím se ztráty času. My máme volno jen dva týdny a přejíždění busem dle jízdního řádu určitě nějaký čas sežere, kdybych tam byla na měsíc, tak to asi neřeším.

No a další problém je, že na dva týdny nemohu jet úplně nalehko, protože mám nějaké zdravotní omezení a potřebuji s sebou určité věci. Vozíme toho velmi málo, ale jeden velký kufr máme (moje věci nesmí být v příručním), plus každý svůj příruční.

A nenapsala jsem, že jsme čtyři. Dva dospělí a dvě holky 16 let.

0 Citovat

Tak jsem to rychle zkoukla a samozřejmě se na to budu muset ještě pořádně podívat a prozkoumat, ale když to na to auto nevypadá, tak to asi budeme řešit tím autem s řidičem, jen ho prostě nebudeme mít celou dobu. Najdu nějaká dvě až tři ubytování v "mé" oblasti a odtamtud budeme vyjíždět na výlety a z letiště a mezi ubytováním si taky vezmeme auto s řidičem. Dívala jsem se, že na velkou vzdálenost má smysl i místní přelet, ale to asi nebudeme potřebovat.

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

Jak to, že je bezpečnější jezdit na motorce než autem? To nějak nechápu.

U vás motorka nepřipadá v úvahu, ale na tuto otázku bych odpověděl, že bezpečnější z hlediska vlastního zranění je samozřejmě jet autem než na motorce, ale z hlediska možných komplikací mnohdy platí v zemích jako Vietnam, Srí Lanka atd. to, co napsal knyta výše: "když se stane nějaká dopravní nehoda, tak to nejde za váma (což ve VN za cizincema dost často jde, a je úplně jedno, kdo nehodu způsobil."

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

A vy jste tedy všichni cestovali z letiště a pak mezi destinacemi autobusem? 

Já jsem cestoval po zemi z Číny a pak po zemi do Laosu. Ve Vietnamu to byla kombinace bus (i noční spací) a vlak na delší úseky a na kratší úseky bus, taxi, pěšky, kolo, skútr na 1denní výlety, 1denní výlety s místní CK v Halong Bay a z Hue do NP Bach Ma: https://www.civitatis.com/en/hue...park-tour/

0 Citovat

Libore, to závidím, to muselo být super!!!

0 Citovat

@JanaV_1: Jo bylo to pěkné, ale spíš už jen takový odpočinkovější závěr mých 2 dlouhých cest za sebou, z nichž ta druhá má letenky sepsané tady:

https://www.cestujlevne.com/disk...8/strana-6

0
18 reakcí