Ahoj, potřeboval bych poradit, co nevynechat nebo vynechat v Ománu, něco málo jsem si už vyhledal ale rád bych slyšel nějaké tipy od někoho, kdo už tuto zemi navštívil. .

Omán

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj, potřeboval bych poradit, co nevynechat nebo vynechat v Ománu, něco málo jsem si už vyhledal ale rád bych slyšel nějaké tipy od někoho, kdo už tuto zemi navštívil.

0

Ahoj, ja jsem tam jeste nebyla, ale strasne mi Oman doporucovali tihle bloggeri:
http://www.travelwithpedro.com/category/oman/ - ten tam byl asi petkrat
http://kristinewanders.com/category/oth ... east/oman/ - a tahle zije v Dubaji a o Omanu mi hrozne basnila

Snad nekdo pomuze se specifictejsimi tipy smiley

0 Citovat

Děkuji alespoň za tohle, moc pomohlo s plánováním smiley

0 Citovat

Z Ománu jsme byli nadšeni, proti předražené Dubaji je to krásné a autentické prostředí, jedny z nejprázdnějších pláží, co jsme kdy viděli, příjemní lidé, málo turistů.

Naše dojmy a fota z Jižního Ománu zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... omanu.html

0 Citovat

do Omanu jezdim celkem casto, naprosto uzasna zeme..ted tam jedu za mesic znovu..tentokrat kvuli Khareefu jen Dhofar. Co videt? hodim sem moje trasy snad inspiruji a pak jen googlit:)
trasa 1
Praha – Abu Dhabi – Muscat – Misfah - Jebel Shams – Bahla - Jabreen – Nizwa – Wadi Dawkah – Mughsail – Salalah – Ain Razat – Wadi Darbat – Tawi Atayr –Jebel Semhan - Tayq Sinhole – Baobab forest - Mirbat – Wadi Shuwaymiyah – Ras Madrakah – Al Mintarib – Wadi Bani Khalid – Wadi Shaab – Binmah sinkhole – Muscat – Abu Dhabi – Praha
trasa 2
Praha - Dubaj - Muscat - Birkat al Mouz - Nizwa - Jebel Shams - Bahla - Wadi Dawkah - Salalah - Mughsail - Faziyah beach - Dhalqut - hranice Omán a Jemen - Muchsail beach - Taqah - Wadi Darbat - Jebel Semhan - Tayq Sinhole – Baobab forest - Mirbat – Wadi Shuwaymiyah - Al Mintarib – Wadi Bani Khalid - Bidyah - Ras Al Jinz - Sur - Wadi Shaab - Binmah Sinkhole - Muscat - Dubaj - Praha
trasa 3
Praha - Istanbul - Muscat - Nakhal - Rustaq - Jabrin - Bahla - Wadi Ghul - Misfah - Al Hota - Nizwa - Wádí Bání Chalíd - Ras Al Hadd - Sur - Tiwi - Sinkhole - Wádí Šab - Muscat - Istanbul - Praha

Více zde: http://jorgus.webnode.cz/oman-11/

0 Citovat

jorgus děkuju moc za trasy asi se nechám inspirovat trasou č. 2 smiley ještě bych se rád zeptal, jestli nemáte někdo tip na spolehlivou autopůjčovnu přímo v Ománu?

0 Citovat

ja vzdy sel po cene a pokud to byla nejaka znama spolecnost..takze tahle kombinace..ono obecne tam na letisti je to celkem levne a jsou tam renomovane spolecnosti:))))

0 Citovat

Ahoj v breznu jsem pujcoval auto pres billiger mietwagen a dostal jsem primo na letisti v MCT Vitaru misto objednaneho Ford Ka. Pry nic jineho nez VItaru stjne nema. Takze za me palec nahoru.

0 Citovat

Skvělý to jsem potřeboval slyšet smiley zkusím štěstí ještě jednou a zeptám se co Musandam? Dá se tam nějak dobře dostat? A stojí to za ten čas a cestu? smiley

0 Citovat

Měl bych ještě jeden dotaz, v autopůjčovnách všude požadují kreditní karty, je to nutnost nebo nám auto půjčí i na normální debitní?

0 Citovat

Za posledních cca několik let, kdy nevedu kreditku, beru auta na embosovanou debetní kartu, a to včetně Ománu a neměl jsem nikdy problém.

0 Citovat

Půjčovna a kreditní karta, to je taky stále dokola. V naprosté většině půjčoven požadují kreditní kartu. Často vezmou i debitku, byť mají napsáno, že vyžadují kreditku, ale když na to dojde a budou trvat na kreditce, tak máš prostě smůlu. A hlavně nechápu, co je za problém si kreditku vyřídit, pokud člověk cestuje, tak ji stejně potřebuje a dosáhne na ni prakticky každej až na pár výjimek a nemusíš pak řešit takovýhle věci a stresovat se, jestli na místě nebude problém.

0 Citovat

Koukni na mé povídání výše, tam vidíš,kde jsem hledal auto.Co se týče tech kreditek, já osobně jedu raději za své peníze, než za cizí ze schváleného úvěrového rámce, pokud bude problém, jsem přinejhorším na nule,ne v minusu. Kreditku jsem měl jednou, Citi ČSA, diky velké mílové bonifikaci, po Havaji jsem ji zrušil.
Chápu, ze pokud se s kreditkou dobře nakládá, tak se dá dobře využít, ale cestování bez ní je také možné a žádné komplikace mi to nepřináší.

0 Citovat

Nakonec si kreditku zařizovat budu, jak píše "eremi", je to jistota... jen jsem měl problém si kartu vůbec zařídit... ani nevím proč ale moje banka u které jsem x let a neměl jsem nikdy žádné půjčky dluhy nic, tak mi ji nechtěla vydat... takže jsem musel obcházet konkurenci a bylo to na dýl...

0 Citovat

opověď k autu, kde jsem ho půjčoval, nebyla tobě eremi, ale tomu filipovi 08, chápu, že to tobě může být jedno smiley smiley

add kreditky teď pro tebe smiley :

Kreditka je předjednaný ÚVĚR, to znamená, pokud jí použiješ, používáš CIZÍ peníze z předjednaného úvěrového rámce, to, že máš nějaké bezúročné období nemění nic na tom, že peníze jsou cizí, ne tvé. Já raději jedu vždy za svoje.
Pokud používáš peníze z kreditky jen v takové výši, jaké máš na běžném účtu (případně jaké můžeš utratit), tak to je samozřejmě v pořádku, ale pro mě je jednoduší takto použít rovnou své peníze, které mám na cestovatelském účtu.

Podle mě je ideální mít rezervu třeba na spořícím účtu, nebo jiném účtu ve svých penězích, než rezervu v cizích (úvěrových penězích). Dosažitelnost je okamžitá, jen si to přes net přepošleš.

Chápu, že jsou lidé, kteří třeba pomocí vratky 1-2% můžou na kreditkách profitovat, i když tato vratka půjde podle mě dolů kvůli novým omezením EU, ale jinak tam já žádné další benefity, které by mě přesvědčily nevidím. Pokud se v budoucnu objeví nějaký super bonus, tak si ji určitě pořídím, něco jako bylo třeba 50tis mil od CITi do OK PLus smiley , ale pro běžné fungování ji nepotřebuji

Pojištění: mám pojištění kvalitní už k účtu

0 Citovat

Já vím, jak funguje kreditka, nemusíš mi to vysvětlovat a s Tvou úvahou možná nejjistější bude, když si budeš spořit doma pod polštář.
Nechápu proč bych si měl něco přeposílat a dělat další kraviny (už jen třeba proto, že nebudu mít přístup na internet, převod mezi účty, pokude není v rámci banky trvá a většinou v případě nouze nemáš čas 24 hodin atd.), když můžu vzít prostě kartu, zaplatit a ještě za to něco dostanu (mimo třeba cestovního pojištění zdarma, vstupy do salonků, pojištění nákupu atd). V neposlední řadě je benefitem to, že se Ti taky jednou může stát, že tě pošlou třeba v autopůjčovně s Tvou debitkou na které můžeš mít třeba milion do háje, ale každej, ať dělá co umí. Jen to tu nešiř jako doporučení pro ostatní.

0 Citovat

Eremi, já píšu, ze to lze tak i tak, není to černobílé, s embosovanou debetní kartou v dnešní době můžeš fungovat už stejně dobře jako s kreditní..bez jakékoliv omezení.

Salonky,pojištění máš taky už i debetkam.

Chápu, ze to lze delat jinak, ale není nic špatného na tom když jedes pres debetky, není to žádný problém.

Jaké milióny, jaký polštář,: jak to souvisí, to ses nechal asi trochu unést, co. smiley)?

0 Citovat

S debitkou nemůžeš fungovat bez jakýchkoliv omezení jako s kreditkou - viz třeba půjčovny. Po xté na debitku Ti za nákup nic nevrátí, pokud nemáš kontokorent (který je ale nevýhodný), v případě potřeby nemáš finanční rezervu, kterou ti kreditka poskytuje třeba. Jo a ke které debitce máš třeba ty salonky mi pověz?
Nenechal jsem se unést, říká se tomu nadsázka a promiň, už to nepoužiju, když jsi z toho potom popletný a byla mířena na Tvou mantru "pouze za své" jak na tom umíněně lpíš, připádá mi to, jak by ses zasekl někde v osmdesátkách, ale jak říkám, každý ať dělá, co umí.
Není na tom nic špatného, ale netlač to tady ostatním jako doporučení, protože s tím potenciálně může vyvstat problém, ono to má logický důvod, proč tu kreditku požadují.

0 Citovat

Nejlepsi jsou dolace v kapse - to je nad jakoukoliv kartu nejlepší po cele zemekouli a funguje to všude stejne - jak ve mestech tak na venkove.

0 Citovat

Jo jo, na nákup auta ideální, na půjčení už to taková hitparáda není smiley

0 Citovat

Je fakt, že jsem si kreditku pořídil jen z důvodu půjčování auta v cizině a byl jsem svědkem že odmítli debetní kartu. Ale jak píše někdo dříve, mít peníze na spořícím účtu a převod přes internet na debetní kartu je proveden v podstatě ihned. To beru, ale obával bych se spíše zneužití zadání příkazu (přístupové údaje do banky) někde z veřejné internetové kavárny v cizině k vytunelování účtu.

0 Citovat

Eremi, tak si aspoň přečti pořádně, co tady píšu. Vzdyt jsem napsal několikrát, ze ten cashback beru, a že to je z meho pohledu jediná výhoda kreditek, ale toto půjde asi stejně výhledově do kytek.
Zároveň jsem napsal, ze pokud se objeví kreditka s nejakym super bunusem, tak to zvažím.
Do salónku se dostanu na T1 pres debetni,světě div se, MasterCard a na T2 zase přes debetní visu infinite , v zahraničí pak přes priority pass.
Poslání peněz v rámci jedne banky: připsání je okamžité, internet v nouzové situaci holt normálně z dat, ale jednodusii je tam tu rezervu poslat před cestou do zahraničí.
To bývalo možná právě v těch osmdesátkach, ze na půjčení auta byla nutná kreditka, ted se většina normálních debetek tváří jako kreditka.

0 Citovat

ja som kreditku az do minuleho roka nikdy nemal a teraz si ju neviem vynachvalit. Ci uz pri pozicani auta alebo v hoteli, peniaze v blokacii nie su moje ale banky a kedze nie su zauctovane, nemusim sa stresovat aby ich co najskor odblokovali. Navyse mi na rozdiel od debetky pri kreditke chodia zdarma sms pri kazdej platbe.

0 Citovat

Ty zase nečtes, co píšu Eremi, tak ještě jednou, pokud se objeví kreditka se zajímavým bonusem, rad si ji pořídim. Žádné ne a ne smiley
Jediná výhoda z mého pohledu je ten cashback.

Jinak při platbách v zahraničí lze debetní kartu naparovat s eurovým/dolarovym účtem, to u kreditky nelze a pak netratis na kurzu..

Ale to mas jedno, oba přístupy lze použít, chápu, ze lidi maji kreditky a využívají je, kreditku CSA mám zrušenou asi čtyři roky a zatím jsem si novou nezaridil a funguji pri cestovani bez omezeni.( cca 8-10 cest rocne).
Přidávám odkaz na databázi, kde se dá mrknout,jestli se vaše karta se tváří jak debetní nebo kreditní.

https://www.bindb.com/bin-database.html

0 Citovat

Pětihvězda, na pláži s AI za 16 990 Kč. Jedinou nevýhodou je let s QS.

https://www.fischer.cz/vysledky-...%22%3A1%7D

0