Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

To asi preto nahodil Wizz na November spiatocky za 250 € ... esteze som to stihol za 42.

0 Citovat

Dobrý den. 

Měla bych dotaz ohledně letu s kojencem.  Kamarádka má letenky s Ryanair. Ke kojenci je uveden otec, který pravděpodobně nepoletí. Bude problém na letišti, že si na sedadlo sedne matka? Rodný list bude stačit (nejsou svoji,  takže jméno jiné). Díky moc, Monika

0 Citovat

Ne.

0 Citovat

Hlavně pro dítě doklad, rodnej list je cár papíru, kterej nikoho nezajímá. 

0 Citovat

Rodný list. To je úlet :-)

2 Citovat

Petra _17 napsal(a):

Ahoj všem, budu kupovat letenky od Ryanair na Mallorcu. Nevíte kam zmizelo možnost přikoupení jen malého kufru? Nabízí to jen příručák pod sedačku, anebo pak variantu 23 kg odbavený kufr. Vloni tam šel ještě přidat malý 8 kg kufr. 

Dá se koupit Priority & 2 cabin bags (to znamená malý kufr na palubu), 10 kg Check-in bag, nebo 20 kg Check-in bags (proč jednou je to jednotné číslo a jednou množné se mě neptejte).

Priority může být teoreticky vyprodáno. Aby se kufry vešly na palubu, prodává se jich jen asi 90.

0 Citovat

Ten Amman snad úplně zrušili nebo co, nemají ho tam od listopadu vůbec. Myslim jakože odnikud, nejen z Prahy.

0 Citovat

Ahoj, mám dotaz na zavazadla u Ryanair, kupovala jsem letenky pro sebe a dceru (infant) a koupila jsem si Priority boarding, tzn. mám zaplacená zavazadla: "kabelku/batoh" + menší příruční kufr. A teď má otázka, díky tomu, že mám v letence infanta, mohu si vzít ještě jedno zavazadlo pro něj? Mít tak tedy celkem 3 zavazadla na palubě? Nemáte někdo zkušenost? Díky P.

0 Citovat

Na webu maji napsano, co mize mit infant za zavazadla.

0 Citovat

Podle mě to záleží na tom, zda má infant svoje místo, nebo ne. Do 6 měsíců je to myslím pouze na klíně, do 2 let si můžete vybrat.

0 Citovat

@Monika.K problém to bude, pokud k sobě má na letence otec infanta. Ačkoliv jsme teď v úterý ve Vídni byli odbavit autosedačku a kočár a řešila vše žena, vyžádali si i můj doklad totožnosti. Kromě výše zmíněných věcí jsme nic dalšího neodbavovali. 

@pejcharovap ano, je tam pro infanta zavazadlo do 5kg zdarma (rozměry viz web). A to i když nemá svoje vlastní sedadlo. 

0 Citovat

Ahoj, dá se letět do/z Nice nebo třeba na Trapani bez vytištěného lístku? Tedy jen s Ryan aplikací nebo potvrzením check-inu v mailu? Nebo to na takových menších letištích neprojde a mám si to nechat někde v hotelu vytisknout?

0 Citovat

Ahoj, dá se letět do/z Nice nebo třeba na Trapani bez vytištěného lístku? Tedy jen s Ryan aplikací nebo potvrzením check-inu v mailu? Nebo to na takových menších letištích neprojde a mám si to nechat někde v hotelu vytisknout?

0 Citovat

Z nice urcite (to neni zadne male letiste)

 

ono na tom vytistenym papiru je to samy, co byste ukazovala na mobilu - carovej kod.

0 Citovat

Ono by úplně stačilo podívat se na web Ryanairu. 

https://help.ryanair.com/hc/cs/c...AD-doklady

 

1 Citovat

OK, tak to je docela pokrok od mého minulého letu(pravda před x lety). Díky oběma.

0 Citovat

Ryanair od zimy pravděpodobně chystá linku Praha-Catania.

Letový řád ještě není nahrán.

Na stejné trase již létá Wizz - od zimy 3x, později 4x týdně.

https://www.facebook.com/InTheFl...LmsxSx1RQl

1 Citovat

Potřebuji vyzrát na Ryanair, který nepřepravuje nezletilé bez doprovodu. Zajímala by mne konstruktivní oponentura nápadu, kdy: 

1. dospělý si koupí one-way letenku BTS-ZAG

2. následně koupí další one-way letenku ZAG-BTS pro sebe a teenagera

3. dospělý odbaví sebe i teenagera na oba lety a teenagerovi pošle na WhatsApp palubní vstupenku na let ZAG-BTS

4. teenager za pomoci palubní vstupenky projde v ZAG přes bezpečnostní kontrolu ke gatu

5. dospělý přiletí BTS-ZAG, vystoupí, asertivně požádá, aby ho pustili k synovi který bude čekat už u gate a společně se obratem nastoupí na let ZAG-BTS.

 

0 Citovat

Aký starý je teenager? Za mnou bratranec letel sám, mal vtedy tuším 16. 

0 Citovat

Pokud by letěl jen s příručákem, tak bych mu upravil věk na 16 let a nechal ho letět samotného. Na gatu už v pohodě projde... 

0 Citovat

Katka _1 napsal(a):

Aký starý je teenager? Za mnou bratranec letel sám, mal vtedy tuším 16. 

12 nebo 13. Za šestnáctiletého vizuálně neprojde ani omylem.

0 Citovat

Aha tak potom to je blbé. Mala som podobný nápad ako puketapu. 
Problém s tvojím plánom je že niekedy keď vypúšťajú ľudí z lietadla je už gate zatvorený, obzvlášť keď let mešká. 

0 Citovat

Neznám Záhřeb, ale podle mého je toto uskutečnitelné jen na mikro letištích, kde se jde pěšky k terminálu, ty oběhneš z příletů do odletů a boarding začíná až když je letadlo ready. Tam je těch cca 15 minut čas. V Košicích bych si na to troufnul.

Jakmile se jede busem, odlétajicí cestující obvykle čekají v busu už v době, kdy letadlo teprve otevírá dveře. Případně je často za bránou další malý prostor, kde cestující čekají na nástup když už je brána zavřená.

U běžných aerolinek, kde jdeš chobotem, by toto rozhodně šlo, u Ryanairu si to kromě těch Košic nedovedu nikde představit, protože boarding se zavírá těch 25-30 minut před odletem a cestující pak už někde čekají za bránou. A v tu dobu teprve letadlo parkuje. 

0 Citovat

no je to rizikový, ale na letištích s tranzitním prostorem, kde lidi vystoupí přímo do prostoru s gaty a v podstatě jen přejdeš do fronty na nástup, tam je šance docela velká.

Občas teda lidi na gatu odpípají dříve a pak je nechají ještě půl hodiny sedět a čekat, a gate můžou teoreticky zavřít dříve, ale většinou ho nezavírají a reálně je možné ještě přijít a nastoupit.


Ale neznám letiště v ZAG, jak to mají udělané, jestli je tam transit, nebo se to musí objehnout z příletů do odletů a projít znova security.. tam by to stihnout spíš nešlo.

 

0 Citovat

Tohle by možná fungovalo u plnotučný aerolinky s průletem cca hodina. U Ryanairu s průletem 30 minut bude typicky v okamžiku, kdy budeš vystupovat, nástup už ukončen, si myslím. Teď naposled v Bergamu jsme stáli už nasáčkovaný na ploše, když lidi teprve začali vystupovat.

0