Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Pravděpodobně to nemá cenu. Stávka je ve výjimkách pro vyplácení kompenzací. 

0 Citovat

Dobrý večer, v únoru 2017 jsme měli odlétat z Prahy do Bruselu a následně potom z Bruselu na letiště Tenerife. Let z Prahy do Bruselu byl opožděn asi o 6 z technických důvodu, tudíž jsme na let ani nenastoupili a rozhodli jsme se odlétat další den z Mnichova na Tenerife. Od Ryanairu jsme dostali každý kompenzaci 250 euro, ale moje otázka zní, jestli by měli proplatit i cestu na letiště do Mnichova a poté samotnou letenku? Děkuji.

0 Citovat

????????????

0 Citovat

Ne, kompenzaci jste dostali.

0 Citovat

Tak zda se ze Ryanair nema problem s vyplacenim kompenzaci nebo nahrad ,trosku si to ale stejne upravuje k obrazu sevemu , pokud je poskynuta nejaka nahrada muze se kompenzace snizit o 50 % , v pripade te Bologne tam ale byl duvod zruseni letu stavka , dalo by se polemizovat o tom , proc tedy nektere letadla odletely i kdyz az treba po 6 hodinach , ale vzhledem k plnemu proplaceni nakladu by dalsi financni odskodneni bylo asi problematicke

V pripade toho Tenerife ,nebyla zrejme dohoda nebo tedy reseni situace s Ryanairem ,ale cestujici se sami rozhodli odletet z Mnichova ,alespon takto to z psani vyzniva   ovsem byla vyplacena kompenzase v plne vyssi , kdyby treba byly proplaceny letenky a cesta do Mnichova mohl by prepravce kompenzaci kratit , protoze tak neucinil , tak myslim ze na nic dalsiho uz narok neni
0 Citovat

Jeste me napadlo k te Bologni ,vznest dotaz k podrobnostem o stavce na urad civilniho letectvi , pokud by se prokazalo , ze Ryanair svevolne zrusil let  i kdyz mu byla nabidnuta alternativa  , dalo by se  rekneme o 50 % kompenzaci  diskutovat

K tomu Tenerife me taky napadlo ze prepravce je povinnen vratit penize za cely let , nejen za jeden segment, ovsem jednak to asi nebylo kupovano jako jeden let , a pak taky  neni s  toho psani zrejme , co Ryanair nabidl , zazil jsem podobnou situaci , kdy nastala technicka zavada  nestihli jsme let dostali jsme letenky zdarma na dalsi , plus  komenzaci v plne vyssi , jenze v tomto pripade jse se rozhodli letet odjinud ,s tim nemusi  prepravce souhlasit

0 Citovat

voughne napsal(a):

Tak uz aj ryan ide na 48 h check- in ... sraci


"Please note that for all flights from June 13th 2018 onwards, standard (free) online check-in will be available from 48 hours to 2 hours pre-departure. Customers who choose not to reserve their preferred seat, can check in online or on the mobile app free of charge from 48 hours to 2 hours pre-departure and will be randomly allocated a seat. (See Terms and Conditions below)

   

All Ryanair customers may buy a reserved seat online, both on the Ryanair.com website and mobile app from the time of booking up to 2 hours pre-departure and these customers can check in online anytime they so wish between 60 days to 2 hours before the scheduled departure time of their flight"


Tak bud v tom maji bordel nebo nevim... na konci Ledna mi sel udelat check-in 48h pred pouze, v Unoru a Breznu to slo udelat az 4 dny pred a ted zase bude 48h?? 

0 Citovat

Není to tím, že MXP stávkovalo 10:00-14:00 a BGY 10:00-18:00?

0 Citovat

Ryanair ruší všechny nově plánované linky via Laudamotion z Curychu (Mallorca, Kanáry, Řecko) kvůli nedostatku letadel. Tak snad nedojde i na další odletová letiště...

0 Citovat

Zrejme prilis velke sousto okopirovane od Fischera , idea vozit duchodce na Baleary a Kanary hodne ve sve dobe pomohla Fischerovi , jestli  tomu tak je i  dneska  je otazka , mozna prilis rozsiril odletova mista , mohla asi stacit Viden a Mnichov

0 Citovat

Ahoj, pristi tyden letim poprve s Ryanair do Trapani. Z pracovnich duvodu potreuji sebou notebook. S obalem ma rozmery 45 x 32 x 6cm, coz je vice nez 35 x 20 x 20 cm. Bez pomerne komplikovaneho rozebrani nejde vyndat baterka.

Pokud si dobr vybavuji, do podpalubi by nemelo jit nic s li-ion baterii a mimo to bych se o notebook v zavazadlovem prostoru docela bal.

Jak moc prisne obvykle v Praze / Trapani posuzuji velikost toho maleho prirucniho zavazadla? Je sance vzit notebook na palubu jinak, nez s priplacenym prednostnim nastupem a tedy velkym prirucakem u sebe?

Nejde mi az tak o tech 6EUR, jako o to, ze rad nastupuji az mez poslednimi, abych sezeni v letadle zkratil na minimum :)

0 Citovat

notas cajk. projde bez problemu. Tvou strategii moc nechapu, kazdy to ma ale jinak. Radeji sedim v letadle s prirucakem nad hlavou nez pul hodiny stojim u pasu v priletove destinaci a cekam na prirucak. Ale kazdy sveho stesti strojvudce.

0 Citovat

Nie je problem zaplatit prednostny nastup kvoli batozine a nastupit medzi poslednymi - pri prednostnom nastupe ma clovek pravo nastupit medzi prvymi, nikto vas vsak k tomu nutit nebude :) 

0 Citovat

@Daniel: To už je teď jedno, když všechny příručáky (ty větší) stejně jdou do podpalubí, ne?

0 Citovat

Kdyz mas priority tak to jde s tebou na palubu

0 Citovat

A jo, to je fakt.

0 Citovat

Přišla mi změna od Laudamotion via Ryanair o více jak 2 hodiny. V rezervaci mám dvě osoby a o jedné vím, že nepoletí (pro oficiální účely, dejme tomu, že kvůli té změně; neoficiálně - mici nejede, jak by řekl padrino).

>> Umožňuje Ryanair refundaci letenky pouze jedné osoby z rezervace? Přiznám se, že nemám nejmenší páru. Díky. Zatím googlím, jak se z Prahy po práci dostat na Schwechat na odlet v 5:15 ráno a výsledky se mi moc nelíbí...


0 Citovat

Bohuzel neporadim, ale tyhle zmeny me stvou. Je to uz druha zmena, ted uz teda opravdu vyrazna. Z Brna nevim jak se na let v pet rano do Vidne dostanu. Dival jsem se na parkovani na letisti a velmi drahe.

0 Citovat

Veselá příhoda z cest:

Pro skupinku 6ti whisky chtivých chlapů jsem koupil letekny KRK-EDI/EDI-KRK. Jistá konzumace lihovin proběhla již v autě na cestě Ostrava-KRK, řidič se ke konzumaci přidal až po zaparkování, čekání na boardin se vylepšovalo poměrně nestylově malou lahvičkou Jacka Danielse zakoupeno v duty free. Přesto si myslím, že "úplně na plech" nebyl nikdo.

První zásadní chybou byla láhev kolující mezi námi po usazení do letadla (podle přepravních podmínek se na palubě vlastní alkohol konzumovat nesmí, kazí to kšeft). Místo přátelského upozornění, že toto se nesmí nás letuška, vedoucí kabiny, seřvala, následně nám přítomným letušákem byla lahev zabavena (posledně mi takto ve škole zabavili tenisák). Podle mě nebyl nikdo příliš hlučný ani agresivní. K zásadnímu zlomu došlo při pojíždění o odletu, kdy již dříve zmíněná letuška kontrolovala připravenost kabiny k odletu. Když míjela jednoho člena naší výpravy, vyskočila jak čertík z krabičky, začala něco vykřikovat jakože call flight desk... Letadlo zajelo zpátky na stojánku, přišel nějaký pikolík z venku a sdělil, že zmíněný člen si musí vystoupit. Letuška tvrdí, že ji něco řekl co ji nikdo za 5 let ve službě neřekl. Nikdo vč. okolo sedících ale nic neslyšel, dotčený celou dobu koukal do země, co zásadního jí bez znalosti angličtiny řekl to nevím, co zaznělo letuška odmítla říct, žádná argumentace a pokus se dohodnout nepomohla. Dotčený nakonec letadlo dobrovolně opustil v doprovodu dvou uniformovaných mužů. Během letu jsme se pokusili získat svědectví okolosedících (taky náš kolega mohl být v Polsku v base pro napadení letušky) a nějaký protokol o události, ten nám ovšem dát odmítli s tím, že máme podat požadavek online. 

Do EDI za námi dorazil druhý den dopoledním letem EasyJetu (lowcost sranda to nebyla).

Největší překvapení ovšem nastalo na cestě zpátky. U odletové brány scanner na boardingpassu dotčeného jen zlověstně pípl. Odpověď byla poměrně stručná - nikam neletí, u Ryanairu má BAN. Ban, o kterém nás nikdo neinformoval - rezervace byla na webu bez viditelných změn vč. boardingpassů. 

Dostat se narychlo z EDI bez Ryanairu není taková sranda, nakonec celkem zafungovala kombinace EDI-LTN a LTN-KTW.

Nyní se asi budeme pokoušet o stížnost na letušku (letenka zase nebyla tak levná, aby po mě někdo štěkal), získat k události nějaký protokol a případně claimovat denied boarding na zpáteční cestě (podle vlastních podmínek musí o BANu informovat). 


Každopádně je to veselá zkušenost a jisté varování - nemusí se vlastně ani nic stát a pasažér je venku z letadla v rukou policie a doživotním BANem k univerzálně nenáviděné aerolince. Mám za sebou dost letů, viděl jsem již dost naštvaných, mírně agresivních nebo opilých pasažérů, takový přístup personálu jsem ale ještě nezažil. 



0 Citovat

Popravdě čumím... To bych čekal tak u Saudie, ale ne Ryanu. To první vyvedení asi neokecáte, ale ten ban bez nějakého upozornění je silné kafe a tedy rozhodně bych šel do claimu, i kdyby to byla letenka za euro, už jen z principu proti nejvíce vyjebávajícím aerolinkám ve vesmíru.

0 Citovat

Letenka úplně za 1€ nebyla. Navíc při vyvádění padlo prý něco takového, že buď půjde sám a nebo ho vyvedou a má BAN. Šel ovšem sám. Někde tam seděl  2 hodiny zavřený, vodu a hajzl si musel vyžádat, pak ho vykopli před letiště bez jakéhokoliv postihu, byť nějaké řeči o škodě za zpožděný let... tam snad proběhly. Předpokládám, že kdyby (agresivitou...) porušil nějaký zákon, policajti by to řešili. Takhle vlastně policajti dělají jen vyvaděče pro zpovykanou aerolinku. 

Celková "škoda" (3 nové lety na poslední chvíli, hotel, taxík,  další doprava...) se blíží ke 20k. 

Při prvním "konfliktu" s flaškou seděl ještě u okna a až pak se přehodil (měli jsme s sebou leteckého panice, tak jsme ho poslali k oknu ať z toho něco má). Určitě letušku osobně nekonfrontoval, i kdyby tam řekl že je p**a tak by ho snad nemusela nechat vytáhnout z již rolujícího letadla (čímž jistě způsobila škodu i Ryanairu). Chtěl bych sedět na lavici svědků u soudu a dozvědět se, k čemu mělo dojít. Je to ale slovo proti slovu.

Je mi jasné jak to proběhne - chování personálu bude ospravedlněno porušením přepravních podmínek (vlastní chlast), k vyvedení žádný protokol nejspíše nezískám nebo získám jen strohé vyjádření, že to posoudili jako riziko a na základě toho byly zrušeny všechny následující rezervace (něco takového v podmínkách mají...).

Zkusmo jsem to poslal na vasenaroky, moc si od toho ale neslibuji. 

0 Citovat

Já se tomu ani nedivím, ale tady jste si naběhli sami. Když je někdo pod vlivem, tak už se pak cokoliv těžko dokazuje. Tohle je jeden z důvodů proč nerad létám s lowcosty. Většinou se tam najde nějaká hlučná partička co tam na sebe (i vzhledem k rozsazovací politice Ryanairu) pokřikuje a obtěžuje všechny kolem. Možná si to vzhledem k alkoholu ani sami neuvědomují. Kolikrát ani neslyším vlastní sluchátka. Personál musí mít svatou trpělivost a je jen otázkou času než někomu ujedou nervy.

0 Citovat

Já jsem ten úplně poslední, kdo by se chtěl zastávat Ryanairu, ale dle stylizace textu mi připadá, že vás taková ta směšná opilecká bojovnost ještě nepřešla...!? Letuška způsobila "škodu" (o otočení letadla rozhoduje kapitán)?  Posílat to na vasenaroky (to jako fakt LOLek a určitě jim po přečtení  musel firemní WTF-metr vyskočit zcela mimo stupnici)? Vyhrožovat soudem? "Zpovykaná aerolinka"? "Nemusí se vlastně ani nic stát..." ? 

To vše jako ve vší vážnosti? Zde asi opravdu platí známé  "nechlastejte když to neumíte" a na vašem místě bych to nechal být a byl moc rád, že to skončilo "vykopnutim před barák" a ne nějakou hezkou fakturou za náklady spojené s obrátkou letadla. Díky proletarizaci létání  kdy posledních patnáct let vozí různé "colourful characters" na stag a hen party na východ a východní alkáče na západ, posádky lowcostů asi zažily už "úplně všechno" a míra tolerance alkoholických excesů bude asi velmi malá a řídí se nejspíš pravidlem, že jen snazší to řešit ještě na zemi než riskovat vyrvál ve FL310.  Každopádně představy o "jití do claimu" jsou úsměvné a asi záleží na tom, kolik vlastních peněz chcete obětovat na pasování se s korporátními právníky Ryanairu. Těžko  předjímat, ale v situaci, kdy je faktorem alkohol bych si troufal tvrdit, že jsou karty rozdány výrazně ve váš neprospěch. 

0 Citovat

Vzhledem k mé povaze abstinenta bych byl pro zákaz alkoholu na palubě a je fakt že dráždit personál je hloupost . Tím že neumím anglicky si připadám v jejich letadlech jak pitomec tak se raději potmě usmívam a práci personálu se snažím nekomplikovat. 


Ps moje stresy s checkinem zdarma jsem i díky vašim radám zmakl a tyden v recku dopadl dobře. Dekuji

0 Citovat

A já, vzhledem k tomu, že mi chybí prostředníček na levé ruce, bych ho nechal useknout i ostatním co poletí...

Tím se nechci zrovna zastávat uřvaných a sprostých partiček na palubě ( nenarážím na vás rsaf ), sám mám více než dost nepříjemných zkušeností.

Osobně si ale rád čekání na letišti zpestřím pivkem, nebo třema. Nevidím proto důvod pro plošný zákaz.


0