Dave popisoval ve svém cestopisu z Ukrajiny, jak na Ruzyni poptal upgrade do business class s ukrajinskými aerolinkami za 100 USD. Zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo zkušenosti především na zaoceánských letech (do USA, Asie, Latinské Ameriky, ...). Díky. .

Zkušenosti s upgradem do business na letišti

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Teď jsem zkoušel upgradovat let LAX - HEL u přepážky na gate. Nabídka byla kolem 600 USD, což jsem odmítl. Nicméně agent mi sdělil, že letadlo není plné a nabídl mi přesazení k okénku.

0 Citovat

To je skoro stejné, se máš👍

1 Citovat

😂😂😂

1 Citovat

Nechápu tu jejich cenovou politiku. Kdyby to stalo třeba 200 USD, tak business třídu zaplní a vydělají více peněz. Ani salónky je nebudou už nic stát, takže minimální náklady navíc.

0 Citovat

Byl by to nebezpečný precedent, lidé by to přestali kupovat za plnou cenu a na gate se dožadovali upgrade za pár šupů.

13 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Nechápu tu jejich cenovou politiku. Kdyby to stalo třeba 200 USD, tak business třídu zaplní a vydělají více peněz. Ani salónky je nebudou už nic stát, takže minimální náklady navíc.

 

upgrade na tak dlouhym longhaulu za 4K penez? na tom by se dale krasne demonstrovat dopady inflace.

jinak upgrade na tak dlouhym longhaulu za 600 usd … to je krasna cena.

0 Citovat

600usd je opravdu skvělá cena, ale samozřejmě záleží za kolik byla původní letenka. 

Ale mě teda moc nenadchli na tomhle letu, přijde mi, že jsou docela overrated. :D

1 Citovat

A jde těch 600$ zaplatit kartou nebo preferují cash jako v postsovětských zemích?

0 Citovat

Korálky a zrcátka, možno i ohnivá voda...

2 Citovat

aldadol napsal(a):

A jde těch 600$ zaplatit kartou nebo preferují cash jako v postsovětských zemích?

Karta je vetsinou jediny zpusob, jak to jde zaplatit

0 Citovat

Ahoj, prosím dotaz na upgrade je možné udělat při check-in - to je mi asi jasné, ale je možné třeba jenom u jednoho segmentu? Na gatu? 

0 Citovat

Nekdy ano, nekdy ne.

U nekterych spolecnosti jde o upgrade pozadat i az v letadle.

2 Citovat

@Lord Pitzbudka 

A co třeba takový LH? 

0 Citovat

LH groupa celkem intenzivne nabizi upgrady primo v APP / na webu na jednotlivy segmenty.

Jestli na gejtu, to netusim :) 

1 Citovat

hankaa napsal(a):

A co třeba takový LH? 

Záleží také na koho narazíš, když to nebude teplý stevard, třeba se domluvíte, když bude, tak spíš bude chtít ty peníze.

6 Citovat

upgrade po evropě a to v business sedeli 3 lidi a celkem bylo k dispozici 16 mist


img-5722.jpeg

1 Citovat

Vtipnej upgrade. Rozdíl v ceně mezi eco a business je v případě letu PRG-BRU 3.700,- Kč.

0 Citovat

Ne vzdy :) muze byt taky 10 … 

kazdopadne jo, tech 8000  je dost nesmyslnych :)

1 Citovat

Kluci, díky za tipy, já to zkusím ;)  

0 Citovat

Tak on se dá business ještě levněji. V případě Swissu do Zurichu je rozdíl mezi eco a business jenom 2.400, což se v mnoha případech už vyplatí i kvůli zavazadlům. 

0 Citovat

Swiss je fajn, už se mi u něj několikrát stalo, že po Evropě byl v byznysu levnější nebo za stejné peníze jako v economy. A to nejen pro "last minute" odlety, kde by se dalo čekat, že economy v levných třídách bude vyprodaná.

2 Citovat

A neslyšeli jste někdy o někom, kdo dostal upgrade zadarmo? (Kromě těch jubilejních pasažérů na Valentýna, to jsem viděla.) Zkoušela jsem se ptát po zásnubách a po svatbě, jestli to třeba neklapne 😁. Vím, že to bude asi spíš v Americe (a dost možná už jen v amerických filmech), ale našla jsem pár zkušeností, že to někomu zafungovalo. A jeden kluk na check-inu v Praze se netvářil, že je to až tak šílenej nápad, prý se občas stane, že hledají "dobrovolníky" do business class a můžu se zeptat tak hodinu před na gatu, ale to asi jen když se stane overbooking/nějaká jiná haluz? Máte někdo zkušenost? Hodil by se mi kamarád, co pracuje na letišti, tyjo, abych mohla občas nakouknout pod pokličku 😁

0 Citovat

Ano, "nedobrovolné" upgrady jsou na letišti denní chleba. Většinou u overbookingu, ale "kamarád" zaměstnanec letiště vám nepomůže. Ve většině případů generuje automaticky system seznam lidí a prioritní pořadí na upgrade. Většinou to začíná - zaměstnanci aerolinky s byznys letenkou jako první, poté cestující s nejvyšším statusem z economy, a následně až k lidem podle ceny letenkx (booking class). Taky systém zohledňuje počet lidí v rezervaci. (nejlepší je mít letenku samostatně, protože když hledají jen jednoho člověka, tak nebudou upgradovat všechny 4 lidi z rezervace.

Tyhle upgrady jsou hodně o štěstí, ale nic nevýdaného. :) Určitě nefunguje věta typu - letíme na líbánky, nebo, že se musíte pořádně slušně obléct :D

4 Citovat

zadarmo vas neupgradnou - pokud nemate status apod. a clovek na checkinu s tom nic moc neudela - tohle si generuje provozujici letecka spolecnost - upgradnuty cestujici se o upgradu casto dozvi az kdyz prochazi gejtem a ten ho nepusti do letadla.

a i kdyz mate status, tak je sance dost mala, neb zarucene bude pred vami dost lidi s vyssim statusem :)

kdyz jsem mel zlatou u csa, tak jsem dostal asi trikrat upgrade z cdg do prahy (potesi, csa mela v businessu super catering i na kratkych linkach)

kdyz jsem mel zlatou u KL, tak me jednou upgradla delta z detroitu do mexika (i s manzelkou, ktera byla bez statusu)

ted co mam zlatou u A3, tak si nadeje na upgrade ani nedelam (vetsina letu je s LH groupy a ti si prirozene budou prosazovat svoje senatory), ale celkem mi rozhodilo sandal loni na podzim, kdyz me do C upgradli na  poskoku z mnichova do parize. to  jsem opravdu necekal.

1 Citovat

Loni jsme s přítelkyní dostali na bráně upgrade do C dvakrát. Poprvé se Saudia 20.června JED - MUC když jsme se vraceli z KUL. Při kontrole boarding pasů se rozsvítila červená a obsluha nám dala nové do business. Byla to jenom A320, ale business dost velký a vodorovná lůžka. Starali se o nás, jako o vlastní, obsluha i jídlo vynikající.

Podruhé s Turkish 22.prosince PRG - IST při cestě do MCT. Na bráně opět stejný scénář, letadlo zase úzké ale sedačky jenom takové ty širší ne vodorovné. Servis o poznání horší. 

Čím jsme si to zasloužili nevím, se Saudia jsme letěli poprvé, s Turkish máme během roku (ne kalendářního) 4 dálkové zpáteční lety. 

 

1