Ahojte všimol som si že sa potichu zrušilo pravidlo 10x100ml v príručnej batožnie. Niekde som našiel že je to lebo majú lepšie skenery. Mám skúsenosť že to prestali riešiť od Ledna.    Viete o tom niekto viac? Zaujimavé že to nebolo nikde komunikované... Dík za info.  .

Nove pravidla na tekutiny v prirucnim zavazadle

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Mandre napsal(a):

I tak mi v EU prijdou uzkoprsi a vypruzeny na tech kontrolach, sundat boty, vyndat veci z kapes, pasek…. Proste skoro by cloveka svlikli do naha. 

Tak naposledy som vyzuvala topánky 18.2.v Ammane...opasok detto.  

1 Citovat

Boty jsem sundával v Larnace i v Praze, přestože to byla jen lehká obuv.

0 Citovat

Tak právě odlétáme z Prahy T1 (směr Dubai) a na security v pohodě voda, cola... v 0,5l láhvi. Potvrdili mi, že v této velikosti je to zde povolené. Musí se to nahlásit, neschovávat, dají speciální box a je to ok. 

1 Citovat

V Praze jsem se taky zouval, jednalo se přitom o lehkou letní obuv, zatímco manželka nemusela. Důvod mi zůstal utajený.

0 Citovat

Neví někdo, jestli si můžu do Austrálie vzít takové ty gelové kapsle na praní? Mohou být v průhledném sáčku spolu s ostatníma tekutinama v příručním zavazadle a musím je deklarovat při přistání? Díky za radu.

0 Citovat

Z jakého důvodu by se to případně mělo deklarovat? Nemá to rostlinný nebo živočišný původ ani jiný problém.

1 Citovat

Slečna/paní je asi zblblá z pořadu "Strážci hranic: Austrálie" :D 

2 Citovat

nám na bezp. školení asi 10 let dozadu tvrdili, že existuje nařízení EU, který nařizuje řešit ty tekutiny pomocí nových skenerů s tím, že člověk může mít normální pití jako před rokem 2006 A někam to vyšumělo. Bohužel to, že už neplatí omezení na 100ml je bullshit.

 

0 Citovat

London airport becomes first in UK to scrap 100ml liquids rule in hand luggage

"Instead of 100ml, the liquid limit will now be two litres in hand luggage."

"Travellers will also no longer have to place creams and cosmetic items in a plastic bag and laptops will no longer need to be removed to be examined separately."

https://www.joe.co.uk/news/londo...age-381677

3 Citovat

V jedné skupině na Facebooku se hádají lidé s jakýmisi členy security, kteří tvrdí, že jsou větší tekutiny povolené... Ale na základě čeho nedokáží říct . ..


img-20230309-181803.jpg
img-20230309-181742.jpg

0 Citovat

Povoleny jsou tekutiny už prý na terminálu 1. Což mě nepřekvapuje, jelikož, jsem se s tím už setkal minulý rok na více letištích. (Mají na to rentgeny).

0 Citovat

K tomu Londýnu přežvejkaná česká verze, zatím jen na City koncem března:

https://www.novinky.cz/clanek/ce...m-40425238

0 Citovat

Kluž, právě teď. Před security nás zaměstnanci aktivně upozorňují, že nemusíme tekutiny vyhazovat, ale můžeme volně projit. 1,5l láhev. Ostatní tekutiny se nemusí ani vytahovat z příručku.

3 Citovat

To se hodí. Pak si doma můžete přípít rumunskou lahvinkou s přáním Norog!

Nebo možná z taky Prost! Zum Wohl!, letíte-li z Transilvánie. 🍻

0 Citovat

To by asi spíše letěli aus Siebenbürgen;-)

 

0 Citovat

Já mám opačnou aktuální zkušenost s tekutinami, notabene v odbaveném zavazadle. Let v sobotu CEB-TPE s BR. Odbavili jsme zavazadla a v pohodě čekali na boarding, když jsem tak nějak šestým smyslem slyšel svoje jméno ve hlášení. Tedy při opakování jsem již byl v pozoru a pochopil, že se mám dostavit ke kontrole odbaveného zavazadla. Jen klasický filipínský zmatek, okolo bylo min. 5 lidí z handlingu, ale nikdo nevěděl, kam mě odvézt. Absolutně jsem netušil, kde může být problém, napadlo mě, zda mně tam nemohl někdo něco někde podstrčit. Až když ohlásili boarding, tak už jsem se vehementně hlásil, ať s tím tedy něco dělají, že je 20 minut do odletu. Nakonec přišel borec, ten mě odvedl k security, tam mě odebrali pas a s dalším borcem jsem šel někam do suterénu, kde je linka s rentegovými scanery. Tam jsem musel otevřít svůj kufr, načež se starší supervizor začal smát, že ok, že to je Tanduay a jestli mně chutná. Podotýkám, že byl v celkovém množství 1l ve více lahvích. Podepsal jsem nějaký canc o prohlídce, šel zpátky na security, kde mně vrátili pas a jako poslední nastoupil do letadla.

1 Citovat

Jak tu nekdo zminoval vlaky, tak do cinskeho rychlovlaku je podobna kontrola, jako do letadla. Toleruji tekutiny, ale uz ne tlakove spreje(deodoranty apod, i kdyz vetsinou projdou, nekdy je vyhodi) nebo zaviraci noze s pojistkou (bez pojistky asi nejde pouzit jako zbran).

Potiz je v tom, ze na rozdil od letadla neexistuje nic jako odbavene zavazadlo, do ktereho by to clovek mohl dat.

Budme radi za EU.

1 Citovat

Mám dotaz. Je nějaký problém Iqos nebo jiné zařízení na nahřívání tabáku v příručním zavazadle? Zapalovače řeším furt, někde jim nevadí, jinde je berou, ale nevím co Iqos? Díky 

0 Citovat

Iqos a další nahřívací věci nejen že "můžete" mít v příručáku, ale dokonce "musíte". Nesmí být v odbavených zavazadlech.

0 Citovat

Jo, to vím, že do odbaveného nesmí, myslela jsem tím, jestli se to vůbec může převážet a jestli s tím někdo neměl problém a nevyhodili to. Ale asi je to teda v pohodě. Takže díky. 

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Povoleny jsou tekutiny už prý na terminálu 1. Což mě nepřekvapuje, jelikož, jsem se s tím už setkal minulý rok na více letištích. (Mají na to rentgeny).

 

Potvrzuju, na T1 půllitrova láhev v pohodě (musí se vyndat z batohu), na T2 to zatím neprojde 

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

Jo, to vím, že do odbaveného nesmí, myslela jsem tím, jestli se to vůbec může převážet a jestli s tím někdo neměl problém a nevyhodili to. Ale asi je to teda v pohodě. Takže díky. 

Na žádném letišti jsem neměl problém ho mít u sebe. A jak se Iqos hodí, když je zakázáno na letišti kouřit a ani nejsou smoking lounge .... ;-)

0 Citovat

Je možné, že pravidlo 10x100ml v příručním zavazadle bylo zrušeno kvůli vylepšení technologie skenování, ale k žádné oficiální komunikaci nedošlo. K potvrzení této skutečnosti by pomohlo více informací. Chcete-li vědět více, navštivte zde https://aerowaapps.com



0 Citovat

teraz sme sa vratili z Kuvajtu a tam som normalne mohol zobrat zatvorene flase so sebou. Co som mal otvorene (colu, vodu) tak to som musel vyhodit, ale plechovky s nealko pivom a vodu pustili bez problemov dalej. Takze nie vzdy to je len o skeneroch

0 Citovat

Arshi napsal(a):

Je možné, že pravidlo 10x100ml v příručním zavazadle bylo zrušeno kvůli vylepšení technologie skenování, ale k žádné oficiální komunikaci nedošlo. K potvrzení této skutečnosti by pomohlo více informací. Chcete-li vědět více, navštivte zde https://uz-mostbet.net/

Mimochodem, o tom jsem neslyšel. O jaké změny konkrétně jde?


0