Ahojte všimol som si že sa potichu zrušilo pravidlo 10x100ml v príručnej batožnie. Niekde som našiel že je to lebo majú lepšie skenery. Mám skúsenosť že to prestali riešiť od Ledna.    Viete o tom niekto viac? Zaujimavé že to nebolo nikde komunikované... Dík za info.  .

Nove pravidla na tekutiny v prirucnim zavazadle

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

V pátek 24.3. návrat z Thajska s Emirates.  PRG-DXB-BKK-USM a to samé zpět. Na všech segmentech vyzkoušeno s originál zabalenou malou lahví vody a neprošlo to NIKDE. Všude jsem jí musela vyhodit.

0 Citovat

Letěli jste z Prahy T1 a vzali Vám vodu? Měli jste ji schovanou nebo jste ji deklarovali předem a dali do speciálního boxu?

0 Citovat

Při odletu z T1 jsme vodu neměli.

0 Citovat

Aha, tak to jo, protože jinak už bych to vůbec nechápala, protože tam to v pohodě funguje. 

My jsme teď letěli Praha - Dubaj a zpět a na obou letech jsme měli pití v 0,5l lahvích vodu, džus, colu... Klidně neoriginální, přelité, a vše v pohodě prošlo. 

1 Citovat

Taky můžu potvrdit neoriginální vodu 0,5 l z T1, ale je to třeba nahlásit a dát do speciálního boxu.

1 Citovat

Rozpitá 1 l Kofola na T1 také žádný problém, jak píše Libor_S, položí do speciální přepravky (každou lahev zvlášť) a hotovo. Na istanbulském SAW piktogramy zakazující tekutiny nad 100 ml, nad plechovkami limonády a petkami vody v postranních kapsách batohu se nikdo nepozastavil... 

2 Citovat

Potvrzuji na t1 prg přiznána rozpita pulitrovka koly bez problémů. Prý ale říkali že se to fakt týká jen t1

0 Citovat

Cork (IRL) - láhev s vodou 0,5L prošla... "pane, jestli máte láhev, je to OK"

Venezia Treviso (ITA) - láhev s vodou 0,5L neprošla... "láhev 0,5L? Pane zakázáno"

0 Citovat

Když nad tím tak přemýšlím, a sleduju ty reakce tady, tak to ve mě vzbuzuje jednu myšlenku.

Se zdá, ž to není o tom, jestli je to T1 nebo T2, a jestli mají nový skenery nebo nemaj (nemaj), ale bude to o tom, že díky unikátu s security u každého gejtu separátně vědí, kam ktery cestující letí a pro non-eu destinace pustí víc, protože omezení na 100 ml atd je jen věcí čaśti světa.

Tam, kde je common security (většina světa) tohle moc nejde, a na T2 je jasné, že to nejde (tam se to chystá, výměna technologie je na spadnutí)

0 Citovat

Nedávno na HEL: láhve s vodou v pohodě a nebylo potřeba nic vyndávat. Centrální security a lety v rámci EU.

Mají tam supr dupr novou security, dizajnovky scannery ve tvaru proudových motorů.

https://www.airport-technology.c...airport-2/

0 Citovat

Pavel Krcho napsal(a):

pro non-eu destinace pustí víc, protože omezení na 100 ml atd je jen věcí čaśti světa.

Mně nechali vodu před pár týdny na T1 na let na Kypr.

0 Citovat

hmm :) tak pak ta myšlenka je chybná - a logika je schovaná někde jinde.

0 Citovat

https://zdopravy.cz/letiste-prah...in-154379/

0 Citovat

Tak jsem se dnes ptal paní u security na t1 a pravidlo je 0.5l na osobu ale jen t1. Na t2 chystají asi úplne uvolnění viz článek linkovaný výše

0 Citovat

Většinou lítám z obou terminálu, a mívám více než 200ml lahvičky, a vždy prošli, nikdy jsem neměl problém (a to řádově již cca 5 let).

0 Citovat

In the event that your Samsung Soundbar Remote isn't working, open up the battery compartment and remove both of the batteries. Then, push down on any button on the remote for around twenty seconds. Then put the batteries back into the remote and test it to check whether it is working properly.

 

https://electricalgang.com/fix-s...t-working/

0 Citovat

Mám dotaz ohledně inzulínového pera včetně náhradních jehel, měl s tím někdy někdo problém v příručním zavazadle? A musí být nějaké potvrzení od lékaře? Díky 

0 Citovat

Vozím autoinjektor s adrenalinem, nikdy žádný problém. Pro jistotu jsem si k tomu nechala doktorem podepsat formulář, ale nikdy ho nikdo nechtěl vidět. Jsou to léky, tj. výjimka z bezpečnostních pravidel.

0 Citovat

V červenci jsme letěli přes AUH do BKK tam i zpět jsme prošli s 1,5 l lahví vody a ještě nám security ukazovali, že je nemusíme vyhazovat.

0 Citovat

Mela jsem nekolikrat injekce na redeni krve s sebou v prirucaku, videt nikdy nikdo nic nechtel.

0 Citovat

Moc děkuji, uklinili jste mě.

0 Citovat

Já to vozím v jednom litrovém plastovém sáčku (extra vedle pytlíku na ostatní tekutiny), který i vyndavám na té bezpečnostní kontrole, takže to můžou normálně vidět a nikoho to nikdy nezajímalo.

0 Citovat

Když jsem nedávno dopíjel limonádu před rentgenem ve FCO, přišel mi pracovník říct, že si ji můžu klidně vzít s sebou. Tak asi nějaká změna k lepšímu.

0 Citovat

Je to letiště od letiště, v Římě na FCO se nemusí vyndavat z batohu nebo kufru už ani elektronika. Ani tekutiny. Více např. https://airportindustry-news.com...erminal-1/

0 Citovat

jj, v IST to samý, notebook i voda v batohu  a v poho....

0