Ahoj, měla bych dotaz pro zkušené. Kde hledáte letové řády na dlooouuuho dopředu, tím myslím třeba na rok? Vždy u konkrétní aerolinky, nebo lze někde ve vyhledávači? Děkuji ;)   .

Letové řády

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj, měla bych dotaz pro zkušené. Kde hledáte letové řády na dlooouuuho dopředu, tím myslím třeba na rok? Vždy u konkrétní aerolinky, nebo lze někde ve vyhledávači? Děkuji ;) 

0

Pro klasicke aerolinky v podstate jakykoli rezervacni system - at uz ota, nebo web aerolinky. Nebo Google flights, matrix. 

Vsechno je to jedna databaze, jen s jinym FE.

Pro lowcosty je to komplikovanejsi, tam je nejjistejsi web aerolinky.

jinak pro klasicke aerolinky je rok moc - ty nahravaji rady cca 10 - 11 mesicu dopredu.

 

 

0 Citovat

Google flights - tam vidím letenky do prosince, ale jinak jak píše Lord

0 Citovat

Děkuji. Myslela jsem to trochu naopak. Jestli se dá najít třeba, kam se nově začne létat z PRG (NUE, VIE) příští zimu atd...To je asi blbost že jo :D 

0 Citovat

Tohle se vetsinou dozvite tak leda z tiskovych zprav aerolinek (pokud je to nejaka vyznamnejsi linka) a pak z ruznych zajomvych webu, ktere se venuji vyzdibavani techto informaci.

Např. zde https://www.routesonline.com/, https://airwaysmag.com/routes/ a další...

 

2 Citovat

Na tohle celkem úspěšně používám anglickou wikipedii konkrétních letišť v sekci Airlines and destinations, většinou to sedí a nové linky jsou přidávané obratem i s datem startu, případně datem posledniho letu, pokud se linka ruší. Hodí se to i na přehled co z daných letišť léta za linky a kam v případě plánování nějakých multi city itinerářů. 

4 Citovat

@matej15

díky, to je dobrý 

0
6 reakcí