Přeji hezký den! Příští týden letím s partou z Kyjeva do Katowic. Snažíme se trochu ušetřit a tak zvažujeme, že poletíme jen s příručními zavazadly... Máme v plánu na letišti v Kyjevě nakoupit něco v bezcelní zóně, pokud bude co  .

Duty free - v příručním zavazadle?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Přeji hezký den!

Příští týden letím s partou z Kyjeva do Katowic. Snažíme se trochu ušetřit a tak zvažujeme, že poletíme jen s příručními zavazadly... Máme v plánu na letišti v Kyjevě nakoupit něco v bezcelní zóně, pokud bude co smiley Ale řešíme otázku, zda-li věci, které nakoupíme v dute free naletišti, musí být uloženy v příručním zavazadle, nebo se do povolené "bagáže" nepočítají. Budeme mít totiž příručňáky již plné a zboží z duty free by se tam už jaksi moc nevlezlo.. Takže otázka - tašky, které dostaneme v obchodech na letišti, se počítají jako součást zavazadel, nebo je můžu mít libovolně "bokem" i mimo příruční? Letíme s Wizzem. Dík moc!

0

poznam taku dobru stranku, ze wizzair.com, ktora ma aj cesku verziu a sekciu FAQ smiley

v duty free urcite nejaku tu vodku, minule mali akciu 3 litrove Nemiroffky za cenu dvoch. Spolu tak za cca 7-8 euro smiley

0 Citovat

Super, tohle jsem ve FAQ Wizzairu nečekal smiley Díky moc

0 Citovat

Ahoj, už vám někdy při kontrole koukali do igelitek z duty free shopu? Jedná se mi o ty low costový aerolinky. Mě už to dvakrát prošlo, ale i tak chci mít jistotu, že můžu u Wizz airu počítat vždy se "zavazadlem navíc" :-D

0 Citovat

Wizzair to ma aj v podmienkach, ze duty free sa nerata do limitu:
https://book.wizzair.com/en-GB/useful_information/baggage

When flying with WIZZ each person can bring:

Duty free items purchased at the airport after security checks

0 Citovat

Tak to má snad každej v podmínkách. Mně jde o to, když budu mít v duty free tašce svoje věci a ne věci z duty free :-D Kdyby se koukli, tak je to trapas

0 Citovat

A bacha u Ryanair. Mají povolena dvě příruční zavazadla a pokud s sebou obě máte, tak nákup z Duty-free musí do nich, protože povolují skutečně jen dva kusy bagáže na osobu na palubu.

0 Citovat

Jo. Tak to je v pohodě. Mně vůbec nejde o věci z duty free shopu, chci mít prostě dvě zavazadla, jak u Ryan, tak i u Wizzu a tam to jinak než přes tu tašku asi zadarmo vyřešit nejde :-D

0 Citovat

jaaj, to takyto trik :D ja myslim ze by to malo byt ok

0 Citovat
tonic napsal(a):

jaaj, to takyto trik :D ja myslim ze by to malo byt ok

:-D Jojo, tak už to prošlo v AMS s Ezynou a ve WRO s Wizzem, takže mě spíš zajímá, jestli na některých kontrolách nejsou zvědaví a nechtějí vidět účtenky z těch obchodů

0 Citovat

Mohou kontrolovat, záleží na koho narazíš.. to máš jak se vším.

0 Citovat

Ahoj,

když si na Martiniku v duty free koupím rum, nechám ho dát do toho zaplombovanýho pytlíku s účtenkou, projde mi to při přestupu na Orly na Transavii do Prahy? A když letiště na pár hodin opustím a pak se tam s tím vrátím? A v případě přesunu na CDG a odletu z něj to seberou nebo to projde? Vím, že obecně to na letištích takhle prochází pokud se tranzituje skrz tranzitní zonu. Ale co když se třeba musí měnit terminál a tím pádem opustit tranzitní zonu? To pak je stejný případ jako kdybych se přesouval z CDG na Orly. Na druhou stranu to si pak může každý, kdo je schopný si obstarat ty pytlíky, pronést do letadla cokoliv.

0 Citovat

Sám sis odpověděl, nemůžeš.

0 Citovat

Nechci ti dávat plané naděje a doporučuji to neriskovat.

Ale stalo se mi, že mi v jednom duty free po zaplacení kartou řekli, že jim došly ty speciální pytlíky, dali mi nákup do papírové tašky a takřka mě vyhodili z obchodu, když jsem chtěl zboží vrátit. Na CDG při přestupu z mezinárodní části do schengenské mi to chlápek na kontrole úplně s klidem zabalil do toho zalepeného sáčku. Chtěl vidět účtenku a láhve kontroloval ve scanneru. Zjevně jsem nebyl první. Ale není to úplně jako příchod zvenku. 

0 Citovat

Ve Frankfurtu s tím nebyl problém. Přestup z T1 na T2. Normálně jsme vyšli ven z tranzitní zóny a šli znovu přes security. Každý jsme měli jednu zapečetěnou tašku, tak jednu otevřeli, všechny lahve otestovali na výbušniny a dali do nové. 

0 Citovat

Já to klidně zkusím, těch 10 eur obětuji. Při nejhorším tam minimálně půlku flašky bezproblému otočíme a vyhození toho zbytku už mě tak mrzet nebude :D Očividně to tedy někde funguje i když přijdeš z venku, ale u francouzů člověk nikdy neví.

0 Citovat

Ono to takhle vlastně funguje i na T1 v Praze. Duty free obchody jsou před kontrolou a když tam něco koupíte tak vám to dají taky v tom bezpečnostním balení, s kterým pak jdete přes kontrolu. To pak není rozdíl, když tam v tom balení přinesete něco z venku.

0 Citovat

Trochu jiná informace,ale šokovalo mě,že při odletu z Tel-Avivu můžete mít tekutiny v příručáku.Nechtěl jsem tomu věřit,ale vyzkoušel jsem to na 2l olivového oleje a fakt to jde...

0 Citovat

tam to je normalne:) skor ma sokuje stale, ze tento zakaz nebol vyrieseny inde vo svete po 13 rokoch

0 Citovat

Tak ono to je hlavně dobrý byznys pro letiště s prodejem obyčejné vody za 3 eura a více, stejně tak i pro aerolinky co prodávají pití na palubě. Takže chápu, že moc není snaha od toho zákazu ustoupit.

0 Citovat

ved jasne, a my sme si zvykli a teraz nas sokuje nieco co by malo byt vlastne normalne :D

0 Citovat

To jsem nedávno narazil na rozhovor s českým expertem, co by nejradši zakázal i sypké směsi nad určitý limit :D

0 Citovat

Ahoj. Šéf minulý měsíc na PEK v duty free nakoupil nějakou lahev. Tu mu zabalili do sáčku a přidali účtenku. Měl to u sebe až do přestupu v Amsterdamu, kde mu to vyhodili a pytlík ani účtenka je nezajímali. Takže místo flašky přivezl vafle z duty free v Amsteru.

0 Citovat

Podle pravidel zde:

https://ec.europa.eu/transport/m...G5BNx_s6hc


By to na letištích v EU mělo projít, pokud to bylo koupené na jiném letišti v EU, v Malajsii, Singapuru, USA nebo Kanadě.



0 Citovat

Na CDG platí úplně jiné pravidla.

0