Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat někoho na aktuálnější zkušenosti s půjčením auta na letišti na Mallorce, aby mě nepřekvapili nepříjemným chováním a poplatky, neustále na všechny půjčovny čtu jen špatné recenze, že z portálů jako rentalcars.com posleze neni vubec komplexní pojištění akceptováno, je nuceno nové a nebo se nesmyslně na všem možném strhává kauce.Nemáte prosím někdo pozitivní zkušenost s nějakou půjčovnou na Mallorce s komplexním pojištěním, aby to bylo bez problému? Děkuji.  .

pujceni auta Palma de Mallorca bez prekvapeni

Založil ve fóru Půjčení auta

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat někoho na aktuálnější zkušenosti s půjčením auta na letišti na Mallorce, aby mě nepřekvapili nepříjemným chováním a poplatky, neustále na všechny půjčovny čtu jen špatné recenze, že z portálů jako rentalcars.com posleze neni vubec komplexní pojištění akceptováno, je nuceno nové a nebo se nesmyslně na všem možném strhává kauce.

Nemáte prosím někdo pozitivní zkušenost s nějakou půjčovnou na Mallorce s komplexním pojištěním, aby to bylo bez problému? Děkuji. 
0

jaames44. nic proti tobě, jak mě dříve vytáčelo vlákno slevy na bookingu, ted jsou to dotazy ohledně Mallorky. Laudamotion nám tu pěkně zavařil. ať už je ta sezona pryč.

0 Citovat

1. Vyber si pujcovnu podle recenzi.
2. Rozhodni se jake pojisteni zvolis.
3. Rentalcars ma svoje "komplexni" pojisteni, ale to je pojisteni Ty a rentalcars a ne ty a autopujcovna.

Takze to mej na zreteli - v tomto pripade se kauci treba 800-1000 euro nevyhnes.
Kdyz se neco stane, tak to bude resit autopucovna s Tebou a ty se pak budes domlouvat s rentalcars.

4. Pocitej, ze kdyz budes chtit mit komplet pojisteni na miste - u dane autopujcovny, tak zaplatis cca 15-20 euro/den navic.

Priklad, 1/7 - 8/7.
Cena osciluje mezi 115-150 euro za 7 dnu. Hodnoceni nad 8. Je treba jeste pogooglovat a pozjistovat si zkusenosti - Flizzer, Sixt, Hertz konkretne u Palma de Mallorca.

150 + pojisteni, tak abys nebyl skoro za nic odpovedny 140 = 290 eur za 7 dnu a pravdepodobne nebudes mit blokovanych cca 800-1000 eur na karte.

Pri prebirce si auto prohlidnout pripadne natocit.
Pri odevzdani si auto natoc na mobil - zevnitr, zvenku.

0 Citovat

To zas bude mít Goldcar žně:-))

0 Citovat

L_K napsal(a):

1. Vyber si pujcovnu podle recenzi.


V hodnocení rentalcars.com mají Goldcar/Rhodium velmi dobré známky a přitom všichni víme co jsou zač. 

0 Citovat

Přesně tak, rozhodně bych neřešil podle hodnocení na rentalcars, ale kouknul se třeba na trustpilot a vybral nějakou lokální půjčovnu a rezervoval přímo přes ni.

0 Citovat

Kdybych se měl řídit recenzemi, budu jezdit veřejnou dopravou. Recenze píší většinou naštvání lidé. Spokojení nemají moc silný důvod.

0 Citovat

Takže mu s klidem doporučíme Goldcar?

0 Citovat

Dobry den Jamesi :o)


jestli mohu poradit, vykaslete se na Mallorce na auto, poznate ji tak akorat ze zacpy  na semaforech. Pujcil jsem si tam auto jednou v nejake lokalni pujcovne bez predchozi domluvy, vse probehlo v poradku, ale zazitek zero, uz nikdy vic. Na Mallorcu jezdim kazdorecne na cca tyden, vzdy si skocim hned po priletu pujcit skutra a to bych doporucil kazdemu. Jedno jestli mate papiry na velkou motorku nebo jen Becko, neb i se 125 (maji tam vsude superdinky 125 od kymca, vyborny skutrik i na dlouhe trasy, nejsou to ty male prditka, kde mate kolena u brady) se dostanete na druhou stranu ostrova do 1,5-2,5 hodiny. Jedno jestli jedete sam nebo vas je 10, rozhodne si pujcte skutra, stoji to za to! Mallorca je prekrasne misto, uz jen vylet z Palmy do Portu de Sóller je pres to jejich pohori nezapomenutelny zazitek, cesta z Palmy tam nezabere vic jak hodinku a garantuji ze 45 min z te hodinky budete mit spadlou bradu obdivujici krasy okoli :o)


Nevim na jake ucely jste vozidlo zamyslel, toto jen me zdvorile doporuceni na zpestreni vyletu.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

[citace="L_K"]

1. Vyber si pujcovnu podle recenzi.


V hodnocení rentalcars.com mají Goldcar/Rhodium velmi dobré známky a přitom všichni víme co jsou zač. 

:D Tak ocekavam nejakou minimalni gramostnost - tzn. budu goolovat a zjistovat recenze, zkusenosti, ostatne o tom pisu: " Hodnoceni nad 8. Je treba jeste pogooglovat a pozjistovat si zkusenosti - Flizzer, Sixt, Hertz konkretne u Palma de Mallorca."
0 Citovat

Předpokládáš marně...

0 Citovat

jaames44,

podľa toho, na čo sa pýtaš, je to asi Tvoj prvý prenájom auta. Vyber si ľubovoľnú, najlepšie nadnárodnú požičovňu okrem Goldcar a Rhodium. Rezerváciu sprav priamo na stránke požičovňe a zarezervuj si plné poistenie s nulovou spoluúčasťou. V tom prípade bude na kreditke blokácia max. v hodnote paliva za plnú nádrž. Pred požičaním si dôkladne si naštuduj podmienky zmluvy, lebo aj napriek plnému poisteniu môžu byť nejaké výluky poistenia, (napr. poškodenie interiéru). S plnou poistkou nemusíš prezerať auto pri prevzatí a pri vracaní auta technik skontroluje len stav nádrže. Problém nebude ani keď auto vrátiš vo viacerých kusoch.  Bude to asi drahšie ako objednávať cez sprostredníkov, ale budeš bez starostí, Až budeš mať viac skúseností, môžeš používať sprostredkovateľov, externé poistenia, lokálne požičovne a pod.





0 Citovat

Goldcar na letišti hrůza. Rezervace přes Ryanair cca 60€ na 9 dní analýza letišti chtěli dalších 360€, o kterých vůbec v podmínkách nepsali. Nakonec jsem dojel asi 10 minut od letiště s Centauro minibusem a zapůjčil auto za 104€/9 dnů (economy class) s full coverage bez blokace na kartě - vyzkoušeno, někdo se nás snažil vykrást a auto poničil. Doporučuji Centauro a půjčovat co nejdále od letiště. 

0 Citovat

Davide muzes to zkusit jeste jednou? Tvuj text moc smysl nedava. Diky.

0 Citovat

@hugonovak: zrovna ve Španělsku a na ostrovech je mnohem lepší využít lokálních půjčoven. Mají lepší podmínky, ceny poloviční i s "full" pojištěním.

0 Citovat

eremi, plne s Tebou súhlasím, ale moja rada bola smerovaná úplnému začiatočníkovi, ktorý sa obáva problémov. Preto som mu odporúčal veľké požičovne. Je u nich menší predpoklad vzniku nejakého problému a ak aj nastane, jeho riešenie býva spravidla jednoduchšie.

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že lokální půjčovny na Baleárech a Kanárech mají za pár korun "full" pojištění (a půjčení vyjde o 30 - 50% levněji než s globálními), tak pak není co řešit, pokud nastane problém, řeší to pojištění. Ale jinak obecně samozřejmě souhlasím, s globálními půjčovnami se člověk, až na výjimky, nemusí bát nějakého "podělu".

Ale prostě španělské ostrovy jsou z tohoto pohledu specifická lokalita a vyplatí se řešit půjčení přes místní půjčovny.

0 Citovat

z vlastnej skusenosti v sobotu - auto som mal od Hiper, s 3rd party poistenim, vsetko rychle, bezproblemove.

auto mi odovzdali s uz zaznamenanymi skrabancami. ked som nasiel novy, doniesol som kopiu zmluvy naspet, len ho na mapku auta zaskrtli a bolo, ziadna kontrola, ci tam skutocne je.

naviac si blokli len 62eur za nadrz, toto pri odovzdani auta po kontrole stavu nadrze zrusili. cele ma to stalo 17eur. kludne by som si od nich pozical auto znova.

0 Citovat

Opět něco na téma Mallorca efekt aneb lamentatio rusticana...


screenshot-2018-06-22-09-50-30-resized.jpg

0 Citovat

Predpokladám,sme že auto bookli za 20 euro a tešili sa ako to dobre vychádza s lacnou letenkou. Ešte nejaký cleaning fee z ubytka a dovolenka na Mallorce na jednotku.

0 Citovat

My sme mali auto od  miestnej Autosnifers, 25 €/deň s plným poistením bez spoluúčasti, nechceli ani kreditku ani zálohu, iba si opísal údaje z vodičského preukazu a auto som mal vrátiť tak, že auto som zavrel a kľúče dal do kufra.  Platba iba v hotovosti. Plus boli detské sedačky zadarmo. Inak odporúčam požičať aj bicykel (5 €/deň), cyklotrasa z El Arenal do Palmy popri mori je parádna. Boli sme pred týždňom.

0 Citovat

Ahoj, mohu doporučit půjčovnu Wiber rent a car. S jejich programem "allinclusive" nemusíte nic řešit, auto je kompletně pojištěné, nebudou si tedy ani blokovat depozit na kartě.  Při vrácení slečna jen zkontroluje stav benzínu a auto ani neobchází. 

Ceny jsou v průměru okolo 30 € na den, zajímavostí je, že rozdíl mezi třídami jednotlivých aut je ve výsledné ceně mizivý. Můžete si půjčit Toyotu Aygo, Nissan Micra aj.  nebo si připlatit 3 -4 € za BMW serie 1 nebo Mini Cooper nebo naopak nějaké SUV. Zde si jen dovolím podotknout, jste na ostrově => uličky jsou zde opravdu malé, kdo se vydá do pohoří, brzy zjistí že i okresky a serpentiny jsou velice úzké, proto doporučuji menší typ auta... ;-) 


Jedinou nevýhodu vidím v nutnosti auto vyzvednout a vrátit na jejich centrále viz google. Mají sice shuttle bus ale jen na letiště. 

0 Citovat

My  jsme se vratili z Mallorky tento tyden, auto jsme meli pujcene cely tyden od Centauro. Priplatil jsem si maximalni pojisteni (na jejich webovkach to je treti nejvyssi castka za pujcovne). Zaplatis bud hned, nebo s priplatkem 10 EUR na miste, strhnou ti jeste plnou nadrz a muzes vyrazit. Kartu jsem daval debetni, zadne dalsi zalohy nebyly potreba (protoze bylo to full pojisteni). Na konci kratka kontrola auta, nic nenasli a ted jen cekam na vraceni penez za naftu. Auto jsme dostali lepsi, nez jsme meli mit, jejich vozovej park je obrovskej a auto temer novy (Peugeot 308 s najetyma cca 6500 km). Po ostrove jsme auta z teto pujcovny potkavali skoro vsude. Za me teda spokojenost, snad si to jeste nepokazi vracenim castky za tu naftu :)

0 Citovat

Mám tu něco pro naprosté masochisty nejen na Mallorce... Slevový kód 10% půjčovny Goldcar - do promotional code zadejte "Goldcar2018". Všem masochistům přeji šťastnou cestu!

0 Citovat

Moc děkujeme cali. 

0