Ahoj,na jaře se chystáme do Arménie a koukám předběžně na ceny půjčoven. Hledal jsem na rentalcars, kde jsem se dostával dejme tomu na 200 eur/7 dní za nějaké SUV . Pak jsem zkusil Holiday Autos (přes odkaz na kayaku) a našlo mi to cenu u Hertz za 63 UDS/7 dní (s nějakým pojištěním 90 USD), což mi přijde jako blbost. Je to blbost? Proč to teda nachází takovou cenu? V čem je "zakopaný pes"? .

Holiday Autos - zkušenosti s nízkou cenou

Založil ve fóru Půjčení auta

Ahoj,

na jaře se chystáme do Arménie a koukám předběžně na ceny půjčoven. Hledal jsem na rentalcars, kde jsem se dostával dejme tomu na 200 eur/7 dní za nějaké SUV . Pak jsem zkusil Holiday Autos (přes odkaz na kayaku) a našlo mi to cenu u Hertz za 63 UDS/7 dní (s nějakým pojištěním 90 USD), což mi přijde jako blbost.

Je to blbost? Proč to teda nachází takovou cenu? V čem je "zakopaný pes"?


holiday-autos.png

0

Pozrel by som aká je spoluúčasť na tej poistke. Keďže mini auto stojí 25USD na týždeň, je to fakt slušne podozrivá cena, niekde to určite budú chcieť dohnať. Pozrel by som sa či tam nie je nejaký Airport fee, prípadne veľké poplatky za druhého vodiča, ak to potrebujete.

Ale základné veci vyzerajú fajn - je to Full to Full, je tam nejaké základné poistenie aj 3rd party liability. Neviem či máš kreditnú kartu, ak nie tak môžu nanútiť full poistenie. Inak by som kľudne vzal poistenie od tretej strany - napr. icarhireinsurance.com

0 Citovat

Já právě moc zkušeností s půjčením aut nemám, pouze letos jednou v Rumunsku ale napřímo od půjčovny. Kreditní kartu mám, takže to by problém nebyl. Ono tam nějaké pojištění je od AXA Assistance, což je nějakejch 25 USD, půjčovný jako takový je 65 USD.

Přijde mi to hrozně málo, protože když jsem se koukal na normální půjčovny v Jerevanu, tak se za podobný auto dostávám na 4násobek.

Proto mi to přijde hrozně podezřelý a čekal bych nějakej oj*b. Druhého řidiče nepotřebujeme, proklikal jsem se až na platbu kartou a ta cena je pořád těch 90 USD.


coverage.png
fee.png

0 Citovat

Excess 300 euro je fajn. Nevidím tam nejaký zásadný priestor na ojeb. To poistenie od Axy by som nebral a radšej vzal to overené icarhireinsurance, okrem iného je aj lacnejšie. A hlavne bez ohľadu na to, čo sa ti bude snažiť predať človek na pobočke, absolútne nič naviac neber a na konci si over že platíš len 65USD a ani cent naviac.

0 Citovat

Za tou cenou bych hledal víc důvodů. Jednak je to prostě Arménie, takže ty ceny budou úplně jinde než třeba na Ibize, to je asi každému jasné. Dále půjčení na letišti bych viděl spíš jako pozitivum a vůbec se nedivím tomu, že je levnější než ve městě. Na letištích bývá nahuštěná konkurence, kdy stánky jednotlivých půjčoven jsou doslova nalepené na sebe. Proto lepší cena než v centru města.

Tuhle myšlenku jsem si ověřil před měsícem v Košicích. Zatímco běžné půjčovny mi vycházely cca EUR60,- za dva dny, na košickém letišti jsem dostal auto za EUR 29,- za dva dny. A to jsem si obejdnal miniauto typu Citigo, protože jsem byl sám a vyfasoval jsem úplně nového Rapida :-D :-D Kdo jste byl v Košicích víte, že letištní hala je vážně mini. Dva bary, jedny záchody (mimochodem opravdu luxusně čisté), dva nebo tři stánky aerolinek a PĚT(!) stánků autopůjčoven :-D Ale to už jsem moc odbočil... :-)

0 Citovat

Mimochodem, Dacia Duster za USD 48,- se ti nezamlouvala? :-D

Na bookace aut se mi osvědčil Ryanair. Zatím pokaždé mi nabídli nejlepší cenu, ať už to byly ty Košice, Kota Kinabalu nebo jiné.

0 Citovat

Ale když jdu přes Hertz napřímo, tak se dostávám právě třeba u Dacii Duster přes 400 USD bez pojištění, což je skoro 10násobek.

Právě to není na letišti půjčení ale přímo v Yerevanu, což je i pro nás lepší z dalších logistických důvodů.

Teď koukám na RyanAir a tam je ta cena stejně nízká, tak do toho asi půjdu.

Jinak teda doporučujete nebrat žádný pojištění přes tyhle zprostředkovatele ani přes Hertz samotnej, ale koupit to přes icarhireinsurance? Pak to funguje tak, že pokud bych něco platil, tak si vezmu doklady o zaplacení a oni mi to pak proplatí?

Mimochodem, přijde mi Toyota lepší než Dacia, i když s Dacii mám dobré zkušenosti z Rumunska.. :D

0 Citovat

Na Arménské silnice doporučuji pořádné auto. My měli půjčenou stylově Ladu Nivu od místní půjčovny https://travelcar.am


img-5103.jpg

0 Citovat

podobne nieco som zazil, hladal som suv auto v Durbane, Ryanair car hire mal akciu, a absolutne najnizsia cena bola 135 eur s Woodford ale s limited mileage... skusal som vsetko mozne ale vsetky dalsie varianty boli o dost drahsie a tiez limited mileage... a zrazu na autoeurope.CO.UK (a dokonca len na CO.UK) 150 Eur (minus 10 Eur za cashback) za suv v Hertz s unlimited mileage so super podmienkami, tiez netusim ako to bolo mozne lebo na vsetkych dalsich porovnavacoch a aj nahertz webe bola ta cena ovela vyssia... ale neriesim :) rezervacia je potvrdena

0 Citovat

Lada Niva je naše vysněné auto, ale jede nás 5 a dozadu se tři fakt nevejdou...

Ale tak Toyota Rav4 už je celkem slušné SUV ne?

0 Citovat

Matio_S napsal(a):

podobne nieco som zazil, hladal som suv auto v Durbane, Ryanair car hire mal akciu, a absolutne najnizsia cena bola 135 eur s Woodford ale s limited mileage... skusal som vsetko mozne ale vsetky dalsie varianty boli o dost drahsie a tiez limited mileage... a zrazu na autoeurope.CO.UK (a dokonca len na CO.UK) 150 Eur (minus 10 Eur za cashback) za suv v Hertz s unlimited mileage so super podmienkami, tiez netusim ako to bolo mozne lebo na vsetkych dalsich porovnavacoch a aj nahertz webe bola ta cena ovela vyssia... ale neriesim :) rezervacia je potvrdena

A jak jsi to vyřešil s pojištěním? Bereš přes Hertz anebo přes zmíněné icarhireinsurance anebo něco jiného?

0 Citovat

@mraziq: Ještě bych dal takové doporučení, ať už si budeš auto kdekoliv, určitě měj pořádné pojištění. Arménské silnice jsou v dezolátním stavu, hlavní tahy ještě jdou, ale jinak je to samá jáma, průměrná rychlost přes některé dědiny 10 km/h, jinak by sis urval nápravu.

0 Citovat

RAV4 lahky teren zvladne, ale v tazsom by som sa na nu prilis neposliehal :)

0 Citovat

Já to vím, na jaře jsme byli v Gruzii, ale to jsme si auto nepůjčovali, ale obrázek jsem si udělal. Proto mě napadla i varianta, že pokud bych to vzal za tu levnou cenu, tak si pak přímo přes Hertz vzít aspoň to jejich pojištění. Sice bude dražší, ale po rozpočítání mezi 5 lidí to nebude hodně a člověk by mohl mít větší klid.

@cizy: Tak my tam jedeme na týden, takže počítám, že dáme nějaké ty hlavní "atrakce". Ta Toyota RAV4 je za 1700,-/7 dní, ale pak už Toyota Prado je za 2500,-/7 dní, tak to už není takovej rozdíl a možná by bylo lepší jít do Prado no

0 Citovat

mraziq napsal(a):

A jak jsi to vyřešil s pojištěním? Bereš přes Hertz anebo přes zmíněné icarhireinsurance anebo něco jiného?

mam celorocny icarhireinsurance,

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Na Arménské silnice doporučuji pořádné auto. My měli půjčenou stylově Ladu Nivu od místní půjčovny https://travelcar.am

Měli jste od nich to Full Insurance? Anebo jste měli to základní + třeba přes to icarhireinsurance? Anebo oboje? Anebo jak jste to měli?

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/economybookings.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

0 Citovat

Já bohužel problém měla a nevím, jestli bych je znovu využila.

Nevím jistě, kde se stala chyba, ale zaplatila jsem si přes ně auto na dva týdny a v půjčovně mi nejdřív auto nechtěli vůbec půjčit, že prý je jen rezervované, ale nezaplacené, pak řekli, že podle systému mám zaplacené tři dny a nakonec po kontrole mého emailu s potvrzením uznali, že to mám zaplacené celé. Myslela jsem si, že to je vyřešené, ovšem po vrácení auta, po několika týdnech mi autopůjčovna stáhla z kreditky celou sumu za půjčení, takže jsem to v tu chvíli měla zaplaceno dvakrát.

Zkrátím to, po boji s Holiday Autos, autopůjčovnu a bankou mi peníze naštěstí vrátili, ale stálo měto hodně času a dost nervů a vypadá to, že Holiday Autos to autopůjčovně buď nezapatil vůbec a nebo jen pár dnů.

No, každopádně si ten stres při půjčení auta a pak po dovolené znovu, asi nechám ujít a objednám jinde. Ovšem uznávám, že ceny jsou skvělé, ale asi proto, že nejsou úplně korektní.

0 Citovat

Přes Holidayautos jsem měl auto nejednou a nikdy nebyl problém. Až nedávno ve Španělsku jsem očekával jako obvykle palivovou politiku Full to Full (tu uváděli Holidayautos ve voucheru). Jenže jsem v půjčovně Enterprise dostal auto se 1/4 nádrže a když jsem zjišťoval proč, tak mi na přepážce sdělili, že už nějakou dobu mají politiku Same to Same. Po návratu jsem si postěžoval podpoře Holidayautos, ti to chtěli začít řešit, poslali mi link na otevření stížnosti, ale nakonec jsem se na to vykašlal, nechtělo se mi to vyplňovat vzhledem k tomu, že kvůli Same to Same jsem přišel odhadem o 5 l benzínu, tedy asi 8 €.

Jen chci upozornit, že uváděná palivová politika někdy nemusí sedět se skutečností v půjčovně. Možná to není až tak neobvyklé, ale mě se to stalo poprvé. Podle informace od Enterprise to v jejich případě uvádí špatně spousta on-line travel agencies (tak je nazývali v Enterprise...), tedy zdaleka ne jen Holidayautos.

0 Citovat

Same to same politiku pujcovny jedou uz mnoho let, presto ze ve voucherech je napsano full to full, uz si ani nepamatuju, kdy byla naposled plna nadrz, vetsinou je tam 1/4. 

0 Citovat

Já jsem neměl plnou nádrž v Jordánsku a v Maroku, ale při dalších půjčeních v Mexiku, na Kypru a Sardinii ano. Většinou když se dívám na podmínky i jiných půjčoven, full to full je alespoň podle uvedených informací standard.

0 Citovat

@Mandre: měl jsem vždycky ve voucheru Full to Full a kromě výše uvedeného Enterprise jsem Full to Full skutečně vždycky měl. Namátkou za posledních pár let Irsko, Mallorca, Menorca, Bari, Rhodos, ...

0 Citovat

@divan: vetsinou nemame nadnarodni retezce, tak mozna proto.

0 Citovat

My právě taky ne, Enterprise byl snad vůbec první nebo jeden z prvních.

0 Citovat

Já jsem taky neměl ve zmíněných zemích nadnárodní řetězce a i u dalších lokálních půjčoven psali v podmínkách full to full.

0