Som verny fanusik booking.com a zase sa mi potvrdilo ze nikdy viac nic ine. Pracujem na sluzby takze az teraz som sa dozvedel ako budem vlastne pracovat na sviatky. Silvester volny aj den pred a ponom. Takze hura do Berlina. No to ked som optimisticky nakupil letenky mi nedocvaklo ze som velmo najivny co sa tyka ubytovania v takomto uz pomerne horucom termine. Ubytovanie o cca 50% drahsie. Teda bavime sa o ubytovani sirsie centrum. Nie predmestie. Tak som sa s nevolou obratil na Airbnb. Nebudem to tu rozvadzat ale moje prvotne ukludnenie vystriedala zna na nervozita. 3x zamiernuta ziadost o tri mnou vybrane ubytovanie... stvrta ziadost prijata. Riadne spoteny som sa ako tak ukludnil az do teraz. Majitel mi pise ze nevedel ze system mi to potvrdi bez jeho vedomia...a ze bude vediet o 2 tyzdne co je byt na silvestra free... mne samozrejme peniaze strhlo... co za debilov to tam je ked davaju byty v tom termine k dispozicii a potom bez udania dovodu rusia rezervacie ako tri predosle pokusy a stvrty este nevie ?? No a ja teraz mam tapat co bude dalej ? Pre mna uplne strasna skusenost a budem AIRBNB robit "velmi dobru reklamu".... .

Airbnb poprve a nikdy viac

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

Zrovna jsme se vrátili z Paříže a byla to naše první cesta s Airbnb a vše klaplo jak mělo. Jeli jsme jako rodina, vše vyplněné v profilu, fotky, popis, doklad. Při příjezdu nás čekala paní s klíči, zástupce majitele. Vše nám ukázala rukama nohama - portugalská Pařížanka anglicky neuměla smiley
Byt odpovídal popisu a fotkám. Ani nechtěli vidět na místě žádné doklady a při odjezdu jsme jen hodili klíče do schránky a jeli.

0 Citovat

Já přes AirBnb bydlel v Paříži, Římě, Berlíně, New Yorku, Barceloně, Lisabonu a Portu a nikde žádný problém smiley Ušetřil jsem X tisíc za ubytování, bydlel jsem vždy v centru v pěší dostupnosti všeho (kromě NY) a za cenu co bych sehnal max tak 2-3 hvězdičkový hotel někde na předměstí. Vždy jsme měli celý byt, s kuchyní, kde si člověk může normálně připravit snídani nebo si jen tak sednout, jak už tady někdo psal. Navíc má to takový jiný náboj, když člověk bydlí mezi místníma a ne v hotelu. Zrovna v Berlíně, jsme bydleli v bytě, kde majitel normálně bydlí, ale přivydělává si takhle. V momentě, kdy jsme přijeli my on jel taky někam na trip. To samé bylo v NY. Ty byty byly normálně zařízené, majitelé tam mají veškeré osobní věci. Vůbec se jim nedivím, že si vybírají koho si domů pustí a koho ne. Vždy se před samotnou rezervací ptám, zda je skutečně volno a zda akceptuje moji rezervaci.

Nikdy jsem se nemusel nikoho nijak doprošovat. V některých případech jsme se ani nepotkali - dostal jsem kód od schránky, kde byly klíče. V NY jsem si klíč od bytu vyzvedával v restauraci přes ulici, protože majitel už byl pryč. Vždy mi vyšli všichni vstříc.

Další výhodou jsou pro mě flexibilní podmínky pro check-in, check-out. Vždycky jsme se domluvili a pokud nikdo další neměl byt pronajatý hned po nás, nebyl problém ubytování opustit až večer nebo naopak ubytovat se hned ráno. V Paříži jsme tašky v bytě vyhodili snad už v 9 ráno a vyráželi do města.

Teď naposledy v Lisabonu jsme dveře od bytu zavřeli tak dobře, že prostě nešly otevřít. A když jsme večer unavení došli na byt, zůstali jsme na chodbě. Nejdřív se snažili pomoci sousedé - bez úspěchu, potom na pomoc přišla majitelova známá, taky bez úspěchu, tak majitel sháněl v 11 hodin večer zámečníka, který by nám byt přišel otevřít - dorazil za půl hodiny smiley

Já na AirBnb nemůžu říct nic špatného a vždy ho preferuju před bookingem. U mě to bude tak 70 ku 30 ve prospěch airBnb za poslední 3 roky.

Zrušená rezervace na poslední chvíli samozřejmě není nic příjemného, ale tak samo se ti může stát, že přijdeš do hotelu, který bude overbooked nebo se někde ztratí tvoje rezervace a jsi v úplně stejné situaci. smiley Navíc je tam AirBnb support, který by ti v takovéto situaci, kdy ti ubytko zruší opravdu na poslední chvíli a ty už jsi v destinaci měl pomoct - najít podobné ubytování v okolí nebo zajistí hotel. Myslím, že něco podobného jsem četl někde ve FAQ.

0 Citovat

Za sebe můžu říct, že vždy dávám přednost Airbnb, zatím jsem je využívala jen po Evropě, ale nebudu mít problém s si najít takto ubytko i v Asii a kdekoliv jinde ve světě. Pravda je, že dlouho vybírám, pečlivě čtu recenze a podmínky. Zatím vše proběhlo vždy na 100%. Po Česku na služebkách využívám jen Booking, je to na 1-2 noci, tak hotel nebo penzion OK. A párkrát se mi stalo, že jsem přijela večer na penzion nebo hotel, potvrzení z Bookingu na mobilu a vůbec o mě nevěděli a neměli nic volného. Žádná tragédie, nic nebylo placeno předem, takže jsem si vše vyřešila rychle sama a odjela na jiný hotel. Do Bookingu jsem vždy psala info, ale nikdy mi ani neodpověděli. Také jednou mi na hotelu v Německu kompletně vykradli hotelový pokoj, vč. oblečení, kosmetiky, prostě vše, uklizeno. Na Booking jsem po návratu na ten hotel a jejich přístup a celou anabázi napsala dosti dlouhou recenzi a varování, ať se tomuto hotelu všichni vyhnou, protože se to tam dělo podle pokojských pravidelně a milý Booking celou napsanou recenzi smazal a nechal tam jen moje jméno a nejnižší hodnocení. Proto na ten hotel asi nebyla jinak žádná negativní recenze v tomto směru. Tak a teď si vyberte, přes koho je lepší ubytko rezervovat. Tím chci říct, že i přes nějaké ty problémy jsem na Booking nezanevřela. Ty problémy můžou nastat úplně všude, ale vždycky se dají řešit a vždy se nějak vyřeší. smiley

0 Citovat

když jsme u toho - jsou nějaké rozdíly na straně hostitele v otázce flexibility storna? Jestli to dobře chápu, tak zmiňovaná flexibilita a její stupně se řeší vždy jen na úrovni hosta, jelikož hostitel může rezervaci sám zrušit vždy... Nebo se pletu?

0 Citovat

Ahoj,

ja som bola ubytovaná cez Airbnb už trikrát a zatiaľ nemám podobné negatívne skúsenosti. Viem, že sa stáva, že sa rušia niektoré pobyty a netuším z akého dôvodu...toto by trebalo určite ešte ošetriť. A bežne sa stáva aj to, že ti ukáže, že dané ubytko je voľné, ale pri pokračovaní v rezervácií ťa to zruší, že už je to v tom termíne obsadené. A mne osobne vadí aj to, že na titulnej stránke ukazuje nižšiu sumu, pričom keď si už otvoríš dané ubytko pre detailné informácie, zistíš, že suma za noc je omnoho vyššia. Čiže je tam niekoľko nedokonalosti, ktoré by trebalo vylepšiť.

Avšak , ja osobne som bola ubytovaná cez airbnb už pár krát, a to v  Sofii, Bologne alebo Malmo. Využili sme to hlavne preto, že ceny boli oproti penziónom cez booking.com omnoho nižšie. Navyše ak ten portál využívaš častejšie na rezerváciu ubytka, prichádzajú ti zľavy Airbnb na ďalšie pobyty (https://www.kodino.com/sk/obchod/airbnb/). Ja mám momentálne našetrených tuším okolo 338Kč len za to, že som tam už objednávala pobyty. A práve som si všimla, že získam ďalší kredit za to, že kamoška, ktorej som to odporúčala, využila túto službu 🙂. 

Inak hostitelia boli všetci riadne milí a ochotní... hlavne čo sa týkalo vysvetlenia, kde sa ubytko nachádza, ale aj celkové informácie o daných destináciach. 

Ale ako vravím, negatívne skúsenosti ešte nemám, ale ak raz budem mať, možno už nebudem taká pozitívna k tomuto portálu, ako doteraz. 

0 Citovat

Za me je booking nejlepsi, nemusim nic resit a pokud ma hotel nejaky dotaz, tak se ozve. Nechce se mi psat na nekolik ubytovani a ptat se, zda jsou volny, na booking tam ubytovani proste je a proste ma volno, kdyz tam je 😊

0 Citovat

A hlavně booking nedělá ofuky s adresou a rušením zdarma. Jako fakt mě dere, když chci třeba ve městě bydlení blízko metra a ne na magistrále, ale airbnb sdělí přesnou adresu až po rezervaci! Takže dopisuování s majitelem, případně několika

0 Citovat

To se mi na Airbnb taky nelíbí, ale nedělal bych si iluze o Bookingu, kde je spousta adres blbě a zásadně to neřeší...

0 Citovat

Často se přesná adresa dohledat dá i když je to trošku detektivní práce (fotky+streetview, občas je v popisu obrázek s plánkem cesty...). 

Na AirBNB je potřeba dobře vybírat. Část jsou víceméně hotely a potom je lepší to samé najít přes booking, část jsou patlalové (nebo podvodníci), kteří to prostě dělají tak nějak okrajově, neumí to, nemají to dobře zvládnuté, takže se stane že není uklizeno, nejde ho sehnat nebo to zruší pár dní před příjezdem, protože prostě zjistil že přijede teta a ty prostory potřebuje.. To se ovšem celkem dá poznat z komentářů.

Je tam ale i spousta skvělých ubytovatelů se skvělými službami (a třeba i za rozumné ceny). Je něco jiného spát v 6ti lidech na hotelu ve dvoulužácích, nebo si pronajmout celý domek kde se večer dá "zapařit". Je něco jiného spát v levném motelu s mizernou snídaní nebo v krásném domě u dobrých lidí, s kterými si člověk pokecá a ráno dostane snídani připravenou s láskou... To běžné rezervační portály neumí. 

0 Citovat

Já byl přes Airbnb ubytovan už 14x a vždycky bez problemu.. Pravda ale je, ze vždy dobre vybiram, a beru hlavne superhostitele..

0 Citovat

No to já už jsem u Airbnb zažil kde co. Například jednou se majitel dosti agresivně dožadoval po jednom stráveném dni doplatit za další den, ačkoliv rezervace byla zaplacena na 2 dny. Pořád dokola tvrdil, že cena co jsem zaplatil byla na jednu noc a že musím zaplatit tu samou částku přímo jemu, když tam jsem na 2 dny. Agresivně se hádal i s podporou Airbnb, kterou jsem mu v telefonu vytočil a nakonec jsme byli nuceni odjet, protože jinak by snad došlo i na pěsti.  Velice těžko jsme pak sháněli nové ubytování v 10 hodin večer, navíc v den státního svátku, kdy bylo všude plno. Dodnes je toto ubytování na Airbnb stále k dispozici. Naštěstí v tom případě mi podpora vrátila celou částku plus dvojnásobek této částky jako kompenzaci v podobě kreditu.

Jednou jsem také pár týdnů před příjezdem psal ubytovateli ať mi pošle přesnou adresu, že podle té co tam uvádí to v mapách nemůžu najít. V klidu mi napsal, že nemovitost už několik měsíců neexistuje, je zbouraná a všechny rezervace už dávno zrušil :). Na dotaz proč je moje rezervace stále platná a proč tohle ubytování stále nabízí a můžu ho rezervovat klidně na zítra, už mi neodpověděl. Navíc soudě dle komentářů, to lidi zjistili až na místě, že daný objekt už neexistuje.


Zrušených rezervací pár den před odjezdem jsem zažil taky mnoho, bohužel podpora Airbnb se k tomu moc čelem nestaví a automaticky k tomu vrací jen 10% peněz navíc na kredit, což už na nové ubytování takhle těsně před pobytem obvykle nestačí. Občas se mi podařilo domluvit dorovnání na cenově nejbližší dostupnou nabídku, ale vždy to byl několikadenní opruz několika emailů. Třeba Booking nebo Agoda se k tomuhle staví vstřícněji a i sami nabídnou alternativní možnosti, případně nemají problém akceptovat i když si vyberete sami alternativu i třeba za dvojnásobnou cenu.


0 Citovat

Já jsem se přes airbnb ubytovala jednou (předtím majitelé buď neregaovali, nebo v odpovědi uváděli značně vyšší ceny, wtf?) a bylo to super, ale Airbnb mělo moje prachy přes půl roku, což mě štve hodně, kromě toho ten rezervační poplatek je ztracen navždy okamžitě.

0 Citovat

AirBnb si moje sympatie nezískalo. Stačilo mi jednou v Brazílii. Většinou jezdím na kratší čas a na to ani není vhodné se někde nahánět s majitelem. Mít tam filtr "klíč v boxu" nebo "recepce", asi bych mu dával šanci častěji. Ale takhle vidím hlavní mínus v tom poplatku, který se při zrušení rezervace z vaší strany nevrací, i kdyby to bylo půl roku dopředu a samozřejmě i značně rozdílná úroveň ubytování v rámci jednotlivých nabídek.

0 Citovat

Ja jsem akorat ubytovany pres airbnb na Korfu a super vilka za par kc primo na plazi, v hotelu takove soukromi za takovou cenu nikdy mit nebudes.. :) Ale uz jsem se taky parkrat spalil - shodou okolnosti pokazde Miami Beach.. Jednou jsme meli pujceny byt v soukromem komplexu, kde zjevne nebylo legalni pronajimat to pres airbnb (dostali jsme ID na vstup se jmenem a fotkou nekoho jineho - shodou okolnosti nam klice predavala nejaka Slovenka :D - to asi neni v US uplne legalni) a podruhe jsme dostali na okno papir s oznamenim o vystehovani najemce (ten kdo mel v tom byte ofiko bydlet) z duvodu poruseni podminek najmu (coz se nas samzorejme netykalo) - pronajimal to nejakej stevard nacerno, byl to obecni byt.. Navic s nama temer nekomunikoval, bylo to fakt slozity.. Ale oboje jsme nakonec odbydleli v pohode..


Ja 100% preferuju airbnb na soukrome cesty, v hotelu vetsinou spim sluzebne (coz je u me tak 50% noci za rok) na kratsi pobyty, kdyz jedu s rodinou, chci mit klid a byt nekde mezi mistnakama, ne cumet na Cinske turisty v Hiltonu.. :)


Co me na airbnb nejvic stve je casto dobrodruzstvi pri vyzvedavani klicu.. :) Nektere ty schranky jsou fakt evil device :)))

0 Citovat

Rika se , ze clovek nema soudit dokud nezkusi, ale za me proste nemam k AirBnb  duveru, Booking.com me nikdy  nezklamal a vlastne nic jineho na vyber ubytovani nepouzivam ,dokonce i v CR jsem pres nej koupil  i kdyz to si myslim , ze je zbytecne ,protoze vetsinou jde o hotel, na rozdil od jinych zemi  ,kde  naopak vybirame  spis  studia  a apartmany  i kdyz ve mestech taky hotely

Pokud ma  ubytovani svoje  stranky , mrknu i na ty a taky   se nam stava, ze  tam co uz jsme treba bydleli , mi davaji vizitku ,at  priste neobjednavam  pres booking ,ale rovnou u nich

Vim ,ze i u bookingu ma nekdo negativni ,zkusenost ,ale proste ja ji nemam  a tak nemam duvod nic menit  a cenove nachazim ,krome exponovanych  terminu  vlastne  vzdycky  dobrou nabidku , navic u bookingu dopredu neplatim nic ,jiste jsou ubytovani ,kde se strhava zaloha , nebo je platba predem  i cela , ale  to beru jen za urcitych okolnosti a prevazne to, co je v nabidce bez zalohy a  s moznosti  zruseni zdarma  co nejblize k prijezdu

0 Citovat

Já jsem využil Airbnb jen v Abu Dhabi a v Ománu v Maskatu a Nizwě, kde bylo jinak drahé ubytování. Dobré na tom bylo hlavně popovídání si s expaty a získání informací na úvod cesty po Ománu. Výhodou byla i kuchyň, ale ne všechny postele byly dobré na spaní. V Abu Dhabi to byl v podstatě levný hostel s mladými Indy a jinak hostely v Abu Dhabi ani v Ománu nebyly. Vzhledem k tomu, že cestuju většinou sám a spím v hostelech nebo ve vlastním pokoji v zemích, kde je velmi levně (v Ománu jsme byli 3), tak Airbnb je pro mě obvykle drahé. Ty nevýhody, co popsal výše Michal, mi taky vadí.

0 Citovat

Přes airbnb mám desítky rezervací a opravdu všechny bez problému stejně jako booking. Pokud máte dobrá hodnocení, tak prakticky neexistuje možnost, že byste byli odmítnuti a když už, tak spíš z nějakého jiného důvodu. Většinou vždy se tak zadaří na první dobrou.

Pro ty, co se bojí a chtějí mít jistotu (platí pro min. soukromý pokoj a zároveň filtr na nejlevnější nabídky, jiné neberu):

- číst komentáře (stejné jako kdekoliv jinde) a brát jen nabídky s alespoň pár hodnoceními

- brát hlavně nabídky s 5 a 4.5 hvězdičkami, tady máte naprostou jistotu

- 4 hvězdičky jsou také v pohodě, ale už to bude v něčem horší, např. horší čistota, ale na 2 nebo 3 noci v pořádku

- méně hvězdiček nebrat, u 3 už budete mít hodně malých přátel na pokoji a už tam bude velká špína:)

- hlavně nezapomenout, že fotky klamou. Co vypadá dobře, může být katastrofa, ale i naopak.

0 Citovat

Fotky klamou všude a po těch letech je už umím trošku lépe číst ;-)

Na první pohled na fotce může vypadat dobře i pokoj s komunistickým nábytkem.

S Airbnb jsem se spálil snad jen v Londýně (zrušení asi 14 dní předem s výmluvami na prasklý bojler, jakoby se taková věc opravovala měsíc), ale to bylo dáno celkově vysokými cenami (já se snažil ušetřit, tak šly nároky dolů).  

0 Citovat

Ja mam zatim jen jednu zkusenost, pres Airbnb jsme bydleli v New Yorku a muzu rict, ze zabookovat ubytovani byl porod. Nespocet odmitnutych rezervaci, nejdrive jsem majitele obepisovala do zprav... pak jsem se na to vykaslala a posilala zadosti, ktere byly vzdy zamitnuty (Nekteri hostitele me zamitli, protoze jsem nemela, jako novy uzivatel zadnou recenzi..). Pak jsem si sedla, dukladne vyplnila profil, napsala informace o sobe, pridala fotografii a po case se zadarilo... Nakonec byl Happy End, luxusni lokalita, skvely spolubydlici a atmosfera. Na listopad mame rezervovany na Sardinii domecek, tak doufam, ze to klapne a bude dalsi pozitivni zkusenost. 

0 Citovat

Na Airbnb nedám dopustit. :-) Chce to víc hledat, číst recenze a brát jen ubytování s více hodnoceními a nikdy nejít pod 4 hvězdičky.

Máme za sebou 12 rezervací, všechny byly perfektní a na první pokus.

0 Citovat

Máte někdo zkušenosti s ubytováním s kaucí. Teď jsem si rezervoval ubytko a přišlo mi, že majitel může uplatnit kauci 5000 Kč a to až 14 dní po odjezdu. To mi přijde celkem nefér. Nemá někdo zkušenost? Aleš

0 Citovat

Asi má špatné zkušenosti s anglickými teenagery na tahu. Při odjezdu nafotit, nebo natočit byt.

0 Citovat

J0x napsal(a):

To se mi na Airbnb taky nelíbí, ale nedělal bych si iluze o Bookingu, kde je spousta adres blbě a zásadně to neřeší...

Přr

S Bookingem jsem si vystačil až doteď, kdy jsem poprvé objednal ubyt. přes Airbnb, tak snad to klapne. Důvodem byla poměrně malá nabídka na Bookingu v tom konkrétním místě. Neviditelná adresa pokud člověk nemá rezervaci mě štve taky, nevím, proč to tak dělají. Na Bookingu jsem se z desítek rezervací setkal jen jednou s tím, že adresa byla  uvedená nesmyslně ( v Irsku) a jednou nám zrušili rezervaci asi 14 dní předem (v Číně). Samozřejmě, že někdy popis a fotky tak úplně neseděly, ale s jednou výjimkou to byly jen drobnosti. Takže Booking celkově spokojenost a snad i s Airbnb to bude stejné.

0 Citovat

hezky den cestovatele, ctu nektere pribehy a take prispeju svoji zkusenosti. AirBNB jsem vyuzil az 1x v Tulum v 02/2018. Vse bylo v pohode, foto vypadalo lepe nez realita, ale prijemna osoba Morgan (duchodkyne z LA/nase hostitelka) vse vynahradila svym pozitivnim pristupem. 

A jeste jedna jobovka na zaver: prodaval jsem iPad panu z XXX, ktery dorazil do YYY vlakem drive nez byl plan. Na zelene lince metra neni signal a tak po neuspesnem pokusu o dovolani, mi napsal ze vsichni YYY jsou podvodnici a neplni slovo, protoze on cestoval takovou dalku a ja tam nejsem a jeste nezvedam (faktem zustava ze byl na miste o 30 min drive).   Kdyz jsem si precetl sms, zasmal jsem se a odepsal ze dorazil drive a ze nevim jak v XXX, ale u nas neni v metru signal.

Kdyz jsem dorazil na misto, byl jak milius. Tolik asi ke kulturnim rozdilum.


0 Citovat

Levné letenky - https://tonzes.com/flycz.htm Profesionální a proklientský přístup, ochota a rozumné ceny.

0