Hilton Honors ("HH") je věrnostním programem celosvětové sítě hotelů Hilton nabízející čtyři úrovně: Member -> Silver -> Gold -> Diamond. Jak už to u bývá, s narůstající úrovní roste počet a rozsah benefitů, které loajální cestovatel dostane.  Konkrétně u úrovně Gold je to mimojiné zrychlené sbírání bodů (x 1,8), upgrade na vyšší úroveň v závislosti na obsazenosti nebo snídani zdarma (ale některé brandy Hiltonu ji nabízí pro všechny hosty - Hampton). Už v základní úrovni Member dostanete aspoň 2 lahve vody. Jedním HH Diamond členem jsem byl obdarován členstvím Gold na 12 měsíců a zavázal jsem se založit sesterské fórum k tomu mapujícímu benefity věrnostního programu Accor ALL. Jak Gold získat? I) Odbydlet / odutrácet - na Gold potřebujete 40 nocí za rok nebo získat 75 000 bodů, ale existují i pravidelné fast tracky II) Status match - můžete matchnout svůj existující status (třeba u Accor Gold), podmínkou je získat 7 nocí za prvních 90 dní https://www.hiltonhonors.com/en_...h/landing/ III) Prémiová kreditní karta - v ČR nevím o žádné solidní kreditní kartě, už i tu Miles & More nám zrušili. IV) Získat darem - mít za kamaráda nějakého Diamond člena        .

Reálně získané benefity s Hilton Honors Gold

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

Hilton Honors ("HH") je věrnostním programem celosvětové sítě hotelů Hilton nabízející čtyři úrovně: Member -> Silver -> Gold -> Diamond.

Jak už to u bývá, s narůstající úrovní roste počet a rozsah benefitů, které loajální cestovatel dostane. 

Konkrétně u úrovně Gold je to mimojiné zrychlené sbírání bodů (x 1,8), upgrade na vyšší úroveň v závislosti na obsazenosti nebo snídani zdarma (ale některé brandy Hiltonu ji nabízí pro všechny hosty - Hampton). Už v základní úrovni Member dostanete aspoň 2 lahve vody.

Jedním HH Diamond členem jsem byl obdarován členstvím Gold na 12 měsíců a zavázal jsem se založit sesterské fórum k tomu mapujícímu benefity věrnostního programu Accor ALL.

Jak Gold získat?

I) Odbydlet / odutrácet

- na Gold potřebujete 40 nocí za rok nebo získat 75 000 bodů, ale existují i pravidelné fast tracky

II) Status match

- můžete matchnout svůj existující status (třeba u Accor Gold), podmínkou je získat 7 nocí za prvních 90 dní

https://www.hiltonhonors.com/en_...h/landing/

III) Prémiová kreditní karta

- v ČR nevím o žádné solidní kreditní kartě, už i tu Miles & More nám zrušili.

IV) Získat darem

- mít za kamaráda nějakého Diamond člena

 

 

 


hilton-gold.jpg

0

Leden 2023 – Hilton Garden Inn Bucharest City Centre

Status: Gold

Rezervace: Rezervován základní generický „Queen Room“ za cca €100 / noc bez snídaně (ta je za dalších 100 RON). Při check-in mi bylo poděkováno za loajalitu (kdyby jen tušili, že jsem doteď preferoval Accor a v Hiltonu spávám jen v Košicích, kde žádný Accor hotel není...). Jako odměna se dá nejlevnější pokoj rezervovat za 20 tis. bodů.

Upgrade : Proběhl automaticky na kategorii King Deluxe. Rohový pokoj v nejvyšším patře s vysokými okny. Předčilo očekávání. Jediná nevýhoda je chybějící Nespresso. Luxusní výhled se v Bukurešti tak nějak neočekává…

Welcome drink : Na rozdíl od Accor Gold není Welcome drink přímo mezi vyjmenovanými benefity. Po příchodu na pokoj mě tak překvapil voucher na soft drink, pivo nebo víno platný 14 dní (což je výhoda oproti Accor, kde ho striktně musíte využít během pobytu).

Dárek na uvítání : Čokoládová tyčinka a bonbony. Dvě lahve vody nachystány rovněž.

Souhrn: Skvělý nový hotel v centru Bukurešti. Moje první zkušenost s péčí o statusové hosty rovněž velmi pozitivní.

 

 

 


hgi-buch-3.jpg
hgi-buch-1.jpg
hgi-buch-2.jpg

2 Citovat

Ahoj jonapet,

dík za toto vlákno, som úprimne zvedavý, aké budeš mať skúsenosti s HH, pokojne píš aj ďalšie recenzie, trebárs aj tie Košice. Ja som takisto zvažoval spraviť status match, ale odrádza ma na tom fakt, že v Európe nemá HH žiadne lacné hotely (ak sa mýlim, tak ma v pohode oprav) ako sú ibis alebo Adagio, kde vieš pohodlne natočiť noci, ak ti chýbajú do statusu. Týmto pozdravujem z pražského ibisu, kde bývam za 40€ na noc a vedľa je Hilton za 170€ za noc. Jasné, že Hilton je o niekoľko tried vyšší, ale zdá sa mi, že musíš minúť násobne viac na to, aby si nazbieral rovnaký počet nocí. Ďalšia vec sú salóniky zdarma, ktoré v HH získaš až ako Diamond, pričom v Accore ich máš už ako Platinum.

Ale neber to ako odrádzanie, budem rád, ak budeš aj sharovať ďalšie skúsenosti s HH, možno tam je nejaká výhoda oproti Accoru, ktorú nevidím. Ja som mal zatiaľ pocit, že HH je výhodnejší v Severnej Amerike, kde je Accor takmer nepoužiteľný (ak neplánuješ nechať obličku v kanadských Fairmontoch:)) 

Ako to má HH Gold riešené so skorším príchodom a neskorým odchodom?

1 Citovat

Zvazoval jsem HH, ale presne jak pise vlk… je to na me uz moc drahy. Takze jsem u IHG jako Diamond elite member a spokojenost.-) Akorat jsem linej delat tyhle recenze, tak treba se nekdo najde kdo to rozjede

0 Citovat

vl k napsal(a):

Ja som takisto zvažoval spraviť status match, ale odrádza ma na tom fakt, že v Európe nemá HH žiadne lacné hotely (ak sa mýlim, tak ma v pohode oprav) ako sú ibis alebo Adagio, kde vieš pohodlne natočiť noci, ak ti chýbajú do statusu. Týmto pozdravujem z pražského ibisu, kde bývam za 40€ na noc a vedľa je Hilton za 170€ za noc.

Naprosto podepisuji. Pokud bych nedostal Gold status darem, tak bych o něj taky neusiloval. Teď vybírám hotel ve Varšavě na březen a možnosti jsou:

Accor: Ibis € 57, Novotel €96 a Sofitel €130

Hilton: Hampton € 94 nebo plnotučný Hilton €147

Zatím jsem se nerozhodl, ale přikláním se k Hamptonu, protože v Sofitelu jsem byl a naštvali mě tenkrát, že jsem jako Gold nedostal vůbec nic a nechci je v tom podporovat.

Co se pozdního odchodu / brzkého příchodu týče, tak zatím nemám zkušenost;

0 Citovat

Čtvrtý rok mám HH Diamond, předtím jsem měl několik let i Gold a pokud člověk cestuje natolik, že je schopen to během roku odbydlet, tak je to dle mého jednoznačně nejhodnotnější program ze všech. Samozřejmě na druhou stranu výrazně dráž zaplacený než jiné.

Pokud jde o benefity pro Gold, tak mám velmi dobrou zkušenost, brzký příjezd/pozdní odjezd není skoro nikdy problém (pokud není hotel plně obsazen), velmi často dostane člověk upgrade a pokud má hotel executive floor, tak často i tam, takže má přístup do lounge. Čím víc je člověk na východ (v Evropě i mimo, takže arabské země, Asie), tím větší šance na upgrade a další benefity. Pokud jde o lounge, tak co můžu srovnat, tak je to většinou úplně jinde než u Accoru.

Jinak díky za zajímavé vlákno, jako Eda jsem líný fotit a psát recenze, ale Hiltony mám celkem projeté, tak pokud někdo budete chtít, tak pokud jsem byl, můžu sdílet své zkušenosti. Pokud jde o Varšavu, Hilton tam, včetně lounge byl skvělý, ale faktem je, že naposledy jsem tam byl před COVIDem. Jako Gold jsem tam vždy dostal upgrade do executive pokoje.

0 Citovat

Leden 2023 – Conrad Bangkok

Status: Gold

Rezervace:  rezervován pokoj Deluxe King (nejlevnější pokoj).

Upgrade : během online check-inu mi byl přiřazen pokoj Deluxe King corner. Po přijezdu na hotel (večer) pokoj stále nebyl připraven, tak jsem dostal obyčejný pokoj. Vrátil jsem se na recepci a požádal jsem o ten rohový. Po pár minutách přecejen nějaký jiný rohový našli. Jinak za loajalitu mi poděkovali a zmínili, že mám ke Gold členství snídani zdarma, nicméně trable s pokojem na mě neudělali dobrý dojem. 

Dárek na uvítání : Dvě lahve vody + látkový slon.

Pokoj : rohový pokoj je o dost větší jak normální. Je zde kompletně oddělená koupelna s vanou a sprchou + výhled na město. Šatna s prostorem na kufry. Velký psací stůl s kancelářskou židlí, pohovka a postel byla opravdu king min. 200 cm. Bohužel na vybavení pokoje bylo vidět, že hotel nění nejnovější, ale byl dobře udržovaný.

Snídaně : opravdu bohatá snídaně. Veškeré vaječné pokrmy byly dělány na objednávku s donáškou ke stolu. K dispozici byly také asijské speciality vařené na objednávku. Velký výběr hotových asijských pokrmů. Šlo spíše o brunch, než o snídaní. Normálně snídaně stojí cca 1000 THB - ke gold členství zdarma.

 

Pobyt : třetí den pobytu se nám nepodařilo dostat do pokoje. Bohužel to bylo po noční vycházce, když jsme se vraceli ve 3 ráno do hotelu a už jsme se viděli, jak spíme. Pokoj nedokázal otevřít ani noční manažer. Poslal nás na recepci, kde jsme čekali přes 45 minut!!! Když jsme se dostali k pokoji, dostali jsme nové karty a ve dveřích byly vyvrtané 2 díry?!? Omluva veškerá žádná, vyžádal jsem si aspoň pozdní checkout zdarma, který mi manažer potvrdil. O to víc jsem divil, když pozdní checkout chtěli při odjezdu zaplatit :-D Stačilo ale 15 minut dohadování.

 

Souhrn: celkový dojem z hotelu nebyl nic moc, kvůli problému s otevřením pokoje. S dírou ve dveřích jsme se necítili moc bezpečně. Upgrade jsem také čekal lepší, ale snídaně byla dobrá. Příště zvolím jiný hotel v Bangkoku.


h.jpg
k.jpg
ll.jpg
l.jpg
po.jpg
p.jpg
i.jpg

2 Citovat

ahoj Sykous,

díky za bleskovou recenzi, jsem rád, že má vlákno tak rychlou odezvu!

Na tvém místě bych napsal dlouhou negativní recenzi, protože tohle je silně pod úroveň značky Conrad...

0 Citovat

Jo, něco jim asi napíšu, mám ještě pár nedávných pobytů v zásobě, postupně napíšu. 

0 Citovat

Prosinec 2022 – Hilton Reykjavík Nordica

Status : Gold

Rezervace :  rezervován pokoj Queen guest room (nejlevnější pokoj).

Upgrade : tři dny před příjezdem přišel automatický upgrade do pokoje Queen executive room plus.

Dárek na uvítání :  dvě lahve vody.

Pokoj : v nejvyšším patře s výhledem na moře, město a hory.

 

 

Snídaně : bohatá snídaně včetně islandských specialit. Snídaně je ke gold členství zdarma.

Spa : pro executive pokoje a lepší je vstup zdarma, jinak ISK 6.900/osobu. Vnitřní část zahrnuje horkou páru, 2x horká vana a bazén. Venkovní část zahrnuje saunu, ledový sud a horkou vanu.

Executive Lounge: salonek je otevřený od rána do večera. Happy hour od 17 do 19 hodin zahrnovalo polévku a předkrmy (sendviče, smažené krevety a asijské závitky), pivo, víno, tvrdý alkohol, nealko nápoje. Salonek je spíše menší a v době happy hour zcela plný.

 

 

Souhrn : díky upgrade byl pobyt mnohem lepší. Ušetřili jsme za spa ale i za jídlo a pití díky vstupu do salónku. Hotel není úplně v centru města, ale my spíše jezdili na výlety mimo Reykjavík, takže nám poloha vyhovovala. Celkově pobyt hodnotím velmi kladně a doporučuji.


3b284b2b-e9a3-48a6-85c5-ab97a9c34eaf.jpeg
f23d9ce9-1c2c-433d-a4bd-812756f159ec.jpeg
0030f02c-fb52-4484-90ba-05577eaf6488.jpeg
6fbb3d5d-8c87-46c0-8442-eec9608872b0.jpeg
7b00a362-798d-405a-99af-20f5ef216fdd.jpeg
be3e2cb9-87a5-4f39-a85d-9fc6e137d69f.jpeg

1 Citovat

Květen 2023 – Hilton Sofia

Výstavba hotelu se datuje do let 1998 až 2001. Před rekonstrukcí web uváděl 245 pokojů a 17 apartmánů. Jestli a jak se počet pokojů změní po právě probíhající rekonstrukci jsem se nedočetl. Hotel je trochu bokem úplného centra, ale stále v docházkové vzdálenosti od všeho zajímavého.

Status : Gold

Rezervace: Hotel nabízí tři úrovně pokojů: Guest – Deluxe – Executive. Vzhledově a velikostí jsou pokoje podle mě úplně stejné a liší se jen velmi málo vybavením (Deluxe má zdarma nealko v minibaru, Executive např. kávovar).

Upgrade : Rezervoval jsem ten nejlevnější (€ 120 / noc v mobilní aplikaci, kde byly nižší ceny, než na webu) a už před příjezdem jsem se v aplikaci mohl dočíst o upgrade do kategorie Deluxe. Navíc jsem na recepci obdržel voucher na 30 BGN (€ 15) kredit do restaurace a zdarma 4 položky minibaru denně s omlouvou, že Executive lounge je právě v rekonstrukci.

Jako Gold jsem si už při rezervaci mohl vybrat jestli chci snídaně zdarma nebo extra 1000b za pobyt (vybral jsem snídaně).

Pokoje jsou po čerstvé rekonstrukci (ta etapovitě probíhá až do října 2023) a z mého pohledu jsou přesně takové jako od „plnotučného“ Hiltonu očekávám – zářivě čisté, spousta zásuvek, pohodlné sezení, dost místa, skvělé odhlučnění a celkově útulné. Negativem je opět chybějící Nespresso (tohle prostě Accor v téhle úrovni umí líp). Výhled buď do města nebo na hory.

Welcome drink : Jeden večer jsem se rozhodl otestovat hotelovou restauraci „Seasons“. Na 5* hotel mě vyloženě zklamalo, že mají pouze jedno rozlévané červeného víno popsané jako „house wine“, což při ceně € 5 za skleničku není ani trochu lákavé. Chuťově bylo v pohodě a díky kreditu zdarma, takže darovanému koni…

Dárek na uvítání : Dvě lahve minerální vody Bankya v pokojové teplotě. V minibaru naštěstí chlazené Aqua Panna. Ručně psaný vzkaz a čokoládové pralinky udělaly dobrý první dojem.  

Souhrn: Hiltonu se podařilo rekonstrukcí posunout tenhle velký hotel do 21. století. Personál byl skvěle vycvičený, milý a usměvavý – rozhodně silná stránka tohoto hotelu. Ceny začínají na €120, což na Sofii není málo, ale dostanete za své peníze velmi dobrou hodnotu.

Z hlediska péče o statusové hosty jsem popravdě dostal více, než jsem očekával. Rezervoval jsem „Guest“ a i oficiálně jsem dostal kategorii „Deluxe“. Přístup do Lounge (který mi byl kompenzován denním 30 BGN kreditem a minibarem) by měl pro Gold být jen při upgrade do Executive, ale možná že kvůli probíhajícím opravám zmírnili podmínky…

 

 


hs8.jpg
hs7.jpg
hs3.jpg
hs1.jpg
hs6.jpg
hs4.jpg
hs2.jpg
hs5.jpg

1 Citovat

pokoje, darky na uvitanou a hotelove hajzliky nefotim, takze se k temto podrobnym recenzim nepridam, ale urco HH GOLD hodnotim jako velmi prijemne prekvapeni. Up prakticky vzdy o vicero kategorii, snidane zdarma take potesi, body s bonusy naskakuji rychle, 5.reward noc zdarma, late check out atd. Platina od AMEX vam dava mj. golda u hiltonu, melie, radissonu a jeste jedne velke site (neni to ani accor a ani ihg), nechce se mi to dohledavat. programem se nenechavam nijak svazovat - pokud najdu srovnatelny pokoj v jine siti za min penez, jdu jinam. nebo kdyz zatouzime po necem vice "autentico" mezi "domorodci" ci vychytame nejakou akci, taktez se netrapim s vernosti k HH.

0 Citovat

Červen 2023 – Hampton Inn Warsaw City Center

Status : Gold

Rezervace: Pokoje v hotelu jsou všechny v jedné kategorii, liší se jen počtem postelí a výhledem. Cena za noc vč. snídaně cca 2400,- Kč.

Upgrade : Oficiálně ano, ale ve skutečnosti jde jen o přesun na vyšší patro.

Dárek na uvítání : Na recepci jsem dostal papírovou tašku, ve které byly dvě půl litrové vody a dvě tyčinky Lion. Na pokoji čekaly další dvě lahvičky vody, takže žízní jsem netrpěl. Přivítal mě taky nepersonalizovaný uvítací dopis a pytlíček cukroví. Poukázku na welcome drink jsem vyměnil za lahev Coca-Coly.

Pokoj : Popravdě jsem za účtovanou cenu čekal trochu více. Jednalo se o moji třetí rezervaci v Hamptonu (po Dubaji a Philadelphii) a tenhle byl o dvě třídy slabší. V pokoji chyběl minibar / lednička, takže na chlazenou vodu jsem musel zapomenout. Hotel už taky pamatuje lepší časy.

Zpětně mě mrzí, že jsem si nepřiplatil za klasický Hilton, který je sice dál od centra, ale rozdíl v ceně nebývá tak velký.

 


hwaw1.jpg
hwaw3.jpg
hwaw2.jpg
hwaw4.jpg

2 Citovat

Hoši, sleduju toto vlákno se zaujetím. Sice jsou moje preference při mém cestování trošku jiné, ale někdy můžu využít vašich postřehů při cestování s rodinou či na služebkách. Chybí mi tu u většiny příspěvků pro mě osobně jedna z nejdůležitějších věcí při výběru ubytování a to je cena. Přece jen nějaká čokoládka nebo voda, nedej bože to, že na listečku je napsáno moje jméno určitě nejsou ty nejpodstatnější věci :-). Teda aspoň pro mě ne. Myslím to v dobrém. Uvedení ceny by bylo za mě fajn. Vím, že se ceny mění, ale dokreslilo by to ten celkový popis.

7 Citovat

Květen 2023 – Hampton Inn Riga Airport

 

 

Status : Gold

Rezervace: v Rize jsou 2 hotely Hilton. Hledal jsem jen ubytování přes noc a brzo ráno jsem měl odlet, tak jsem zvolil hotel u letiště. Cena za noc vč. snídaně cca 90,- EUR.

Upgrade : ano, před příjezdem upgrade z King room na pokoj typu Super king.

Dárek na uvítání : Na recepci jsem dostal papírovou tašku, ve které byly dvě půl litrové vody. Na pokoji čekaly dva bonbony. Přivítal mě taky personalizovaný uvítací dopis a poukázka na nápoj a sladkost z baru. Vyměnil jsem za Fantu a nějakou čokotyčinku. 

 

Pokoj : Super king znamenalo vyšší patro a větší postel o 20 cm (200x200cm). Hotel je nový, na google maps ještě není ani vidět. 

 

Souhrn : výhodná poloha u letiště. Pěšky jsem to nezkoušel, ale jezdí bus č. 22. Snídaně jako obvykle u Hampton v ceně, od 4:00 byla kontinentální snídaně (ovoce, pečivo, marmelády,...) od cca 5:00 začali přidávat i sýry, šunky. Kompletní snídani jsem nestihl. S pobytem jsem byl spokojen. 


1.jpg
2.jpg
3.jpg

3 Citovat

niemandos_1 napsal(a): Hoši, sleduju toto vlákno se zaujetím. Sice jsou moje preference při mém cestování trošku jiné, ale někdy můžu využít vašich postřehů při cestování s rodinou či na služebkách. Chybí mi tu u většiny příspěvků pro mě osobně jedna z nejdůležitějších věcí při výběru ubytování a to je cena. Přece jen nějaká čokoládka nebo voda, nedej bože to, že na listečku je napsáno moje jméno určitě nejsou ty nejpodstatnější věci :-). Teda aspoň pro mě ne. Myslím to v dobrém. Uvedení ceny by bylo za mě fajn. Vím, že se ceny mění, ale dokreslilo by to ten celkový popis.

Mám už třetí rok Hilton Diamond a popravdě nic moc. Nejvíc by mě potěšil přesun do Lounge floor a možnost vstupu do Lounge room (jsou tam prý nějaká jídla a nápoje All you can eat včetně alkoholu), ale tuto možnost jsem dostal jen jednou, v Indii, kam už nikdy nepojedu. Lounge room byl otevřen od 18:00 do 21:00, najedli jsme a popili, ale ve většině hotelů tato úroveň upgrade není možná (myslím že jen od značky Hilton a výš, Hampton a Double Tree to nemají nikde).

Voda na pokoji a keksy jsou o ničem, solidní benefit je snídaně zdarma, ale zase až od vyšší úrovně hotelové značky. Třeba snídaně v Canopy by Hilton Dubai Al Seef byla celkem tragická, naopak Conrad Dubai naprosto luxusní.  

Kapitola sama pro sebe je inflace v použití věrnostních bodů. Počty bodů se zvyšují, v roce 2021 byl pokoj v Hilton Marsa Alam za 20.000 bodů, teď už 30.000 bodů.

0 Citovat

@jokker - to je volaake cudne.... v praze nas pred mesicem jebli na executive floor a i nadchazejici pobyt ve vidni mam potvrzeny up na exec.floor. Uplna hitparada to neni, kafe, nealko a nejake drobnosti po cely den, alko a teple "plnohodnotne" pokrmy jen behem happy hour - treba 5pm to 8pm.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Hoši, sleduju toto vlákno se zaujetím. Sice jsou moje preference při mém cestování trošku jiné, ale někdy můžu využít vašich postřehů při cestování s rodinou či na služebkách. Chybí mi tu u většiny příspěvků pro mě osobně jedna z nejdůležitějších věcí při výběru ubytování a to je cena. Přece jen nějaká čokoládka nebo voda, nedej bože to, že na listečku je napsáno moje jméno určitě nejsou ty nejpodstatnější věci :-). Teda aspoň pro mě ne. Myslím to v dobrém. Uvedení ceny by bylo za mě fajn. Vím, že se ceny mění, ale dokreslilo by to ten celkový popis.

Přesně tak ! Bez cen je to takové o ničem .. To platí i ve fóru o Accoru.

Zrovna ten Hampton ve Varšavě tam jsem bydlel taky (sice už před covidem v roce 2018 ,ale zase přes velikonoce) a koukám do historie ,tak přes agodu noc se snídaní 1800 czk a jestli chci vyšší či nižší patro se mě při ubytování ptali i bez statusu a dvě vody na pokoji jsem měl taky ..


dsc02727.jpg

0 Citovat

Ja osobne nie som za uvádzanie cien, lebo to nie je predmetom vlákna a hrozí, že sa to celé zvrtne na nezmyselné mudrovanie o tom, či autor príspevku zaplatil veľa, ako inde mohol bývať lacnejšie a podobne. Všetci sme videli, ako sa tu na fóre dokázali aj dobré vlákna zničiť, keď ich zasrali rôzni spammeri a osobné útoky. Vlákno Accor tu funguje niekoľko rokov, teraz vznikol Hilton, bola by škoda o to prísť. Som za úzko špecializované príspevky o vernostných programoch, ak niekoho zaujímajú všeobecné informácie vrátane cien, verím, že nemá problém si to dohľadať na Googli, TA alebo bookingu. A ak si niekto ozaj nevie poradiť s cenou, stále môže napísať autorovi súkromnú správu.

Navyše, to porovnávanie cien by bolo veľmi komplikované, až nemožné. Člen programu má zľavu do 20 %, izba bez storna býva takisto lacnejšia do 20 %; niekto iný ju vezme so stornom, sú tam traja, prihodia si raňajky a z izby za 100 eur sa hneď stáva tá izba za 200 eur. Do toho ešte sezónnosť: ak izba v ibise v Prahe, za ktorú som zaplatil v zime cez pracovný deň 45 eur/noc (bookované mesiace vopred v rámci akcie, plus podmienka pobyt min. 2 noci) sa teraz v lete predáva za 150 eur za víkendovú noc, akú má informácia o cene vôbec hodnotu? Podľa mňa žiadnu. Plus služobné cesty, kde máš fixné dátumy a bookuješ pár dní pred príchodom, tam si nenavyberáš.

Z môjho pohľadu má toto fórum slúžiť na zdieľanie info, ktorým hotelom sa oblúkom vyhnúť, lebo členom nedávajú nič navyše, resp. sú vyložene zlé bez ohľadu na členstvo, a ktoré sa oplatia a odporúčam tam ísť ostatným. Len v neďalekej Varšave má Accor 20 hotelov, ktoré sú doslova ulicu od seba a takmer identicky nacenené. Presne v takom prípade sa zídu čerstvé info, do ktorého hotela sa najviac oplatí ísť so statusovou kartou. Súhlasím s názorom, že členstvo nemá byť o darčeku na privítanie v podobe jednej čokolády alebo jablka a „upgradu“ do tej istej izby na vyššom poschodí a ak to tak niekto chápe, tak práve toto fórum mu má ukázať, že existujú omnoho väčšie možnosti :))

1 Citovat

Mne zase celkove benefity/hotely uvadet,Hilton i Accor o nicem, to nikdo necte, jdnim uchem sem druhym ven.

0 Citovat

Ďakujem Mandre ako si mi ani nie do hodiny uviedol názorný príklad spomínaného zasierania vlákien zbytočným balastom.

4 Citovat

Prosim. Potrefena husa.

1 Citovat

Bič boží napsal(a): @jokker - to je volaake cudne.... v praze nas pred mesicem jebli na executive floor a i nadchazejici pobyt ve vidni mam potvrzeny up na exec.floor. Uplna hitparada to neni, kafe, nealko a nejake drobnosti po cely den, alko a teple "plnohodnotne" pokrmy jen behem happy hour - treba 5pm to 8pm.
Už při psaní jsem si nebyl jistý... myslel jsem Executive floor, spletl jsem název. Nemám nějak štěstí na cestování do měst, kde jsou Hiltony s ExFl. Anebo tam jsou, ale nechce se mi riskovat nepřesunutí do této třídy, tak raději vezmu levnější hotel v nižší tříde (Double Tree apod.). 

0 Citovat

Červenec 2023 - Canopy Madrid Castellano

Status : gold

Rezervace : hotel jsem vybral kvůli bazénu a umístění směrem od letiště a blízkost nádraží Chamartin. Cena za noc byla 190€.

Dárek na uvítanou : čokoláda a poukaz na 2 drinky (pivo, víno, nealko)

 

Upgrade : tři dny před příjezdem upgrade v aplikaci o třídu výš z King Room na King Room with view. Snídaně zdarma byla díky gold, jinak 25€/osobu. Dále je pro všechny hosty mezi 18 až 19 hodinu na baru degustace vybraného alkoholu. Já měl vermut a olivy.

Pokoj : v nejvyšším patře. Zajímavý layout - umyvadlo na chodbě. Toaleta i sprcha zvlášť. Postel měla 180 Cm a k dispozici byl i pracovní stůl. Na chodbě byla k dispozici filtrovaná voda.

 

Souhrn : hotel je nově zrekonstruovaný a má pěkný design. Poměr cena/kvalita super. Určitě opět využiji příště.


dd0834a4-b73d-40a6-bcca-867d489c46cb.jpeg
b233440a-7351-4586-bed8-8007607b8c1f.jpeg
29c1e973-8d96-4f0f-b23c-196584707831.jpeg
3ec11fb0-0dfb-4d44-a982-9fb753d5c0b7.jpeg
92d0ee1d-c7ec-4b67-a7a0-4ceb53abbf5c.jpeg
2d5a9035-4600-4c90-bb1b-252afe0519da.jpeg

1 Citovat

Červenec 2023 – DoubleTree by Hilton Luxembourg

Jediný hotel sítě Hilton ve městě Lucemburk sídlí v obrovské brutalistní budově otevřené v roce 1985. Hotel disponuje 345 pokoji a apartmány, nespočtem konferenčních místností a vnitřním bazénem.

Status : Gold

Rezervace : Hotel nabízí kategorie Guest – Superior – Deluxe – Junior Suite – Deluxe Suite

Rezervován nejlevnější pokoj Guest (€140/noc).

Dárek na uvítanou : Personalizovaný dopis, který mě vítal zpět v hotelu (ač jsem zde byl ubytován poprvé). Dva čokoládové bonbony, minibar zdarma (nealko) a Haribo medvídci.

Upgrade : Až na recepci jsem se dozvěděl, že moje rezervace byla z kategorie Guest upgradována na Junior Suite, což je pro mě zatím rekordní posun o 3 úrovně výše. To mi udělalo mnohem větší radost, než tradiční sušenka.

Snídaně zdarma byla díky Gold (ta byla velké zklamání – pouze základní výběr sýrů a uzenin, v Lucembursku jsem očekával mnohem vyšší standard).

Pokoj : Junior Suite má 48 m2 a prostornou obývací část. Vybavení je už za zenitem, ale pokoj je stále velmi čistý a dobře vybavený. Kosmetika Crabtree je tradiční inventář sítě Hilton. Bohužel na pokoji nebyla houbička na boty ani šicí set (obojí jsem potřeboval), což jen dokazuje jak se posunuje očekávané vybavení čtyřhvězdičkového hotelu.  

Souhrn : Lokalita je trochu mimo centrum, ale v Lucembursku je všechno kousek. Tentokrát jsem přijel autem, takže to byla dobrá volba díky velkému parkovišti (což je v hotelech v centru komplikovanější). Upgrade o tři úrovně je rozhodně nadstandardní, ale od další návštěvy by mě odrazoval především stárnoucí nábytek a celková zašlost hotelu.


dlux5.jpg
dlux6.jpg
dlux1.jpg
dlux2.jpg
dlux3.jpg
dlux4.jpg

3