Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nákupem jízdenek přes portál Rome2Rio (Omio). Ceny jsou tam (někdy o hodně) levnější, nežli přímo u dopravce. Momentálně potřebuji jízdenky pro cestování po Španělsku. Také u některých spojů nesedí časy. Konkrétně kp. Sevilla - Córdoba na R2R 14.50 - 15.39 (5. 7.), na Renfe tento spoj vůbec není. Tak jsem z toho trochu jelen.  .

Nákup jízdenek přes Rome2Rio

Založila ve fóru Železniční doprava

4 reakce

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nákupem jízdenek přes portál Rome2Rio (Omio). Ceny jsou tam (někdy o hodně) levnější, nežli přímo u dopravce. Momentálně potřebuji jízdenky pro cestování po Španělsku. Také u některých spojů nesedí časy.

Konkrétně kp. Sevilla - Córdoba na R2R 14.50 - 15.39 (5. 7.), na Renfe tento spoj vůbec není. Tak jsem z toho trochu jelen.

0

Ahoj Filoméno, první! Nedoporučuju, a myslím, že to většinou ani nejde. Ceny realitě moc nedopovídají, většinou jsou cca o 30-50 procent nižší, než je reálná cena (případně ta ukázaná Rome2Rio je ta nejnižší možná, která je pouze ve 2 ráno pro jeden spoj, kterým nikdo nejezdí)..

0 Citovat

Omio je v pohodě. Koupeno v Itálii, Španělsku, Francii. 

0 Citovat

Ahoj, R2R, resp. Omio může sloužit pro základní orientaci. Někde zobrazí všechny dostupné spoje, jinde spoustu dopravců úplně vynechává/nemá je v databázi.

Omio má ve skutečnosti vyšší ceny než přímo dopravce - hledám teď zkusmo různě po světě u různých dopravců a Omio je dražší vždy.

Já Omio použil 2x, abych vyzkoušel. V Itálii nebyl problém, v Chorvatsku třeba byl problém u řidiče autobusu, který o Omiu nikdy neslyšel a měl problém mě pustit do autobusu. Po třetí bych už nevyužil - výhody to nemá žádné :)

Ten konkrétní spoj ve 14:50 ze Sevilly do Cordoby se na Renfe neukazuje z toho důvodu, že se nejedná o Renfe :) Jde o společnost Iryo (https://iryo.eu/es/home), soukromého železničního dopravce.

Na Omiu za 602 Kč + 33 Kč administrativní poplatek.

Přes web dopravce Iryo za 23 EUR, tedy v přepočtu o nějakých 80-90 Kč levnější.

4 Citovat

Dodatečně všem děkuji za odpovědi a užitečné rady. Všechny jízdenky jsem zakoupila přímo u přepravců. Mimochodem Alsa si účtuje administrativní poplatek 4 EUR.

P. S. Viděla jsem jen červenou velrybu. Ten miniaturní název jsem už nepřečetla! Mám silně vyvinutý orientační nesmysl. No zatím jsem se vždy z cest vrátila.

1
4 reakce