#ukraine

Končíme s aktivní propagací ruských aerolinií i cestovního ruchu

2022-02-25T13:14:38+01:00

V životě nastalo mnoho chvil, kdy jsme se mohli vyjádřit k politickému či společenskému dění. Neudělali jsme to, neboť jsme se snažili být neutrální a neříkat nahlas naše názory vám, cestovatelům. Nebylo to dle nás potřeba, však všechno už bylo řečeno v médiích či na fórech. Ani současnou situaci na Ukrajině jsme nechtěli zatahovat k nám na web. Až do jedné chvíle.

Tou chvíli byl tweet Ukrajinské ambasády v ČR o ženistovi Vitalij Skakunovi. Už to není jen dění, už jsou to příběhy jednotlivých lidí a hrdinů.

A tak jsem si položil otázku. Je lepší udělat symbolické gesto, nebo vůbec nic?

Mou odpověď právě teď asi znáte.

Do doby, než ruská agrese pomine a svět se zase stočí k řešení problémů filmových hvězd a jejich těžkých životů, budeme:

• blokovat prodeje letenek ruských aerolinií Aeroflot a S7 Airlines, stejně tak jako běloruské Belavie
  • nebudeme aktivně podporovat cestovní ruch v Rusku ani Bělorusku (nebudeme psát akce, nebudeme informovat o novinkách, nebudeme aktualizovat průvodce)
  • nebudeme sami létat s ruskými aeroliniemi a o to stejné žádáme vás

Nemáme mnoho možností, jak dát najevo náš nesouhlas a tato gesta jsou opravdu jen symbolická. Nebudeme si nalhávat, že bojkotem aerolinek na našem webu něco zmůžeme. Ale i když to budou ty jednotky letenek, které se díky tomu neprodají, má to smysl.

Drtivá většina čtenářů je z mé generace, která se o tomto dění učila pouze ve školních lavicích a nevěřili jsme tomu, že takový lidský zmar znovu zažijeme. Doufejme jen v to dobré.

#ukraine

naposledy aktualizováno 25. 02. 2022

Eva

Děkuju

Petr
před rokem

A kde jste byli posledních 8 let, když ukrajinská armáda vraždila civilisty včetně dětí na Donbase? Víte že od roku 2014 tam zavraždili ti, jejichž vlajkou se tady oháníte, 14tisíc civilistů včetně dětí? Víte co je Alej Andělů? jste normální pokrytci, a ještě k tomu se tady oháníte něakým tweetem který jste si ani neověřili....kolik jste tehdy blokovali letů na nebo přes Ukrajinu abyste podpořili nevinné oběti a zavražděné děti? Je mi z vás zle.

mirjur
před rokem

Už to neber, aspoň ve vlastním zájmu

Jj
před rokem

Tady ses už vyblil, tak už ti je asi lépe...

Qwert
před rokem

Zámečníku, ty už trolíš i tady? Hnus.

Avatar uživatele Sharik
Sharik
před rokem

Spasíba tavarišč. Skoljka rublej ty chočeš za éta?

Jirka
před rokem

Spíše byste se měli přihlásil do té Ukrajinské cizinecké legie, to totiž opravdu pomůže. Ale na to jste moc pohodlní, že? Nebo alespoň přestaňte topit plynem a jezdit autem. Velká část uhlovodíkových paliv je z Ruska a prodávají ji čiště státní společnosti a příjem jde ve formě exportního cla přímo do státního rozpočtu, tj. na financování války. S7 je soukromá letecká společnost, zisk má minimální, do státního rozpočtu toho moc negeneruje. Aeroflot je sice z 51% státní, ale rozhodně nejde o podporu války.

Avatar uživatele Eda Novak
Eda Novak
před rokem

Meles hovna… aktivne se zapoj a kup 50 nejdrazsich letenek od S7. Ale na to ses moc pohodlnej, ze?

Czek77.eth

I symbolicke gesto je lepsi nez nic 🇺🇦 🙏

Avatar uživatele Katka _1
Katka _1

👍🇺🇦

Sue Ellen Ewing
před rokem

Na rusáka platí jen síla!

AlejandraS

💜😈💜

Radim

(y)

nadya
před rokem

🇺🇦👍🏻 také se přidávám. Aspoň malé gesto.

Petr Soukup

souhlas!👍

Avatar uživatele pokus
pokus
před rokem

Taky bychom neměli topit ruským plynem a odletět do teplých krajin jako správní cestovatelé

Reni85

Eda Novak

Leoš Literák

lma
před rokem

Trapná komedie ! Tahat politiku na cestovatelský web nepatří !!

AlejandraS

ty jsi trapná komedie

Milan V
před rokem

lma: tak si tu letenku s S7 nebo Aeroflotem kup jinde a mlč alespoň, když nedokážeš pochopit alespoň symbolický smysl, ty komedie..

Načíst všechny komentáře