14 dní ve Vietnamu od severu po jih 2/3

Hanoj, Mu Cang Chai, Nihn Bihn & Ha Long Bay

Cestopis z roku 2019 napsal TH

Zážitky pro tebe sepsal TH
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-08-25T12:43:02+02:00

TH procestoval 15 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 5 lety a napsal pro tebe 5 úžasných cestopisů.

19 komentářů

TinaBambina
před 4 měs

Tak při tomto čtení jsem se opravdu pobavila. Svěží styl psaní, za mě super. Díky, určitě využiju doporučení na místa :)  a teď ve vlaku dočíst část 3!

Reni85

Neee anglicke vsuvky 😒

před 2 lety

nějak to k tomu prostě sedělo, když sem to psal.

před 3 lety

Ahoj, já jsem to přečetla celé a je to super napsané! Díky za tipy! Bezva, že uvádíte ceny a také časy přesunů k jednotlivým místům. Hodně mi to pomůže při plánování naší cesty. Těším se na díl 3/3.. Nebo už někde je? Nenašla jsem.. :-)

před 3 lety

Ahoj Pero. Díky za komentář :)

Část 3 se teprve připravuje. Pokud ale informace potřebuješ k plánování už teď, tak se můžu podělit přes zprávy. U těch času přesunů je to těžký a záleží hodně na počasí. Z 2 h přesunu za slunečného počasí je najednou přesun na 4 hodiny, když začne pršet. Z cest se stane kluziště, hlavně v tý severní části. To jejich žlutý bahno steče z vrcholků na silnici a motorka se na tom nedá skoro vůbec řídit.

Ahoj Tome,

díky za rychlou odpověď! Nespěchám, plánujeme vyrazit až na podzim.. A s koupí letenek teď tak trochu vyčkávám, jak se vyvrbí ten Korona.. :-(

před 3 lety

tak to do té doby stihnu :)

tak ať výhodně pokoupíte!

Ondra
před 3 lety

Škoda toho stylu psaní, my tam za týden letíme, ale tohle se nedalo dočíst ani do poloviny.. Ale to je jen můj názor, fotky super.

před 3 lety

díky a chápu, není to pro každýho :)

před 3 lety

Něco jsem si přečetl a teď to dočetl. Ninh Binh by nebyl zbytečný výlet, pokud byste jeli raději o kousek dál do Trang An na výlet na loďce po řece mezi skalami a skrz jeskyně. To bylo pro mě jedno z nejhezčích míst za měsíc ve Vietnamu a navíc téměř bez lidí díky tomu, že jsem si ho načasoval s koncem téměř za tmy. Tam Coc stojí min. za projetí na kole nebo motorce po okolí a v oblasti jsou i další zajímavá místa.

Škoda že jste na kajaky v Ha Long Bay měli jen 20 minut, ale to je daň za 1-denní výlet z Hanoje (většina lidí jede z Hanoje na 2 dny). Já měl v rámci 1-denního výletu z Cat Ba na kajaky asi hodinu, což bych zkracovat nechtěl. Na výlet na vrchol jiného ostrova Monkey Island bylo taky celkem dost času a měl jsem čas i plavat na pláže, kde jsem byl sám. Davy jsem předloni v říjnu neměl.

před 3 lety

No my právě ty loďky nechtěli, proto jsme volili ten kopec a okolí. Jak sem tam psal, škoda že jsme nevěděli dřív o tom templu za městem, ten vypadal už z dálky megalomansky.

K tomu Ha Long - víc než 2 dny jsme neměli, proto bohužel jen 1 den ale i tak to bylo skvělý. Nejvíc se nám stejně líbil ten sever a Danang, ale o tom až příště.

před 3 lety

Pak ale nevím, proč jste jeli do Ninh Binh. To je jako byste přijeli do přístavu u Ha Long Bay a nechtěli jste vyrazit na lodi mezi skály (u Mua Caves jste byli jen na okraji oblasti, u Tam Coc se dá projet 1. část řeky mezi skalami na štěrkových cestách). V okolí Trang An se jede i po silnici mezi skalami a podél řeky, takže i kvůli tomu by oblast stála za návštěvu, ale po řece a skrz až 200 metrů dlouhé jeskyně je to lepší. Navíc i mezi skalami je krásný starobylý (nedávno zrekonstruovaný) chrámový komplex, kde v podvečer nebyl už nikdo jiný než pár, který jel se mnou na loďce. Mnohé zaujme i místo nedávného natáčení filmu Kong: Ostrov lebek včetně slaměných domků a jiných rekvizit.

před 3 lety

No přeci kvůli té dragon mountian. Instagram byl silnější, a ani jsme pořádně nevěděli, jak dlouho bude trvat cesta nahoru a dolů. Jeli jsme vlakem, takže jsme byli vázáni časem odjezdu. Kdybychom volili motorku, asi by to bylo o něčem jiném. Stihnou za den vše co popisuješ v té oblasti asi není reálné. Proto jsme volili jen jednu aktivitu.

Cestovatel
před 3 lety

14 dní na celej Vietnam je extrémně málo. I měsíc je málo, pokud ti nestačí vidět jen největší turisticky atrakce s davem lidí. :(

před 3 lety

Je, proto v první části píšu, že je to sebevražda to projet od severu po jih v tak krátké době :) ale nelitujem!

Avatar uživatele jaroslavh
jaroslavh
před 3 lety

Taky jsme byli ve Vietnamu pouze 14 dní.. Trasa Hanoi - Ninh Binh - Hue - DaNang - HCMC... Bohužel ne každému vyjde měsíc volna... Každopádně v nás Vietnam zanechal pozitivní dojem a chtěli bychom se tam vícekrát vrátit a pořádně jej poznat a prozkoumat... :)

před 3 lety

@jaroslavh: Je pravda, že ne každému vyjde měsíc volna, ale pak je lepší zaměřit se při první cestě např. jen na sever a při druhé třeba na jih a střed.

před 3 lety

Souhlas s oběma. Určitě bychom se tam zas chtěli vrátit. Jinak to ale vypadá, že jste si přečetli jen nadpis :-D

Avatar uživatele jaroslavh
jaroslavh
před 3 lety

Priznam se, ja cetl jen nadpis a prohlidl par obrazku ;)