Abu Dhabi

na prodloužený víkend za teplem

Cestopis z roku 2022 napsala Šárka Skrbková

Zážitky pro tebe sepsala Šárka Skrbková
Cestopis byl naposledy aktualizován 2022-06-08T17:03:40+02:00

Šárka Skrbková procestovala 56 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 5 lety a napsala pro tebe 16 úžasných cestopisů.

C -19
před 11 měs

Zmrzačená čeština s halabala používáním velkých písmen, brrr!

Odkdy se píše jídlo s velkým písmenem? Nebo jste potkali pana Kebaba? Pana Dirhama?

Odfláknutě napsané, Šárko.

Lucie _B
před 12 měs

Díky za cestopis a pěkné fotky, do Abu Dhabi bych se ráda podívala, ale těch 40 stupňů bych asi fakt nepřežila. 😄

před 12 měs

V kvetnu bývá kolem 3o, my měli "štěstí" na vyšší teploty...a pokud nejsi ve vodě, tak je to vedro fakt nepříjemný;)

před 12 měs

Já jsem se chtěl zeptat, zda je pravda, že místní chodí kvůli horku co tam panuje pod těmi hábity naostro?

před 12 měs

Nemůžu potvrdit ani vyvrátit.. až tolik jsme se s místními nesblizovali 🤣😁

před 12 měs

Já si právě ten hábit koupil (včetně arafatky), tak jsem chtěl jen vědět, jak ho správně nosit.

Avatar uživatele jang _1
jang _1
před 12 měs

Mam letenku na 12.06 kvůli Srí Lance kterou mi Wizz zrušil. Uvažoval jsem o tom ale obavám se že by mi to stálo také minimálně 10 litrů a ani bych nemohl ven kvůli horku :)

před 12 měs

Já absolvoval roadtrip pro celých SAE a myslím, že zajímavější alternativa je Omán - z Dubaje tam jezdí jezdí bus.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 12 měs

Na většině území Ománu bude v červnu taky moc horko, ale pokud bych tam už byl, doletěl bych buď do Salalah, kde by u moře a v klimatizovaném ubytování byla pohoda, možná na pláž jen začátkem a koncem dne (možná by byly už i nějaké mraky a přeháňky od přicházejícího monzunu). Výlet klimatizovaným autem do hor by byl taky příjemný.

Nebo bych jel z Muscatu do Jebel Akhdar, kde ve 2000 m n. m. je v létě příjemně. Tam je ale problém, že z Birkat al Mawz je povinné auto 4x4, ač je to asfalt. Při low cost cestování bych jel stopem, jinak taxi by asi vyšlo levněji než mít na celou dobu půjčené auto 4x4. Nahoře se dá chodit pěšky. Do Birkatu možná jede bus (nebo do Nizwy a pak nějaká místní doprava, taxi či stop). S ohledem na dopravu do Muscatu a zpět by to chtělo asi týden.

Kdybych měl v létě jen 2-3 dny z Muscatu, půjčil bych si auto (stačí i běžné, kdo se nebojí na prašné cestě v horách v závěru) a jel bych do kempu ve 2000 m u Jebel Shams.

před 12 měs

Mě by ještě zajímalo (všiml jsem si, že jsi pracovala jako letuška) jak je to s těmi stevardy, jestli je to pravda, že jsou většinou buzny?

před 11 měs

zajímavý dotaz :D asi stejné jako když jsou kluci číšníci, opraváři aut, prodavači ... někdo je, a někdo není. Není to žádné pravidlo. Pro spoustu kluků je to první krůček k tomu pochopit letectví a propracovat se ke kopilotu a pak pilotovi. Pár jich bylo, ale byla s nimi nesmírná legrace :D

před 11 měs

To si dokážu živě představit. Musí to být jako z filmu Rozkoš v oblacích od Almodóvara.

Pavel
před 12 měs

Zážitky možná skvělé, cestopis nepoužitelný, přečetl jsem půlku a víc ne. Hrozny styl, vše v jednom bloku, nepřehledné, nudné.

před 12 měs

Jasný, i tak díky za zpětnou vazbu. Každýmu se líbí něco jiného. Většinou se snažím shrnout co jsme dělali, a na kolik to přišlo plus dát informace, co se můžou hodit...ale ne všem musí můj styl psaní vyhovovat;)

mirjur
před 12 měs

Naštěstí ty bloky nejsou nějak extra dlouhé, takže to jde. Byly tu i horší cestopisy v tomto ohledu...