Arménie: road trip na 6 dní

Země ve stínu Kavkazu. Zapomenutá kráska na hranicích Evropy. Blízká exotika bez návalů. Svět kontrastů s příchutí koňaku. Tato hesla nabídne Google na první stránce. A jsou celkem přiléhavá :-)

Cestopis z roku 2019 napsala Michala M.

Avatar uživatele
Zážitky pro tebe sepsala Michala M.
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-04-13T18:41:04+02:00

Michala M. procestovala 17 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 3 úžasné cestopisy.

14 komentářů

před 2 lety

Ahoj, nevite, jak je to s divokymi psy v Armenii? Treba v Albanii je to obcas hodne neprijemne, zvlast, kdyz se na vas sejde cela smecka hladovych psu po dlouhe zime.. Jedna se mi o nejake trekovani ve volne prirode. Treba v Gruzii s tim problem nebyl, v Albanii bych se bal solo turistiky z tohoto duvodu.

Avatar uživatele Ahmad Masúd
Ahmad Masúd
před 2 lety

Má zkušenost je již téměř 20 let stará, ale normálně jsme chodili po horách, v přírodě, i po památkách volně v krajině a nikde žádný problém. Vlastně tam nebyla vůbec žádná zvířata, nejen psi. Kdo by taky v takovém vedru přežil... :-)

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 2 lety

Nebyl jsem tam, ale téma mě zaujalo, tak jsem vygoogloval v popisu tohoto pěkného treku toto: TIP: trekové hole se budou hodit nejen na chůzi, ale i na pastevecké psy. https://www.natreku.cz/geghamske...ero-sevan/

Jinak rady, jak reagovat na psy, jsou třeba tady: https://zahorami.cz/2019/06/co-d...ni-se-psy/ Z toho i z mých zkušeností vyplývá, že generalizovat na země moc nejde. Já třeba měl na rozdíl od autora 2x špatnou zkušenost v Barmě, ale žádný problém v Thajsku. V horách severní Indie jsem měl jednou doprovázejícího pasteveckého psa, který zrovna neměl co na práci https://www.zonerama.com/liborst.../173842312 a jednou brzy ráno za tmy v Lehu na mě vyběhli 3 štěkající psi (ještě že jsem měl preventivně v ruce celkem velký kámen).

před 2 lety

Diky za odkazy, poucne! Podle me je toto tema, ktere neni temer rozebirane zde na CL, coz je skoda. Clovek se nemuze pripravit na vsechny strasti, ktere ho mohou v dane zemi potkat a myslim, ze tohle je zrovna jedna z tech castych a pomerne nebezpecnych situaci, ktere mohou neznale turisty velmi neprijemne prekvapit, ci primo ohrozit na zivote a to na spouste mist na svete.

MIGUELAS
před 2 lety

Psy jsem v Arménii nepotkal, ale zkorumpované policisty ano, takže bacha zvláště pokud budete mít půjčené auto. V Gruzii v horách problém nebyl se zvířaty, i policie byla milejší.

před 2 lety

A jak jsi vyresila ty cinkly ochrance prava?

MIGUELAS
před 2 lety

Pokuta 100$ a eskorta 10km k bankomatu. Za předjíždění kamionu na neexistující plne care. Od té doby (půjčení auta na 6 dnů v Jerevanu) jízda se staženou prdeli 50km/h i na "dálnici". Tam je každý s každým "brat", každý si s policajty na křižovatkách podává ruku, ale jak zjistí, že jsi cizinec, tak si tě podají. V půjčovnách nabízejí jen pár typů aut takže policie ví dobře na koho se zaměřit. Prostě se na mě pověsili, poprvé provedli kontrolu, nic nenašli, pověsili se na mě a čekali na "chybu". Žádné drobné je nezajimaly, ani lari v hotovosti... chtěli cash z bankomatu a dostali ho .. číslo na ambasádu jsem neměl... a i kdyby, přes roaming by vyřešení stalo stejně jako straf.

Grazka
před 3 lety

Ahoj, chystam se zacatkem kvetna, mam vice konkretnich otazek. posli prosim kontakt abych mohla zavolat. diky

před 3 lety

Ahoj, ráda pomůžu. Kontaktovat mě můžeš zprávou tady na cestujlevně po registraci přes profil :)

Petr Dobeš

Dik za cestopis

letim s pritelkyni 1-4.5 do Yerevanu tak neco urcite vyuziju

Avatar uživatele Brouk
Brouk
před 4 lety

Zdravím, Michalo, cestopis mne zaujal , kromě informací má i krásné fotografie. Plánuji příští rok a chtěl jsem se zeptat, ve kterém měsíci byla cesta, a jaké bylo počasí ?? Díky....

před 4 lety

Děkuji za milá slova :) My jsme byli v první polovině června a už bylo dost horko kolem 35 st. Pro příště bych volila klidně pozdní jaro nebo začátek podzimu, letní prázdniny spíše ne.

JANA MRÁČKOVÁ
před 4 lety

Ahoj Míšo, děkuji za cenné informace. Chystám se do Arménie příští rok v dubnu, tak už teď se těším.

před 4 lety

Ahoj, já děkuji za zpětnou vazbu a přeju krásné zážitky! :)