Cookovy ostrovy

Naše první setkání s keporkakem :)

Cestopis z roku 2019 napsala Aneta _7

Avatar uživatele Aneta _7
Zážitky pro tebe sepsala Aneta _7
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-04-29T10:17:40+02:00

Aneta _7 procestovala 28 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 3 lety a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.

3 komentáře

Avatar uživatele
Kristýna
před 12 měs

Rarotonga květen 2022: počasí na ostrově celkem dobré, tolik nám tam nepršelo (jen menší přeháňky každý den). Při půjčení skútru je pořád potřeba splnit test, my jsme si půjčili auto a to jim stačilo ukázat řidičák. K vodopádu jsme také jeli, ale nikdo po nás nechtěl žádné peníze, průjezd byl zadarmo. Ohledně WiFi: naše ubytování (Kia Orana Villas) nabízelo 15 GB dat za 10 NZD nebo 30 GB za 20 NZD s platností 7 dní, takže oproti cenám v článku jsme koukám dost ušetřili 😅

Jedna poznámka na závěr: pokud přiletíte/odlétáte z ostrova v neděli a nechcete platit za taxi k hotelu, ale využít místní autobus, tak pozor, v neděli se tu nepracuje a žádný autobus nejezdí ✌️

Pokud by vás zajímalo něco dalšího, klidně mi napište na mail 😊 cestování zdar 😁

Avatar uživatele Pavel B
Pavel B
před 3 lety

Ahoj, možná jsme se tam potkali, my jsme tam byli taky v listopadu 2019. Letěli jsme Praha-LA, tam 2 dny pauza, a potom LA-Rarotonga. V kombinaci 2 letenek to bylo cca za 25 tis. Kč. Byli jsme tam 16 dní, s ničím jsme to nespojovali, kromě Rarotongy jsme dali vnitrostátní společností AirRaro ještě další 2 ostrovy Aitutaki (5 dní) a Atiu. A to už je opravdový konec světa. Na Raro jsme využívali jejich 2 žluté busy, na dalších 2 ostrovech jsme si vystačili s půjčenými koly.... Na ostatních ostrovech jsou také místní krámky, ale jelikož tam zásobovací loď jezdí jen 1x za 3 měsíce, mají tam výhradně sušenky a konzervy. Tam člověk opravdu pozná, co to znamená izolovaný ostrov. Ale krásné, všem doporučuji, a pokud by někdo měl choutky tam vyrazit, rád se podělím o info....

Lenka K.
před 3 lety

Ahoj, mě trochu překvapil ten speciální řidičák pro Cookovy ostrovy. Byla jsem tam 2 měsíce zpět a auto jsem si půjčila na český řidičák absolutně bez problému. :)