GR221 - 6 denní procházka po Mallorce

Jak projít Mallorcu s krosnou na zádech a kde spát pod hvězdami.

Cestopis z roku 2018 napsala Veronika Zídková

Zážitky pro tebe sepsala Veronika Zídková
Cestopis byl naposledy aktualizován 2018-11-11T23:55:51+01:00

Veronika Zídková procestovala 8 zemí světa světa, nejvíce Evropu. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.

11 komentářů

StacyAdado
před rokem

авиатор мостбет стратегия pin up oyunlar промокод в казино pin up фрибет мостбет 2021 регистрация pin up

пин ап официальный сайт скачать espelho betfair mostbet com mobile промокоды pin up на фриспины mostbet личный кабинет войти

Robertbum
před rokem

Gay events mГјnster, gay app kazakhstan, gay pride berlin 2017 knoxville

Adél
před 4 lety

Dobrý den, krásný článek. Za par dní odletáme s přítelem na Mallorcu a proto bych měla na vás dotaz. Jak je to se stanovánim nebo spaním pod širákem na Mallorce. Místním to nevadí a nemáte žádný problém pokud nejste hluční nebo nezanechate po sobě nepořádek? A mohla bych popřípadě poprosit o nějakou radu, kde nejlépe hledat místo na spaní?

Předem moc za odpověď 😊

před 4 lety

Dobrý den, děkuji. Na treku není víceméně problém, protože se jde v odlehlých částech. V civilizaci jsme vždycky čekali na tmu a až se město uklidní a pak jsme zalehli. Nikomu jsme nevadili. Tam kde by nás náhodou mohl někdo vidět se spíše jen přikrýváme spacáky, rozhodně nerozbalujeme moc věcí kolem sebe a vstáváme ještě před východem slunce, abychom s prvními běžci a pracanty už byli sbalení. Být tichý, uklidit po sobě a nechat místo ve stejném stavu jako když jsme přišli beru jako samozřejmost. Když jsme bezradní kde přespat, tak hledáme v mapy.cz značené turistické přístřešky, kempingové plácky, apod., ale jak výše píšu zrovna jednou se nám to tam nepovedlo. Užijte si Mallorku, závidím Vám!

Patrik
před 4 lety

Moc děkuju, tento měsíc vyrážím a rád použiji Vaše doporučení😁

Super! To jsem ráda! :)

Kristýna

Skvělý cestopis! Díky

Také děkuji :)

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 5 lety

Ahoj, precetl jsem na jeden zatah. Pekne se to cte, takze to precteni ani obdiv nevyzaduje. Urcite lepe vyuzity cas, nez psani diplomky. Ja jsem kdysi prokrastinoval pred zaverecnymi statnicemi na VS a kdyz uz to bylo 2 dny pred nimi docela kriticke, napadlo me, ze pojedu na 3 mesice na Novy Zeland a pak do Australie, coz tehdy nebylo bezne, sam jsem necestoval, nikoho takoveho jsem neznal, cestopisy na netu nebyly. Nekolik hodin jsem misto uceni planoval, statnice dopadly dobre, cesta vyborne, zacal jsem trekovat (i kvuli nedostatku penez) a cestuju a trekuju dodnes (jen teda nespim pod sirakem, ale krome toho ta vase cesta vypada zajimave s ohledem na moznosti dopravy).

Rikal jsem si, ze tam neni fotka obliceje a oni to komari. Camelback jsem nikdy nepouzival. Proc jste si nekoupili dalsi plastovou lahev? Je divne, ze je v zari po sezone. Pri tom je to urcite lepsi cas nez cervenec a srpen kvuli mensimu horku.

před 5 lety

Ahoooj Libore! Moc děkuji, takováhle odezva hodně potěší! Já už taky pomalu začínám přemýšlet, kam vyrazím po státnicích, nehledě na jejich výsledek. :D

Camelback za mě doporučuji. Nebaví mě pořád šahat za sebe pro flašku a hlavně upíjim postupně, jinak bych byla líná pít a pak bych vyhltla litr vody najednou. Vodu jsme kupovali pořád ve flaškách (pítková nám nechutnala a nechtěli jsme mít střevní potíže, i když tam prý moc problémy nejsou, ale v tomhle máme rádi jistotu), takže jsme ve výsledku měli flašky navíc. Ale i když jsme v Solleru doplnili 3l na hlavu, stejně jsme do Llucu došli s vyschlým hrdlem. Jinak doporučujeme určitě jéct mimo sezónu. Byli jsme na konci září a stejně tam bylo nepříjemný vedro.

Šťastnou cestu na trekách!

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 5 lety

Ahoj Veroniko, urcite vyraz na Novy Zeland. To je na treky nejlepsi zeme, i kdyz ne v nasem lete. Treky jsou kazdy odlisny. Ja sel asi 20 vicedennich behem nekolika cest a je jich mnohem vic. Da se jit i Te Araroa od severu k jihu ci naopak. Letenka je drazsi, ale na miste uz je celkem levne pri kombinaci stopu, vareni jidla ze supermarketu a spani v chatach na pulrocni Backcountry Hut Pass za 92 NZD (neplati na nejpopularnejsich trekach, ale jinak na asi 900 chatach ano, na uplnem severu a vetsinou na Te Araroa ale nejsou). Obcas to chce i nejaky hostel, kemp nebo mozna ubytuje i ridic pri stopu. Fotky z posledni cesty, kde ale bylo treku mene, mam tady:

Na cisteni vody pouzivam Aquasteril Tramp s mensim nez doporucenym davkovanim, tak vydrzi dlouho. Chut vody, ktera je dobra po prevareni, je dobra i s timto.