Ha Giang loop na motorce aneb vietnamský Olymp pro lidi s tvrdým zadkem

Můj prozatimní cestovatelský vrchol, to s klidným svědomím mohu pronést o provincii Ha Giang.

Cestopis z roku 2018 napsal miker90

Avatar uživatele
Zážitky pro tebe sepsal miker90
Cestopis byl naposledy aktualizován 2018-10-19T09:46:52+02:00

miker90 procestoval 20 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 7 lety a napsal pro tebe 7 úžasných cestopisů.

2 komentáře

Avatar uživatele
miker90
před 5 lety

Jasně, komentář bych taky podepsal :D

Já okruh projížděl cca 3 týdny zpět. Asi záleží, jak kdo vnímáme provoz nebo dle předchozích zkušeností. Asi v porovnání s tím, co jsem najezdil jinde po Vietnamu, Thajsku a celkově, tak se mi to zdálo jako celkem klidná pohodička, ale rozhodně je potřeba jistá kondice a zvýšená pozornost.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 5 lety

Pekny cestopis i fotky. Doplnim to jeste o mou aktualni a trochu jinou zkusenost. Z mesta Ha Giang do Dong Van je silnice misty spatna a vetsinu cesty uzka (dvouprouda jen na uvod a ve mesteckach), zatackovita nad srazem a s celkem velkym provozem busu a nakladaku, takze pro zacatecniky na skutru to moc neni, i kdyz tam jezdi spousty mladych turistu (aspon ted v hlavni sezone, rozhodne ten hlavni okruh uz neni zadny neturisticky raj). To pisu o te kvalitnejsi variante, kterou se autor cestopisu vracel (cestou tam vzal nejdriv silnici, kudy se bezne nejezdi, odbocka nebo spis obvykle navrat na hlavni cestu po silnici z Meo Vac byva v Yen Minh). Chce to alespon 3 dny a zajet take na nejake odbocky, treba na nejsevernejsi bod Vietnamu, kam ted vede nove zrekonstruovana a rozsirena silnice, kde jsem si i diky minimalnimu provozu uzil zatacky na skutru nejvic za nekolik jizd v JV Asii v poslednich letech).

Kdo se neciti na min. 300 km cesty po takovych silnicich (+ odbocky) nebo kdo ma predpoved destiveho pocasi (jako jsem mel ja), muze jet busem do Dong Van (asi 5-6 h.), pockat si na lepsi pocasi, projit se tam a pujcit si skutr (i automat za 200000), projet si tu nejkrasnejsi cast za 1 den (asi 100 km, staci i pul dne) a pak se busem vratit. Nekteri cestuji na motorce s ridicem, autem ci busem s cestovkou.

Byl jsem v Dong Van ve stejnem ubytovani a ten hluk brzo rano je jen v nedeli, kdy je tam velky trh.