Maledivy na vlastní pěst

15 dní, 7 speedboatů, 6 letadel, 3 výlety, 3 ostrovy a nespočet zážitků...

Cestopis z roku 2018 napsala Mája

Zážitky pro tebe sepsala Mája
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-10-03T09:21:58+02:00

Mája procestovala 17 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 9 lety a napsala pro tebe 4 úžasné cestopisy.

10 komentářů

Lucie
před rokem

Ahoj Májo,

super cestopis, díky!

Jak jste řešili přejezd z Biyadhoo na Fihalhohi ? A jak to vyšlo cenově?

Standardně je to myslím tak, že každý resort nabídne (dnes kolem 180 USD / osobu) zpáteční svezení z Malé letiště do hotelu a zpět . Museli jste to tedy platit 2x a jet přes letiště nebo se to dalo vyřešit nějak lépe? Děkuju

Avatar uživatele Iveta _1
Iveta _1
před 5 lety

díky, tak tedy budu o Maledivách znovu přemýšlet.

nějak mě čím dál víc trápí, že spousta věcí se děje jen kvůli turistům a jejich touhám mít co nejhezčí foto na Instagramu - krmení ryb, produkce odpadků z balených vod a tak dále. To byl důvod, proč jsem si dosud Maledivy rozmlouvala.

Ty vaše zkušenosti s mantami mě lákají.

Jitka
před 5 lety

All inklusive na Maledivach se ridi podle ceny a hvezdicek ostrova. 5resort=vynikajici jidlo, grilovane pochoutky, vyborne koktejly, kvalitni piti

3,5 resort=najis se dobre, ale ne luxusne, napijes se, ale chutnat to nebude.

Obsluha a ochota personalu vsude dokonala.

Min *jsme si netroufli...

Kazdopadne varuji:Jednou Maledivy, vzdy uz jen Maledivy... Jina dovolena je uz JEN kompromis.

Martin
před 5 lety

Moc pěkný cestopis, jen musím zareagovat na nepřesnost hned v úvodu. Do Dauhá je to z Prahy cca 4200 km a ne 5500 km :-) Tos přestřelila o vzdálenost zhruba mezi Prahou a Barcelonou.

Mája
před 5 lety

Samozřejmě jsem to sama neměřila, ale věřila jsem googlu a ten mi ukázal tuhle vzdálenost..

ale to na tom naštěstí neni až tak podstatný :)

Martin
před 5 lety

No jo, ale to je vzdálenost po silnici :)) Ale jak říkáš, není to podstatné ;-)

David Eiselt
před 5 lety

Super počtení, díky! A přesně jak říkáš, trochu, tedy úplně jsi u mě odbourala ten nezájem okolo Malediv kvůli předsudkům. A super fotky! :)

Jen by mě zajímalo, jak vypadá takové all–inclusive na Maledivách? Nemohla bys hodit foto restaurace, třeba z posledního resortu Fihalhohi? Díky.

Avatar uživatele kickass1
kickass1
před 5 lety

Predsudky jsou postaveny zejmena na tom, ze spousta lidi vyrazila na Maledivy a po zaplaceni nejlevnejsiho ubytka na bookingu jsou prekvapeni ze travi dovolenou na skladce na lokalnim ostrove, misto overwater bungalovu za 10k, ktery znaji z fotek a z cestomanie :).. Lidi co tam bud utraceji za drahe hotely, nebo jezdi na jachty, si stezuji malokdy.. :)

Jinak clanek moc hezky, myslim ze z nej jasne vyplyva, ze kdo si dobre vybere ostrov a priplati si, urcite nebude zklamany..

Mája
před 5 lety

Davide, fotky all inc.zkusím vyštrachat, každopádně mě all inc.překvapilo, jídla bylo mraky, na výběr pokaždé z x jídel, včetně vegetariánského, vždycky ryby, dvě masa, těstoviny, x příloh, salátů, dortů.. tohle bylo moje první all inc.mimo Egypt a super :)

kickass1- neměla jsem na mysli předsudky co se týče toho, že by se mi tam nelíbilo, bála bych se ubytování atd.. nám se líbilo i na lokálním Maafushi v obyč.hotelu a tam jsme toho paradoxně zažili nejvíc, takže to není uplně o tom si připlatit za lepší hotel :) Myslela jsem hlavně předsudky ohledně toho, že se tam budu nudit, protože jsem zvyklá na akčnější a aktivnější cesty a znám spoustu lidí, co to má tak stejně a tak jsem si řekla, že to třeba někomu pomůže, že i na Maledivách se dá být aktivnějš a bez nudy a i za rozumný peníze :)

mirjur
před 5 lety

No přesně, to je můj případ, taky se děsím, že bych tam snad musel jen ležet na pláži... takže tímto jsem si trochu poupravil představu, díky, vypadá to dobře. :-)