Maledivy - stručne a jasně
Jak, kdy , za kolik
Cestopis z roku 2017 napsal Petr Soukup
Cestopis to není, ale třeba pár zkušeností někomu pomůže. Nebudu psát to, co si každý cestovatel může najít na webu, např. že jedete do muslimské země, takže bez alkoholu a s respektováním daných zvyklostí.
Byli jsme v únoru 2017, čili v top sezóně. Pobyt na 12 nocí na dvou lokálních ostrovech, vybraných dle mých kritérií (málo turistů, house reef, aktivity). Absolutně krásné počasí bez kapky deště. Nejlepší doba pro pobyt je od prosince do března.
Ubytování vyhledáno na webu, komunikace s majiteli excelentní přes email, FB (poskytnuta i sleva oproti Booking cenám). Přílet do Male ráno, odjezd na ostrov odpoledne. Hlavní město se dá projít za dvě, tři hodiny včetně kafe. Při odjezdu z Male na Feridhoo asistoval syn majitele, který nám zařídil místa na speedboatu. Cesta cca. 2 hodiny, dost to háže na vlnách, ale mně se to líbilo. Trajekty z důvodu nespolehlivosti a časové náročnosti důrazně nedoporučuji.
Pobyt v hotýlku Sevinnex Inn na ostrově Feridhoo byl parádní. Hezké, i když menší pokoje, s klimatizací. Parádní výlety s majitelem. Byli jsme na Manty-životní zážitek(50 USD, to prostě musíte!), Sandbank(25 USD), ranní rybolov s majitelem(zdarma), snorkel safari(zdarma), Bodu Beru show(zdarma), pozvání do místní kavárny(zdarma) a na rozloučenou večeře na pláži(zdarma). Viděli jsme delfíny a majitel s námi snad tři celé dny prošnorchloval a ukázal nám ta nejlepší místa. Výborné snídaně(mashuni) a servírované večeře( hlavně ryby).
Byli jsme nadšení.
Pak jsme se přesunuli na ostrov Hangnaameedhoo do hotelu Ocean Beach Inn. S majitelem jsme si domluvili privátní transfer, cca dvě hodiny( přijel pro nás jeho otec). Ušetřili jsme celý den cestování , stálo to méně a bylo to daleko pohodlnější. Moc hezký a nový hotýlek, opět velmi friendly staff a parádní útes. Trochu negativní je větší počet turistů (ostrov je větší a tudíž více penzionů) a ne moc velká bikini pláž. Do tohoto hotelu jsme jeli hlavně kvůli žralokovi velrybímu, ale nebyla na něj bohužel sezóna. Majitel nás pro útěchu vzal na picnic island(celodenní výlet-zadarmo) a dokonce se svou manželkou pro nás připravili oslavu Valentýna s kytkou a dortem pro naše polovičky. "Resort all inclusive visit" jsme měli za 75 USD/osoba (doporučuji pro srovnání). Večeře tady byly formou bufetu a odehrávaly se na pláži u hotelu.
Oba ostrovy a oba hotely musím hodnotit velmi dobře, majitelé se chovali velmi profesionálně a nebylo nic, na co bychom si mohli stěžovat.
Můžu trochu srovnávat s dovolenou na maledivském resortu, kterou jsme kdysi také absolvovali( Angaga island-water willas). Resort nabídne větší luxus a upravenost ostrova( za mnohem vyšší cenu), ale staff v penzionech na obydlených ostrovech se pro vás opravdu rozkrájí a udělají, co vám vidí na očích. Vyzkoušíte místní stravu a můžete si popovídat o životě( i tou mou hatmatilkou) . To považuji ze parádní přidanou hodnotu a opravdu si vážím přístupu majitelů.
Celkem nás dovolená pro dva(12 nocí) stála se všemi aktivitami, pojištěním atd. cca 84 000 CZK a stálo to za každou korunu.
Rozpočet, bez aktivit :
letenka s FlyDubai..........................................11 000 CZK
transfer Male - Feridhoo(speedboat) ..........50 USD/ osoba
pobyt s polopenzí, Sevinex Inn.......................660 USD/pokoj, 2 osoby/ 6 nocí
transfer Feridhoo - Hangnaameedhoo(loď)...120 USD/4 osoby
pobyt s polopenzí, Ocean Beach Inn................600 USD/pokoj/ 2 osoby/ 6 nocí
transfer Hangnaameedhoo - Male( speedboat)...30 USD/ osoba
20-ti minutový film z výletu...
Petr Soukup procestoval 25 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 9 lety a napsal pro tebe 6 úžasných cestopisů.
Zobrazit profil1 komentář
V Ocean Beach Innu jsme byli v lednu a musím souhlasit, boss i s manželkou moc fajn lidi, udělají co na očích vidí a rádi si kdykoli popovídají.