MARGATE
Anglicko nie je len LONDÝN
Cestopis z roku 2025 napsal Pavel _38
Anglicko nie je len Londýn, ale ja jeho zaujímavé okolie, príroda a more. Cca 100 km od Londýna sa nachádza prímorské mesto Margate. Cestoval som autobusom z autobusovej stanice Victória . Využil som dopravcu https://www.nationalexpress.com/...-to-london s ktorým mám zatiaľ dobre skúsenosti. Odchádzal som z autobusovej stanici o 7:35 hod a prišiel som na zastávku pláže Margate o 10:32 hod.
Victoria Coach Station - autobusová stanica
Jazda autobusom bola príjemná. Počas cesty Vás bude sprevádzať panoráma vidieka. Je to zaujímavá skúsenosť aspoň takto spoznávať vidiek Anglicka.
Po príchode som sa rozhliadol po okolí zastávky. Ktorá sa nachádza popri pláži. Oproti ma zaujali rôzne reštaurácie a bari. Rozhodol som sa navštíviť The Mechanical Elephant , Marine Terrace, kde som si dal pravé anglické raňajky. Samozrejme v ponuke boli aj iné jedlá. Pôvodne som si sadol za stôl a čakal. Ale ako som pozoroval osadenstvo a po oznámení čašníčky som pochopil, že najprv si musím objednať pri bare jedlo a nápoj , uvediem pri ktorom stole sedím, zaplatím a počkám na jedlo. Bol som milo prekvapený, že nápoje ( káva, čaj, limonády, omáčky, horčice a podobne boli zdarma a bezodné ) cena okolo 8 Libier ( 7,18 libier ) potom som zvažoval ako sa dostať .
Mal som vopred zakúpený lístok na trase Dane Hill Margate smer Northdown Park cez dopravnú spoločnosť Stagecoach Bus cez ich aplikáciu. https://www.stagecoachbus.com/ Cestovné nebolo drahé. Preto som si vybral Northdown Park aby som šiel na začiatok pláže odkiaľ sa tiahla krásna prírodná cesta popri moru a po plážach. Boli tu úchvatné skvosty , inak na túto cestu ma upozornila pani,ktorá poskytuje ubytovanie v Londýne a požiadal som ju aby mi doporučila nejaký zaujímavý výlet.
Vydal som sa na 9 km cestu a prešiel som tento úsek pomalým krokom za skoro 2 hodiny.
Po tejto pekne prechádzke som sa ešte prechádzal po pobreží. A navštívil som Pearly Crow v peknej reštaurácii, bare a hotely. Bol som na krásnej terase a sledoval okolo seba ľudí
Kreatívne, odvážne, živé, hravé, zábavné – to môže byť len Margate, „originálne pobrežie“, kde je tradičné čaro pobrežnej dovolenky okorenené pulzujúcou umeleckou scénou. Z vlakovej stanice sa môžete prejsť priamo na pláž, do prístavu alebo do Starého Mesta plného hipsterskych podnikov, rušných kaviarní a obchodov s moderným a retro oblečením
Eklektická zmes atrakcií v Margate je super pre rodiny s deťmi. Prejdite sa po Dreamlande, ikonickom zábavnom parku plnom historických atrakcií vrátane najstaršej drevenej horskej dráhy v Spojenom kráľovstve, a k tomu švédsky stôl so živou hudbou, jedlom a nápojmi. Premýšľajte nad kurióznymi nástennými maľbami v jaskyniach Margate a tajomnou Shell Grotto zdobenou miliónmi mušlí. Premeňte vedu na zábavu v netradičnom Múzeu krabov, ktoré je v Európe jedinečné, a užite si interaktívnu nostalgiu v The WonderWorks, kde sa nachádzajú jedny z najobľúbenejších hračiek v Británii v Margate.
Vydajte sa na výlet do múzea Margate a prežite 5 000 rokov histórie. Preskúmajte exotické zbierky africkej a ázijskej prírodovednej histórie v múzeu Powell-Cotton , dom a záhrady
Pavel _38 procestoval 28 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 4 lety a napsal pro tebe 55 úžasných cestopisů.