Martinik pro lamy

Cestopis z roku 2019 napsal mmksvestky

Avatar uživatele mmksvestky
Zážitky pro tebe sepsal(a) mmksvestky
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-12-01T15:07:44+01:00

mmksvestky procestoval(a) 10 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Střední Ameriku. Na Cestujlevne.com se přidal(a) před 5 lety a napsal(a) pro tebe 5 úžasných cestopisů.

11 komentářů

Avatar uživatele Brim
Brim
před 4 lety

Ahoj, čo sa týka šunky : vo Francúzsku si ľudia pýtajú počet plátkov 😀, takže záhada vyriešená

Děkuju.

Avatar uživatele J0x
J0x
před 4 lety

Pěkně napsané; znám dost lidí, kteří by takové povzbuzení potřebovali.

Jaromír Volavý
před 4 lety

Tak to je naprosto srozumitelný. Žádný takový ty kecy o rájích na zemi a časté používání slov neuvěřitelný, dechberoucí, nadpřirozený a pod. Je to takový lidový a přesto výživný. Fotky jsou taky dostatečně srandovní. Za mně super.

Avatar uživatele J0x
J0x
před 4 lety

Každý čte, co se mu líbí, nebo tu snad někdo někoho nutí? 😉

Mně se líbí i tento cestopis, přestože nejsem cílová skupina, i ty Katčiny. Potřebu kritizovat něčí sloh nemám, asi jsem divnej. 🤣

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 4 lety

Nemyslím si, že by Jaromír tímto nepřímo kritizoval cestopisy za Kačku. Včera je pochválil a Katka, myslím, ta zmíněná slova ani často nepoužívá.

Jinak souhlasím s pochvalami (a to i z pozice ostříleného cestovatele, který ovšem v Karibiku nebyl a ani nepřestupoval mezi letišti v Paříži). Snad jen bych se po výborné zkušenosti s půjčeným Citroenem C4 Cactus zastal francouzských aut. Byl to předchozí model s nejslabším motorem 1,2, ale jezdil výborně, že jsem myslel, že je to silnější motor. V zatáčkách seděl výborně a pneu nepískaly, i když jsem se někdy o pískání snažil. Podvozek i sedadla byly komfortní (na sklopeném sedadle jsem i spal). Problém je spíš v půjčení si nejlevnějšího auta a ještě pro 4 lidi. Někdo si tu nedávno zase stěžoval na Ford Fiesta. Obvykle auto o třídu vyšší nebývá o moc dražší.

před 4 lety

Pro vysvětlenou. Je to samozřejmě trošku nadsázka, ALE minule jsem si pujcoval auto stejné kategorie a dostal Nissan Micru (bohužel už i Nissan, je spíš Renault) ale to bylo auto o století jinde. Tady nešlo o malý prostor, stačil a věděl jsem do čeho jdu, stejně tak výkon, který se ale fakt do oblasti nehodil, ale mohl jsem si prostě připlatit . Auto mělo 4ot km, zadní sedačky vrzaly, přední se několikrát porouchala aretace po sklopení k vystoupení, takže opěradlo se stále sklápělo,jindy nešly odsunout, stěrače při spuštění vypadaly, že každý cyklus odpadnou, synchrony to neznalo, takže zvyklý z mého jsem chtěl jednou řadit 6 a řval to přímo do zubů na zpatecku. Design ani nezminuju, ale nechápu proč na palubce, je vedle sebo tacho analogové i digitální. Sry za dlouhé OT.

Avatar uživatele eremi
eremi
před 4 lety

Super,moc pěkné a vtipně napsané. Pár hrubek tam ještě pořád máš,ale žádná tragédie :)

před 4 lety

Sry, teď jsem si to po sobě přečetl a viděl, kolik je tam spousta překlepů a hrozných gramatických chyb. No ale vzhledem k tomu, jak je to dlouhé, tak to stejně nikdo číst nebude :-)

Avatar uživatele
David Eiselt
před 4 lety

Ten kdo letí na Martinik, si to určitě celé přečte :) Úvodní foto by ale napravilo všechny hrubky :P

před 4 lety

opraveno a snad i pár hrubek ;-) Dik za tip, učím se..