Mezopotámie, aneb Irákem od jihu na sever

Irák se otevírá turismu. Jaká je situace v zemi? Kam se lze podívat? Praktické informace.

Cestopis z roku 2023 napsal Ondra J

Zážitky pro tebe sepsal Ondra J
Cestopis byl naposledy aktualizován 2023-05-22T21:50:01+02:00

Ondra J procestoval 76 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 6 lety a napsal pro tebe 1 úžasný cestopis.

7 komentářů

Avatar uživatele Ala
Ala
před 15 dny

Ondro, díky, parádní cestopis.

Avatar uživatele Azul
Azul
před 15 dny

Výborný cestopis, jeden z nejlepších, co jsem tu v poslední době četla. A také průvodce, dal sis s tím práci a evidentně jste si to užili (protože jste byli připraveni). Dnes mi to opravdu zpříjemnilo den a udělalo radost:-)

Batuzkar
před 16 dny

Jel bych hned. Parádní cestopis, díky za prozkoumání netradiční destinace a podělení se o zážitky a zkušenosti. Jak je to s tou pozemní hranicí Kuvajt-Irák? Z Iráku zpět do Kuvajtu mě nepustí?

Ondra J
před 16 dny

Pustí bez problému. Pozor si dej jen na víza. Rádi dělají problémy, pokud nemáš e-víza, viz průvodce tady na webu. A po přechodu hranic nebude úplně levné dostat se do hlavního města, pokud nechceš zkusit stop. Za hranicemi čekají podnikavci, kteří si řeknou klidně o 150 USD za cca hodinovou cestu. I kdyby sis zkusil domluvit, že pro tebe někdo z hlavního města přijede, bude cena nejméně 25-30 KWD. Existují informace o autobusech do al-Dzahra, ale nikdo nám nebyl schopný je potvrdit. Jízdni řád neexistuje.

Avatar uživatele Beáta
Beáta
před 16 dny

Moc děkuji za velice užitečný cestopis, chystáme se v únoru 2024, manžel žil v Bagdádu jako dítě před 55 lety, takže návrat do minulosti. Velice praktické informace, pomohl jste nám velice. Sice cesta je již naplánována, ale informce se nám moc hodí.

Ondra J
před 16 dny

Děkuji a šťastnou cestu :)

Avatar uživatele Ahmad Masúd
Ahmad Masúd
před 13 dny

Beáta: tak pak dejte vědět, jaké to bylo. Osobně to vidím také až na zimu/jaro příští rok (a radši včas - ta poznámka v TR o Chartúmu je trefná. Sleduji zpravodajství z bojů, abych porovnal mé fotky a současný stav - a třeba do nemocnice bych se v podobných krajinách fakt dostat nechtěl a to ani kvůli drobnějšímu úrazu, například).