Namibie v období dešťů

Dvě ženy v terénním autě se střešním stanem jedou z Kapského Města k vodopádům Epupa... a zpátky.

Cestopis z roku 2019 napsala hanca.zlamalova

Avatar uživatele hanca.zlamalova
Zážitky pro tebe sepsala hanca.zlamalova
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-02-24T15:31:00+01:00

hanca.zlamalova procestovala 37 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 6 lety a napsala pro tebe 4 úžasné cestopisy.

Láďa
před 4 lety

Ahoj, díky za cestopis, Afriku mám také na seznamu destinací, kam bych se chtěl podívat.

Chtěl bych se zeptat na pár praktických věcí: jak jste si zařizovali vízum? Přes agenturu, osobně v Berlíně, nebo poštou? Jak jste se dostali k domorodcům? Přes agenturu, domluvili s místními, nebo nějak jinak?

Děkuji.

KL

před 4 lety

Ahoj, vízum jsme zařizovaly přes Student Agency v Brně, ve srovnání s ostatními možnostmi nám to připadalo jako nejjedodušší varianta.

Dostat se k domorodcům je jednoduché: u cesty mají cedule, že je možné navštívit vesnici. Ty vesnice, které jsme viděly, byly spíš skanzeny než opravdové vesnice, a jejich obyvatelé chtějí nějaký peníz jako vstupné. Pro nás to není moc peněz a jim to hodně pomůže.

V některých kempech taky chodí "naháněči", kteří doporučují vesnice. Je to na komerční bázi, za všechno se platí, ale jak už jsem napsala, oni jsou chudí a pár peněz se jim hodí.

Avatar uživatele Ladislav Karda
Ladislav Karda

Děkuji za informace.

Vízum budeme zkoušet přes namíbijskou ambasádu v Berlíně, v telefonu mi potvrdili, že umí Čechům vyřídit víza i poštou - 80 € za vízum a 10 € za zpáteční poštovné.

KL

Nikesss
před 4 lety

Mám pocit, že jsme se tam potkaly :-). Neztratily jste v Etoshe clonu k objektivu :-)?

cali
před 4 lety

Pokud by ztratila clonu z objektivu, bude asi první na světě a možná se zápisem v Guinessově knize rekordů:-)

před 4 lety

Nikess: asi myslíte filtr... neztratily :)

A pokud jste patřila k té početné výpravě ve třech autech (nebo jich bylo víc? už nevím...) v kempu Olifantsrus, tak jsme se možná potkaly.

Nikesss
před 4 lety

Byla to opravdu clona, ale tak asi byla někoho jiného. Ale ano, byla jsem v té skupině 3 aut :-). Svět je malý :-).

cali
před 4 lety

Opravdu víš, jak vypadá clona objektivu a k čemu tam slouží? Nemyslíš krytku???

Avatar uživatele lemming46
lemming46
před 4 lety

Existuje sluneční clona. ;)

Jenom tak mimo soutěž - loni v Kanadě jsem na jednom výletě ztratil krytku objektivu a zbytek dovolený jsem chránil objektiv jenom sluneční clonou. Po návratu jsem krytku našel - v kapse mikiny, důkladně vypranou a usušenou.

Ondra Machart
před 4 lety

Wow, krásné fotky a super cestopis, díky za něj. Afriku máme na seznamu už dlouho, ukládám si na den, kdy budeme řešit itinerář :)

před 4 lety

Díky za uznání :) Namibie je krásná a cestovatelsky docela jednoduchá. Ale spoustu času strávíte za volantem...