Sám v Gruzii a Ázerbájdžánu

Za poznáním Gruzie a Ázerbájdžánu, sám jen s malým batohem na zádech. Tipy, místa, ceny, zážitky. Týdenní dobrodružství za méně, než 10 tisíc Kč včetně letenky, víza, ubytování a stravy.

Cestopis z roku 2019 napsal Batuzkar

Zážitky pro tebe sepsal Batuzkar
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-05-18T18:14:38+02:00

Batuzkar procestoval 38 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 4 lety a napsal pro tebe 26 úžasných cestopisů.

4 komentáře

Avatar uživatele Ahmad Masúd
Ahmad Masúd

Dobrý den,

Ano, můžete, doby kdy polovina vlaku byla zpitá pod obraz, jsou dávno minulostí. V Ázerbájdžánu je naprosto bezpečno (což je dané především tamním režimem), v Gruzii hrozí (mimo okupovaná území) maximálně drobná kriminalita typu krádeže.

Navíc si myslím, že ázerbájdžánské železnice, které noční rychlík provozují, rozdělují při prodeji ženy a muže do různých kupé, jak je v muslimských zemích většinou zvykem. Minimálně se to zadává při prodeji, nicméně praxe bývá barvitější, občas se děžurným podaří zpřeházet lidi podle doprodaných míst přímo ve vlaku.

Případně mi napište SZ, pokud Vás budou zajímat nějaké podrobnosti.

Avatar uživatele Rosa Špaček
Rosa Špaček

Prima čtení.

Avatar uživatele Rosa Špaček
Rosa Špaček
před 4 lety

Dobrý den Jaroslave v září budu skoro 3 dny v Tbilisi od soboty do pondělí .Myslíte že i já jako žena mohu sama cestovat nočním vlakem do Baku ? Děkuji Rosja

Batuzkar
před 4 lety

Dobrý den Roso, omlouvám se za pozdější odpověď, ale do září pořád času dost, tak snad i tak pomůže. Určitě se toho nebojte, vlaky jezdí smíšené, spousta žen v něm ale jelo samotných. Co jsem viděl, tak jezdí hodně starších lidí, občas nějaký student, během mých cest se k sobě všichni chovali dobře a sám jsem se ve vlaku cítil bezpečné a díky společnosti mých spolucestujich příjemně. A v Baku bych se nebál taky, co se bezpečnosti týče, měl jsem z něho mnohem lepší dojem, než například z Prahy.