SANTORINI podruhé za KAČKU

Černá perla Egejského moře, nejfotogeničtější a nejromantičtější řecký ostrov, tyrkysové moře, pláže všech barev, bílé domečky, modré střechy.. Možná také bájná Atlantida...To vše je Santorini 💙

Cestopis z roku 2019 napsala CESTUJI za KAČKU

Zážitky pro tebe sepsala CESTUJI za KAČKU
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-11-21T11:34:31+01:00

CESTUJI za KAČKU procestovala 46 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 68 úžasných cestopisů.

16 komentářů

Avatar uživatele Martin Bartoš
Martin Bartoš
před 4 lety

Ahoj Katko,asi vše bylo řečeno v předešlých komentářích. myslím že jednou o tom všem napíšeš bezva knížku. Dokazujes všem že se dá pořídit za pár korun hodně muziky . Myslím že i vahavci už sedí u kompu a hledají, pátrají, mají zabaleno 😀. Tvoje řady jistě ušetří ostatním a hlavně začínajícím spoustu starostí, i když i to může být někdy docela prča 😀. Měj se krásně ahoj Martin

Filoména První
před 4 lety

Pěkné místo, hned bych se tam vypravila. Nádherná květena! Ale to střílení by mne nelákalo. Nemá nic společného s velikonocemi křesťanskými. Bude to spíše lidová (pohanská) tradice, jež se zamontovala do svátku Zmrtvýchvstání. Je to takto v mnoha křesťanských zemích. Místní tradice se vmísí do křesťanských svátků.

Jinak velikonoce jsou variabilním svátkem. Bývají v neděli po prvním jarním ouplňku. Takže i v březnu. To by as i v Řecku byla zima.

Jaké bylo v květnu moře? Nebylo studené?

před 4 lety

Bylo ✌️Ale vlézt se do něj dalo a jak tam člověk vleze, je za vodou 😉

Honza _27
před 4 lety

Díky za moc pěkné čtení...fotky jak z partesu. Jdu na "Santorini za Kačku poprvé"😊

Díky Honzo 😊

Avatar uživatele kickass1
kickass1
před 4 lety

Moc pekny cteni Katko ! Me Santorini nikdy moc nelakalo, zejmena s ohledem na kvanta lidi z vyletnich lodi.. Ale ten cestopis mi pripomel dovcu na Malych Kykladach, kterou jsme kdysi davno absolvovali jachtou z Aten - vsechny ostrovy jsme projeli na skutru (a propili / projedli v tavernach).. :) A mas super fotky !!! Taky se mi fakt libi tvuj styl psani - jako jedna z mala umis psat i o emocich tak, ze to je prirozene a nezni to jak referat zaka 3ti tridy o Shakespearovi.. :)

před 4 lety

Ve 3. třídě se nepíšou referáty o Shakespearovi… 😂😂 Ale opravdu moc děkuju. Takové pochvaly si ze 💛vážím. Co se týká fotek, je to jen na telefon… Pořád si říkám, že si koupím pořádný foťák, ale vždycky zvítězí minimalismus v mém příručním zavazadle…🙈

mirjur
před 4 lety

Hm, tak jestli mobilem, tak všechna čest. Máš cit pro vystihnutí okamžiku, fakt super.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 4 lety

Opět moc pěkné a praktické čtení a taky krásné fotky. Jen bych upřesnil to doporučení v úvodu pro ty, kteří chtějí zažít místní Velikonoce. Letos byly na konci dubna, ale příště budou zase jindy:

Ještě si neodpustím jednu poznámku a doufám, že tě to nerozhodí, jako nedávno Černobyl. Zkus si přečíst to souvětí, které jsem zkopíroval níže. Určitě nechci nikomu radit, jak nejlépe nakládat s volným časem, sám mám dost co zlepšovat u sebe, ale toto mě zarazilo:

"Okna umývám i tak skoro denně a z podlahy se dá u nás nejen jíst, ale lze na ní provádět neurochirurgickou operaci taky denně, bez Velikonoc, takže ani uklízecí mánii neprožívám."

🙈😂😂

To neboj ✌️✈️😉 a děkuji!

Avatar uživatele Andrea _6
Andrea _6
před 4 lety

Ahoj Katko, moc pěkně popsané, čtivé, ostatně jako všechny tvé cestopisy. I na základě tvého prvního cestopisu ze Santorini jsem čerpala informace, které jsem zužitkovala k letošní návštěvě. Byla jsem v dubnu, také z Vídně za 52 EUR, a určitě všem doporučuji! Nám se nejvíce líbila vesnička Pyrgos! a samozřejmě Oia a Fira.

Ahoj a už se těším na tvůj další cestopis.

Andrea.

před 4 lety

Ahoj Andreo. Tohoe je přesně důvod, proč věnovat X hodin sepisování a já ti mic děkuji ta zpětnou vazbu, díky níž vím, že to má smysl😊

S Pyrgosem naprosto souhlasím! Dojal mě tam oslík v podloubí na stejném místě jako loni...