Srí Lankou s řidičem i bez

Chcete si na Srí Lance půjčit auto a jezdit si po svém? Představte si jeden pruh, auta, tuk tuky, autobusy, kola, motorky, zvířata a všichni troubí!

Cestopis z roku 2019 napsala Šárka Morávková

Zážitky pro tebe sepsala Šárka Morávková
Cestopis byl naposledy aktualizován 2022-10-01T12:28:05+02:00

Šárka Morávková procestovala 52 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 8 lety a napsala pro tebe 14 úžasných cestopisů.

7 komentářů

Martin Dlabač (Srí Lanka)
před 11 měs

Pinnawala je sice turistické lákadlo, ale v současnosti, kdy je zde turistů velmi málo je to unikátní zážitek. Nedávno jsme tam byli jen sami u řeky s desítkami slonů - pro dcerku nezapomenutelné. Ale jinak u nás kolem Puttalamu často sloni courají večer po silnici a plantážích :)

Leoš Literák
před 3 lety

Na kolik vás vyšel ten řidič? Děkuji

Šárka Morávková
před 3 lety

Vybírala jsem si mezi třemi (dva doporučení od známých a jednoho jsem si našla na netu) a recenze a sympatie vyhrál ten z netu. Měla jsem svůj vlastní itinerář, který mi jen drobně upravil. Auto, benzín, poplatky, parkování, ubytování řidiče a jeho strava + voda a ovoce pro nás každý den + jeho průvodcování cca od 9 do 17 hod. Sazba byla původně 63 usd na den. Napsala jsem mu, že pokud bude souhlasit s 55 USD, už nikoho hledat a oslovovat nebudu. A plácli jsme si. Byl skvělej :-).

Lucia Mikova
před rokem

Dobrý den, předala by jste kontakt na řidiče? 😊 Předem děkuji

Šárka
před rokem

Zdravím, kontaktujte Isuru Niroshan

+94772771094 viber whatsup

Isuru.niroshan@gmail.com

Jen ceny šly lehce nahoru, jako všude..

sosice
před 3 lety

Mám dojem, že sirotčinec slonů v Pinnawale je takový turist fake. Člověk se tam žene hned hned a přitom jinde můžete vidět slony při práci a koupání či grupáč na divoko v parku úplně zdarma. Do teď mě mrzí, že jsem ty slony do řeky mejt nešel, neměl jsem na to koule.

Šárka Morávková
před 3 lety

Pinnawale je jednoznačně komerce, o tom žádná. Ale můj muž teď pár let v důchodu pracoval v Papírně v Pražské ZOO a z Pinnawale jsou jak sloni, tak právě "model" té papírny, tak to prostě nešlo vynechat :-). Ale třeba v parku Udawalawe jsou jich volně desítky, samozřejmě...