Stopem po Ománu

Spaní na pláži, u místních, kteří nás prostě jenom tak pozvou k sobě domů. Dají nám výbornou večeři, snídani i svačinu. Na hranicích nám nabízejí velblouda, ale taky se nás snaží obrat. Prostě Omán

Cestopis z roku 2018 napsal jakubcikovamonika

Avatar uživatele jakubcikovamonika
Zážitky pro tebe sepsal(a) jakubcikovamonika
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-11-29T20:25:58+01:00

jakubcikovamonika procestoval(a) 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidal(a) před 4 lety a napsal(a) pro tebe 1 úžasný cestopis.

4 komentáře

Avatar uživatele Mona_Re
Mona_Re
před měs

A stopem az do Kabulu :-)  ok.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 4 lety

No, je to neobvykle v angličtině, ale myslím, že ne poprvé u zdejších cestopisů. Neobvyklé je taky, že chybí fotky. Vzhledem k tomu, že cílová skupina na cestování stopem po Ománu jsou hlavně studenti, tak ti snad umí anglicky dobře a aspoň si ji procvičí. Jinak bych tomu nic nevytknul, čte se to dobře, akorát občas chybí nějaké písmenko a Maskat se v angličtině píše Muscat.

Co jsem četl i jinde, stopování je v Ománu snadné, ale třeba fotograf Pavel Svoboda to i přes vlastní dobré zkušenosti moc nedoporučuje. Přece jen se člověk v odlehlých oblastech nemusí dostat tam, kam chce, je třeba mít hodně vody atd. Na druhou stranu je to asi jediná možnost, jak poznat místní lidi, když občas pozvou k přespání u nich doma. Jinak tam člověk potká (na recepci hotelu, v restauraci) většinou jen Indy a podobné zahraniční pracovníky.

Vzhledem ke stručnosti v popisu navštívených míst mi z toho není jasné, kde jste strávili většinu z těch 2 týdnů v Ománu, když z toho, co je popsáno, to vypadá na rychlý průjezd na jih podél pobřeží, v Salalah 1 den a pak ještě rychlejší průjezd přes poušť na sever. Ta únava (ztráta energie) na závěr byla z dlouhého sezení v autě?

Avatar uživatele
mirjur
před 4 lety

Myslím, že rodilý mluvčí by to nepochválil. Moc dobře se to nečte, aspoň mně ne.

Avatar uživatele
mirjur
před 4 lety

Nepatřilo to někam jinam?