Tenerife
Nádherná příroda a spoustu zážitků
Cestopis z roku 2024 napsala pihavkovadominika
Svou cestu na Tenerife jsme zahájili asi půl roku dopředu, kdy jsme začali řešit, kam se vydáme. Nejsme úplně cestovatelé, kteří leží na pláži, ale rádi objevujeme místní krásy.
14. července 2024 jsme v Brně nastoupili na autobus (Regiojet) a vystoupili na letišti ve Vídni. Letenku jsme měli koupenou od Wizzair. Odlet naplánovaný kolem 12. Někdy kolem 17:00 už jsme vystupovali z letadla a šli hledat nástupiště, kde jsme měli vyčkat na odvoz do půjčovny aut. Pan řidič nás vyzvedl a odvezl přímo k půjčovně, kde už pro nás bylo připravené Aygo X. Paní se nás nejprve ptala, zda to s tímto malým autíčkem zvládneme, že nám nabídne větší, jen za malý příplatek, ale úplně krásně nám stačilo. Po dálnici jsme se vydali směrem naše ubytování, které bylo ve městě Puerto de la Cruz. Bydleli jsme v hotelu Casa del Sol, kde tedy nebylo úplně jednoduché zaparkovat, ale v okolních uličkách se vždy místo našlo. Cestou jsme se stavili ještě nakoupit něco na snídani. Večer jsme se pak vydali do centra města, kde jsme si v restauraci u Plaza Del Charco De Los Camerones dali výbornou večeři a těšili jsme se, co druhý den objevíme.
2. den ráno jsme posnídali na balkóně s nádherným výhledem a mohli jsme se vydat na náš první výlet. První zastávkou byla Playa de Castro. Zaparkovali jsme hned vedle silnice u místa, které je v mapách označené jako Start Rambla del Castro. Úzkými cestičkami skrz palmy jsme se dostávali níž a níž, až jsme došli k oceánu na nádhernou černou pláž. Stejnou cestou jsme se opět vrátili k autu a pokračovali dál. Tentokrát jsme cílili do městečka El Rosario s nádherným bílým kostelem. Pár fotek, pohledů do dáli, kde byl už jen oceán a mohli jsme dál. První zastávka na koupání - a to v městečku San Juan de la Rambla a první přírodní bazének - Charco de la Laja. Auto jsme nechali zaparkované na Mirador Charco de la Laje a cestičkou jsme sešli k bazénku, kde jsme se vykoupali, odpočinuli a mohli jet dál. Dalším místem byl Parque del Drago s památným dračím stromem. Moc hezký park se spoustou ještěrek. Sem se ale platí vstupné. Poslední zastávka prvního cestovatelského dne bylo městečko Garachico, kde jsme se jen prošli a směřovali domů. Cestou jsme v obchodě nakoupili na večeři s snídani. Den jsme zakončili koupáním v bazéně na střeše v našem hotelu.
3. den jsme opět započali snídaní na balkónku a mohli jsme se vydat na náročnou cestu do městečka Masca. Říkám náročnou, protože cesta se tu hodně klikatí, potkáváte zde autobusy a někdy jsou to docela prekérní situace. v městečku Masce jsme zaparkovali, prohlídli si nádherné hory, prošli se a mohli pokračovat dál. Sjeli jsme do městečka Accantilados de Los Gigantes, kde jsme se prošli, naobědvali v restauraci Pizzeria Torreón, kde to bylo naprosto vynikající a mohli jsme se vydat na moře. Našli jsme si na internetu výlet za delfíny. Na loď jsme nastoupili v přístavu, kde jsme již před tím nechali zaparkované auto a vyrazili jsme na výlet. Nejdříve Kulohlavci, pak skalní masiv Los Gigantes a nakonec koupání. Cestu zpět jsem naplánovala přes maják Faro de Punta de Teno. Opět nakoupit na večeři a snídani a hurá spát.
4. den jsme se vydali na sever. Cestou jsme se zastavili na Mirador de los 500 escalones. Nádherný výhled. Následoval průjezd městem San Cristóbal de La Laguna a další výhled Mirador de Jardina. Náš první cíl byl les Anaga. U Centro de Visitantes de la Cruz del Carmen jsme nechali zaparkované auto a vydali se po nádherné stezce k Mirador del Llano de los Loros. Zde jsme se poměrně dost ochladili, nasáli energii z nádherného lesa a mohli jsme pokračovat dál. Tentokrát náš cíl byl Mirador Roque de Taborno. Zaparkovali jsme ve městě Taborno a vydali se na výlet skrz kaktusy, skalní pěšinky až k útesům. Nádherný výhled, příroda, prostě všechno. Cestou spoustu ještěrek a zajímavých kytek. Jelikož tato cesta není moc krytá stromy, je zde velké teplo, tak jsme se rozhodli zchladit se v oceánu. Došli jsme tedy zpět k autu, nasedli a dojeli na černou pláž Playa del Roque de las Bodegas. Moc jsme si zde užili skákání ve vlnách, sledování surfařů, ale také klidu.
5. den jsme se rozhodli zajít do místní banánové plantáže. Rozhodli jsme se pro plantáž v La Orotava BananaECOplantation. Bylo to naprosto skvělé. kromě toho, že jsme se dozvěděli spoustu o banánovnících, distribuci, pěstování, tak jsme si také mohli ochutnat a následně koupit místní produkty a opravdu to stálo za to! A mohli jsme pokračovat dál a opět na sever. Tentokrát jsme městem San Crisóbal de La Laguna jen neprojeli, ale zastavili jsme zde a prošli jsme si pár krásných památek. Moc jsem si přála vidět uměle vytvořenou pláž Playa de las Teresitas, která byla tedy naprosto plná místních lidí a turistů, protože je to velmi blízko hlavního města. Proto jsme pokračovali dál a zastavili se až na černé pláži Playa de las Gaviotas a dobře jsme udělali. Tentokrát bez takových vln. Cestou zpět jsme zaparkovali v hlavním městě Santa Cruz de Tenerife a vydali jsme se směr opera a centrum. Den jsme zakončili večeří na balkónku.
6. den jsme se rozhodli vstát později a vydat se do Loro Parque. Moc jsme se těšili a stálo to opravdu za to! Tučňáci, lenochodi, tuleni, delfíni, kosatky, papoušci a spoustu dalšího. Opravdu nádherné show, nádherné a příjemné prostory.
7. den byl opět turistický. Vydali jsme se na túru okolo vulkánu Chyniero a byla to nádhera. Teplo, ale cesta se dá zvládnout. Není ani moc dlouhá, ale ta příroda okolo - nádhera! Cestou k Teide jsme se několikrát zastavili u silnice a fotili samotný vulkán. Nejvíce času jsme pak strávili u Roques de García, skalního útvaru, který se dá obejít a je zde opět krásný výhled na Teide. U tohoto skalního útvaru je také ta známá silnice, která vede přímo rovně pod Teide, takže se zde spoustu lidí fotí. Nakonec jsme se dostali až k Teide, kde jsme již dopředu měli objednané lístky na lanovku. Ta nás vyvezla na vrchol, kde jsme se prošli, pokochali výhledy a mohli jsme jet dolů. Cestou domů jsme se stavili na známé vyhlídce Mirador de Chipeque, kam jezdí snad každý, takže to tam podle toho vypadalo, ale zase - STÁLO TO ZA TO! Ten nádherný západ slunce s Teide je nezapomenutelný.
8. den a nás pomalu čekala cesta domů, ale ještě ne dnes, ještě jsme se stihli podívat do městečka (asi) Bocacangrejo, kde je jedna ulice celá pokreslená nádhernými motivy, vykoupat se na pláži v Las Américas, kde jsme také koupili přívěsek Pandora jako vzpomínku na tuto skvělou dovolenou a cestou domů nádherný západ slunce.
9. den, poslední den jsme pouze dojeli vrátit auto do půjčovny, kde vše dopadlo dobře, auto si prohlédli a mohli jsme jet na letiště. Tam nás opět dovezl pán z půjčovny. Tentokrát jsme letěli s Ryanair, ale ještě ne domů, ale..... do MAROKA! Tak o tom snad někdy příště :)

pihavkovadominika procestovala 19 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 2 měsíci a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.
Zobrazit profil1 komentář
moc hezky cestopis, diky za inspiraci. Listky na aqua show (Loro Parque) jsi porizovala dlouho predem, nebo az na miste? Hudba k videu moc pekne sedela 👏🏻