Příspěvky uživatele Andrea_Pernik

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Leonard napsal(a):

Lol, oni tu studii promořenosti dělali s těmi nepřesnými testy? Jakože ty s chybovosti 80%? :DTo už je přesnější si říkat panna/orel.

Tie testy nemali 80% nepresnost ale boli chybne pouzite. Boli urcene na odhalenie protilatok a oni to pouzivali na odhalenie toho, ci si aktualne chory. To je dost podstatny rozdiel. Protilatky sa ti nevytvoria za den choroby. Takze v tej studii tie testy mali svoj zmysel, pretoze islo o protilatky. Bolo by fajn si nieco o tom zistit predtym nez si z toho budem robit prdel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevidim dovod preco by si nemohla. Pokial ta ta zem C pusti a mas sa tam ako dostat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Akurat pozeram, ze ked to vezmem cez Prokopak, tak tam su po ceste este dalsie 2 pivovary. Tak aby som do tych Trebonic dorazila :)  

Vobec som netusila, ze v Prokopaku je pivovar. To musi byt nejaka novinka, alebo som tak pozadu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty jo, diky za tip. Tiez to mam kusok :) Z domu peso cca hodku a pol a este pri tom vyvencim psa :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jj, ja chapem co sa studia sleduje. Sama som tam chcela poslat priatela, lebo vlastne vobec nevieme ci to odo mna chytil alebo nie. Priznaky nemal. Bohuzial sme to nestihli.

Ak je teda fakt iste, ze aj bezpriznakovemu cloveku sa spravia protilatky, a v Olomouci tie protilatky vysli 1 z 400, tak je to velka bieda.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

eremi napsal(a):

Jedna průběžná zpráva z testování v rámci studie promorenosti populace v Olomouci-behem prvního dne ze 400 testu 1 nakazeny.Samozrejme je to jen zcela informativne,ale zda se,že budou vyvráceny nazory některých odborniku,že zcela bez příznaků to může prodelat většina populace a že promorenost bude vysoká.

Pozitivny myslis, ze mal protilatky, alebo pozitivny ze mal aktualne covid?

Priznam sa, ze v tom uz mam celkom gulas. Hovori sa, ze clovek s miernym priebehom neziska taku imunitu ako s tazkym (ak vobec nejaku ziska). Ako teda mozu chciet najst protilatky u ludi, co mali bezpriznakovy priebeh? Taktiez plazma s potencialom liecenia sa aktualne berie len ludom s tazkym priebehom, takze asi u ludi s miernym tych protilatok tolko nebude. Opat to teda vedie k tomu, ze bezpriznakovi ludia nemusia mat protilatky ziadne. Alebo som v niecom mimo? Priznam sa, ze uz to moc nesledujem, tak som mozno pozadu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

Druha cast clanku hovori o ludoch kt. virusu podlahli. Vekovy priemer 63 a vysoky tlak, obezita, cukrovka ... to sa uz vedelo aj od talianov, avsak okrem desivych dennych cisel poctu mrtvych sa o tom akosi v nasich mediach uz velmi neinformovalo. Ak nieco, tak o smrti 30 rocnych, co stacilo na vyvolanie paniky medzi obyvatelstvom. 


Ja asi zijem v paralelnom vesmire. Mam dojem, ze to ze na to umieraju ludia s dalsimi zdravotnymi problemami bolo v kazdom clanku. Dokonca aj v tych "bombastickych". Ale mozno kazdy citame nieco ine.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@LukasAK to ja samozrejme viem a vedia to aj oni, ale seru na to, dneska som im znova odpovedala, tak som zvedava na reakciu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak KLM sa stale cuka a husti do mna ten voucher. Za normalnych okolnosti by mi vraj vratili peniaze, ale teraz su to vraj exceptional circumstances. Takze ja asi pojdem von niekoho okradnut a vyhovorim sa, ze to boli exceptional circumstances. Pisala som do Air Bank o chargeback a ti mi dneska odpisali, ze poziadaju o reklamaciu polovice ciastky, pretoze mi bol zruseny iba let tam. Takze som si velmi pomohla. Btw. let naspat je az na konci cervna.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Caute ludia, tak od dnes som oficialne uznana za vyliecenu. Trvalo to cele presne 5 tyzdnov od prveho testu :) Absolvovala som 3 kontrolne testy. Prvy (31.3.) nevedeli vyhodnotit, tak som potom rovno isla na 2 dalsie (7.4. a 9.4.). Zo 7.4. som vedela vysledok hned na druhy den, ale ohladom toho z 9.4. sa mi vobec neozvali. Tak som dnes volala na rozne cisla a dozvedela sa, ze prvy aj posledny su tiez negativne. Oznamila som to hygienicke a ta ma teda zapise ako vyliecenu, napisala mi citujem "hura do sveta" :D 

Inak moja skusenost je taka, ze som vsetko iniciovala sama. Keby cakam na telefonaty z hygieny, tak asi nemam za sebou ani prvy kontrolny test. Moja predstava, ze budem doma 2, max. 3 tyzdne bola velmi naivna :) Ale stale mam celkom stastie. V mojom okruhu su ludia, ktorym po dvoch negativnych kontrolnych vysiel test zasa pozitivne. Ten treti samozrejme netreba, ale absolvovali to kvoli pozitivnemu partnerovi.

Takze ako napisala moja hygienicka, hura do sveta.... teda, v ramci moznosti :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin V napsal(a):

Úplná uzávěrka hranic a zákaz vycestovat byl od 16. 3. 2020 od 0:00 ( https://www.ksb.cz/covid/cs/arti...ualizace02 ) a první zmínky v tisku o porušování karantény byly 20.3 (https://www.seznamzpravy.cz/clan...enu-94555) . Takže si myslím, že v době vyhlášení úplného zákazu vycestování, měla už vláda relevantní data o masivním porušování karantény.

Tuto analyzu ludi vracajuci sa z IT sme robili my (nasa firma). Nebudem rozpitvavat ako a v akej podobe sa to dostalo do medii. Len chcem povedat, ze ta analyza vznikla 18.3., takze tieto data vlada nemala v dobe ked sa o uzavreti hranic a zakaze cestovania rozhodovala.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

To, že někdo přizná změnu názoru na základě informací které získá, svědčí o tom, že je to inteligentní člověk. Jen hňup mele pořád to svoje, i když musí vidět, co to je za blbosti. 

+1


Libor, jj, citala som to. Tiez ma to zaujalo a suhlasim s tebou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hahaha, este som tu :) Citim sa uplne skvele, ale oficialne zdrava este nie som. V utorok mi robili prvy kontrolny test a vysledok je vraj nejasny :) Takze bol odoslany do narodneho referencneho laboratoria a mam cakat dalsie 3-7 dni. Ak bude negativny, tak toto kolecko absolvujem znova. Ak pozitivny, tak este 2krat. 

Proky napsal(a):

Prymula: Změnil jsem názor. Populaci je třeba promořit
https://echo24.cz/a/Sd9AE/prymul...a-promorit

Z mojho laickeho pohladu cloveka co si tym presiel si myslim, ze tie tvrde opatrenia na zaciatku zmysel davaju. Bol v tom vsetkom celkom chaos, hygiena bola zahltena, informacie vam dal kazdy ine, neboli ochranne pomocky....v tych kontrolnych testoch este stale asi chaos je, ale tie nie su klucove. Ak teda maju dojem, ze sa uz niekam posunuli a zvladnu to, tak nech tie opatrenia uvolnia. Akurat s tou rizikovostou je to otazka. Ja viem o dvoch ludoch, ktorych som nakazila a jeden z nich skoncil v nemocnici s tazkym zapalom pluc na kapackach. 30rocny sportovec. Nie je to moc prijemny pocit. Ale mozno som nakazila stovky dalsich, ktori o tom ani nevedia, a toto bol ojedinely pripad :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Áčko napsal(a):

Ženy? Pro mě stejně jako cestování tato aktivita bohužel byla zapovězena. Vždyť se nesmí jít ani na rande. Takže zbývají drogy a chlast. 

Na rande ist mozes. Pokial zrovna netrvas na trojke.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sarah napsal(a):

Laserová operace očí - nevidím do dálky a čočky mě už neba. Pokud budou zavřené hranice déle, bude to asi prioritní investice

tiez to vidim takto, este donosim posledny par cociek

dalej:

1. doplnenie turistickej vybavy, to sa malo stat este pred cestou do Peru, teraz mam na to dalsi rok

2. pole dance, ci uz vybava alebo kurzy, veci na stretching uz dorazili v pondelok, kupu topanok na pole exotic uz odkladam pol roka, prisiel na ne cas

3. spanielcina, nielen klasicke kurzy, ale zaplatit si aj konverzacie cez italki nech sa konecne niekam posuniem

4. lieskovo-orieskove maslo s cokoladou od Sufanka :D 

5. ak sa budem velmi nudit, tak si zaplatim online kurz a konecne sa naucim python

a potom setrit na dalsie cesty a vlastne byvanie v Prahe - never ending story :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

DIDAS napsal(a):

ale u Air France to C bylo vždy full refund

jo, mas pravdu, tak to nebudem ani skusat, napisem este KLM ten mail, a ked nic tak snad vyjde ten chargeback

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja bohuzial marne bojujem s KLM. Zrusili mi pondelkovy let a nechcu nic ine iba zmenu terminu alebo voucher. Po niekolkych vymenenych spravach poslu zasa tu istu sablonovu odpoved. "...this situation is so exceptional – because of the high degree of uncertainty surrounding air transportation and the vast number of requests for refunds – that KLM is being forced to depart from its normal practice..."  

Skusim to este cez mail, ale tipujem, ze dostanem tu istu odpoved. Vidim, ze niekomu sa podarilo dostat prachy z Air France, myslite, ze ma zmysel to skusit cez nich? Ten zruseny let bol vlastne od nich, ale kupovane to bolo u KLM. O chargeback som u Air Bank poziadala a odpovedali, ze sa tym budu zaoberat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur, no oficialne este nie. Hygiena na mna kasle, volali mi naposledy 16.3. (test som mala 13.3.). Mozno aj to je dovod, preco je v CR viac mrtvych ako vyliecenych. Od ostatnych bab, ktorym uz volali, som sa dozvedela, ze sa maju objednat na testovanie na Bulovku. Na ich strankach pisu, ze na vysledky sa caka 5 dni, takze to vyzera tak, ze budem dalsi tyzden doma :/ 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor, to mas pravdu, ze je lepsie, ze som nestihla odletiet. Mam aktualne v Peru kamaratku a ta popisovala ake je zlozite sa vobec dostat do Limy. Let im nepovolili, tyzden si predlzila pobyt v Tarapote a nakoniec im vlada povolila multivan, ktorym isli 27 hodin do Limy. Po ceste ich 15x zastavili policajti/armada, ktorym museli ukazovat rozne povolenia, volat na ministerstva a pod. Vcera mali mat odlet do CR, tak snad sa im to podarilo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som mala odlietat zajtra na 3 mes. do Peru. Moj vysnivany vylet, s ktorym kamaratom pilim usi asi 3 roky a rok ho zhruba planujem. 

Teraz rozmyslam co miesto toho. Uz dlho ma laka cesta SNP na Slovensku, ale moc ma nelaka byt dalsie 2 tyzdne v karantene na SVK a ani by som sa nedostala naspat do CR. A do juna sa na tomto asi nic moc nezmeni. Asi pogooglim, ci mate nejake zaujimave trasy tu v CR :)

Inak letenky na zbytok roka som neplanovala kupovat bez ohladu na koronu, ale ak by vysiel na jesen nejaky roadtrip do Bulharska/Rumunska (do Albanska je to moc hranic), tak by to bolo super. Ale pride mi zbytocne nad tym teraz uvazovat, uvidi sa podla situacie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jeee, moja najoblubenejsia dedinka. Mozno isli na medvedi cesnak :D  Inak my mame hned za barakom les, kde normalne malokoho stretneme. Dneska sa priatel vratil z vencenia psa s tym, ze je tam milion ludi, vacsina bez rusok a nejake particky si tam podavali flasku :)

Inak uz to vidim, ako mne konecne skonci karantena a budem moct ist von, a vtedy sa zavedie uplny zakaz vychadzania. :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no ja sa priznam, ze teraz pozerame len veci, pri ktorych netreba vela rozmyslat, takze asi tak:

Parazit (na Aerovode za 60 kc), Jojo Rabbit, Jumanji 1 a 2, World war Z (Netflix), Tenkrat v Hollywoodu,  The House with a Clock in Its Walls (Netflix), zbytok si nepamatam

za kazdy tip na nejaku komediu budem vdacna

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

padrino :D

video je nastavene tak, ze ktokolvek s linkom si ho moze pozriet, takze zdielat sa da, ale na yt by sa nemalo dat vyhladat, som rada, ze vam pride uzitocne

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Trochu na odlahcenie diskusie mikir vs. svet, dneska som sa prekonala a natocila video o mojej skusenosti s covid19, pripadne sa to video da pouzit na uspatie deti (a mozno aj dospelych), a slubujem, ze na konci nic nepredavam :) 

https://youtu.be/niGhWnFfRkc

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No dari sa mi tak, ze som v TOP 200 ludi pozitivnych na covid-19 v 10 mil. krajine. Po karantene vam mozem dat autogram :)

Ale nie, co sa tyka choroby som ok, co sa tyka reakcie okolia tak celkom hrozne. Peru bude musiet pockat. Mrzi ma to dost ale co uz. Ak by to slo, tak by som miesto toho rada isla v lete Via Dinarnica, ale uspokojim sa aj s cestou SNP :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu