Příspěvky uživatele Liborek

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Já jsem tam byl devět dní a spali jsme na více místech, protože i když je Madeira relativně malá, tak ty přesuny autem i tak zabírají docela dost času (a na těch horských silničkách se fakt nedá jezdit rychle).

V Santa Cruz jsem spal v Boutique Hotel Santa Cruz po příletu i před odletem, byl super, ale bohužel (aktuálně) nefunguje. Na letiště to bylo 25 minut chůze, na pláž 2 minuty.

Pak jsme spali přes airbnb v malém hotýlku někde nad Faialem (myslím že https://sanroque.pt/pt/ ), což bylo super pro noční výjezd na východ slunce na Pico do Arieiro + Pico Ruivo a nějaké cesty v okolí (Balcoes, Ribeiro Frio, Penha de Águia a další).

Nakonec jsme byli v Lombada dos Marinheiros, odkud jsme vyjížděli na západ ostrova. Bydleli jsme v https://www.madeiranativemotion.com/ a tam to určitě doporučuju.

Údolí jeptišek jsme dali cestou zpět do Santa Cruz.

Ve Funchalu jsem čas netrávil (jen chvíli na katedrálu, park v centru a nějaké nákupy).

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Řekové se evidentně podle zdejších diskutérů neřídí: https://news.gtp.gr/2023/08/02/g...tion-plan/

Jinak můj oblíbený rhodoský hotel poblíž Gennadi píše, že jsou v pořádku, v provozu a těší se na hosty.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aktuální hit slovenských i českých sociálních sítí :-)


1.jpg
2.jpg

20
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty levné letenky s přestupem u LH ale velmi často znamenají dlouhé čekání nebo dokonce noc na letišti. Teď jsem řešil podobné dilema: na zpátečce bych ušetřil 4500 Kč vůči přímému letu, ale minimálně jednu noc bych musel trávit buď na letišti nebo v hotelu u něj. Což je proti tří hodinám přímého letu dost rozdíl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taxi v ČR při přepravě dětí od tří let věku v obci nemá povinnost užít dětské sedačky, v zákoně o silničním provozu je pro to výjimka. Obdobné výjimky mají i některé další evropské státy, jestli i Itálie to nevím, teoreticky tam ale může platit nějaká EU harmonizace. Na uber se to mám obavy vztahovat nebude.

Uber dětské sedačky umí, ale jen v některých zemích a možná že i v nich jen v některých městech, dá se to za příplatek navolit při objednání auta.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ze své zkušenosti potvrzuji relativně lepší dostupnost letenek do Karibiku s KLM, ale i tak to na té infolince trvalo asi hodinu, než jsem s operátorkou trefil nějakou akceptovatelnou kombinaci, kam by pro sběratele OK plus byly dvě místa a to jsem v podstatě neměl žádné omezení termínu ani preferovanou destinace. USA tehdy paní rovnou řekla, ať zapomenu, pak jsem zkoušel nějaké destinace v Asii, ale nakonec to byla kombinace CUC / BON s KLM v economy, poplatky byly cca 12000 za osobu. Upgrade na checkinu mi nabídli za 650 EUR ow.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak blbě vyspaný uředník tě může otočit i s vízem :-)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak třeba zde: https://www.rta.ae/wps/portal/rt.../dubaitaxi

Funguje tam i uber a jeho místní ekvivalent careem

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych ocenil notifikaci o tom, že mám soukromou zprávu, nejsem zvyklý to kontrolovat a to pidi číslo u mini ikonky v horním rožku prohlížeče pravidelně přehlížím.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

CAI sleduju pravidelně a pro levné přískoky je to dost nepřátelská destinace, zvlášť pokud tě váží relativně pevné termíny. Občas se dá vychytat solidně Aegean přes Athény nebo kombinace lowcostů přes Řím či Miláno, ale žádný cenový zázrak to není.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdo ho nepotřebuje? Stojí ti těch ušetřených 50 Kč (plus čas na vyřízení) za případný problém?

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud jsi pojištěn v EU/EHS a máš kartičku pojištěnce, tak bys měl mít v jiné zemi EU/EHS přístup k (neodkladné) zdravotní péči ve stejném rozsahu jako místní pojištěnci (tedy včetně doplatků případné spoluúčasti dle místních pravidel). Takže pro ČR není třeba nic speciálního řešit, tedy, pokud neplánuješ nějaké extrémní / rizikové aktivity.

Pokud žiješ mimo EU a jsi v ČR odhlášen, tak bys měl mít možnost normálně se pojistit (zahraničním) cestovním pojištěním, obvykle rozhoduje místo skutečného bydliště, nikoliv národnost nebo občanství. Detaily ti asi řekne vybraná pojišťovna, protože variant je mnoho (typicky je omezení maximálního počtu dní pobytu v zemi původu). Mám pocit, že to uměly nabídnout i některé české pojišťovny, ale už je to dávno, co jsem to řešil.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

HNL z Prahy v byznysu za 30000. Pláču.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A Prahy to jde taky, NYC za 21000. Už dost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

West Coast taky OK. Přestupy možné i v HEL.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jen tak mimochodem, flydubai píše, že voucher může použít pouze osoba, na jejíž jméno byl voucher vydán.

Jak to máte vy?

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo jo. Já znám víc takových příběhu, kdy na jedné straně byla ambiciozní náročná intelektuálka a na druhé náhodný "alfa samec". Akorát, že teď už dotyčné nemají moc kapacitu diskutovat Umberta Eca nebo Kantův kopernikánský obrat :-)

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Moje spolužačka, která po dvou VŠ absolvovaných naráz a prestižním zahraničním PhD vyrazila na obdobně ambiciózní a intelekt rozvíjející sebepoznávací cestu, se po necelém půl roce vrátila s pákistánským manželem, šátkem na hlavě a dítětem na cestě. Pár let byla žena v domácnosti, pak se odstěhovali do Londýna a od té doby jsme o ní nikdo neslyšeli. Just sayin' ;-)

8
Citovat Zobrazit ve vláknu

No, klíčová otázka je, zda tě baví spíš sledovat videa nebo prohlížet fotky a jak moc tě baví editace jednoho či druhého po návratu. Mám jak kameru gopro, tak foťák (olympus tough, vč. podvodního pouzdra) a kameru jsem v podstatě už několik let pořádně nepoužil, protože mě stříhání videí do smysluplného celku prostě nebaví. Taky mi vyhovuje, že foťák má optický zoom a makro režim, což je pro různé podmořské pišišvory dost výhoda, a video taky umí natočit dost slušné, když je náhodou potřeba.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dubaj. Je tam teplo a Legoland Waterpark a normální Legoland a Šmoulí vesnice a další (https://www.dubaiparksandresorts.com/en), takže děti se vyřádí i jinak než na pláži. Ověřeno s dítětem stejného věku :-)

Kapverdy jsou oceán, bývají tam dost velké vlny a proudy (i když ne všude), pro menší děti a plácání se na pláži jsou nicméně z mého pohledu lepší destinace.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ryanair teď mění jméno zadarmo?

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

A také mi pořád chybí, abych ve svém profilu v uživatelském rozhraní měl možnost zobrazit své staré příspěvky. Dřív tam bylo vidět alespoň několik posledních komentářů, ale teď to už nevidím vůbec.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych podpořil ty hlasy, které komentují, že by bylo dobré udělat něco s velikostí písma v diskuzi. Na mobilu to je ještě zkousnutelné, ale na monitorech či obrazovce laptopu to je pekelně velké.

Hledání jsem komentoval už po první velké změně, teď už jsem rezignoval.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Začal bych Sentosou, kde jsou kromě pláží také Universal Studios a spousta dalších aktivit pro děti různého věku. Pak Pulau Ubin a dvojka St Johns a Lazarus. Případně zajet do Indonésie na Bintan nebo na Batam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jiri Sindelar napsal(a):

Jako ten Tioman, dat si Singapur a pak ten Tioman je 150 km do pristaviste a pak lodi..jeste nejaky tip na takove dvojkombo?:)

Ze Singapuru se nemusís hnát až na Tioman,  plážové / resortové ostrovy jsou celkem bez problémů dostupné i okolo Singapuru trajektem za pár dolarů.

Ale Tioman je super, to zas jo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu