Příspěvky uživatele Liborek

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Já bych podpořil ty hlasy, které komentují, že by bylo dobré udělat něco s velikostí písma v diskuzi. Na mobilu to je ještě zkousnutelné, ale na monitorech či obrazovce laptopu to je pekelně velké.

Hledání jsem komentoval už po první velké změně, teď už jsem rezignoval.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Začal bych Sentosou, kde jsou kromě pláží také Universal Studios a spousta dalších aktivit pro děti různého věku. Pak Pulau Ubin a dvojka St Johns a Lazarus. Případně zajet do Indonésie na Bintan nebo na Batam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jiri Sindelar napsal(a):

Jako ten Tioman, dat si Singapur a pak ten Tioman je 150 km do pristaviste a pak lodi..jeste nejaky tip na takove dvojkombo?:)

Ze Singapuru se nemusís hnát až na Tioman,  plážové / resortové ostrovy jsou celkem bez problémů dostupné i okolo Singapuru trajektem za pár dolarů.

Ale Tioman je super, to zas jo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vlak. Osmkrát denně, necelé dvě hodiny jízdy, lístky začínají na nějakých devíti eurech, když je koupíš včas (ale můžou vylézt na mnohonásobek).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Není tam někde rozebráno to "všechny letenky mám na sebe"? To mě docela zaujalo.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobře umí hledat google.com/flights Jen neumí zkombinovat různé nízkonákladovky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kolegové byli v Belgii v uplynulých týdnech x krát na různých EU akcích a nikdo po nich nic nechtěl, jen v hotelech občas chtěli vidět očkování nebo test.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Fakt se nedá něco udělat s tím "kubánským" vláknem plným spamu v indonéštině?

https://www.cestujlevne.com/disk...iza-penize

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovka straší, víza si navíc můžeš vyřešit online předem na webu https://www.visa2egypt.gov.eg/ za stejnou cenu jako na letišti po příletu a pak už nebude žádný problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na to je oficiální papír, vypadá podobně jako mezinárodní očkovací průkaz, který by ti měl potvrdit doktor, že máš kontraindikaci, co ti znemožňuje očkování.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Wizz jsou Maďaři, vedle Němců největší zastánci Ruska v EU. Viz noční jednání Rady EU - proti nejtvrdším sankcím byli Němci, Maďaři a Kypr.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A zaspamovaná diskuze o Kubě furt nic?

https://www.cestujlevne.com/disk...iza-penize

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin Vícha napsal(a):

Ahmad : Tady jsou live záběry z Odesy, kde má probíhát vylodění... https://www.webcamtaxi.com/en/uk...dessa.html

Invazi v Oděse i Mariupolu jako nepravdivou zprávu vyvrátila ukrajinská media už někdy v sedm ráno našeho času.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle faqu na visitbarbados to berou jako dny, nikoliv 72 hodin, takže pro přílet v pondělí by měl stačit test z pátku (je tam pěkná tabulka ohledně "three-day window").

Jinak co se týká rychlosti, tam mám opakovaně výbornou zkušenost s testovacím místem v Praze Kunraticích na Dobronické, PCR dělané ráno ("žvýkací" test), výsledky ten samý den odpoledne. Naposledy vyzkoušeno tento týden v pondělí. Všechny certifikáty, které mám udávají datum odběru vzorku, se stejným údajem generuje EU certifikáty i očko aplikace.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

To ale nejsme ve při. Že to tu ani pět let od spuštění nového webu pořádně nefunguje je smutné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To souhlasím. Ale to jsme zase na začátku, u toho, že forum nefunguje dobře nejen pro hledání.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ta "žhavá témata" na titulce nebyla imho nikdy zamýšlena jako vstup do fóra, které si můžeš normálně rozkliknout z horního menu a listovat si všemi diskuzemi jak potřebuješ daleko do minulosti.

To, že to je řešení uživatelsky řekněme matoucí je druhá věc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hurgada je dostupná relativně levně s Wizzem z Budapešti, s wizz klubem jsou na některé termíny v únoru a březnu zpátečky kolem 100 EUR v základu. Ale pokud jsou levné LM, tak to nemá individuálně moc smysl řešit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Místní security je pravý opak té z Vídně (i jiných civilizovaných měst)

Možná jsem měl jen smůlu, ale měl jsem ve Vídni opakovaně podobné zkušenosti při návratu z non-EU destinací.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Egyptě funguje fígl, založený na tom, že duty free obchody jsou i v některých 4* a 5* hotelech a je možné je navštívit do 48 hodin po příletu (kontroluje se razítko v pase). Když jich obejdete víc, tak se dá celkem solidně dozásobit.

EDIT: ještě je v některých velkých mallech, určitě v City Stars v Káhiře

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mirjur Asi jsem víc zocelen :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ledová je relativní, já jsem se tam koupal i v květnu :-) Vzduch už měl přes třicet, takže to šlo. V létě, kdy je tam na slunci kolem 40, rozmrzneš rychle, i když voda na otevřených plážích má jen něco málo přes dvacet, v nějakých menších klidnějších zátokách bez vln pak o stupeň dva víc. Surfoval jsem v neoprenu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

PRG-KBP-PRG aneb Silvestr a Vánoce na Ukrajině. Z Prahy SkyUp pár dní před Silvestrem, na odbavení jen kontrola očkování, pojištění je nezajímalo. Na příletu na Boryspilu vojáci vychytávali lidi ještě před security kvůli kontrole pojištění, bez toho k security nepouštěli, jinak žádný zádrhel. Na místě klasika, roušky prakticky nikdo nenosil ani tam, kde by podle ukrajinských pravidel měl, s jedinou výjimkou kyjevského metra. Na Nový rok a na pravoslavné Vánoce byly v centru Kyjeva zavřeny stanice metra, kde je možný přestup mezi linkami, aby se tam neshromažďovaly davy slavících lidí. V meziměstských vlacích kontrolovaly děžurné*  očkování společně s jízdenkami, ale roušky nebo respirátory neřešily.

Zpět jsem letěl ČSA (pořád ještě lítají :-) ) Online odbavení nevydávalo boarding pas s poznámkou, že bude vydán na letišti kvůli kontrole dokladů.  Od 1.1. se na ukrajinských letištích znovu kontroluje infrateploměrem při vstupu na terminál. Na checkinu mi dle očekávání stačilo očkování + příletový formulář, ale po Ukrajincích chtěli i testy a možná ještě něco dalšího, protože se jich tam dost kvůli něčemu dohadovalo, tipuju, že kvůli výjimce z testů pro lidi s předchodným pobytem v ČR. Ti co měli roušky ještě museli ukázat respirátor. Na příletu do Prahy mi znuděný Slovák odmávl formulář, ale chtěl vidět ještě doklad o očkování nebo test, že prý od pátku novinka, nicméně nijak blíže to nezkoumal. 

* zajímal jsem se, jestli existuje ukrajinské slovo pro děžurnou a sice mají providnycju a čerhovu , ale ani jedno z nich nevystihuje tu roli báby s funkcí a neomezenou mocí nad pasažéry tak dobře jak ta ruská děžurna  :-)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ehm, dvě kliknutí na webu flydubai:

https://www.flydubai.com/en/flyi...-equipment

Surfing equipment 235cm x 90 cm x 45 c AED 150 per sector
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já třeba cestopisy prakticky nečtu, protože mě nebaví a klidně bych je odsunul někam mimo hlavní stránku, ale chápu, že své fanoušky mají.

Navrhuji, aby se v průvodcích objevilo datum poslední aktualizace nebo info ve smyslu "údaje platné k x.y.zzzz", protože některé méně populární destinace mají informace zastaralé, s dávno nefunkčními linky a podobně. Možná by dávalo smysl, kdyby se průvodce (nebo některé jejich části) převedly na nějaký wiki model nebo tam aspoň přidat tlačítko "navrhnout úpravu / opravu". 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu