Příspěvky uživatele stevej

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

U mě je to taková klasika na palubě - cestující sedící předemnou s jejich bezohledným sklápěním sedaček, naopak za mnou kopající celou cestu do mé sedačky, uřvaní infanti, lidi objednávající si chlast ještě než je hotový boarding apod. A na nočních letech 100% jas na obrazovkách okolo mě :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já na to šel před dvěma týdny v kavkazských vrších Gruzie u nádherných Koruldi lakes. Bohužel tam bylo ještě tolik sněhu, že jsme se k nim nakonec nedostali, ale i tak byly pětitisícovky okolo skvělým doplňkem okamžiku a hlavně - na kilometry daleko nikde nikdo ;)


g0065320.jpg

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Při letech v rámci Schengenu nejsou údaje z dokladů vyžadovány.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S nejdelším tady mezi vámi nepochodím, ale nejkratší byl libovka ...
Chicago-Londýn (6 361 km, 7 hod)
Mahé Seychely-Praslin (44 km, 15 min)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to máme plán podobný, naplánovat třeba partu na trek do duhových hor by bylo super. Kdyžtak mi napiš na steve.j@seznam.cz a můžeme něco vymyslet. Hrubý náčrt trasy už máme, ale změnám se nebráníme ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čau Market,
taky budeme na Islandu (1.-13.7.), auto už ovšem máme zaplacené (carrenters.is, upravený pickup se spaním pro dva), ale pokud budeme mít podobnou cestu, mohli bychom se třeba domluvit na nějakém treku apod.
Jaký máte plán? Š.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za tip!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My kupovali NY Pass ještě před zdražením v půlce roku 2015. Poté jsme chtěli přikoupit ještě jeden začátkem 2016, kde už však byly upravené podmínky a např. hop on/off tour bylo povinně v základním balíčku. Takže jsme místo dalšího NY passu sáhli po NYC Explorer Passu, kde si člověk navolil určitý počet konkrétních atrakcí, což vyšlo cenově lépe, než kompletní balík (navíc s pro nás nežádoucím hop on/off) NY Passu. Fronty na vyzvednutí vstupenek jsme nikde extra moc nečekali (březen), ale obecně už bylo turistů v NY dost. Takže bych doporučil porovnat passy od více společností a vybrat to, co nejlíp sedne tvým potřebám.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My měli týdenní okruh Skotskem se starem v Glasgow a koncem právě v Edinbře. Za ten týden se to jakž takž dá objet, stihneš toho dost, nejspíš však nedáš přejezd trajektem za nějvětšími krásami na Skye atd.

Osobně bych vyrazil po dni v Edinbře směr Dundee, Dunnottar Castle a Aberdeen a poté směr Inverness - v oblasti Highlands je plno whisky destilérek, které stojí za návštěvu, spousta hradů a zřícenin, stále aktivní vojenská pevnost Fort George nad Inverness (které taky doporučuji minimálně na procházku centrem). Zde bych se stočil už na jih a podél jezera Loch Ness jel směrem k Fort William, odkud se dá jít buď na Ben Nevis nebo jet do nedalekého Glenfinnanu (natáčení Harryho Potera - známý most Glenfinnan Viaduct), jet až na konec cesty do města Mallaig - cestou to jsou samé nádhery kolem.

Následně to vzít už směrem na Glasgow přes Loch Lomond & The Trossachs National Park, kde se natáčel Skyfall, dále jsou zde jezera, vodopády atd. Jízda vlevo je zde v pohodě, zvykneš si za den, jen ve Skotsku jsou čistě jen dvouproudovky a někdy docela úzké cesty z jedné strany ohraničené skálou a z druhé strany svahem. Vrátil bych se letecky buď z Glasgow, což se dá nejlépe do okolí ČR velmi slušně (KTW, WRO, KRK, SXF) anebo to vzít zpět na Edinburgh.

Ubytování v Highlands bylo složitější a dražší, ale většinu jsme sehnali přes Airbnb.

Pro inspiraci, tady je náš okruh Skotskem : https://stivtravels.wordpress.com/2015/09/09/scot_eng2015/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super info a fotky, díky za to.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlas s Kanáry. Na severu Tenerife je spousta nenápadných a krásných treků přes horská úpatí vedoucích přes osamocené zátoky (Chamorga-El Draguillo-Roque Barmejo), plus Pico del Teide uprostřed ostrova (na jejíž výšlap ze spodní stanice jsem si netroufl - od lanovky je to pro ležérního horala jako jsem já ideální smiley ). Zároveň mám reference na vedlejší La Gomeru a La Palmu, jejichž národní a přírodní parky budou taky stát za to. Jako bonus teď nízkonákladovky doprodávají last minute letenky právě na kanáry z okolí ČR (např. Wizz z KTW).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem se byl zeptat na ticketingu ČSA na T2 a tam ten let v systému vidí - kompletně vyblokovaný seating, takže ani tady člověk nepochodí. Možná to fakt odblokují později, anebo je to jen šaškárna pro veřejnost a poveze se management s kamarády. Kdo ví.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Člověk až nevěří! Malaga je moc pěkné gesto vůči "travelpolu" smiley Budapešť exkluzivní na přípoje (samozřejmě i město), no a ten Eindhoven - asi se tam budu muset konečně podívat, abych to zjistil smiley Město se na první pohled jeví, jako že má co nabídnout...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Novinky z Prahy od konce října 2017 - 8 nových linek: Barcelona (denně), Boloňa (3x týdně), Budapešť (5x týdně), Edinburk (3x týdně),
Eindhoven (denně), Krakow (2x týdně), Madrid (4x týdně) & Malaga (2x týdně)

http://corporate.ryanair.com/news/news/ ... ?market=cz

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U ČSA dnes nebudou mít hezký večer. Zato u Ryanu si můžou zaznamenat další skalp, neboť díky nové lince Wizzu do KEF to odnesla linka do CIA od konce dubna smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Možná neuděláš špatně, pokud se rozhodneš nebrat hned co najdeš, ale pár dní sledovat vývoj cen. My jsme ve Washingtonu měli smůlu na obsazenost Airbnb, naopak jsme vychytali cenově skvěle Courtyard hotel v Arlingtonu-Crystal City, což je oblast dobře dostupná washingtonským metrem, v blízkosti je letiště a tudíž mnoho hotelů, které často nabízejí svoje transfery na metro, což šetří hlavně čas. Zkus sledovat ceny a třeba natrefíš na něco přijatelného.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No od osmi navíc budou určitě všemi automaty propadávat mince, takže nebude šance se z letiště dostat smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak novinka: Dopravní podnik "z technických důvodů" zkracuje otevírací dobu svého prodejního stánku na terminálu 1. Nově to bude místo do 21 pouze do 20 hodin... Tomu se říká proklientský přístup smiley

http://www.dpp.cz/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zaměstnanec MHD nejsem a taky nejsem nadšený z jejich otevírací doby do 21 hod, když po tomto čase je příletů jako máku. Ale možnosti nákupu tam opravdu jsou i po tomto čase, viz příspěvky výše.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V tom případě využij automaty a pokud by ti nebral mince (které stejně asi nemáš při příletu z ciziny) -využij kartu, kterou všechny automaty berou smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, a pokud tohle všechno víš, tak si koupíš jízdenku navíc při odletu a pak nemáš problém, ne?
Automaty bývají poruchové, ale myšleno tak, že občas jeden vypadne. Jinak jich je na celém letišti kolem deseti. Takže bych zůstal nohama na zemi smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nákup jízdenek na MHD je v terminálu 1 možný:

- ve stánku dopravního podniku naproti vchodu F v příletové hale (7-21 hod)
- ve VISITOR CENTRE (Pražská informační služba) mezi vchody D a E (8-20 hod)
- ve směnárně Interchange naproti vchodu E, vedle informační přepážky letiště (většinou mají omezený počet jízdenek a často jen třídenní) (6-23 hod)
- v již zmíněných automatech (2x v příletové hale T1, 4x na zastávce před T1) - častější poruchovost
- u řidiče s přirážkou (cena 40 Kč)
- SMS jízdenka

Možností je vskutku dost smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Další možností může být kombinace tras, kterou jsem absolvoval, a to Praha-Bari (Wizz) Bari-Řím (Ryan) a zpět do Prahy s čímkoliv (možností spousta - Wizz, Ryan, Vueling, ČSA) podle vhodnosti časů odletů. Dá se to srazit na čistý víkend (odlet na Bari v sobotu v 6 ráno, odlet do Říma v neděli v 6 ráno a večer do Prahy) anebo to protáhnout do svátečního pondělí a vrátit se s některou výše zmíněnou společností.

Jak už bylo ale řečeno ostatními, tak jako vy nejspíš přemýšlela spousta lidí a květnové sváteční prodloužené víkendy budou letenkově a tedy i cenově exponovanějšími.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máš pravdu. Security hledej tady: https://goo.gl/maps/pTyHtJbZ71A2 - sem přijdeš zprava z T2B. Jinak od security to bylo ke gatům, kde zrovna parkovaly Ryany, asi 10 min chůze. Mohl jsem však mít jen smůlu na daleký gate ten den smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My letěli do Bergama v říjnu a průchod k security byl mezi T2A a T2B (samotná budova to byla T2A). T2A a T2B jsou průchozí vnitřní halou. Koukni na google maps a je to ta hala, do které vede spojovací objekt od vlakové stanice.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu