Příspěvky uživatele monca.cz

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Taky to řešíme a u českých operátorů je to všechno za hodně peněž málo muziky... Teď jsme našli na Amazonu  předplacenou sim za 20€, ale ty recenze nejsou nic moc, spousta lidí píše, že se  jim to nepodařilo nastavit...

https://1url.cz/kME9p


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Při takovém zadání jedině cestovka, obzlášť jestli pojedou sami.  Jestli nelítá a ještě se bojí, co se tam může stát, tak přece ještě nebude řešit ubytování na místě (jakože hledat adresu, táhnout kufry a syna, domlouvat se s recepčním). Dala bych to aspoň i se základním jídlem, protože na vaření bude sama + nákupy potravin v místních supermarketech budou kluka určitě hrozně bavit.

Aby si odpočinula i ona, tak bych sledovala Chorvatsko a Bulharsko.  U těhle nejlevnějších destinacích neušetří cestováním na vlastní pěst skoro nic. Chorvatsko s polopenzí autobusem v září stojí 6-7000,-/os. Bulharsko letecky s polopenzí 8-9000,-/os.  Případně LM s nějakým all inclusive třeba v Turecku za 11-12000,-/os. A delegát jí kdyžtak se vším pomůže na místě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

čauky, v březnu beru mamičku do Budapešti . Je to její první zahraniční dovolená asi tak od roku ´84  + první na vlastní pěst , tak chci eliminovat nějaká překvapení nebo mrzuté situace. Budeme tam mít 4 celé dny jen na lázně (její přání), takže jsem si předvybrala Szechenyi, Gellért, Ruda a Király - hlavně kvůli tomu, že mají teplé bazény uvnitř i venku, přeci jen bude v březnu ještě zima. Případně jedny lázně vyměníme za celodenní výlet někam za město. Ale k otázkám:

1) Je nějaká výhoda v tom, že si koupím celodenní vstupenky na konkrétní den dopředu online? Cenová výhoda tam asi není, tak možná, že nestojím frontu u kasy? Nebo se může stát, že by nás tam třeba nepustili, protože moc lidí?

2) Večerní koupání - má svůj lístek nebo  si tam prostě počkám až se setmí? Nikde jsem nenašla nic o speciálním večerním vstupném.

3) Nebyl jste někdo v těch Thermal Beer Spa, co jsou součástí Szechenyi? Přijde mi to zajímavé zpestření po tom, co budeme mít těch klasických lázní už plný zuby... Ale ta hodinová koupačka v pivu stojí 500,-, tak mě zajímá, jestli to za to stojí?

4)  Király - byl jste někdo i na masáži? Mají 20 minut masáž spolu s celodenní vstupenkou jen za 370,- (případně 35 min za 500,- atd.) Předpokládám, že je to takové šup sem, šup tam a jede to tam, jak na běžícím páse...

5) Co ten celodenní výlet za město - co doporučujete? Líbil by se mi výlet po Dunaji do Vácu, Szentendre nebo Visegradu, ale vypadá to, že  plují až od dubna. Ale co třeba někam za vínem? díky za info

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Niemandos to popsal dobře, je to tak... Však já vím, že to není tak černobílé, ale překvapilo mě, kolik lidí si to tady myslí.  A taky doufám, že přibude historek z cest s parťákama Niemandose a Daniela.  Trochu vám ty latentní alkoholiky závidím. Osobně mám na cestování teď jen holky, co takové problémy nemají :) Maximálně se mi ztratí i když jsme obešly jen blok nebo s sebou tahají metrák nesmyslů... :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sakra, než jsem to dočetla, tak půl dne v korporátu v háji :))


Ale vyšlo mi z toho několik pro mě dost zajímavých sociologicko-psychologických výsledků :) Můžete mi to někdo dovysvětlit?

1) Spát na manželské posteli holka+kluk  je i v dnešní době docela velkej problém a rozhodně byste to holce nedovolili. Je teda velkej rozdíl, když je mezi těma postelema mezera i když je to jedna místnost? Osobně mi přišlo blbější spát na manželský posteli se šéfovou na služebce (jo chudá firma) než s kamarádem, se kterým jsme projeli Turecko (a sami 2).

2) Každej chlap se hned musí o něco pokusit. To je něco jako daný fakt? A fakt musí každej? Když nezkusí, je divnej/gay/gentleman?

3) Když si něco zkusí a bude odmítnut, hned se to pokazí a zbytek dovolený bude stát za prd a ideální je se rozdělit. Aha! Když se mi to stalo jinde (to jsem jela s 2 klukama), tak zbytek dovolený byl úplně v pohodě. Zasmáli jsme se tomu a dál jsme jeli spolu. Dokonce jsme spali i na manželských postelích (na střídačku)...

4) Holka při cestování je něco jako přívěšek. No sorry jako :) Většinu dovolených, ať už v partě nebo jen s přítelem, organizuju sama.  (dřív jsem byla i jediná,  kdo se uměl domluvit nějakým jazykem). Pak to celé vymyšlené a vypočítané předložím zbytku (holkám i klukům), který to nebaví řešit a ani to po mně něchtějí kontrolovat. Tak nevím...


Osobně bych s cizím člověkem nejela, nemám ráda cizí lidi a takové to trapné zjišťování, co má rád, jestli má bráchu, jestli neblije v letadle a nevolí komunisty... Chápu Anet, že se nechce vázat na přítele. Ten můj taky se mnou všude jet nechce, ale to radši taky sáhnu do vyzkoušených kamarádů. 

Poslední dobou jezdíme ve formátu: pár + kamarádka. Občas na nás taky koukají divně a myslí si, že děláme bůh ví co.  Ale na dovolený prostě všichni přepneme do stavu "3 kamarádi" a zatím to funguje.

A hodně mě potěšil popis cestovatelských kamarádů Daniela a Niemandose. Boží! :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Cali: kde jsou ty pivovary v Kyjevě? Tam bych zašla. A jo, jsem líná si to vygooglit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jj taky už koukám na AI, u některých je to fakt malý rozdíl. Měla jsem problém najít spíš to ubytko pro jednoho od 6.2.-8.2., ale už jsem si s tím taky poradila. tak díky za info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jj to bylo za 1  osobu/noc. Tak za těch 1500,- all inclusive už taky vidím. Většinou je to teda špeluňka a při obsazení dvojlůžáku. Kouknu teda i na ty další Mikirovo oblasti...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím místní specialisty na Kanáry. Sháním ubytování na jihu Tenerife od 6.2. do 8.2. pro jednu osobu a pak 8.2.-11.2. pro dvě osoby. Ideální je oblast Playa de la Americas/Los Christianos. A trochu mě to teda děsí. Skoro žádné ani ty nejzákladnější hotely nejdou pod 1500/na osobu. Hledám i na německých cestovkách a taky nic. Nechci žádnej velkej luxus, stačí když to nebude sdílenej pokoj v hostelu a mohla by tam být snídaně. Auto mít nebudem, tak aby to taky nebylo uprostřed ničeho.

Nemáte někdo tip na nějaké levné pěkné ubytování?

A nevíte kde je problém, že je to tak drahý? Blbé datum? Blbá oblast?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máš to pěkný, určitě pokračuj, i kdyby to ve finále měl být jen tvůj deníček :)

Než jsem se zorientovala, tak mi to přišlo trochu nepřehledný - jakože spousta Španělska a pak nějaké kachle: Cestování? (nějaké jiné, než kde jsem teď? jako v tom Španělsku? jinde?), Tipy a triky (v tom Španělsku? obecně?)

Ale pak už mi to začalo být jasnější a už se v tom vyznám. :)

"Tipy a triky" mě  hází na přihlášení, ale předpodkládám, že to je ještě ve výstavbě.


PS:  odkaz na blog Sarah chci taky :)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tady jsou nějaké naše ceny z roku 2016, kromě Rail Passu jsou skoro stejné jako v ČR, takže 60K za tři týdny je zbytečně moc:


- Japan Rail Pass: 200 € (na 7 dní neomezených jízd vlakem)

- Kapsulový hotel: 600 Kč/os./noc

- hotely v Kyotu, Hiroshimě: 500 Kč (vč. snídaně)/os./noc

- jízdenka na metro Tokyo: cca 50 Kč (záleží na vzdálenosti, kam jedete)

- vstupy do památek: 60-90 Kč (jednou i cca 200 Kč na UNESCO chrámu v Kyotu)

- celodení jízdenka na bus v Kyotu: 100 Kč

- privátní karaoke 2hod: 300 Kč

- running sushi: 1 talířek s dvěma kousky: 25 Kč (dražší talířky s lepšíma "potvorama" až 40 Kč)

- jídlo v restaci, kde si objednáte a zaplatíte u automatu a lístek jenom dáte obsluze: 150 Kč (vč. polívky, salátu a pití)

- svačina v supermarketu - balená rýže s čímsi + cola: 50 Kč

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych třeba nechala Madeiru na samostatný trip, přijde mi škoda to Portugalsko tak odbýt jen Lisabonem. My jsme byli v Portugalsku 5,5 dne a bylo to hodně plné: 1.den Lisabon, 2. den Cabo da Roca - nejzápadnější místo Evropy + paláce Sintra,  3.den zbytek Lisabonu + přejezd na jih, 4.-5. den Faro/Albufeira, 5.-6. den Porto.

Zápisky zde: http://monca.cz/?q=node/39

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

:)) Jednou mi v Paříži vytáhli z batohu do půlky nakousanou salátovou okurku se slovy: "What´s that?"

 a já: "It´s food, you don´t know that?" :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlas s Big Bendem, taky jsme vyráželi z Dallasu a celkem to zabralo dvě noci s návratem přes San Antonio a Austin. Obecně bych San Antonio i Austing vidět už nemusela. Resp. pevnost  Alamo dobrý, Capitol v Austinu taky, ale jinak města nic moc.

Na Southfork taky určitě zajdi, je to kousek z Dallasu a slušnej bizár :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za info, pojedeme z druhé strany, ale chápu. Doufám, že to klapne, už 14 dní na to lákám kámošku, co se takovej věcí bojí, tak jí musím vidět v akci :-)))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak co, jaká je aktuální situace - jedou nebo nejedou? a které? a v které dny? a ráno nebo večer?  (a co na to Jan Tleskač?) :))

Budem přes Čiaturou stejně tak jako tak projíždět, ale ptám se, jestli má smysl se těšit dopředu. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Všechno jsme řešili na místě.  Jak se ty autobusy jmenovali, fakt nevím - prostě to, co zrovna jelo. Myslím, že přejezd mezi Palenque a Tulumem byl třeba asi 11hod přes noc a každý jsme měli celou sedačku v buse, takže plno nebylo.

Jinak ten itinerář jsme měli skoro stejnej, jen jsme vynechali Acapulco a jeli jižní Yucatan.

Celé to vypadalo takto: MC - Teotihuacan (pyramidy)- Cholula (Puebla - Popocatepetl) - Oaxaca (tequila) - Tula (nevím) - Tuxtla Gutierrez (krásnej přírodní park)  - Palenque (pyramidy v pralese) - Chetumal (vodní želvy) - Tulum (nic) - Playa del Carmen (vůbec nic) - Puerto Morales (menší středisko u moře, ne tak divoké jak P. Carmen nebo Cancun) - Cancun (jen na odlet)

foto, itinerář a nějaké ceny zde: http://monca.cz/?q=taxonomy/term/9

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

my jsme to tak jeli a bylo to v pohodě, ale taky je to už asi 5 let:  Mex. City - Puebla - Oaxaca - Tuxtla Gutierrez - Palenque - Tulum a pak nějaké další zastávky po pobřeží až do Cancúnu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

super, dík. Rovnou jsem zakoupila na AliExpresu, i když to měli asi o 0,09 USD dražší... :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

Asi pred 2 rokmi ma nasralo ubytko kde nemali otvarak na vino :D , a tak som si na ebay kupil 1 skladaci v tvare klucenky, ze co na to securitaci ... a uz som s nim uspesne preletel kus sveta......


ukaž foto... to mě zajímá :-)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak kolik těch lari máš? Mají hodnotu aspoň toho pivka? :-)

Škoda u té simky, potřebovali bychom ji až v srpnu ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A kousek od Mannheimu je i letecké muzeum Sinsheim a Speyer.  Jsoue tam mraky válečných i novvodobých letadel (i Concorde), ponorka atd., do kterých se dá vlézt dovnitř.  Tak, jak je to udělaný, je to zajímavý i pro "holky" :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to je jasná věc, že si uděláme hezký večer s koňakem (pardon brandy) sami několikrát :) Takové to garážové pálení bych právě určitě nechtěla, tak díky za tu Sarajishvili factory. Ještě musíme dořešit, jak ho dostat domů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prosím vás, nemáte někdo tip na ochutnávku koňaku přímo v místě výroby v Gruzii? Ideálně navštívit výrobu nějakého lokálního producenta nebo vinný sklep, kde se i pálí.  Rádi bychom poseděli, pojedli, popili koňak a přespali. Nevím, jak to tam chodí? Pálí brandy (ne jen čaču) kdekdo doma nebo spíš dělají jen to víno?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jo jeli jsme tudy x-krát, když jsem bydlela v Jižních Čechách, z Prahy jen když jsme se někoho nabírali v ČB. Myslím, že je to rychlejší  a největší adrenalin byl objíždění těch placených tunelů v době, kdy ještě nebyly všude navigace ani ty internety :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu