Příspěvky uživatele Marco

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

@knyta, super dekuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V roce 2018, kdy jsme byli v Thajsku poprve po nas chteli dolozit uplne vsechny podminky: letenka ze zeme do 30 dni; cash (mel jsem ekvivalent v EUR na osobu + vypis z uctu jako alternativu); platny pas; popis nasi planovane cesty vc. adresy prvniho ubytovani;

Letos, pred cca. 14 dny jsme prileteli do Thajska a imigracni urednik nechtel videt absolutne nic a rovnou nam dal jen razitko.

Takze zalezi na urednikovi a asi na aktualni situaci. Nemeni na tom ale to, ze lepsi je mit vse nachystane kdyby to "nahodou" chteli.

Rada, lepsi je jet do Thajska s hotovosti USD, nebo EUR, protoze temer vzdy se dostanete na lepsi kurz v  smenarne na THB, nez delat vybery z karet.

Kazdy bankomat vam nauctuje poplatek 200-500 THB za vyber + vam neda vice jak 10000 THB nebo 20000 THB; vyse poplatku a max limit vyberu zalezi na typu bankomatu. Samozrejme nepocitam do toho pripadne kurzy a poplatky vasi banky.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

knyta napsal(a):

@hugonovak Napsal jsem jim mail, že žádám o kompenzaci, protože jsem byl nedobrovolně offloadován z letu a dorazil do svojí destinace s 30h zpožděním a oni mi sami nabídli odškodnění na základě směrnice EU 600 EUR cash / 800 EUR voucher SV

z jakeho emailu s tebou komunikovali? Nedohledal jsem zadny email, krome claim formulare, kde pri vyplneni otevrou novy ticket, ale nelze na to nasledne odpovedet s vyplnenym claim formularem, ktery zaslali (zatim pouze na jednoho cestujiciho).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dopadlo to pomerne jednoduse.

Na check-inu ve Vidni uplne nezajem, bud mame nastoupit, nebo nenastoupit, nic neresili, nenabidli zadne reseni. Volal jsem na jejich booking office v Nemecku a nedalo se tam dovolat, nakonec jsem se dovolal jsem se do Parize. Snazili se prebookovat letenku i na jinou spolecnost, ale nebyl zadny dostupy termin pro nasi destinaci, takze take to padlo.

Stop v Jeddah byl nasledovny, nikoho nezajimalo, ze let ma zpozdeni, nikdo nic nevi, nikoho se nedovolate, na nic narok nemate (zadny rebooking, hotel, jidlo, piti, ... ). Jen ze za chvili prijde nadrizeny a mate cekat, takhle probehla cela noc. Pokud se nam neco nelibi, tak mame podat claim zpetne. Wifi na letisti neexistuje, takze nemuzete ani prebookovat navazujici veci.

Nakonec ledadlo odletelo s 6H+ zpozdenim a v BKK jako finalni destinaci se take nikoho nedovolate, protoze nikdo ze Saudie neni dostupny.

Zaver, noc na letisti v posranem Jeddah, propadla nasledujici letenka (meli jsme 5 hodin rezervu), 3 dny na ceste misto 1, nova letenka, nahradni ubytko v BKK, naklady na novou letenku do finalni destinaci. A ve finalni destinaci budeme od 2 dny pozdeji.

Saudia poprve a naposled.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

Prave nam Saudia posunula let z o 4,5 hodiny, jedna se o druhy segment (Jeddah->Bangkok) z letu Viden -> Bangkok, mene jak 24 hodin do odletu prvniho segmentu (Viden->Jeddah). Vse na jedne letence.

Poradi nekdo presne na co mame narok a co jsme schopni dohadat zitra rano na check-inu? 

Hlavni problem a komplikace pro nas je to, ze jiz mame koupeny jiny let z Bangkok do Phuketu a ubytovani, ktere jiste nestihneme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prijeli jsme pred tydnem na Tenerife, jsme tu na mesic. Odlet z Vidne s Wizzair, letenka tam a zpet 2500 Kc (koupena 2 mesice predem), pred odletem a po priletu nikdo nic nekontroloval, pouze obcanku a spanelsky formular (https://www.spth.gob.es/). Auto mame pujcene pres Autoreisen na cely mesic, vychazi na 13,70 EUR / den vc. jejich extra pojisteni (rezervace auta mesic pred odletem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkusil jsem ruzne kvality ubytka od bungalowu po super resort, vylety, potapeni a vsude chteli platit jen v THB, ale nedokazu rict jak to bude v tvym pripade. Vsechny ubytka jsem bral pres Booking. Trochu me zaskocilo, ze jsem pocital s tim, ze si za ubytka vemou rovnou z karty, ale az na jedno chteli vse platit az na miste bud kartou + 3%, nebo cash THB, k tomu chteli vzdy deposit 500-1000 THB za klice/vybaveni, aj. U sebe jsem nosil 2-5000 THB podle potreby na dany den, zbytek vse nechano ubytku, pocit "bezpeci/rizika" asi jak kdekoli jinde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mel jsem na presun z DMK na BKK a nasledny odlet z BKK cca 2 hodiny. Vzhledem k tomu, ze jsem se v BKK nijak nezdrzoval a neznam mistni MHD, nechtel jsem riskovat, ze budu hledat zastavku a uleti letadlo, takze 540 THB za taxi v takovym pripade neni zadna hruza :) 


Na druhou stranu, kdyz menis castku okolo 1500 EUR+ tak rozdil v kurzu ti dela pres 2000 THB, coz v mistnich pomerech mas jidlo na aspon cca na tyden+, na zemi to nenajdes. To stejny plati pri vyberu z bankomatu, proc vyhazovat za poplatky vyberu, kdyz je vyhodnejsi vybrat 1x-pakrat podle potreby max. moznou castku co bankomat da... Nejde o setreni kazde koruny, ale o vyhazovani za zbytecnosti. 


Jinak jak jsem zminil, v mem pripade to byla prvni navsteva Thajska a vubec Asie, takze jako prvni pokus dobry, pro priste vim vic :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mikir prave jsem se dneska vratil po mesici z Thajska (taky prvni navsteva). Menil jsem 1500 EUR na THB na letisti 23. prosince pri kurzu 1 EUR = 34.8 THB, coz byla "chyba". V nasledujicich dnech co jsem obesel smenarny na ostrove (Ko Samui) byl kurz mezi 36.5-37, tzn. je lepsi vymenit jen neco do kapsy na letisti, zbytek az na miste. Poplatek za vyber z bankomatu (zkusil jsem bledemodry a zluty bankomat, nevzpomenu si na nazev bank) byl 220 THB (visa debet karta) za jakoukoli castku v obou pripadech. Kartu nebrali prakticky nikde a pokud ano, tak byl poplatek 3% z utracene castky, takze mej u sebe furt hotovost.


K puvodnimu tematu, cerstve ze vcerejska. Presun z letiste DMK na BKK cca v 7 vecer s public taxi vysel na 540 THB podle taxametru vc. poplatku za dalnici. Taxikar nebyl ochotny se domluvit na fixed price, pouze pres taxametr. Cesta trvala 40 min, nebyla zadna zacpa.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pridam svuj prvni prispevek zacatecnika :)

Letos pro mne rekordni pocet letu (celkem 23) a novych destinaci, ale vse jen po Evrope.

2017/3 WZZ Praha -> Roma

2017/3 WZZ Napoli -> Praha

2017/4 VOE Praha -> Venezia

2017/4 WZZ Treviso -> Praha

2017/5 WZZ Praha -> Bari

2017/5 WZZ Bari -> Praha

2017/6 WZZ Praha -> Bergamo

2017/6 VOE Bergamo -> Pantelleria

2017/6 VOE Pantelleria -> Venezia

2017/6 VOE Venezia -> Praha

2017/6 WZZ Brno -> Eindhoven

2017/6 TRA Eindhoven -> Faro

2017/7 VOE Faro -> Nantes

2017/7 VOE Nantes -> Praha

2017/7 VOE Praha -> Venezia

2017/7 WZZ Treviso -> Praha

2017/9 WZZ Katowice -> Lanzarote

2017/9 VOE Fuerteventura -> Nantes

2017/9 VOE Nantes -> Palma de Mallorca

2017/9 VOE Palma de Mallorca -> Toulouse

2017/9 VOE Toulouse -> Praha

2017/10 VOE Praha -> Venezia

2017/10 WZZ Venezia -> Praha


map-2017.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu