Témata uživatele eremi

Témata uživatele eremi

Téma Poslední reakce
Zrovna se valím na hotelu v Aqabe tak jsem si řekl,že se podělím o zkušenost s tímto hraničním přechodem,který je zajímavý tím,že z Budapešti léta Ryanair do Ovdy za pár korun a pak je možné se přesunout právě do Jordánska a Petra a Wadi Rum nejsou tak daleko (za sebe ale doporučuji projet celé). Od 1.1.2016 není možné tímto přechodem přejít a dostat Jordánska visa on arrival.Je nutné mít víza dopředu přes zastupitelský úřad. Jsou dvě možnosti jak toto obejít - první pro individuální cestovatele nepříliš zajímavá možnost zaplatit si výlet s izraelskou cestovní agenturou. Druhá daleko zajímavější je Jordan Pass - kupuje se online a kombinuje v sobě vstupenku na všechny zajímavé jordansky památky a vizovy poplatek (do konce loňského roku platné víza zdarma v rámci Aseza taky zrušeny). A především pokud jej máte,dostanete na výše zmíněném přechodu visa on arrival. Pořád se objevovaly na různých diskuzích na tripadvisoru atd. různé info,takže mohu potvrdit,funguje to. Jen pozor musíte zůstat v Jordánsku aspoň 3 noci,aby jste nedoplaceli víza,ale vzhledem k tomu jak úžasná je to země,tak by byl hřích zde nezůstat déle. Vřele doporučuji a snad to bude aspoň někomu k užitku. .
Přechod Eilat/Aqaba
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
36 odpovědí
Abych otevrel nějaké cestovatelske tema a taky se dozvěděl jak je kdo moc nebo málo optimisticky, tak kam kdo má nejbližší let mimo Prg-Osr :) a kdy? Ja Praha-Kiev-Cherson 14.-18.7. a jsem optimista,takže věřím,že by to mohlo klapnout - na Ukrajinu test/ockovani a zpět se snad v lete uz taky bude dát dostat bez 7 testu a "internace" :)  .
Kam se chystate
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
94 odpovědí
Pravidelně se i tady setkávám s tím, že se v některých příspěvcích objevuje strašení tím, že je problém se vstupem do Emirátů, pokud má člověk izraelské razítko v pase. Nicméně když jsem se koukal a hledal na netu, tak jsem nikde nenašel ničí osobní zkušenost, že by kvůli tomuto nebyl vpuštěn, vždy jen neurčité, že by mohl být problém a to především v příspěvcích staršího data. Mimo jiné, třeba i UK ministerstvo zahraničí píše, že není problém, ale i těch osobních zkušeností je možné najít spousty, že bez problémů. Chci se tedy zeptat, má někdo osobní zkušenost s tím, že by nebyl vpuštěn, případně, že by kvůli tomu měl problém nebo četl někdo někde něčí popis přímé zkušenosti (nějaké aktuálnější) nebo je to, jak se mi zdá, jen taková legenda, která se traduje a pořád se recykluje? Díky za odpovědi. .
SAE vstup s izraleským razítkem v pase
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
1 odpověď
Zdravím všechny,aktuálně jsem v Istanbulu a zítra odlítáme do Budapešti s Wizz.Jelikoz nejde udělat online check-in a je nutno na letišti,chci se zeptat jak to fakticky probíhá jestli má někdo zkušenost.Meli jsme v plánu salonek,ale pokud bychom museli na překážku,kterou otvírají 2 hodky před odletem,tak se na to vykašleme a najíme se ve městě,pokud by šlo v kiosku kdykoliv,tak bychom dali salonek  .
Check-in SAW
Ve fóru Letecké společnosti
3 odpovědi
Aktuálně je dostupný v březnu (více termínů) Kodaň - Taipei v business class KLM za krásných cca 5000,- DKK a jde bookovat přímo na stránkách KLM. Kdybych měl ještě nejakou volnou dovolenou, tak do toho hned jdu, navíc je za to skoro 19 000 mil. Takže kdyby někdo chtěl. .
Business s KLM
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Pro ty, kdo chtějí do Brazílie, na Kayaku je možné najít letenky z Barcelony a Madridu za neuvěřitelných 246 dolarů, konkrétně jsem fakticky zkoušel termín 4.5.-11.5.2016 a pořád to tam je, tak snad někdo užije a třeba to ani nezruší  .
Rio
Ve fóru Tipy na levné letenky
3 odpovědi