Abych otevrel nějaké cestovatelske tema a taky se dozvěděl jak je kdo moc nebo málo optimisticky, tak kam kdo má nejbližší let mimo Prg-Osr :) a kdy? Ja Praha-Kiev-Cherson 14.-18.7. a jsem optimista,takže věřím,že by to mohlo klapnout - na Ukrajinu test/ockovani a zpět se snad v lete uz taky bude dát dostat bez 7 testu a "internace" :)  .

Kam se chystate

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

mikire, tady je počasí mizerné už nejmíň půl roku v kuse... a na zlepšení to nevypadá, rychle pryč

0 Citovat

Řecko, Reunion, Maledivy, mezi tím nějaký Alpy v létě a snad i lyže v zimě. Komory asi nechám jestě uležet.

0 Citovat

@Libor_S Mexiko mě příjemně překvapilo svým přístupem ke covidu, narozdíl od Brazílie, kde jsem věřil Bolsonarovi a nakonec můj 5tydenni itinerář, který doufám neskončí v kosi, s potupnou ztrátou 3000 za dvě neproletene letenky s GOL byl změněn na Zanzibar. Západ mě láká, určitě Acapulco a níže až do Puerto Escondido. Potom nějaké mayské památky, co jsem minule nestihnul a s klidem to zakončit v Cancunu, kde jako jediný ostrov mi chybí Isla Mujeres, Cozumel mě zklamal a to ho mám celý objety na kole.

Pořád mám v hlavě i kombinaci 2-3 ostrovů na Havaji, zvláště poté, co mě tu někteří nazvali prasetem, že se nehodlám podojit a nebudu dodržovat zákony dané země, že je zakázáno spát v autě. Pro mě neexistuje, že něco nejde... tím více mám nutkání do toho jít. To už je fakt v mnoha městech US paradox, že když se chlap pohádá se starou tak už nemůže přespat ani ve vlastním autě, nebo lidi co začínají, mají práci ale ne dost prostředků na nájem, tak spí v autě a mají treba členství v nějakém fitku, kde mají sprchy zadarmo. Bezdomovecke prostředí ve státech lehce znám, určitě bych se nebál v Miami nebo SFO, v LA už to bylo ale o hubu.

0 Citovat

V cervenci svedske Laponsko - nekolikadenni trek v liduprazdnych horach za polarnim kruhem, 24 hodin svetlo, divocina se vsim vsudy, jezdivam tam casto, srdcovka. V srpnu Gruzie. A mezitim nejake jednodenni nebo vikendove vystupy v rakouskych Alpach. 

0 Citovat

Zaciatkom Augusta na 10 dni na Cyprus. V Oktobri Malaga+ Gibraltar ak sa bude dat cestovat. Vianoce este vymyslene nemam. Bude zalezat od Covid  situacie.

0 Citovat

V červenci Karpacz.

0 Citovat

V létě na měsíc a půl Dubrovník. Máme pronajatý byt, budu tam pracovat a u toho si chceme projet Bosnu, Černou Horu a Albánii - podle toho samozřejmě jak to bude s hranicemi.

V říjnu Arménie.

V prosinci, pokud to situace dovolí, máme v plánu Alžírsko.

 

0 Citovat

V plánu bylo odložené fotbalové EURO, bohužel karanténa na vstupu do VB nás to donutila přehodnotit. Lístky vrácené v poslední možný okamžik, o týden později COVID pozitivní, takže mohlo být vše jinak... Místo toho v červnu na 11 dní Alicante a okolí, v srpnu v plánu F1 v Maďarsku a na listopad zařízené Seychely.

0 Citovat

Letíme na začátku června na Mallorcu, mělo by to tam být vše v pohodě :)

0 Citovat

Je moc troufalé doufat v prosincovou Namibii a lednový JAR? Vím, že je to jak věštění z křišťálové koule, ale co si o tom prosím myslíte, když byl teď zákaz cest do JARu znovu prodloužen?

0 Citovat

do namíbie zatím zákaz není, ale asi ho mohou kdykoliv vyhlásit.. my ji teda naivně plánujeme na přelom září/říjen :D 

0 Citovat

No, já mám na červenec Korsiku, září Krétu, říjen Mykonos, listopad Chile a na Silvestra Kanary.

Ještě mě láká na únor Omán, ale to nemám ještě koupený.

Tak snad něco z toho vyjde... 

0 Citovat

V lednu '22 Langkawi, Malajsie - myslíte, že to klapne ?

0 Citovat

@sicca: Prezident Malajsijské asociace cestovního ruchu by byl rád, pokud by nastalo aspoň toto: “At the same time, we should also look at allowing vaccinated tourists to visit Malaysia without having to go through a quarantine period from October onwards, with compulsory bookings through travel agents.” https://www.malaymail.com/news/m...-t/1975106

Tipuju, že takovéto minimálně promořené země, které mají z covidu velké obavy, se začnou otevírat pro turisty za přijatelných podmínek (nejdřív asi jen pro očkované) teprve po proočkování 70 - 80 % populace, ale možná jen za předpokladu, že se nebudou v té době vyskytovat ve světě situace jako v Indii nebo nevzniknou nebezpečné mutace. V Malajsii zatím očkují pomalu, ale pokud se jim podaří zrychlit, možná toho dosáhnou v prosinci: "There is still a long way to reach 80 per cent coverage, or herd immunity, for Covid-19," said Dr Kamarul. That is what Malaysia has targeted to achieve by December. https://www.straitstimes.com/asi...tain-surge

0 Citovat

Nevíte, jestli se něco změnilo při cestě do Rakouska, nebo je stále požadováno razítko a podpis lékaře na tom formuláři?

0 Citovat

https://www.mzv.cz/sofia/cz/konz..._23_4.html

...ode dneška je Bulharsko pro každého z ČR bez testů ??!!

 

0 Citovat

Takze vylet z Irska do CR  letenka  Dublin -Praha  13 euro ovsem antigen test 49 euro  ani v Dublinu ani v Praze zadny problem  zpet  nutny PCR  jak dopadne kontrola teprve uvidim ale test super jen z kraje nosu vysledek tentyz den  i kdyz u samoplatce 1600 Kc  na prukaz pojistence jen za 500 Kc za expres 

0 Citovat

miromat napsal(a):

https://www.mzv.cz/sofia/cz/konz..._23_4.html

...ode dneška je Bulharsko pro každého z ČR bez testů ??!!

 

Nikde jsem ale nevycetl co tansfer , primo treba Burgas  leda Smartwings  Burgas je treba z Bratslavy nebo s Krakowa plati pak to v zavorce a pujde bez vseho jet do odletove zeme  ?

Opatření Ministerstva zdravotnictví Bulharské republiky platí, že ODE DNE 16. 6. 2021   NEMUSÍ ČEŠTÍ OBČANÉ  přijíždějící z ČR (počátkem cesty je ČR) při vstupu do Bulharska  PŘEDKLÁDAT ŽÁDNÝ DOKLAD o bezinfekčnosti  (test, certifikát o očkování, o prodělání nemoci, žádná karanténa).  PLATÍ PRO DĚTI I DOSPĚLÉ!

 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a): V září snad tradiční rodinná dovolená asi Řecko, nebo klidně i s cestovkou, pokud bude AI s plným bufetem, ne takovým, kde budou stát pikolici a delat, že to dávají ze svého, nebo pranice o hranolky podávané paradoxně jen v dětském koutku, hambace a boj o kecup... viz Egypt... 

A není problém spíš v účastnících zájezdu?

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

 

A není problém spíš v účastnících zájezdu?

Jen částečně. Hlavní problém je ve výběru toho zájezdu. Nejlevnější all in ještě za akční cenu dává tušit, jaký servis tam asi tak bude. No a jaká cena takový účastníci zájezdu  :-)

0