Příspěvky uživatele mirjur

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Co třeba Toskánsko?

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neapol s Wizzem je na tom velice podobně... navíc pitomé časy - tam se letí večer, zpátky ráno. Takže to vypadá na zrušení.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Píšou, že na palubu pouze 1 příruční zavazadlo, takže žádný další batoh nebo kabelka. O váze se nezmiňují.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

hej len Europa ... a tej policajnej sprave teda neviem. 

Od Axy (české) si to beru pravidelně, poskytuje pojištění spoluúčasti po celém světě, teď jsem si to zkusil... 160 Kč na týden. Už jsem i 2x řešil pojistnou událost, bez policejní zprávy, stačil doklad z půjčovny. Ale byly to drobnosti do 5 000 Kč a z Evropy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nikdo není jasnovidec, ale i na vánoční termíny se dají sehnat letenky pod 18k. Možná ne od 20.12. ale třeba od 19.12. Nebo od 22.12. Snad ten termín nemá úplně na den pevný...

A samozřejmě jsem nechtěl radit, ať čeká na LM, to je nedorozumění.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

S letenkama určitě počkat, ale sledovat! Akce mívají např. Austrian, KLM nebo třeba Qatar. Případně zvážit, jestli by se nevyplatilo letět s Čedokem přímým letem z Brna na Phuket, taky to teď před vánoci měli v akci (celý pobyt) zhruba za cenu té vaší letenky s Air India.

Jinak Krabi/Ko Lanta je s dětmi dobrá myšlenka, z Bangkoku se dá realizovat přískokem buď na Krabi nebo na Phuket, cenově i vzdálenostně to vyjde přibližně nastejno. Na místě pak kromě zmíněných můžete navštívit Phi Phi a další ostrovy buď formou jednodenních výletů s místními agenturami nebo se tam na 1-2 noci ubytovat... možností, jak ten čas využít je řada. Přesuny je možné řešit dopředu nebo na místě, výlety raději na místě. Vždy stojí za to zeptat se hostitele, u kterého bydlíte, jestli může sehnat něco za lepší cenu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Začátek května, odpočinek u moře, procházky, výlety, svatební cesta... tak třeba Apulie, jak už navrhl divan, nebo pro větší romantiku Neapol + Capri, Ischia, Vesuv, Pompeje, Amalfi... na 14 dní ideální. Teplotně na tom bude velmi příjemně i Toskánsko (Florencie, Pisa, Padova...), lze doporučit i francouzskou Riviéru, Portugalsko (Algarve) a spoustu dalších... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sniper napsal(a):

Je tohle ještě vlákno o Saudia Airlines, nebo zeměpisně obrozenecký kroužek?

Ani jedno, to už je jen čirý exhibicionismus.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mohu vřele doporučit Loft Florentia v Prato. Super ubytování, velmi příjemní domácí, snesli by modré z nebe, a vlakem v centru Florencie jste za 20 minut. A jinak Prato samotné je moc hezké a příjemné město, v některých ohledech snad i lepší než Florencie...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S: V Severní Korei jsem zaplaťpánbu nebyl a s ohledem na téma v tom nevidím problém. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z míst, která určitě nenavštívím, mě napadá snad jen Chánov, Pretoria a Rusko + některé (ne všechny) postsovětské země. Jinak i když se mi někde třeba úplně nelíbilo, tak zpětně vidím, že i tam bylo něco zajímavého, hezkého, co stálo za návštěvu. Třeba jen krátkou. 

Edit: Severní Korea.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Nice bych klidně i bydlel...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovky to nabízejí asi právě proto, že je o to zájem... holt každý to má nastaveno jinak. Anebo nijak. A taky bude hodně záležet na možnostech a schopnostech každého jedince.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nezkusíš, nevíš...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To všechno můžeš provozovat i doma. Čti kdekoliv. Ovšem je potřeba na to mít dobré vybavení.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

JAR, Kanada, New York, Niagara, západ USA... tam všude jsem měl v květnu luxusní počasí, ideální na turistiku a poznávání.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Barney Flyer napsal(a):

Přišlo by vám ok z Churu jet třeba zpět do St. Moritze, tam přespat a pak se vrátit zase do Milana a odletět jednoduše zase za par stovek kdykoli v pondělí večer ?

No tak bych to řešil já, vrátit se zpět do Bergama a Ryanem do Phy nebo Brna... ale myslel jsem, že chceš mermomocí do Curychu nebo někam a vracet se jinudy, tak jsem se to ani neodvážil navrhnout :-) . Pak je taky otázka, jestli je nutno jezdit až do Churu - podle toho, co si představujete, že budete dělat. Mezi Tiranem a Mořicem se toho dá vymyslet dostatek na prodloužený víkend, a když k tomu připojíte projetí trati Albula (stačí do Bergünu) s případnou procházkou... tak skoro nebudete stíhat. A ještě je to taky o počasí, jak už někdo podotkl. Koncem října už může být sníh i v "nížinách", na takové Diavolezze už se bude lyžovat určitě. Třeba zrovna výjezd na ni a panorama čtyřtisícovek za pěkného počasí se sklenkou vína na terase... k nezaplacení. :-) Případně i koupel ve venkovní vířivce...

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kapverdy 1.1.-8.1. za 14k by stačily? Viz Invia.cz

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No už jsem se bál, že to dělá jen mně... :-) Zkoušel jsem i jiné prohlížeče a jiný NB a nic. Ale není to poprvé, v minulosti už se to stalo několikrát.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud jste platila kreditkou, tak kontaktovat se svými průkaznými materiály svou banku a požádat o vrácení peněz (chargeback) za zaplacenou a nedodanou službu. 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahmad Masúd napsal(a):

Protože překrývají to zajímavější, co nad nimi může být. 

"Já bych řekl, že to je právě ale kouzlo fóra. Kdykoliv to kdokoliv okomentuje, tak se ten příspěvek posune nahoru a jde dolu postupně s ostatními příspěvky, dokud jej nikdo neobnoví dalším komentářem."

Takže pokud je ve fóru něco zajímavějšího, tak to ten "nezajímavý" nepřekryje, a naopak, pokud je nahoře "nezajímavý", tak to znamená, že ve fóru v tu chvíli není nic zajímavějšího. :-) 

Tak mám pocit, že ten, kdo to tady vytrvale plevelí, není FCH... :-)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak ono tech webů s levnými letenkami - českých nebo v češtině - je docela dost, ani to nejde všechno sledovat. Filip udělal tu "chybu", že dal odkaz i sem, ale za mě to není nic proti ničemu, a pokud s tím nemají problém administrátoři CL, jak už zde zaznělo, tak ani já ho nemám. Čím víc informací je k dispozici, tím lépe. 

7
Citovat Zobrazit ve vláknu

Druhý pokus do Německa mám za sebou... tentokrát mi nabídli i Emirates, ale vzal jsem časově výhodnější Turkish s odletem o týden dřív :-). Horší to bylo s druhou rezervací pro přátele, kde jsem chtěl let v 19:50, ale přišla mi změna na let v 10:50. Tak že to opraví... vzápětí přišel nový itinerář, opět na 10:50. Říkám, že je to pořád špatně, ale bohužel "sorry, můžu to opravit jen jednou"... Jinak celý hovor trval lehce přes půl hodiny, maily s potvrzením přicházely okamžitě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jiným datem odletu. Já jsem to chtěl i ve stejný den a to Austrian taky nebyl available. Eva v ten den neletí. Nic jiného než Turkish nebylo... Ale asi mi to nakonec nebude vadit, protože odlet v So v 11 dopo a přílet do BKK v 6 ráno - co víc si přát? :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Konec dubna, VIE-BKK. Říkal jsem, že ty lety v systému (Eva, Austrian) vidím, ale operátorka tvrdila, že "is not available", ale co to přesně znamená, už jsem se neptal... Zkusím to ještě zítra.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu