Témata uživatele J0x

Témata uživatele J0x

Téma Poslední reakce
Od ledna z Vídně od 650 Kč s WDC. Taky Vídeň-Bilbao od října od 850 Kč, v lednu od tisícovky, Praha-Jerevan od ledna za 1400, Praha-Varna v únoru za pětistovku (možná se bude dát i koupat - v termálech na břehu 😆).  .
[W4] Kdo se bojí, nesmí do Tirany
Ve fóru Tipy na levné letenky
2 odpovědi
Aktuální info z Čiatury: lanovky NEJEDOU! Z městských zbyla jen díra - staví je v podstatě znova s pomocí Francouzů. Ty důlní vraky stojí, protože někdo někomu nezaplatil; nerozuměl jsem úplně dobře výkladu v ruštině. Nevím, jestli zas pojedou nebo stojí i doly či co - doporučuji napsat liebesbrief např. na radnici nebo tak něco. .
Gruzie - Čiatura
Ve fóru Co vidět a navštívit
78 odpovědí
Mám dotaz, je běžné, že UIA nefunguje online check-in? Po zadání booking reference a příjmení dostanu, kromě otázky, jestli mám svolení od všech pasažérů blabla atd., už jen hlášku "Sorry, we are unable to retrieve your booking. Please recheck your information and try again."A pro zasmání přidávám screenshot s akčními cenami. :) .
UIA
Ve fóru Letecké společnosti
163 odpovědí
Včera jsem se při hledání spojů na březen poněkud vyděsil výsledky svého snažení, ale protože jsem dnes naštěstí zjistil, kde jsem dělal chybu, podělím se o info, aby se nikdo další zbytečně nestresoval.  😊Rezervační systém Běloruských drah je poněkud matoucí v tom, že u různých typů spojů jsou různá období, kdy lze v předstihu koupit jízdenky. Maximální počet dní je 60 a když v tomto intervalu dáte vyhledat spoje z bodu A do B na konkrétní den, nemusí se vám objevit všechny spoje, které mezi nimi skutečně jedou. Když dole na stránce kliknete na "Show train schedule between the specified stations for the chosen date ", tak je sice uvidíte, ale po kliknutí na spoje, na něž ještě nejdou jízdenky koupit, se neobjeví něco jako "Not available yet", nýbrž "No seats", což malinko nas...e. Informace o různých rezervačních obdobích jsou navíc trochu zašité (a nepříliš přehledně popsané) pod Information for passengers -Rules and peculiarities of ordering tickets via Internet -  1. Rules for making an order for buying electronic tickets via the Internet. Přitom mimo rezervační systém mají na toto téma popsanou celou stránku, a to velmi přehlednou: https://www.rw.by/en/passengers_...your_trip/ Aneb proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že. 🤦‍♂️(Musím jim aspoň přičíst k dobru, že použili slovo "peculiarities", protože toto je fakt sovětský svéráz. 🤣)Jinak Běloruské dráhy opravdu nemají žádnou mobilní aplikaci (možná jsou rádi, že mají vůbec ten online rezervační systém....), ale nějaký dobrodinec se to rozhodl aspoň částečně napravit a vyrobil docela schopnou vlastní appku: https://play.google.com/store/ap...s.chugunkaSice nejde přepnout do angličtiny (což mi nevadí), ale názvy stanic jdou psát do vyhledávání i latinkou a ukazuje i počet volných míst (jízdenky v ní ale pochopitelně kupovat nejdou).Když už jsem se tak rozepsal, přidám pár postřehů, protože cestopis už asi nejspíš nehrozí: noční vlaky jsou super, akorát na lůžkách, aspoň ve třídě "kupé", se člověk nad 180 cm výšky dost dobře nenatáhne a širší než hubené osoby nebudou příliš nadšeny ze sice tlusté, ale úzké přikrývky. V některých vlacích jsou zásuvky (jen dole), v jiných ne, ale v těch si zase lze za poplatek nechat dobít přístroj u průvodčího (každý vagón má vlastního, jak je na východ od slovenských hranic zvykem). Za pár rublů si lze vypůjčit povlečení a v nabídce jsou i kudrnaté polévky (zvané "rollton" podle populární ruské značky), nápoje, chalva apod. .
Běloruské dráhy
Ve fóru Železniční doprava
0 odpovědí
Platí nejen na cesty do Vídně nebo Varšavy, jak by se z textu mohlo zdát, ale i do jiných zastávek v jízdním řádu této linky.Podrobnosti na https://www.leoexpress.com/cs/ma...z-od-87-kc .
Leo Express sleva 50% na lince Vídeň-Varšava
Ve fóru Slevové kupóny a vouchery
2 odpovědi
Byl tu prosím někdo v Kašmíru? .
Kašmír
Ve fóru Co vidět a navštívit
1 odpověď
Máte prosím někdo zkušenosti s autobusovou dopravou mezi ČR a Ukrajinou? V IDOSu vidím mraky spojení jak českých, tak ukrajinských firem. Koupil jsem si na busfor.ua jízdenky do Lvova a zpět, byl to trochu problém (např. nesouhlasil počet míst v autobusu na webu dopravce a na Busforu, pak mi dočasně selhal Revolut atd.). Proč se vlastně ptám? Začetl jsem se na Wikivoyage do článku o dopravě na Ukrajinu a někdo tam výslovně zmiňoval, že jsou busy plné ukrajinských pracantů, kteří v nich po cestě chlastají a kouří, tak bych rád, aby mi aspoň tu část s kouřením někdo vyvrátil. :-D .
Bus ČR-Ukrajina
Ve fóru Autobusová doprava
14 odpovědí
Zdravím, mám hloupý dotaz. :)Mám následující letenku:PRG-LHR, BA853, 6:50-8:00, LHR-HND, BA4608/JL42, 9:30-5:15, HND-OKA, JL901, 6:25-9:05.Riskli byste přikoupení letenky s Peach, MM933, OKA-KHH, 11:25-12:15 s tím, že si vezmete jen příruční zavazadlo? Letenka OKA-KHH+TPE-OKA stojí jen 1600 Kč a odlet další den je už dražší. :) .
Okinawa -přestup
Ve fóru Letecké společnosti
5 odpovědí
Popis letiště je neaktuální, v červnu zprovoznili nový mezinárodní terminál T1 (starý do zatáčky se teď jmenuje T2 a je určený pro vnitrostátní lety). Je vidět, že jde o novinku, v landside je zatím jen jedna kavárna a jeden obchod se suvenýry a šipky ukazují buď na ještě neexistující obchody a restaurace, nebo jsem je nepochopil. :) V airside je toho naštěstí víc.Před eskalátory jsou turnikety, kde kontrolují boarding passy. Ty od Wizzairu jim jaksi nestačí, je potřeba zajít na check-in a nechat si tam zdarma vytisknout pořádný boarding pass, kerý turniket načte. :-)Nevím, jestli se dá z T2 projít do T1, v přízemí jsme žádný průchod neviděli, tak jsme šli venkem.Aplikace Astrabus stále ukazuje autobus č. 100, ale to zřejmě nic neznamená, protože těch nesmyslů/neaktuálních informací ukazuje mnohem víc. Jinak vám v popisu zůstala věta s cenou jízdenky za tento spoj.Autobusové zastávky jsme našli dvě, jednu před každým terminálem. Není na první pohled jasné, kde ty zastávky jsou, těch přístřešků je tam víc. Zastávky jsou ty, na kterých je zevnitř nalepená mapa MHD (moc dobře značené to teda nemají, snad to tak nenechají napořád). V autobusech zavedli smart karty, které se dají údajně koupit i u řidiče, web slibuje i nějaké turistické tarify, ale nic konkrétního jsem vygooglit nedokázal.Wifi mi v novém terminálu nefungovalo, připojení skončilo chybovou hláškou o nepřidělení IP adresy.Novou linkou od Wizzairu z Budapešti bych rozhodně neletěl za cenu vyšší než 2000 Kč za zpáteční letenku; sedět přes 5 hodin na sedadle, které nejde sklopit, je peklo. Mobilní boarding pass v Astaně nepodporují. .
Letiště Astana
Ve fóru Letiště
15 odpovědí
Zdravím,líbí se mi tahle letenka na Vánoce do Pekingu, ale vzhledem k teplotám kolem nuly (a taky vízu) bych z něj potřeboval co nejlevněji zmizet někam do tepla (>=20°C), ale nemůžu žádné levné letenky z Pekingu mimo Čínu najít. http://www.secretflying.com/post...roundtrip/Poradí prosím někdo? .
Levné letenky z Pekingu
Ve fóru Hledám letenku
8 odpovědí
Zdravím, už nějakou dobu pokukuji po letenkách, které dnes zmínili zde: http://www.secretflying.com/posts/open- ... -279-e298/ Neporadil by prosím někdo +-brňákovi , jak se s co nejlepším poměrem námaha/cena dostat z/do Říma a Paříže, případně i Londýna? Předem děkuji za nápady.  .
Brnisko -> Paříž/Řím
Ve fóru Letiště
4 odpovědi