Příspěvky uživatele hugonovak

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

booking má jednu veľkú výhodu, že poskytovatelia ubytovania sa bookingu boja ako čert kríža.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj elda, pozitívne skúsenosti máš popísané vyššie, negatívne skúsenosti sú popísané na strane 3 tohoto vlákna.

Ak Ti môžem poradiť, Itinerár si pre istotu priprav tak, aby si v cieli aj pri návrate do Európy mala 24 hodín rezervu. A snaž sa cestovať len s príručnou batožinou.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak vieš odkiaľ chceš letieť a kam, to zvládne každý vyhľadávač leteniek, napr. https://www.google.com/travel/flights. Ak Ti nezáleží na odletovom ani príletovom letisku, je to už ťažšie. Ak vieš odletové letisko a je Ti jedno kam, dobrý je napr. ryanair.com.

Azair.cz bol dakedy bezkonkurečne najlepší vyhadávač, ale časom začal ukazovať neaktuálne údaje, na inšpiráciu je asi stále dobrý.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tu je to v slovenčine:

https://index.sme.sk/c/23202924/...jov.html 

Typické pre wizz, september aj október budú onedlho, a wizz ešte nevie, aké lety zruší. To bude zase chaos.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nehovorím za Grékov, hovorím za seba na základe svojich skúseností a vedomostí. Toto bol aj na grécke pomery veľký požiar. A následky tohto požiaru na infraštruktúre krajiny asi neodstránia za pár dní.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rhodosania majú momentálne veľa starostí a práce s obnovou Rhodosu a netreba im pridávať ešte ďalšie starosti o turistov.

Ak naozaj chcete podporiť miestnych obyvateľov, prispejte na charitu alebo navštívte Rhodos na budúcu jar, keď už budú pomery pravdepodobne skonsolidované.

 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

padrino, máš tip na konkrétneho operátora v Poľsku? Mám cestu do Poľska, tak by som kartu kúpil tam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V prvom rade si pozri na mape, koľko km potenciálne prejdeš po diaľnici a podľa toho sa rozhoduj. Diaľnice nie sú také scénické ako súbežné cesty, nehovoriac už o vedľajších cestách.

 

Odbočky na diaľnicu sú dobre značené, ak budeš sledovať značky, omylom sa na diaľnici neocitneš.

 

Na švajčiarskych cestách sa jazdí pomaly, medzi obcami 80 km/h, pred vjazdom do obce je rýchlosť znížená na 50 a v obci je často 30. Karavanisti jazdia tak 60 – 70 mimo obce, takže ak dobehnete karavan, budete sa za ním vliecť, pokiaľ neodbočí. Nepredbehnete ho, lebo na ceste je väčšinou plná čiara.

 

Diaľničná známka je nevyhnutná pri dlhých cestách, na pohodové túlanie po Švajčiarsku nie je potrebná. Navyše v mnohých vidieckych oblastiach ani diaľnice nie sú.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ďakujem všetkým za odpovede.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, známy potrebuje požičať auto na Rhodose v meste Lindos, ale kreditku si už nestihne vybaviť. Vie niekto o požičovni v Lindose, ktoré v ktorej je možné požičať auto bez kreditky? Cena nehrá rolu, vie o tom, že bude musieť platiť vyšší depozit, plné poistenie apod.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Žiadny postih. Bez obáv ich nechaj prepadnúť.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

adriana.hluchova napsal(a): ...Mám zřízenou kreditní kartu, ale řídit bude přítel. ...

Stručne a jasne: Ak máš vodičák, žiadny problém. Požičiaš si auto na seba, budeš hlavný vodič. Pre priateľa prikúpiš 2. vodiča. Každá požičovňa kontroluje či je kreditka na meno hlavného vodiča.

Ak je pri požičaní potrebná kreditka, je toto jediný spôsob.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ubytovanie o 3:00 je late check-in. Early check-in väčšinou začína až o 12:00. Sú hotely, v ktorých je možné ráno uschovať batožinu, ale izbu je možné použiť až neskôr.

Na early check-in filter nie je. Ak ťa neuspokoja výsledky zo skupiny „Recepcia s nepretržitou prevádzkou“, môžeš ešte skúsiť klikať na hotely v mape, a v popisoch zisťovať, či je vstup na kód a potom kontaktovať ubytovateľa.

Lepšie sa je takémuto príchodu vyhnúť, je to koledovanie si o problémy. Ak sa potrebuješ ubytovať o takomto čase, použi radšej hotel nejakej nadnárodnej siete, v ktorom je nepretržite otvorená recepcia.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Barney, robíš si srandu? Navštív ich všetky a porovnaj si ich sám ;-) Veď si vyberáš medzi najkrajšími tropickými ostrovmi sveta!

Navštívil som pred niekoľkými rokmi Fr. Polynéziu, Cookove ostrovy aj Havajské ostrovy, ale kde je najlepšie, to Ti neviem povedať. Bez váhania by som sa vybral znovu na ktorýkoľvek z nich.

Z mojich skúseností jediný rozdiel rozdiel medzi Cookovými ostrovmi a Francúzskou Polynéziou je len jazyku (angličtina vs. francúzština). Ceny, príroda, more, pláže, turistika sú veľmi podobné. Nevýhodou Cookových ostrovov je  drahšia doprava medzi jednotlivými ostrovmi v porovnaní s ostrovmi v Polynézii.

Havaj je dobre dostupná a pomerne lacná, preto je na pobreží plná turistov, ale vo vnútrozemí je ich výrazne menej.  Ceny sa mi zdali o málo vyššie ako vo zvyšku USA. Z prírody, mora, pláží a turistiky Havajských ostrovov rozhodne nebudeš sklamaný.

Rozdiel je v prístupe k spôsobu života, Havaj a Cookove ostrovy sú anglosaské, Polynézia je francúzska.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76:

1. nefňukám, len mi nedalo nereagovať na útoky na Eda

2. googliť viem aj ja, a keby som sa na to nevykašlal, možno by som dostal 150€. Ale stojí za to strácať čas a ničiť si zdravie kvôli 150€? Mám dosť iných starostí a problémov, ktoré prináša každodenný život.

Na tebou uvedenom odkaze som samozrejme bol hneď na začiatku. Ona sa to zdá pekné, ale v praxi sa budeš krútiť dokola po stránkach a na záver Ťa vyzvú, aby si predložil nákupné bločky od batožiny a od vecí, ktoré boli v batožine. Všeobecne veľa vecí na prvý pohľad vyzerá ináč, ako je skutočnosť.

Niekedy, a nielen pri cestovaní, je treba stratu odpísať, a ak sa dá neskôr strata kompenzovať, napr. tak, ako to urobil Edo, je to treba využiť.

Edo, a určite veľa ľudí pred ním a po ňom neurobili nič zlé, ak si prilepšili na úkor AC. AC si zasa naopak prilepšila na úkor iných cestujúcich. Takže si nemajú vzájomne čo vyčítať.

 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

[/citace]V podstate nam na 20 řádcích předřečník řekl, že měli zpoždění a AC ho (stejně jako většina jiných aerolinek, a už dávno před covidem) zabookovala na další let. A on tam doběhl a tak ho bookovali zpátky.[/citace]

Máš iné skúsenosti ako ja, mne sa niekoľko krát stalo, že som nestihol prestup z dôvodu meškania letu, zrušili mi náväzný let počas čakania na letisku, alebo let hodinu pred odletom, ale nikdy ma automaticky neprebookovali pred odletom prípojného lietadla. A moje skúsenosti jednoznačne hovoria, že v krízových situáciách musím byť asertívny a aktívne riešiť problém. Ak by som sa nezachoval v januári tohto roku na Madeire podobne ako Eda v Paríži a čakal čo spraví wizz, tak tam trčím asi doteraz.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lorde, obávam sa že máš pravdu a že po covide je takéto správanie aeroliniek normálne. Kde sú časy, keď sme v Minneapolis stihli prebehnúť z lietadla za 20 minút na gate a tam nás čakali s vytlačenými boarding passmi na let KLM do Amsterdamu. Asi si neboli istí, či ich máme vytlačené.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lord Pitzbudka napsal(a): takže se prakticky nic nestalo a takovy srdcerycny pribeh. uz chybi jen reportaz na n@ve a dramaticka hufbs na pozadi.

Nestalo, lebo mal skúsenosti z cestovania a kus šťastia. Ak by to nevyšlo, asi by mal rozbitý plán s následnou škodou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdá sa, že AC je ešte väčší bordel ako som si myslel, asi AC zaradím na blacklist spolu s TAP, wizz a saudiou.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Edo, predpokladal som, že Vám spôsobili vážne problémy. U mňa to také dramatické nebolo, zato som strávil veľa času na letiskách v San Jose a vo Viedni a samozrejme následným dopisovaním si s AC. Šťastím bolo, že po skúsenosti so Saudiou som v odbavenej batožine mal len malý vreckový nožík a kozmetiku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland a OLMC1, ja som v príspevku hovoril o svojom voucheri za stratenú batožinu. Pre zaujímavosť podmienky môjho voucheru v skratke:

platnosť 3 roky, pre 1 - 4 osoby (musím byť kupujúcim a musím letieť), kúpa musí byť na stránke AC, jednorazová zľava 25% z letov (v rámci jednej letenky) operovaných výlučne AC, neplatí v prípade codeshare letu, ak daný let letí iná spoločnosť.

Intenzívnejšie lietam od roku 2012, s AC som mal doteraz 4 lety v rámci jednej letenky. Do destinácií, do ktorých by som mohol použiť AC, (plánujem navštíviť Kanadu ešte asi 2x) je pre mňa výhodnejšie a lacnejšie použiť iné spoločnosti. Budem rád, ak sa mi podarí zľavu uplatniť, ale nepočítam s tým, preto je voucher pre mňa s najväčšou pravdepodobnosťou bezcenný.

PS Pre cestujúceho, ktorý aspoň raz začas letí s AC by to bolo dobré, až vynikajúce odškodnenie.

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je pravda, že brumák má rád rum viac ako je zdravé, ale napriek tomu má viac rozumu ako floodland a na rozdiel od floodlanda žiadnemu diskutérovi nenadáva.

Mimochodom, stále som od moralistov nedostal jasnú odpoveď na otázku z môjho predchádzajúceho príspevku: "Správa sa Air Canada morálne, ak namiesto náhrady škody pošle bezcenný voucher? "

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Karel napsal(a): Když vím termín letu a mám cenový strop (např. 12/9-18/9), tak kupuju v okamžiku, kdy mám letenku za cenu v limitu.

Táto veta by mala svietiť na úvodnej stránke cestujlevne.

Letecké spoločnosti na výpočet ceny letenky používajú algoritmus, ktorý na vstupe počíta s veľmi veľa premennými, preto je nemožné určiť, kedy bude najlacnejšia letenka.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

"Je to stejné, jako v obchodě chtít zaplatit za zboží chybnou cenu. Děláme to všichni."

Možno to robíš ty, ja a asi aj veľa ďalších ľudí to nerobí.

Ak kúpim jogurt po záruke, je to moja hlúposť. Ale ak za jogurt zaplatím a pri podávaní predavačke spadne na zem, rozleje sa a predavačka mi odmietne dať druhý jogurt alebo vrátiť peniaze, je to z jej strany zlodejina.  To neokecáte. 

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vaše moralizovanie by bolo v poriadku, ak by sa letecké spoločnosti pri meškaniach, zrušeniach letov alebo strate batožiny snažili cestujúcim pomôcť a bez prieťahov nahradili škodu. Vôbec sa nečudujem ľuďom, ktorí "dobehnú" nejakú neserióznu spoločnosť spôsobom "zlodej okradol zlodeja".

Konkrétne k Air Canada: Stratili mi batožinu v hodnote 150€. 3 mesiace robili papagája (ich reakcie boli: We are very sorry, musíte vyplniť žiadosť.) Žiadosť som vyplnil, celkovo 3 krát, skončilo to tým, že mi poslali poukaz na 25% zľavu s ospravedlnením, že majú málo zamestnancov, a preto to trvalo tak dlho. Poukaz má samozrejme veľa obmedzení, a pravdepodobne ho nevyužijem. Moja čistá strata je 150€. Nie je to zlodejstvo zo strany Air Canada?

Otázka pre moralistov: Správa sa Air Canada morálne, ak namiesto náhrady škody pošle bezcenný voucher?

9
Citovat Zobrazit ve vláknu