Příspěvky uživatele Mıchal

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Přes vyhledávač se chodí proto, aby se srazila jejich přemrštěná cena a slevový kód se uplatnil až na tu cenu. Jinak to bývá šul nul.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skyscanner. Ale Pelikán zrovna taky ty letenky musí od Rynaairu prodávat. A to nebývá každý den 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To Nairobi NP jsem někdy chtěl dát při layoveru. Zpětně lituji, že jsem si tam letos neodskočil při cestě z Kapského Města do Victoria Falls... I Kenya Airways se nabízela, ale zdálo se mi to jako uberkill.

@Sue: Dá se to stihnout za den? Nebo mám naivni představu?

Ale to vstupné je už napálené pěkně 😅 Třeba Keňani dopadnou podobně neslavně jako Bhútánci, co museli snižovat denní sazbu víza, protože jim tam skoro nikdo nejezdil... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Potvrzuji. Nejen JAR.

Zambie - Zambezi NP - cca 75 USD - soukromé auto s řidičem

Zimbabwe - Zambezi NP - 90 USD - soukromé auto s průvodcem

Botswana - jednodenní skupinová tour z Victoria Falls za 150 USD.

Letošní ceny včetně vstupů do parku a všech poplatků.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U Pelikána taky pár dnů Ryanair jde vyhledat a pak zase ne. K tomu ta cena bývá o tolik vyšší. Dá se srazit proklikem z nějakého srovnávače. A pak to tam někdo vystavuje RUČNĚ 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tohle je velice smutné (https://www.novinky.cz/clanek/za...-40468583). Sem to patří kvůli předposlednímu odstavci.

To, že je v Dubaji zasáhnou pro oblast extrémní deště, cestovatelé z Česka tušit asi nemohli, ale Ingrid říká, že si přece jen odnesli jedno ponaučení. To podle ní zní, že je vždy lepší pořizovat si letenky přímo u aerolinek. S rodinou se rozhodli využít službu vyhledávače letenek, u nějž je ale prý přebookování „prakticky nemožné“. Problémy měli už s letem do Dubaje, který přistál o téměř 70 km jinde, než služba uváděla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud nemáš rezervaci, co měla odlet do 14 dnů, tak se ti vysmějí.

Jinak důvod "underpaid" je alibismus, pokud přišel normálně vypadající email s cenou nebo dokonce i faktura. Alibismus, protože u underpaid nebudou možnosti rebookování.

Vyrazit z nich peníze by jít mělo. Objednaná služba nebyla dodaná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bral rodinu a kreditu jsem se zbavil ještě před koncem roku 2022 :-D

Plus zajímavé destinace mi u Wizzu víceméně zmizely, tak už ruletu (skoro) nehraju. Ještě na konci dubna Baku a šlus.

Tohle jsem chtěl vzít přes Magentu, než jsem si uvědomil a prakticky ověřil, že v neděli mi nic použitelného zpět neletí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na kratší cesty nebo pokud potřebujete data už na letišti.

Extrémem je Istanbul, kde je WiFi jen na 1 hodinu zdarma po předchozím protáhnutím pasu v kiosku. Další hodina je už placená, ledaže byste měli další pas. Kromě toho u těch kiosků bývají dlouhé fronty. Teoreticky by to mělo jít i přes SMS, ale na české číslo mi nikdy nedorazila.

V salónku funguje s pasy stejný princip, snad jen, že po hodině se dá přijít znova. Turkish Business salonek na WiFi akceptuje login z letenky a máte dohromady 1 GB. Bez časového omezení. Nebo se dá koupit eSIM s 1 GB za necelé euro na 30 dnů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Azul napsal(a):

[citace="Mıchal"]

No, jestli jste v nemocnici utrousili, že se to stalo při sestupu z Teide po provozní době lanovky... K tomu u Axy je limit na 3500 metrech a Teide je o více jak 2000 metrů vyšší...

Teide 5500 m nema, upsal ses o nulu

[/citace]To je fakt, ale na tom, že turistika na vrchol Teide je přes povolený limit, to nic nemění.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

eSIM není jen Airalo...

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

No, jestli jste v nemocnici utrousili, že se to stalo při sestupu z Teide po provozní době lanovky... K tomu u Axy je limit na 3500 metrech a Teide je o více jak 200 metrů vyšší...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ale třeba povolují opium, hašiš nebo žvýkání listů katy 😉

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pěkné, nutné dodat, že ceny mají stejné celý měsíc bez nějakých výkyvů a podobné ceny jsou i v létě. V některých případech je i pěkná cena zpáteční letenky byť to není 2*209 USD (např. SGN-FRA za 297 $ v srpnu). Krom toho jsou zajímavé ceny i z Londýnu Gatwicku. Mít čas jen v létě, silně to zvažuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kajman77 napsal(a):

[citace="Jitkanovakova "]

Turecko, které je teď nebývale levné díky místní inflaci.

 

No to leda když člověk neleze do žádné památky. Protože na vstupech se nedoplatí.

[/citace]Koukám, že se na dost místech přešlo na ceny v eurech. Např. Pamukkale za "lidových" 30 euro. Byl jsem tam v roce 2022 a stálo to 200 lir (kurz 1,44 po zaúčtování v bance).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S tou Paříží pozor. V létě tam je olympiáda a může to být masakr ohledně dostupnosti letů i autobusů a ubytování s cenami z říše snů, pokud je potřeba přespat.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sabihu nemyslím, ale ten jejich megalomanský projekt 😀 Ten sice ve špičce nesmrdí cigáry z kuřáckých teras, ale o moc víc výhod taky nemá 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak. Zabít půlku soboty v Istanbulu, kde jsem byl za poslední rok častěji jak ve Vídni, se mi moc nechce 😂 Nebýt zvýšená vstupné, dojel bych na Dolmenbahci palace, ale 900 Kč je fakt mimo 😂 Tak ten den, o co dorazím dřív, bych strávil v Biškeku a večer se přesunul směr Almaty. Ale nejsem si jistý, zda to za to stojí a nebude z toho bolehlav 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za info 🙂 Aerolinka mi udělala změnu a přemýšlím, zda se mi chce do Almaty doletět v neděli ráno s 12+ hodinovým čekáním v Istanbulu nebo změnit let a přiletět už v sobotu ráno do Biškeku (avšak jen 1h 10m na přestup. Naštěstí tam létají nějaké 3 spoje denně). Další program mám v Almaty a za 4 dny na to odlet s IndiGo. 

Do Kyrgyzstánu bych asi samostatně nejel a hory mě po současném pádu a sádře, s kterou píšu, nechávají chladným 😅

Jel bych o víkendu, kdy ty spoje budou asi plnější, tak hledám informace a přemýšlím, zda mi to za ty případné starosti stojí 🙃

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jel někdo poslední dobou autobusem z Biškeku do Almaty? Jak v současnosti fungují ty autobusy - na internetu je jízdní řád snad aktuální, ale nedá se koupit. Fungují jako maršrutka, že po naplnění odjíždí nebo se prodávají lístky jen v den odjezdu či nějak déle dopředu?

Přemýšlím, že bych si protáhl výlet, ale bojím se, abych tam nezůstal zbytečně viset.

S překročením hranice pohraničíci nedělají problémy? Můj itinerář by je asi nepotěšil 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušel jsem najít v appce, ale nemám to tam. Zřejmě si očuchává, zda mobil umí eSim, ale už ignoruje adaptéry jako esim.me.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Plán máš velký a času málo. Zkus na každé místo, co chceš navštívit dát den a spočítat. Nevychází to. Natož s 4-5 dny na klidném ostrově v HR.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co dělám se starými nebo poničenými bankovkami? Snažím se s nimi nakrmit automat. U starých se čas od času stane, že je nevezme... Saláty nebo obarvené obvykle vezme bez problémů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Johannesburgu mi vyhodili roli potravinové fólie, že bych s ní mohl někoho obalit 😂 Cape Town předtím v pohodě stejně jako x dalších letišť.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

6 letů se zlomenou rukou bez sádry + 1 vyhlídkový let vrtulníkem (myslel jsem, že mám jen podvrknutí)

4 lety se zlomenou rukou v sádře 😁 Chození fast trackem všude a lajnou pro business class.

Let hydroplánem.

Covidové skoro prázdné lety.

A380.

Nemám rád jm nové Boeingy se zatmavovacími okny.

Dvakrát business (award), dvakrát premium eco.

Awardy: 1*KLM, 2*Turkish (z toho jednou v C), 1*Aegean, 1*Iberia

0
Citovat Zobrazit ve vláknu