Příspěvky uživatele Bič boží

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

@cali letel vcera

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Error ktery velmi pravdepodobne nevydrzi. Helsinky/Tallin/Oslo - prakticky kamkoliv na svete jednosmerka v byznysu - napr Auckland 650liber, Bangkok 500 liber atd. Flexi letenka s moznosti storna bez poplatku, takze nighthawks si muzou hrat az dokud to nezariznou.

Jak se dostanete zpet zatim vubec nereste, prvni bookujte flexi tarif a az se usadi prach a letenky zustanou (sance tak 5%), tak potom reste. prvni kupovat a pak premyslet zde plati dvojnasob.

https://www.flyertalk.com/forum/...27-ow.html

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mauricius take neni uplne low cost destinace kor v top sezone. Myslim ze najit variantu levna destinace a levna letenka bude oriskem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jsou tu jeste tipy na Zanzibar a Seychely od Chudoby (co dostal fest bidu), ale Zanzi je nuda a Seychely budou pekelne drahe. Opet tipuji nez ze bych googlil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jen jsem v rychlosti mrknul na google flights. VIE-Muscat s Pegasus za 650eur v basic tarifu, to bude nekde kolem 16k/os. Z Budapesti se da s wizzem muscat za necelych 300eur, odlet opet 25.12 a navrat kolem 15.1. 10 dnu autopoznavacka sever, zbytek se vyvalit na jihu v Salalah. Ovsem jaka je dostupnost hotelu, aut a jejich ceny nevim, ale neco mi rika, ze uplne low cost to nebude

 

PS: tu kombinaci s wizzem uz nevidim, asi chyba v Matrixu

Ps2: tak to bylo OJ s Wizzem/Etihadem pres Kiwi. Jestli je dostupnost za tyto ceny na eebu dopravcu jsem necheckoval


screenshot-20231206-145213-flight-search.jpg
screenshot-20231206-145345-flight-search.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnes konci 50% bonus Avios u Qataru, coz je akce objevujici se u Oneworldu pomerne pravidelne a nevychazi nijak zazracne. Zkusil bych napsat do diskuze BAEC v Headforpoint diskuzi. Lide v UK maji casto dost Aviosu bez uzitku a meni to za Nectar points. Cili nabidka treba 0.7p za Avios by tyto lidi mohla oslovit. Plus 50gbp za prevod max.60k Aviosu v Share my Avios. Nejlevneji PLACENE Avios vychazi v Avios Subscription (rocnim) a v triple Avios boostu.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

jedna se o cilene promo - hlavne na ucty registrovane ve Spanelsku. Je to non transferable, ale pokud jsi dostal email od Iberie, jsi eligible a gratulace, protoze se dostanes kamkomliv behem nasledujiciho pul roku za srandovni Aviosy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je mozne, jsem rezident v UK. Ale avios.com potrebujes jen na bookovani u Aer Lingus, kde dany let nenabidne ba ci qr na svych strankach. Driv jsem nakupoval lety pres Avios.com u Iberie, kde vychazely nizsi taxy, ale to uz je take minulost. Od vcerejska u Lingusu neni mozno booknout let drive nez 60 dnu do odletu. Konec, slibuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jakube, asi myslis avios.com. v kazdem programu Avios (IB plus, baec, qa privillege atd) mas ve sprave Aviosu i moznost combine my Avios. Error ti to haze nejspis proto, ze neni 100% shoda ve tvych emailech, dob, address atd. To pocheckuj prvni. Pak je dalsi podminka, ze na kazdem uctu musi byt nejake Aviosy pred preposilanim. Pokud je problem, muzes rewardy s qr koupit na ba a naopak.  Behem poslednich par tydnu jsem bookoval asi 10 long haul rewardu, jediny problem byl u fist SYD-DOH, kdy mi to neodecetlo Aviosy ale jen taxy. Ale taky nevystavilo e-tix. S podporou briskne napraveno. Pokud mas nejake dotazy, klidne napis pres WA. Jsem dlouhodobe va stavu nemocnych a nudim se jak prase. At tu dal neplevelim MM vlakno a rewardy zajimaji fakt jen minimum lidi

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Proc se v M&M resi OW status/Avios?? Pokud mas status u jedne aerolinky v OW alianci pak mas statusove vyhody i u partneru. Aviosy lze volne prevadet bez ztraty kyticky mezi BA/IB/Aer Lingus/Qatar a od brezna i Finnair

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

odbaveny kufr v cene? Na cruise asi jo, ze, bo dress code atd. V tom pripade ta tva jednosmerka je za 12k s kufrem. Long haul dovolenou bych ale na TAP letence nestavel.... Pokud potrebuji OW long haul, temer vzdy resim pres rewardy.  Muzu poradit pouze s OW alianci - v tomto pripade British Airways za cca 40k Aviosu plus cca 2k v ceskych za taxy. Idealne mas nejake Aviosy nebo ti nekdo proda prebytecne a nevyuzite(lne) Aviosy za rozumnou cenu (treba 0.7p/1Avios) chybejici Aviosy. Pri teto cene by ses na 10k za OW letenku dostal. Flexi letenku s kufrem a vyberem sedadla zdarma 24h pred odletem. Pred par dny bych ti milerad pomohl, ale bohuzel se kvanta mych Aviosu rozpustila pri planovani vyletu na rok 2024....

EDIT: pokud ti lez nejake Aviosy u Aer Lingus, Iberia, Qatar - vse se da nahrnout na jeden ucet pres Combine my Avios. S Vuelingem je to slozitejsi

EDIT 2: jsem si nejak neuvedomil, ze Iberia take lita MIA naprimo z MAD za 20k Aviosu plus 120eur v taxach.

 


screenshot-2023-11-04-at-16-38-05-select-flights.png
screenshot-2023-11-04-at-16-44-59-british-airways-step-one-choose-the-dates-and-times-of-your-flights.png
screenshot-20231104-223826-firefox.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

takze vlastni pruzkum stran PRG: DragonPass od Barclays- obe lounge vstup jo, pripadne 20% off v Rancheros na obou terminalech. PP od HSBC - zadna lounge, £15 nebo 20 sleva z uctu v Plzenkach. PP od Amexu - obe lounge vstup jo, zadna sleva v hospodach. Ale mam to "stesti", ze PRG vyuzivam minimalne, "domaci" letiste VIE miluju..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechci se hadat s predsedou, ale z PRG i VIE to stale leta na T3. Posledni zkusenost ze vcerejska.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aneb nechci slevu zadarmo

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vyuzivam https://www.parkoviste-richter.cz/cenik.htm a vzdy spokojenost. Asi dava smysl od tydne nahoru.  Predam u dveri terminalu, vyzvednu tamtez.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako Gold mas (mimo USA) snidani vzdy zdarma vc.spolunocleznika na pokoji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.headforpoints.com/20...a-finnair/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

BAEC je ok/super na short haul lety po Evrope. Na longhauly to uplna hitparada neni diky velkym pozadavkum na Avios plus napalene taxy pri odletu z UK. Stran dostupnosti na longhaulech je to celkem katastrofa - pro predstavu doporucuji seatspy.com. Sydney,JAR ci Singapore se bookuji 350ci kolik dnu pred odletem, prakticky ihned po uvolneni do prodeje a lidi volaji hned po pulnoci. Severni Amerika ok a zvlast na linkach, kde litaji nekolikrat za den (NY,LAX etc) . Pro detailnejsi predstavu doporucuji nacist BAEC Forum na Headforpoints. Aviosy ale spis doporucuji utavit u partneru (qr,ib,aer lingus)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skoro si myslim, ze vstup i pro majitele bude strzen z tech 4 vstupu co mate na rok. Zdarma, resp.bez strzeni kreditu, budou PRG,VIE a mozno ze aj Blava. Rezervaci dopredu si zajistite pouze to, ze se do lounge dostanete, ale povetsinou se do lounge dostanete i bez predchozi rezervace. Vyjma busy casu na busy letistich, kde treba lounge uz nove prichozi bez rezervace z kapacitnich duvodu neprijimaji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A to i za reward pobyt ziskavas body. Ano, 5.noc zdarma. Promo 100%bodu nahoru je vicekrat do roka. Jen ten resort credit v USA je nic moc, mam radeji ty snidane zdarma co jsou vsude mimo USA.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aviosy muzes zdarma prevadet mezi svymi BAEC, Iberia plus, Aer Lingus a Vueling ucty. BA a IB umoznuji prevest za flat fee 15EUR ci liber max 27000 Aviosu za rok od jineho clena, myslim do celkove vyse 200k ci 300k/rok. Kupovat je ci placeny transfer smysl nedava. Soucasna nejlevnejsi cesta k Aviosum je to hazet k BAEC a boostovat x 3. Qatar promo +60% nahoru skoncilo pred tydnem ci dvema. Za 90k Avios mas klidne zpatecni novy zeland v prasecaku nebo OW v C s DOH-AKL segmentem v C v Qsuites

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prosim admina smazat. Sam to nedokazu. Dik

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

neaktualni


screenshot-2023-06-24-at-08-44-41-ryanair.png

0
Zobrazit ve vláknu

@jokker - to je volaake cudne.... v praze nas pred mesicem jebli na executive floor a i nadchazejici pobyt ve vidni mam potvrzeny up na exec.floor. Uplna hitparada to neni, kafe, nealko a nejake drobnosti po cely den, alko a teple "plnohodnotne" pokrmy jen behem happy hour - treba 5pm to 8pm.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Unlimited data eSIM na 30 dnu napr.recky Vodafone za 40EUR, za 30 fyzicka SIM s vyzvednutim v Recku. Jiste to pujde i levneji s googlem a jinym operatorem. Airalo a mtxconnect nevidim nic zajimaveho. Proste hledat eSIM pro Recko.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu