mám dotaz,kde pujčit auto v Malaga? na letišti, nebo na železnční stanicik? musí se všude skládat z karty depozit? moc děkuji za vaše zkušenostiHelena .

pujčovny v Malaga

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

11 reakcí

mám dotaz,kde pujčit auto v Malaga? na letišti, nebo na železnční stanicik? musí se všude skládat z karty depozit? moc děkuji za vaše zkušenosti

Helena

0

Dobrý den, předpokládám se ptá začátečník v půjčování aut. Pokud přiletíte na letiště, pak asi bude vhodnější si i auto na letišti půjčit. Na "železniční stanici" bych půjčoval auto pouze v tom případě, že bych na železniční stanici odněkud přijel a/nebo by to vycházelo podstatně levněji než na letišti. Pro bezproblémové půjčení auta by jste měla u sebe mít řidičský průkaz, pas,potvrzení o rezervaci a KREDITNÍ kartu(tedy ne DEBIT), na které vám zablokují, dle velikosti auta, něco mezi 1000-2000 EUR. Zablokují, nestrhnou, k dispozici vám peníze na kartě budou po odblokování, které většinou trvá několik týdnů po vrácení auta.

0 Citovat

děkuji,  nováček v pujčování nejsem, jen dřiv se dopozit z karty "neblokoval" napři. v Řecku, takproto se ptám děkuji 


0 Citovat

A jak to dopadlo? Protože mě cesta teprve čeká , kterou půjčovnu na letišti v Malaze doporučujete?

0 Citovat

Čau, bral jsem koncem srpna auto od Budget-Avis na letišti, rezervace přes rentalcars za 20€/den, záloha na kreditce měla být 300€, ale nakonec si zablokovali jen 50€. Obsluha lehce nepříjemná, docela mě nutila do připojištění i gps. Zase to ale bylo skoro bez fronty. Kolega čekal dva dny předemnou u Centauro v Malaze 2 hodiny. Odevzdání auta taky bez problému, akorát si teď strhli 9€ nevím za co. Budu věřit že to je za to, že jsem auto vrátil o hodinu později než bylo dohodnuté a dál řešit nebudu. Měl to být Fiat 500, ale dostal jsem otázku "kolik vás bude"? Odpověděl jsem dva a vyfasoval Seat Mii :)

0 Citovat

Já půjčoval přes Rentalcars u Firefly. Měl jsem zaplacenou pojistku u Rentalcars, ale paní za přepážkou u Firefly mě asi půl hodiny přesvědčovala, že je nedostateční a tak dlouho do mě dula, až jsem souhlasil s pojištěním u nich - říkala že to stojí 145 euro/týden. Zaplatil jsem kartou a v tu chvíli mi přišla SMS z banky, že mi strhli 175 euro. hned jsem ji to říkal a ona mi z úsměvem oznámila, že těch 145 bylo samozřejmě bez daně... Strávil jsem v té kanceláři asi 1,5h, vedro na padnutí.

Rentalcars mi pak zaplacenou pojistku u nich vrátil. 

Tak že závěr: Firefly silně nedoporučuju, objednávání přes Rentalcars ano.

0 Citovat

@Roman: dík za info, mám taky Firefly na příští týden... takže nenechat se do ničeho dotlačit. :-)

0 Citovat

Právě chci něco rezervovat, dík za vaše názory, asi to bude Avis. Jen přemýšlím, zda udělat dodatečné pojištění spoluúčasti u RC nebo ne.  Nejsme žádní začátečníci, dosud jsem jen 1x udělala na Sicílii z obav a znalostí jihoitalského provozu. Jak je to na jihu Španělska?  Je to horší nebo lepší s porovnání s velkoměsty např. Řím, Neapol, Palermo?




0 Citovat

Majko, horší to určitě není, ale já už vždy beru full insurance. Nechci se pak někde dohadovat o nějaké škrábnutí, které ti udělá někdo na parkovišti, anebo tam už i bylo v době půjčování. A ještě jedna výhoda: Pokud plánuješ odevzdání auta mimo pracovní hodiny půjčovny (brzy ráno, anebo večer), tak když máš full, tak stačí hodit klíčky do schránky. Pokud nemáš full, tak někdy nejde vrátit auto jinak než osobně.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@Roman: dík za info, mám taky Firefly na příští týden... takže nenechat se do ničeho dotlačit. :-)

Přesně tak. Levnější je pojištění u Rentalcars, ale ta bába za pultem Firefly byla neoblomná a zdálo se, že nás tam bude držet do nekonečna... Připrav si pevné nervy a zatloukat, zatloukat, zatloukat :-)

0 Citovat

A ještě jedna rada. Firefly má půjčovnu ve vícepodlažním parkovišti tam, kde jsou i ostatní půjčovny, ale na šipkách na letišti k půjčovnám aut jejich logo nebylo (před rokem, možná už teď bude). Navíc popis místa na rezervaci byl nějaký zmatečný a připadalo mi, že to má být někde jinde. Tak že směruj se dle šipek na ostatní rental cars. Je to budova naproti letiště přes cestu.

0 Citovat

Romane , dík za dobrou zprávu, máš pravdu, je to tak lépe.

0
11 reakcí