Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat někoho na aktuálnější zkušenosti s půjčením auta na letišti na Mallorce, aby mě nepřekvapili nepříjemným chováním a poplatky, neustále na všechny půjčovny čtu jen špatné recenze, že z portálů jako rentalcars.com posleze neni vubec komplexní pojištění akceptováno, je nuceno nové a nebo se nesmyslně na všem možném strhává kauce.Nemáte prosím někdo pozitivní zkušenost s nějakou půjčovnou na Mallorce s komplexním pojištěním, aby to bylo bez problému? Děkuji.  .

pujceni auta Palma de Mallorca bez prekvapeni

Založil ve fóru Půjčení auta

Snad mě za tento dotaz nikdo neukamenuje a neřekne mi, ať si to spočítám sám :) 

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti cestovatelů, kteří si na Mallorce půjčili auto na týden (při představě, že objeli ostrov v nějakém "klasickém pětidveřáku"). Kolik je přibližně stálo tankování? 

Děkuji.

0 Citovat

1600 Kč kolem dokola celej ostrov za 3 dny. Oktávka kombi

0 Citovat

My jsme měli půjčený Fiat 500, 5 dní křížem krážem, cca 1.800,-Kč. Po zkušenosti nedoporučuji společnost inter-rent.

0 Citovat

Auto od Wiber, 5dvéřový Ford Ka za 120€ s full cover. Cesta kolem ostrova - benzín cca 70€ za 4 dny (5.-8.7.2018)

Orientačně trasa: Palma - Platja des Trenc - Mondragó - Castell de Santueri - Morro de Sa Carabassa - Cala Varques - Far de Capdepera - Alcudia - Mirador Es Colomer - Cap de Formentor - Punta d'en Tomas - Albercutx Watchtower - Lluc - Escorca - Torrent de Pareis - Port de Sóller - Palma (jizhozápadní cíp jsme nestihli)

0 Citovat

Koukni ke mně na blog, sepsala jsem nějaké tipy na půjčení auta na Mallorce a mám uvedené i náklady na naší trasu. Třeba ti to pomůže :) https://mywandertime.com/spanels...ca-v-zime/

0 Citovat

Ahoj, zarezervovala jsem si auto přes rentalcars - wiber. Máte někdo zkušenost s tím, jestli se opravdu vyžaduje pas nebo mi bude akceptován i občanský průkaz? Díky.

0 Citovat

Určite bude, práve to pozerám, predpokladám, že cieľovka sú Briti, ktorí občiansky nemajú.

0 Citovat

Ja jsem si pas radeji kvuli tomuto neobvyklemu pozadavku Wiberu vzal a neptal se, jestli staci ID card. Jinde ve Spanelsku OP staci, ale kdyz to takto zminuji jako jedni z mala a o RP Britu jsou jine zminky v podminkach pujcoven, neriskoval bych to. Zkus to s OP, ale jestli mas pas, radeji ho taky vem. Pak sem napis.

0 Citovat

Ahoj všem dovolenkářům. Půjčili jsme si auto na přímo od Hiperu (rezervace přes web). Z letiště nás odvezl jejich žlutý minibus (cca 4 minuty jízdy). Jezdí pořád dokola. Dali jsme si teda jejich full pojištění (Hiper plus), takže jsme žádnou kauci neřešili. Kreditku paní chtěla kvůli blokaci peněz za full nádrž (asi 70 eur). Dostali jsem Nissan micra (najeto cca 8000 km). Starší auta tam snad ani nemají a hned je obměňují. Za okno jsme si dali papír, který nám paní dala. Říkala, že bychom mohli dostat pokutu pokud tam nebude. Spousta aut z půjčoven to tam ale neměla.

Co jsme najezdili, tak menší auto je tam určitě výhoda. Líp se parkuje u pláží, protože přes den se tam sjíždí lidi z celého ostrova (byli jsme v Alcudii). Po té jejich dálnici ze severu na jih se jede luxusně. Max je tam 120km/h.


Na konci jsme potřebovali ještě vrátit auto velmi brzo (5 ráno), to nás stálo 30 eur, protože mají zavřeno. Paní nám vysvětlila, že auto necháme ve 2 patře v parkovacím domě přímo u letiště. Auto jsme zamkli a parkovací lístek s klíčkem jsme hodili do otevřeného kufru a ten zabouchli. Je třeba zamknout přes dveře. Remote vám to nepůjde kvůli otevřenému kufru. :-)


Do plna jsme natankovali na letišti (benzinka Repsol je tam otevřena 24h) Ještě v den odletu nám blokaci za benzín uvolnili.


Sečteno podtrženo (cena je za týden)

150.95 eur za auto

30 eur za vrácení auta na letišti

42 eur hiper plus

21 eur další řidič

-------------------------------------------

243.95 eur celkem včetně daně

0 Citovat

244 € na Mallorcu je teda ale šílená částka... Mallorca je všeobecně na půjčení auta velice levná, tohle je fakt hrozná suma, ale nejspíš to dělá ta full pojistka. My jsme měli auto na šest dní za cca 2000,- Kč se spoluúčastí... náš trip se všemi odkazy zde:

https://www.nebudvorvan.cz/2018/...lorca.html

0 Citovat

Porovnávať požičanie auta na Malorce v plnej sezóne s požičaním v mimosezóne  tiež nie je celkom správne. V máji som si tiež požičal auto za 9 €/ deň. Cena v plnej sezóne  cca 20€/ deň vôbec nie je vysoká. Cena im narástla dodatočnými službami... Takže chilli, je to OK.

0 Citovat

Ze strany chilli je to především jen pokus o reklamu. Nový profil a hned vychvalování jedné půjčovny. Jaká náhoda.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

 jen pokus o reklamu. 

Ak by to bola reklama na nejakého sprostredkovateľa (typicky Ofran, prípadne niečo iné ešte aj s affiliate linkom), tak by som povedal že máš pravdu.

Ale že by miestna požičovňa z Baleárov takto komplikovane riešila reklamu na nejakom webe v CZ/SK, to mi príde trochu nepravdepodobné.  A tá cena... 35 eur/deň (aj keď v sezóne) mi moc "reklamné" nepríde.

0 Citovat

I po slevě 50% je GOLDCAR moc drahý...

0 Citovat

Přidám taky svou zkušenost s Wiberem.

Objednával jsem přes booking přes rentalcars, k ubytování jsem měl 15% slevu (která oproti stránkám Wiberu byla 15% jen někdy). Cena se během dne mění, cca od 21:30 je nejnižší. Objednal jsem tedy Fiestu v srpnu 11 dní dopředu za necelých 42 EUR na 8 dní! Částka se přepočetla na Kč středovým kurzem a strhly se přímo Kč. 

Pojištění jsem řešil externě a bylo za 32 EUR

Najít shuttle na letišti se povedlo až dle popisu přímo na stránkách Wiberu, popis od Rentalcars byl dost nejasný. 

V půjčovně jsem předložil občanku, stačí jim a navíc jsou raději, protože je na ní adresa bydliště, kterou píší do smlouvy. 

Z kreditky se nejprve zablokoval depozit 700 EUR a poté druhou platbou 57,88 EUR záloha na benzín. Depozit byl celou dobu jen v blokacích, za benzín si to hned strhli a pak poslali zpátky. 

Plné pojištění (142 EUR) nabízeli, ale nijak nenutili. 

Do předání klíčů to bylo cca na 12 minut. 

Přišel email, kde byl link, přes který jsem mohl po dvě hodiny zaznamenat poškození. 

Potud vše v pořádku, 9/10.


No... Auto bylo zvenku čisté, ale neskutečně dobité. Sedačky taky hodně jeté. Přitom bylo auto necelý rok a půl staré a 33000 km najeto. Nějaké poškození v systému měli, ale zaznamenával jsem přes 30 dalších. Vždy se nahrála fotka a další. Takže je třeba počítat 30-40 minut extra na focení a nutno přebírat ve dne. To byla daň za ušetřených asi 65 eur proti plnému pojištění koupenému předem. 

Naložili jsme kufry a odjeli. Hned po pár metrech jsem si všiml, že nádrž není plná, dle tankování chybělo asi 8 litrů, čili skoro 20 % a 150 km. Takže ještě jedna fotka závady... 

Klima jela naplno (což u Fiesty znamená skoro vůbec). Fouká to buď na nohy nebo na tělo. Nemá možnost foukání na okno, nechápu. Akorát nastydnete... 

Takže hrozný hluk a motor velmi hlasitý. Po ztlumení klimy jsem zjistil, že při zařazené rychlosti něco strašně klepe a drhne. Na neutrál ne. Takže jsem usoudil, že motor nezadírám. Automechanici poradí, předpokládám, že byl zcela v háji nějaký setrvačník vyvažující nepravidelné cykly tříválce. Každopádně hluk to byl velmi obtěžující. 

Samotný motor pak vůbec neměl výkon (předpokládám, že to byl nejslabší litr o 70 koních), na rychlostce Palma - Manacor ve stoupáních neudržel 100 km/h... 

A řazení taky děsné. Ze začátku jsem zejména pětku vyloženě lovil. Navíc z neutrálu na rychlost se vždy ozval děsný zvuk. 

No zkrátím to, hodnocení auta 2/10. Byl to vrak. 


Vrácení pak proběhlo rychle, kontrola auta (ty největší poškození kontrolovala proti mým fotkám), ještě před odjezdem shuttle busu jsem už měl blokaci 700 eur zpět a záloha na benzín přišla za 3 dny. 


Suma sumárum, chování půjčovny dobré. Ceny skvělé. Pokud máte plnou pojistku (což pak už cena skvělá není) asi nic moc neřeší, ale podle toho auto pak vypadá... Nevím, jestli bych vzal auto od nich zase, spíš ne... 

0 Citovat

Spíš jsi měl smůlu na auto a svědčí to o nekvalitní výrobě. Já jsem měl od Wiberu v Malaze Citroen C4 Cactus s 34000 km (předchozí model tj. min. 15 měsíců staré) a stav byl výborný. Po technické stránce jako nové, jen nějaké menší škrábance na laku a zadním nárazníku jsem vyfotil v garáži a nikam je neposílal, ale ani nic pak neřešili. Nádrž jsem měl max. plnou. Pro příště bude lepší asi nebrat nejnižší kategorii aut, kde ta kvalita výroby bývá horší. Cena u lepších aut u Wiberu není o moc vyšší.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Spíš jsi měl smůlu na auto a svědčí to o nekvalitní výrobě. Já jsem měl od Wiberu v Malaze Citroen C4 Cactus s 34000 km (předchozí model tj. min. 15 měsíců staré) a stav byl výborný. Po technické stránce jako nové, jen nějaké menší škrábance na laku a zadním nárazníku jsem vyfotil v garáži a nikam je neposílal, ale ani nic pak neřešili. Nádrž jsem měl max. plnou. Pro příště bude lepší asi nebrat nejnižší kategorii aut, kde ta kvalita výroby bývá horší. Cena u lepších aut u Wiberu není o moc vyšší.

Potvrzuji. Stejné msto, stejná zkušenost. Jen jsme měli nejnižší kategorii a vše bylo v poho.

Když jsem vybíral Aygo tak jsem čekal že to nepoletí 200. Ale za mě spokojenost.

0 Citovat

Mám u nich objednané auto na Malorke cez Vianoce cez Rentalcars. Mal by to byť malý Ford KA. Poistku budem mať  externú.

Preberanie ale bude okolo 20:00 čiže potme takže toho asi vela vidieť nebude... Teraz rozmýšlam či to zruši ť,alebo u nich zakúpiť potom plnú poistku,alebo to nechať tak... Čo by ste poradili?
0 Citovat

Nevím, jak na Malorce, ale obvykle jsou letišťní půjčovny ve vícepatrových garážích, takže tma nebo denní světlo není podstatné. Když už mít pro klid duše a hladký průběh půjčení plnou pojistku přímo od půjčovny (i tak jsou nějaké výluky, ale většinou se jim snadno vyhne), tak je levnější si zajistit plnou pojistku od půjčovny předem na netu (buď přímo na jejím webu nebo přes Rentalcars či jiného brokera, pokud to umožňuje). Wiber se podle recenzí chová většinou seriózně a nepožaduje poplatky za poškození, které na autě už bylo.

0 Citovat

Tak jsem celkem prekvapena.😂 Koukam na Mallorcu, kde i na terminy mimo prazdniny jsou auta tak draha, ze jsem zavrhla vubec myslenku tam jet. Tak jsem vyzkousela i jine destinace ve Spanelsku- pevnina a taky. Nejlevnejsi destinace na pujceni auta pred Covidem, je ted nejdrazsi🙄🙏. Asi zesileli.

Naopak Portugalsko pevnina ok, ostrovy uz ne. Takze to budeme vybirat primorske destinace podle cen pujceni auta??😢😂. Jako, abych za 14 dni dala 15-20tis. za auto🤷😡, to tezko.

Nezkoumali jste dalsi zeme, jak to vypada letos??

 

0 Citovat

no tie auta na malorke su tragicke. Pred mesiacom som na zaciatok aprila bookol na jeden den cez Wiber nejake Aygo za 20 eur. pohoda. lenze samozrejme sa menili lety takze to posuniem ... a zrazu ceny su uz okolo 80e na den.

0 Citovat

Asi nejlepší je UepCar v Picafortu.Cena na den vychází 30-35 euro.Minulý rok max spokojenost.Auto jsem přebíral přímo na pobočce ale za poplatek10 euro ho přistaví na letiště.

uepcars.com

0 Citovat

Letenky za 4tis. pro celou rodinu a k tomu auto od 15tis. nahoru😇😠, super. 

0 Citovat

Jj, Španělsko je druhá nejnavštěvovanější země na světě po Francii.

Aut je málo a hlavně skončil lockdown pro Anglii.

Angličané tady vlastní velké množství nemovitosti a důchodci se tady mají, oproti Anglii, jako v ráji.

Ceny jsou tady stejné jako v Česku - potraviny, PHM, a nemovitosti (i když kvalitativně hrozné) jsou levnější než v ČR.

 

0