Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat někoho na aktuálnější zkušenosti s půjčením auta na letišti na Mallorce, aby mě nepřekvapili nepříjemným chováním a poplatky, neustále na všechny půjčovny čtu jen špatné recenze, že z portálů jako rentalcars.com posleze neni vubec komplexní pojištění akceptováno, je nuceno nové a nebo se nesmyslně na všem možném strhává kauce.Nemáte prosím někdo pozitivní zkušenost s nějakou půjčovnou na Mallorce s komplexním pojištěním, aby to bylo bez problému? Děkuji.  .

pujceni auta Palma de Mallorca bez prekvapeni

Založil ve fóru Půjčení auta

casapervacanze3 napsal(a):

Asi nejlepší je UepCar v Picafortu.Cena na den vychází 30-35 euro.Minulý rok max spokojenost.Auto jsem přebíral přímo na pobočce ale za poplatek10 euro ho přistaví na letiště.

uepcars.com

ty jsou lepsi, ale i tak…

@audit ale to bylo i pred Covidem.

0 Citovat

Minulý rok mimo sezónu do dubna byly auta za cca  1 000,-Kč na týden (základní cena), potom se projevil nedostatek aut a v srpnu jsem už měl za cca 7 000,-Kč. Teď mám za 3900,- na březen - Alicante, 4 900,-Kč květen Grand Canaria, červen Alicante se teď pohybuje na týden cca 9 000,-Kč.

Před Covidem byly ceny mimo sezónu cca 2 500,- kč na týden v sezóně cca 5 000,-Kč.

Vždy SUV, protože cena byla nepatrně vyšší od ekonomy.

0 Citovat

Doba pred covidom a doba covidova je uz minulost. Cul je tu doba putinova a ta riadne nabura ekonomiku, zabudnite na lacne obdobia, prichadza mega zdrazovanie.

Priklad z nemecka, cca 2tyzdne dozadu benzin cca 1,7€ a teraz 2,2€

1 Citovat

@baca jj, zmeni se i styl cestovani a destinace, vse zajete se prekope, oni ani obycejni Nemci nejsou blbi, aby platili nekolikanasobne vyssi ceny treba na te Mallorce, ktera vzdy byla jejich basta.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Letenky za 4tis. pro celou rodinu a k tomu auto od 15tis. nahoru😇😠, super. 

nevim, jak moc chcete cestovat, ale na Mallorce spolehlivě funguje veřejná doprava.

Jinak na Kanarech jsou (zatím) auta za rozumnou cenu. Teď jsem objednával na 4 dny na konci června za asi 100€.

0 Citovat

Ahoj, prosím o radu - musí být kreditní karta vždy na jméno řidiče nebo to projde i na jméno jiné přítomné osoby? Jako řidič je napsaná manželka, kreditka je ale moje. Manželka má jen debetku, což je asi na nic, co? Půjčuji u Europcar přes billiger-mietwagen. Díky!

0 Citovat

Doporučuji Vanrell - levné a bezproblémové

0 Citovat

Jiří napsal(a):

Ahoj, prosím o radu - musí být kreditní karta vždy na jméno řidiče nebo to projde i na jméno jiné přítomné osoby? Jako řidič je napsaná manželka, kreditka je ale moje. Manželka má jen debetku, což je asi na nic, co? Půjčuji u Europcar přes billiger-mietwagen. Díky!

Karta musí být vždy a u všech standardních půjčoven na jméno řidiče. Npiště sebe jako řidiče, manželku jako druhého a máte to vyřešené.

0 Citovat

Ahoj, chcem Vas poprosit o radu. V juni sme boli s priatelom na Malorke, pozicali sme si auto cez booking a od spolocnosti Wiber. Všetko prebehlo super,požicanie,navrat auta,depozit vratili. Minuly mesiac mi pisali na email z Wiberu,ze sme dostali pokutu v tom case,zesme niekde zle stali (myslime si ze platena zona to nebola) ze nam pride pokuta a oni si vyhradzuju pravo z karty strhnut administrativny poplatok 35eur. A ze pokuta nam pride casom. Ja som im odpisala,ze pokial nebudem mat doma pokutu s fotodokumentaciou kde sme zle stali,nezelam si strhnut poplatok. Dnes som si pozerala ucet a oni si ten poplatok strhli a zatial som neobdrzala ziadnu pokutu. Prosim mate s tymto skusenost? A ako by ste to riesili? Ja rozmyslam,ze im napisem ze pokutu som zatial neobdrala a ze pojdem do banky nahlasit tu platbu ako neopravnenu. Myslite,ze mozem takto postupovat? Dakujem pekne za radu

0 Citovat

Musíš ještě počkat. Do měsíce od stržení platby by ti mělo přijít na email oznámení o výši pokuty.

Myslím, že to posílá SUMA (finanční úřad) pokud na daný odkaz v emailu zaplatíš do 14 dnů dostaneš slevu 50% na výši pokuty.

V příloze ti pošlou taky fotodokumentaci přestupku

0 Citovat

Ten poplatok majú požičovne v TOS väčšinou označený ako "Poplatok za administratívne spracovanie žiadosti od orgánu verejnej moci" alebo tak nejak podobne. Čiže poplatok za to, že komunikovali s políciou a odovzdali im údaje o vodičovi auta v čase porušenia predpisov.

Miestna polícia sa kľudne môže rozhodnúť (ak ide o malú sumu pokuty a vymáhanie v zahraničí) následne celý spis založiť ad acta a pokutu neriešiť, čiže pokuta ani nemusí prísť vôbec.

Reklamáciu platby v banke zadať samozrejme môžeš, ale pokiaľ Wiber doloží existenciu žiadosti od miestnej polície a pokiaľ v TOS, ktoré ste podpísali, je klauzula o poplatku za administratívne spracovanie žiadosti (jedno aj druhé je veľmi pravdepodobné, že áno), reklamácia bude veľmi pravdepodobne zamietnutá.

   

 

 

1 Citovat

Tiež by som to veľmi na ten cashback nevidel. Toto sa mi presne stalo na Sardínii. Najskôr si autopožičovňa strhla poplatok za “poskytnutie údajov o vodičovi” a asi po roku prišla aj pokuta. Ale to bolo coronové obdobie. Možno príde skôr. Mám však skúsenosť s Wiber požičovňou na Malorke a prídu mi extra seriózni. Pochybujem, že by tá pokuta reálne nebola udelená.

0 Citovat

Z Malorky bohužel normálně pokuty poštou do ČR chodí a půjčovny nahlašují. Jak bylo uvedeno, tak radši zaplatit do 14 dní a je to za polovinu. Poplatek půjčovny je pak oprávněný. Reklamaci zkusit můžeš. Často to dopadá, že půjčovna nereaguje a banka peníze vrátí.

0 Citovat

když je řeč o wiberu na Mallorce, slyšel jsem, že jsou extra seriozní a vstřícní, ale jen když si u nich berete auto s jejich pojištěním.

Pokud máte svoje vlastní pojištění spoluúčasti, tak jsou naopak velmi nevstřícní, zkouší na zákázníky různě tlačit a vnucovat jim vlastní (mnohem dražší) pojistku, a když odmítnete, dávají to prý zákazníkům dost "sežrat".
Máte někdo konkrétní zkušenost?

0 Citovat

Měl jsem loni od Wiberu auto na Mallorce. Pojištění nevnucovali. Nabídli mi zdarma upgrade na automat. Měl jsem pojistnou událost (poškození karoserie, dveří i střechy kvůli pokusu o vykradení auta), Wiber mi za opravu vyfakturoval a strhnul z karty pár set €, které jsem potom dostal od mé pojišťovny. Za mě Wiber bez problémů.

0 Citovat

Ad půjčovny a pokuty - tady opět je třeba ocenit ty profláknuté na Kanárech (Cicar, Autoreisen, Pluscar), které si nic neúčtují a pokuta přijde přímo od DGT. Lhůta na 50% slevu je 20 dnů. V dopise od DGT je vše, včetně certifikace radaru atd. Před pár lety v SAE také, v emailu fotky, jasná věc, pak i poplatek půjčovně nezpochybňuji.

Naproti tomu řeším pokutu ze Sardinie, kde mně poslali jen email z půjčovny, že mně vlastní pokuta přijde a strhli si za administraci 61 eur. Po 2 měsících nic nepřišlo, tedy požádám banku o zrušení platby, ať se v půjčovně snaží a doloží oprávněnost, takto to jsou jen bezdůvodně zaplacené peníze a známe vynalézavost půjčoven...

1 Citovat

Ahoj, docela zaskočeně koukám na ty ceny půjčoven na Mallorce. Zatím to vychází v červenci den na cca litr. Přemýšlím, zda otálet nebo zabookovat a případně zda se tím zabývat dál a můžou během těch 3 měsíců být ještě nějaké poklesy. Nebo máte někdo tip na něco levnějšího? Většinou mi nejlépe vychází economycarrentals.com. Díky

0 Citovat

tak je to sezona, ale ved booknite a sledujte. vzdy je moznost full refund do 24-48 hodin

0 Citovat

www.offugo.es

Od nich jsem měl půjčený Renault Captur minulý rok na 4 dny. Mají 4 "operační místa" na Mallorce.

Vyzvednutí na parkingu letiště (klíče na předním kole), zaplacení parkingu (auto tam zaparkují cca 2h před tvým příchodem). Zapujčení bez kauce, vše online přes web. .....Vrátil jsem pak auto na libovolné místo parkingu, zamknul a klíč zase vrátil na přední kolo. Fotky auta po dojezdu jsem nahrál na web online, zapsal číslo parkovacího místa 👍 Půjčuje se a vrací s plnou nádrží.

EDIT: co se týče ceny, tak jsem teď koukal a cena taky přes 1000Kč/den 🤔

0 Citovat

Mohu jen potvrdit s kolegou výše. OffUgo funguje skvěle. Měli jsme od nich auto v únoru a vše bylo v pořádku. 

Bylo to tedy za jinou cenu než v létě,ale všechno v pořádku. Myslím, že dokonce ni depozit jsme žádný nedávali.

0 Citovat

Loni byly v tuto dobu ceny 2000 Kč za den, takže tisícovka dobrý. Pak to kleslo na poslední chvíli, tak možná i letos. Ale jako pod 30 euro bych v červenci nečekal. 

1 Citovat

Použili jsme profláknuté https://www.centauro.net/en/. Bereme vždy u nich premium pojistku bez spoluúčasti, ceny bývají i tak dost dobré. Prohlídka při návratu velice zběžná, v zásadě jen stav nádrže. Často mívají nějaký sale. Místo malého hatchbacku typu Fiesta / Micra jsme dostali Kiu Stonic Mildhybrid.

0 Citovat

Možná dám poprvé šanci půjčovnám přes web wizzu či ryanairu, které tentokrát překvapivě vycházejí nejvýhodněji. Tam kde je ECR 5t a víc je třeba wizz na 4,2

0 Citovat

"Možná dám poprvé šanci půjčovnám přes web wizzu či ryanairu, které tentokrát překvapivě vycházejí nejvýhodněji. Tam kde je ECR 5t a víc je třeba wizz na 4,2"

Tak to zkuste přes Ryanair. Chtěl jsem to takto zaplatit předem minulý rok před školními prázdninami a nešlo mi to ani přes VISA ani přes MasterCard. Peněz tam bylo dost. Řešil jsem to přes zákaznické centrum toho jejich rozhraní/půjčovny s paní z Česka, která seděla myslím v Barceloně. Zkoušeli jsme to společně zaplatit různými způsoby (návody) - a nešlo to. Poradila mi, já to zkusil a nešlo. Zase jsme si zavolali, zase zkouška, nic ..... Tak snad jim to už chodí jak má a podaří se vám to. Mě se to tenkrát nepodařilo.....

0 Citovat

Ahoj mám v palmě škoda rapid 😏 s komplet pojištěním nepotřebujete žádné kredity apod. Jen pro Čechy a Slováky. 🤣🍸

  0  

0